Prikaži potpunu verziju : Kompjuter vaših snova
Ja nisam znao gde da postavim ovu temu pa moderatori ako joj nije ovde mesto vi je prebacite tamo gde treba da bude.
Zamislite da imate mnogo para i da mozete da kupite sta hocete.I vi nemate kompjuter.I naravno hocete najbolji.E sad napsite konfiguraciju koju bi ste zeleli da imate!
Pivalica
17.12.2006, 12:59
pa aj da kazem i ja :)
Case:http://www.alternate.at/html/productDetails.html?artno=TQXL61
PSU:http://www.alternate.at/html/productDetails.html?artno=TNAG20
MB:http://www.alternate.at/html/productDetails.html?artno=GPEA68
CPU:http://www.alternate.at/html/productDetails.html?artno=HPGI57
RAM:2* http://www.alternate.at/html/productDetails.html?artno=IBIELH
HDD:2* http://www.alternate.at/html/productDetails.html?artno=A9VS10
VGA: 3* http://www.alternate.at/html/productDetails.html?artno=JBXZG1
SB:http://www.alternate.at/html/productDetails.html?artno=KK%23C64
Cooling:http://www.alternate.at/html/productDetails.html?artno=HXLZ75
skromno nema shta...
pogledajte makar neku komponentu....sve su prilichno ok :)
kutjishte je superishka! :)
Ovo zadovoljstvo bi te izaslo nekih 3 'iljada evra:D
Pivalica
17.12.2006, 13:32
Ovo zadovoljstvo bi te izaslo nekih 3 'iljada evra:D
vishe... :)
ali ipak...to je lep san :)
Cim sam video da je procesor 1000 jevreja, ode mast u propast:boodala:
Inace moj kompjuter iz snova bi jednostavno komp koji ne bug-uje, i moze da radi stabilno i savrseno tako da ne moram da na svakih godinu dana menjam neko sr*nje da bih mogao da igram novi nastavak neke s*it igre.
^^ pa da....to bi zadovoljstvo kostalo vise od 3k evra....slabo mu napajanje :)
jonathan
17.12.2006, 16:13
evo ga:
- Alienware P2 ALX kućiste sa tečnim hladjenjem (liquid cooling) i AlienFX osvijetljenje (system lightning),
- 1KW napojna jedinica, Alienware approved,
- nVidia 680i SLi matična ploča,
- Intel Core 2 Duo Extreme X6800 2.93GHz, OC'd @ 3.74GHz watercooled,
- 4 GB Performance DDR2 @ 1066 MHz - 4x1024 MB,
- 1.7 TB hard disc (150GB WD Raptor 10000rpm system drive, 2x750GB Seagate 7200rpm storage drive),
- Dual nVidia GeForce 8800GTX SLi mode, max stable OC watercooled,
- Dell 30" 2560x1600 UltraSharp Widescreen LCD monitor,
- Creative Sound Blaster X-Fi Elite Pro high definition 7.1 audio,
- Creative Labs 7.1 Gigaworks S750 700W zvučnici,
- Logitech diNovo Edge tastatura,
- Logitech MX Revolution miš,
- 18x Dual Layer DVD/RW,
- Tripp Lite LC1200 UPS,
kosta 7600 € ..naj jaci racunar koji sam vidio da se nudi
Mare[Bg]
17.12.2006, 16:52
- 4 GB Performance DDR2 @ 1066 MHz - 4x1024 MB,
- Dual nVidia GeForce 8800GTX SLi mode, max stable OC watercooled,
Ja bih umesto ova dva stavio 8GB ddr2 - 4x2048MB i stavio bih quad GeForce 8800GTX, a ostalo ne bih dirao.
Otprilike bi to bio racunar mojih snova.
hacker_aca
17.12.2006, 17:45
Zanimljivo, Pivalica, zanimljivo.... :)
Mene je brat prije koji mesec ćerao da izračunam koliko bi nam trebalo para da kupimo novu konfiguraciju. A pošto ja nisam znao cene onda sam samo lupao. :) Pa vidite. :)
ja bi ovako neshto
http://store.nvidia.com/servlet/SecureControllerServlet?Action=DisplayPage&Locale=en_US&id=ProductDetailsPage&SiteID=nvidia&productID=49538900&Env=BASE
Komp mojih snova ne košta mnogo... ali ga je vraški teško naći...
Amiga 500 sa 1MB RAM-a :(
@tomas: Ovo tvoje cudo je stvarno jevtino! Sta je to u stvari? Meni lici kao neki server ili nesto slicno. Deluje stvarno vrhunski, a i cena je takva!:paranoia: Za te pare mozes 'ladno da uzmes neku limuzinu srednje klase....:a_whistli
@Pivalica: Komponente su ti ekstra, ali da li stvarno mora ono puz kuciste?:icon_scra Za te pare mozes uzeti nesto mnoogoo lepse...:D
Ja sam skroman, uzeo bih samo Alienware Area 51 ALX:to_care:
A za 6.499$ dobijam:
* Intel® Core™ 2 Extreme QX6700 2.66GHz 8MB Cache 1066MHz FSB
* Windows® XP Media Center Edition - Includes Free Vista Upgrade
* 2GB DDR2 Performance SDRAM at 1066MHz
* 250GB Serial ATA 3Gb/s 7,200 RPM w/ 8MB Cache
* Dual 768MB NVIDIA® GeForce™ 8800 GTX
* High-Definition 7.1 Performance Audio
Dodao bih jos samo neki Wide screen monitor (moze ViewSonic, sto veca dijagonala), Logitech G15 misa i tastaturu, i neku gejmersku podlogu za misa, cisto da kompletiram sve ovo. A za ozvucenje neki Logitech, Creative ili Altec Lansing 5.1 ili 7.1 sistem, posto nisam mnogo izbirljiv.:D
Evo i slike:
Komp mojih snova ne košta mnogo... ali ga je vraški teško naći...
Amiga 500 sa 1MB RAM-a :(
Ovo je pravi odgovor na celu ovu besmislenu temu.Svakog dana je neka druga konfiguracija jer stalno dolazi nesto novo.Ima ovde ljudi koji znaju legendarne brendove koje su sacinjavali stari kompjuteri.A danas kad gledamo sta se zvanicno pojavilo moze se reci za quad procesore,desetke graficke,brdo memorije,azotno hladjenje,monitore sa sto vise inca...da je najbolje i san snova.:opanachke
Pivalica
17.12.2006, 22:15
eh da...ima i lepshih, i boljih kucishta...
ali ovo je lian li...
excluziva...
samo za prave entuzijaste :)
evo i moje skromne masine :)
Procesor:AMD Athlon 64 X2 (dual core) 5200+ Box, Socket AM2, 2.6GHz, 2x1MB cache, HT1000, Windsor dual-core
Maticna Ploca:Asus M2N32 DL WiFi, AM2, top!, nF590SLI-MCP, 2xPCIex16, DDR2-800 DC, WiFi, SC7.1, 6SATAII+ext.SATA, 2xG-LAN, FW
Memorija:2xDIMM 1GB DDR2/800MHz Kingston ValueRAM, 240-pin, PC2-6400, CL5, 1.8V, unbuffered non-ECC, LifeTime Warranty
Graficka Kartica:2xClub-3D GeForce 7950GT, PCIE16, 256MB GDDR3, 256bit, 550/1400MHz, G71 core, SLi, CRT, 2xDVI/HDMI, TV-Out
Hard Disk:2xWestern Digital 500GB WD500KS, SATA2, 7200rpm, 16MB buffer, desktop high performance, Serial-ATA2 300MB/s
Optika:DVD+-R/W drive Pioneer DVR-111D black, max.16xDVD+-R, 8x6xDVD+-RW, 8xDVD+-RDL, 40x32xCDR/RW, 2MB, ATA66
Zvucna Kartica:
Sound Blaster Audigy SE, Dolby 7.1 surround sound, 100dB S/N, 24bit/96kHz, EAX HD 3.0, CMSS, 64 voices, PCI
Monitor:Samsung 940BF LCD 19", 1280x1024, TFT/TN, odziv 2ms!, kontrast 700:1, 300cd/m, D-Sub/DVI
Kuciste:Thermaltake Matrix VX black, middle-tower, aluminium (3.8kg), 4x5.25", 2x12cm fan (17dBa), dual USB2, FW, audio&speaker + napajanje Thermaltake TR2 Power 500W, ATX2.0, 120mm variable fan, 20+4pin, P4, 4xSATA, 8xATA, 2xFDD, SLI/PCIe, silent, PFC, protections
Tastatura:Logitech Gaming G15, game panel LCD display, backlight keys, tri nivoa osvetljenja, 18 programabilnih tastera, USB
Mis:Logitech G5 Laser, top gaming mouse, 400/800/2000dpi instant switch, podesiv balans tegićima, PTFE, 6.4Mps, full-speed USB
Zvucnici:Logitech Z-5450 Digital Wireless, 315W/630W, 5.1 (bežični pozadi), Dolby/DTS decoder, 96/24, THX, SoundTouch, 7 ulaza
UPS:UPS APC Back-UPS BK650EI, 650VA/400W, USB+RS232, USB cable+software, RJ 45. 3 battery backup/1 surge
Dodaci:USB Flash min. 1GB,HP LaserJet 1020,Logitech G25 RacingWheel,moze i neka Web Kamerica
cenu ne znam,nisam sabirao...mozda je i bolje tako :)
mad_skillz
20.12.2006, 22:35
ja bih samo hteo onaj Corsair DOMINATOR ram 2x1Gb TWIN2X2048-8888C4DF i eventualno josh jedan 7900GTO da ubodem na novi LanParty i to je to...mozda neki kuler jachi da stavim na proc i eventualno bi ovaj 205BW zamenio sa 225BW mada mi je i ovaj dobar...
Evo šta kaže jedan moj prijatelj...
hehe.. to close..
i have 8 HP servers sitting in boxes and everyone, including myself, is way to busy to get them racked up so i can begin the load testing.. 2 of them have 4 quad cores running at 3.0ghz (64GB ram too)... 2 have two quad cores (2.66ghz), 4 have two dual cores (two 3.2 intel, two 2.6 amd).. um, so yeah.. i could add about 15k PPD if i could get those 8 servers online.. LOL..
i still havn't gotten my new C class blade in either.. so thats another 6 servers.. lol.. course, soon the four IBM blades and x460 will be going back to ibm.. which is kinda good cause i really dont like them.. lol
i am working on getting in a SUN sunfire blade demo kit... dunno if management will go for it yet cause its about 30% more expensive than the other three. (420k).. however, i might get in an HP superdome.. 128 CPU grid cluster (2mil).. lol.. dunno what i will do with that monster yet, but the HP guy asked my boss if he wanted to demo one... we are evaluating if we have enough reserve power and cooling to get it in..
@Pivalica
Ono kuciste lici naspiralu sa neke pumpe.Kupi Flight pumpu za vodu i imaces jos ekskluzivnije kuciste :D .
Moj izbor HAL-9000 :D
sasha vukelic
21.12.2006, 14:44
pa hajmo redom:
sto se tice procesora, trenutno najjaci na trzistu je QX6700.
za grafiku ce da se brinu dvije 8800GTX.
sto se tice hard drive-a, uzimamo neki high performance tipa Gigabyte i-Ram za sistemski disk. za sekundarni disk, na koji instaliramo igre i programe, uzimamo neki od raptor-a - meni bi bio dovoljan WD360ADFD. sto se tice treceg diska uzimamo jednog ili vise raptora WD1500ADFD ili, ako brzina nije bitna, WD5000YS.
mis iskljucivo Logitech MX Revolution.
tastatura samo Das Keyboard.
zvucna definitivno Sound Blaster X-Fi Elite Pro.
monitor najvjerovatnije Samsung 225BW.
sto se tice ploce i zvucnika tu bi trebalo malko razmisliti.
a ostale komponente su manje-vise jasne.
mad_skillz
21.12.2006, 18:06
sto se tice ploce i zvucnika tu bi trebalo malko razmisliti.
mozda bi ti legla eVGA nForce 680i SLI... :)
sasha vukelic
22.12.2006, 2:40
TFT za tebe? Ne mogu da verujem! :D
kada bi postojao widescreen crt, bio bih prvi koji ga je kupio!
kada bi postojao widescreen crt, bio bih prvi koji ga je kupio!
Onda spremaj pare za kupovinu.:D
Sony GDM-FW900 Flat Widescreen 24" FD Trinitron CRT Monitor (http://www.amazon.com/Sony-GDM-FW900-Widescreen-Trinitron-Monitor/dp/B00004YNSR)
http://ec2.images-amazon.com/images/P/B00004YNSR.01._AA280_SCLZZZZZZZ_.jpg
sasha vukelic
22.12.2006, 23:06
EDIT: nasao sam otprilike to sto je prijatelj trazio, samo bog zna koliko ce kostati da se tako nesto kupi kod nas:
http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS32BEPNBXAA.asp
ako neko zna gdje ima da se kupi i kolika je cijena (bilo gdje u ex-yu), recite. moze i na PM, da ne zagadjujemo temu dalje.
>.<
6am3 Fana71c
23.12.2006, 1:03
Ma ok, necu reci da se ne lozim na Alienware i to, ali ljudi, pa to je sve besmisleno, i najjaci komp danasnjice bice kanta kroz 10 godina... Radije bih mesto Area 51 ili tako neke high-end confe uzeo jednog Murcielaga i curicu za suvozaca, a komp bi lepo....
http://img153.imageshack.us/img153/1096/fuckpccr9.gif
AstraLogos
23.12.2006, 3:10
Komjuter vasih snova? Pa sta ovde pada masovno zaljubljivanje u komp. :D
I jos svi oni rade pod XP-om ili slicnim sr***em, pa ce na kraju da bude spolja gladac a unutra jadac.
Curicu pod ruku pa na svez vazduh dok obrazi ne pocrvene. ;)
Curicu pod ruku pa na svez vazduh dok obrazi ne pocrvene. ;)
Laptop pa na svez vazduh dok baterija ne pocrveni! :D
Srlandand
26.12.2006, 16:12
Izbalavio sam tastaturu gledajuci slike kompjutera u ovoj temi.
http://www.artlebedev.com/everything/optimus/
Ima u novok SK-u link. Inace kada bih bio u situaciji da se toliko izivljavam uzeo bih upravo ovu tastaturu. A eto i lepog prikaza sta nas ceka u buducnosti.
sasha vukelic
27.12.2006, 20:04
bah... ta tastatura izgleda odlicno, medjutim, cini se da je neudobna za pisanje... moram si uzeti das keyboard nekako ;)
zdravkelja
11.1.2007, 21:28
Dobra je tastatura ali bi ja pre uzeo Logitech G15
Joj, gledam ovu temu i kao sto neko rece "izblavih na tastaturi".Pa ovo super-mega-giga racunari!!!Ona tastatura sto ima male displeje na dugmicima:eek: pa onda oni procesori, pa ona graficka koja kosta 24k i nesto dolara, monitori...Ovo tema za ljude sa slabijim srcem nije, SIGURNO:D
Master Neo
12.1.2007, 1:29
A sto umesto monitora ne padne jedan projektor? A i recimo, ne bi mi nista falilo i da imam jedan IBM SuperComputer, taj lav bi zastareo eventualno za jedno 100 godina. Eh da mi je da vidim kako bi Carbon isao na tom lavu... Ako bi igrica slucajno secnula, momentalno bih oterao u stecaj EA, i dao dozivotnu robiju svim programerima, zbog traljavog posla.:D
http://www.artlebedev.com/everything/optimus/
Ima u novok SK-u link. Inace kada bih bio u situaciji da se toliko izivljavam uzeo bih upravo ovu tastaturu. A eto i lepog prikaza sta nas ceka u buducnosti.
Da li ono dugmici lebde ili ...Kakva tassssttaturaaaa.
Sad ozbiljno.Koliko je stabilna mislim fizicki na stolu i koliko kp treba imati pritisak na dugmad?:confused:
A sto se tice ovog gore monitora i wide technology na sony-u to nije nista cudno.
Master Neo
12.1.2007, 22:56
Ne bih ja nju uzeo, jeste da je lepa, ali ti dugmici mi se ne svidjaju, sta jednom se iznerviram i u afektu lupim po njoj! Ma nema sanse da bi preziveli dugmici! Sve je to lepo, ali cini mi se malo nefunkcionalno, kad tad ce se pokvariti ti mali display-i, a sigurno pre nego kod neke obicne kvalitetne tastature. To bi bilo isto otprilike k'o da svaki dan po 2h pipkas jedno isto mesto na TFT monitoru.
DorianGrey
13.1.2007, 3:40
Pa evo sklopio sam za nekih 14000$, kad bih ga imao kuci, zvao bih ga Zver od miloste:D
http://www.falcon-nw.com/config/machv.asp
Master Neo
13.1.2007, 4:02
Pa evo sklopio sam za nekih 14000$, kad bih ga imao kuci, zvao bih ga Zver od miloste:D
http://www.falcon-nw.com/config/machv.asp
Na doticnom sajtu sam sastavio takodje kompjuter, ali jos bolji u vrednosti od preko 16 000 dolara. Znaci da racunamo da nam treba oko 20 hiljada da ostvarimo sve nase snove. Namerno sam rekao 20 000, jer nista ne moze bez recimo G25 volana, pa jedne vrhunske stolice, pa jednog ooooogromnog stola, pa recimo i jedan projektor, pa jos neki portable HD, pa oprema za satetelite tv... A gde je tu video nadzor, plus alarmi? I to nam treba ako planiramo da drzimo zver te vrednosti u stanu... Plus recimo dva UPS-a, da se brine o sigurnosti sistema... Ima tu jos nekih sitnica, ali ko sisa sitnice, samo da mi je ovoga:D
uopste se ne bih tako udubljivao, nije cilj smisliti nesto najskuplje vec nesto sto vam se najvise svidja ... sem ako ne patite od "marke" sto je cesta pojava u Srba :rolleyes:
inace ja na pr. bi bi bio apsolutno zadovoljan kad bih imao totalno besumni komp bez ijednog ventilatora to bi bilo najbolje, neka prosecna konfa bazirana na core 2 duo procesoru bi mi bila sooper, hard od 200 do 300 GB jedan dovoljno, zvuk 5.1 sa nekim finim sistemom. bezicni mis i tastatura logitech proizvidnje.
ali sta bi meni bilo glavno? wide screen monitor od 24" + neka ogromna plazma na zidu za filmove :love: i konekcija od bar 2Mbps sa flat protokom
Moj komp iz snova je onaj koji Gothic 3 može potjerati bez kočenja...:D :D :D
Skromno, a?
Highlander
14.1.2007, 15:30
Kompjuter koji može da potera oko 5 miliona poligona u max-u bez kočenja. I neki ekstra-veliki monitor. ;)
E ovako
CPU: minimalno 5GHz
GPU: GeFrce 8800GTX
RAM: 4x4GB Kingmax
Drugo mi ništa ne treba :)
Kad bi mogao da kuva, pegla, usisava i brishe prashinu, a plus josh da ima dva GF 8800GTX u SLI-ju i 4GB RAM, i AMD 4x4 polchu sa dva najbrza FX-a. Monitor hmmmmm mislim da bi onaj ogromni DELL posluzio. Zvucnici sa neke svadbe, ili sa borinog koncerta i josh da se pakuje u zensko telo pa da ga ozenim hahaha!
WhenDarknessFalls
15.1.2007, 21:07
Kompjuter snova ne postoji.. realno, mozete vi da uzmete kolko ocete jaku konfiguraciju, ali kroz 6-12 meseci, to je vec out, i ima mnogo boljih komponenti na trzistu..
Master Neo
16.1.2007, 1:56
Bezvezno je mastati o tome, jer, kao sto neko rece, svaki komp vrlo brzo postane starudija. Recimo, ono sto bih smatrao idealnim, jeste, da imam najkvalitetniji moguci zvuk, sto naravno podrazumeva Audigy neku zvucnu, i Logitech Z5500. Jos neki 30 monitor, i samo da mi je win stabilan i da normalno funkcionise(hm, od svega sto sam naveo ovo je najteze ispuniti, ali ne mojom krivicom, vec MS...:) ), nista drugo mi ne treba, samo zelim da uzivam u slici i zvuku... Sve ostalo bi mi bilo nebitno...:D
priest (of_the_moon)
21.1.2007, 19:23
Voleo bih da imam neki superkompjuter pri ruci... Znači ono što zauzima fudbalski teren i troši struju više nego grad u grejnoj sezoni. Ne za igre, filmove i slično nego za neke simulacije koje mi povremeno padaju napamet :).
Bezvezno je mastati o tome, jer, kao sto neko rece, svaki komp vrlo brzo postane starudija. Recimo, ono sto bih smatrao idealnim, jeste, da imam najkvalitetniji moguci zvuk, sto naravno podrazumeva Audigy neku zvucnu, i Logitech Z5500. Jos neki 30 monitor, i samo da mi je win stabilan i da normalno funkcionise(hm, od svega sto sam naveo ovo je najteze ispuniti, ali ne mojom krivicom, vec MS...:) ), nista drugo mi ne treba, samo zelim da uzivam u slici i zvuku... Sve ostalo bi mi bilo nebitno...:D
Ne vidim zašto se smaraš sa ovom temom.
Ti svoje snove možeš da ostvariš i bez računara, zar ne?
Voleo bih da imam neki superkompjuter pri ruci... Znači ono što zauzima fudbalski teren i troši struju više nego grad u grejnoj sezoni. Ne za igre, filmove i slično nego za neke simulacije koje mi povremeno padaju napamet :).
Sreća što nemaš takvu mašinu! :)
Jer posle šetnje po ''čistom'' Pančevačkom vazduhu ko zna kakve tebi simulacije mogu da padnu na pamet. :dzavo: :)
priest (of_the_moon)
23.1.2007, 2:22
Sreća što nemaš takvu mašinu! :)
Jer posle šetnje po ''čistom'' Pančevačkom vazduhu ko zna kakve tebi simulacije mogu da padnu na pamet. :dzavo: :)
Dobar si. :)
Kad bolje razmislim, već imam dva kompa umrežena, dodam još nekoliko, proučim kako ide paralelno procesiranje i eto ga prvi korak.
Ukratko: Da sam na vašem mestu, već bih počeo da brinem :D.
Kompjuter snova ne postoji.. realno, mozete vi da uzmete kolko ocete jaku konfiguraciju, ali kroz 6-12 meseci, to je vec out, i ima mnogo boljih komponenti na trzistu..
Ne bih se slozio sa tobom, daleko od toga da je to out, jos uvek je u samom vrhu, ali mozda nije na vrhu. ;)
Evo ovako npr.
Intel Core 2 E6700
4x4GB RAM
2x GeForce 8800GTX SLI
Napajanje 2KW :D
MSI P6N
...
NjegovaWisost
12.4.2007, 1:35
Postoji samo jedan nivo detalja, a to je max godinama da traje, i da mogu da mu diktiram kad kucam, kao i da samo poželim neki film, a on sam pušta...
mad_skillz
12.4.2007, 3:36
kompjuter snova bi bio onaj koji bi mi pruzio ushicenje koje sam osetio kad sam na segi upalio aladina 1996-e :)
PixelTerror
27.4.2007, 6:56
Nije da niste naveli neke lepe mašinice, ali razmišjate u previše malom kadru... :a_bleh: sve su to slabe mašinice :cool:
Meni je BlueGene kompjuter snova (trenutno naj-naj kompjuter i ne zauzima fudbalski teren :a_bleh: )
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a7/BlueGeneL_cabinet.jpg/391px-BlueGeneL_cabinet.jpg
Informacije o konfiguraciji: (klikni ovde) (http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Gene) :boxing:
Meni je "moj mali" i dalje skoro dovoljan (i zovem ga Đorđe).Pošto sam po prirodi ultrarealan voleo da doguram do giga rama i najbolje agp grafulje.
Od kada su snovi ultrarealni? :D Ovde sa prica o kompu snova... :a_whistli
CENTROPEN
28.4.2007, 12:53
Meni je "moj mali" i dalje skoro dovoljan (i zovem ga Đorđe).Pošto sam po prirodi ultrarealan voleo da doguram do giga rama i najbolje agp grafulje.A i kako da sanjam kad nemogu da spavam od buke kulera:) .Dobar provod za 1.maj!
E ovako
CPU: minimalno 5GHz
GPU: GeFrce 8800GTX
RAM: 4x4GB Kingmax
Drugo mi ništa ne treba :)
koj ce ti 5GHz? odavno takt nije glavna k-ka procesora...
Meni je BlueGene kompjuter snova (trenutno naj-naj kompjuter i ne zauzima fudbalski teren :a_bleh: )
Ne zauzima bas fudbalski teren, ali nije ni desktop model. :rolleyes:
MacPro sa Apple Cinema 24"
ovako:
-COOLER MASTER
Stacker 830
-(napajanje 2KW :D)
-MSI K8D Master 3-133 FS-INTEL Core 2 Extreme
-4x 500GB WD
-24GB RAM
-4xGIGABYTE GV-NX88X768H-RH
-30" monitor
skromno :D
ovako:
-COOLER MASTER
Stacker 830
-(napajanje 2KW :D)
-MSI K8D Master 3-133 FS-INTEL Core 2 Extreme
-4x 500GB WD
-24GB RAM
-4xGIGABYTE GV-NX88X768H-RH
-30" monitor
skromno :D
Sineeeee, ovo dodje kao mini super computer. Inace nisam mogao da verujem, ali PS3 i Xbox360 su Super computer-i. :boodala: A da bi mogao neki pc da im parira, morao bi da bude azdaha, sa quad SLI grafickim kartama...:boodala:
Sineeeee, ovo dodje kao mini super computer. Inace nisam mogao da verujem, ali PS3 i Xbox360 su Super computer-i. :boodala: A da bi mogao neki pc da im parira, morao bi da bude azdaha, sa quad SLI grafickim kartama...:boodala:
ovo shto sam ja nabrojao je moguce kad bi imao para, jache je i od xbox-a i od ps3-a.Samo neznam kako bi iskoristio 24 GB RAM-a :D
ovo shto sam ja nabrojao je moguce kad bi imao para, jache je i od xbox-a i od ps3-a.Samo neznam kako bi iskoristio 24 GB RAM-a :D
Naravno da je jace. Nisam ni rekao da nije. Ali vrlo brzo i to zastari... Jedino da imas para za bacanje pa da uzmes tako nesto...
Ma ja bih hteo neku grafu koja moze sve da pokrene (npr. kada bi napravili neku tehnologiju povezivanja 4-pa do kolko oces grafi i stavio bih nekoliko 8800gth)i neki sa osam jezgara sa taktom na 4ghz i dosta kesa (L2) i stavio bih mu neki hard sa 1-2TB i npr 8gb memorije-Ovo je preterivanje al tema je komp iz snova ...:n_klanja: :n_klanja:
Upali Oblivion, Crysis(kad izadje), Company of Heroes, KAV, i jos neke zahtevne igre i sve to na Visti pokreni u Aero i jos bi mogao da upalis i operu i FF koji jedu Ram i eto ti 14gb i jos ce da ti fali
Upali Oblivion, Crysis(kad izadje), Company of Heroes, KAV, i jos neke zahtevne igre i sve to na Visti pokreni u Aero i jos bi mogao da upalis i operu i FF koji jedu Ram i eto ti 14gb i jos ce da ti fali
mislim da je problem u mogucnosti OS-a da iskoristi tolko memorije.Meni to nebi bio problem :to_care:
mislim da je problem u mogucnosti OS-a da iskoristi tolko memorije.Meni to nebi bio problem :to_care:
To ce biti kad microsoft napravi neki novi OS mozda za 10 god...Ko zna mozda ce tada 24gbrama biti standard kao sada ...Videcemo
daco kralj
9.5.2007, 23:08
moj comp. iz snova je :
intel core 2 duo ,bilo koji
1024 mb ram
ATI RADEON 1600XT
MAXTOR 160 GB
I MONITOR SAMSUNG 940N
bio bix presrecan kad bih to imao :(
evo ga moj (sanjam ga svake noci)
Core2Extreme
RAM DDR3 4GB
graficka 3kom GeForce 8800GTX
napajanje 1KW
monitor minimum 32"
Lord Elendil
9.5.2007, 23:32
ufff... ne znam kako se beshe tacno zove ali mislim da je alienware :) ona mashina od 10k evra :)
Area-51 ALX ? :D Taj?
http://www.alienware.com/product_detail_pages/Area-51_ALX/area-51_overview.aspx?SysCode=PC-AREA51-ALX-R6&SubCode=SKU-DEFAULT
[]D.[].[]v[].[]D.
5.1.2008, 0:38
Moze ovo :
2x MSI P35 + 2x Intel Core 2 Quad qx9500 1333MHz 12MB Kes 3.0GHz
6x Asus NX 9800GX2 1 Gb 1800Mhz
8 x 2GB RAM DDR 3 Kingston 1800MHz
5KW Cooler Master
5 TB HDD SATA III:D:D:D
Plazma Hladjenje :rofl::rofl::rofl:
HDTV 172cm 0.001 ms 5890x4980 100Hz
HDDVD Rezac.......
i mnogo toga drugog ! ..
:to_care:
evo ga moj (sanjam ga svake noci)
Core2Extreme
RAM DDR3 4GB
graficka 3kom GeForce 8800GTX
napajanje 1KW
monitor minimum 32"
Pa ako svake noći sanjaš kompjuter, trebalo bi da se zabrineš :D
Pa ako svake noći sanjaš kompjuter, trebalo bi da se zabrineš :D
Da!Sta ti vredi kompjuter kad nemas laptop! :to_care:
Intel C2QExtreme QX9650, 1333MHz, 12MB, 3.0 GHz
nVidia GeForce 8800 Ultra, 768MB
4096MB Ram
300GB HDD1 (2x150GB Raid 0)
750GB HDD2
22" TFT, <5ms
Insecticide
5.1.2008, 3:38
4096MB Ram
750GB HDD2
22" TFT, <5ms
Intel C2QExtreme QX9650, 1333MHz, 12MB, 3.0 GHz +Neki lep cooler ,grehota ga drzati ne klokovanog
nVidia GeForce 8800 Ultra, 768MB x2
4096MB Ram x2
750GB HDD2 -Ok
22(Kakav 22",30" minimum TFT, <5ms x3
+
Ovo da bi sve to radilo :o
http://image01.ctvdigital.com/images/pub2upload/7/2007_10_10/news_simcity.jpg
Slab si sa diskovima, za takvu konfiguraciju bi pasalo 10 raptora od 150 GB (providnih :p) u RAIDu :D
Half-Life boy
5.1.2008, 13:43
AMD 790FX
AMD PHENOM 9500 (naravno oc sa nekim dobrim kulerom)
AMD-ATI 3870 X2 - 4 komada u CrossFireX (valjda moze 3870 X2 u CFX ako ne moze onda 4 obicna)
2 x RAPTOR 150GB + Seagate Baracuda 320GB
4 x 2GB DDR2 1066
LC Power LC8850 850W (u slucaju 4 obicna 3870)
Samsung 2032 (kad sam ga video uzivo ostao sam bez teksta :tapsh:)
ovo je moj komp snova :D
Alienware® P2 Chassis with AlienIce™ 3.0 Video Cooling
Alienware® High-Performance Liquid Cooling
Alienware® 1000 Watt Multi-GPU Approved Power Supply
Dual 768MB NVIDIA® GeForce™ 8800 Ultra - SLI Enabled ili 3 SLI
Intel® Core™ 2 Extreme QX6850 3.0GHz 8MB Cache 1333MHz FSB
4GB Low Latency Dual Channel DDR2 SDRAM at 800MHz - 4 x 1024MB
Alienware® Approved NVIDIA nForce 680i SLI Motherboard
Windows Vista® Ultimate – DirectX 10 Ready! ili XP
500GB SATA 3Gb/s 7,200RPM 16MB Cache
Additional Storage Drive 2TB (2 x 1TB) SATA 3Gb/s 7,200RPM 32MB Cache
4X Dual-Layer Blu-ray Disc Re-writable
Ageia PhysX PCI-Express Processing Unit w/ 128MB GDDR3
Creative Sound Blaster® X-Fi™ XtremeGamer High Definition 7.1 Audio
27'' Dell 1920 x 1200 (6ms) UltraSharp Widescreen Flat Panel
Logitech® Z-5300e 5.1 280-Watt Speakers
Logitech® G15 Gaming Keyboard
ogitech® G5 Gaming Mouse
ovo sve izadje oko 8700$:eek:
mada mozete sami sastaviti po ženji
http://www.alienware.com/Configurator_Pages/area-51_7500_r5.aspx?SysCode=PC-AREA51-7500-R5&SubCode=SKU-DEFAULT&source=ECH0025
[]D.[].[]v[].[]D.
5.1.2008, 21:26
4096MB Ram
750GB HDD2
22" TFT, <5ms
Ovakav komp mozes da dobijesh preko "rapidshera" ako imash PREMIUM ACOUNT !! I naravno ako te izvuku 15 januara !!:to_care:
zdravkelja
5.1.2008, 22:06
Verovatno je to i video.
Al je dobra masina, stvarno razbija.
Da mi je samo znati koje je ono kuciste...
Prijavio sam se za taj komp, baš me zanima dal ću ga dobiti :D
Pa ne znam evo ovako
Proc
Intel inside core 2 eXtreme QX6800
Kuciste
Thermaltake Armor VC2000 with watercooling system
Memorija
4x2gb Geil black dragon ddr2 1066mhz
Maticna
ASUS P5e3 Deluxe
Graficka
XFX 8800gts 512mb fatal1ty ako se pojavi:D i to 2 komada
Monitor
Dell 2407WFP 24``
Hard
4x WD Caviar 400gb 16mb cache:a_whistli
Zvucnici
Logitech Z5500 digital @ Creative labs X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty
Tastatura
Logitech DiNovo Edge ili Logitech G15 + Logitech G25 steering wheel
Mis
Logitech Air + Logitech G5 special edition
Napajanje
Chieftec 1200W
Opticki uredjaj
LG GBW H10N Blue Ray
I neki dobar UPS da mi sve to ne rikne.
Zna cika sharlo sta je dobro. :D
E da i Ageia PhisX kartica.
celeron 500mhz
blade3d 8mb
64sdr 100mhz
još ga sanjam
kompjuter mojih snova je onaj komp koji se ne kvari i kome ne treba na svaka 4 meseca da reinstaliram windows i kome ne treba AV i kome ne treba update i kome ne treba servis i kome ne treba defragmentacija i sve te gluposti sto idu iz nabrojano.
ps; samo nemojte da kazete predji na linux
tad bi još gore prošo;)
Ok, kupi Mac :D
samo nemojte da kazete predji na linux
Kupi C64 ^^
Master Neo
5.1.2008, 23:39
PS3 resava sve...
D.[].[]v[].[]D.;433950']Ovakav komp mozes da dobijesh preko "rapidshera" ako imash PREMIUM ACOUNT !! I naravno ako te izvuku 15 januara !!:to_care:
odatle sam i kopirao, nekako je realna konfiguracija a ne ovi Alieni brate.
zdravkelja
7.1.2008, 13:20
Sve je realno, osim procesora koji predstavlja vise od trecine vrednosti konfiguracije :D
NjegovaWisost
9.1.2008, 16:24
Kompjuter mojih snova?
Onaj u AUTOMOBILU BMW serije 5 :D
kompjuter mojih snova je onaj komp koji se ne kvari i kome ne treba na svaka 4 meseca da reinstaliram windows i kome ne treba AV i kome ne treba update i kome ne treba servis i kome ne treba defragmentacija i sve te gluposti sto idu iz nabrojano.
Upravo to. Kompjuter mojih snova tj hardver je jedan deo u mom sadasnjem kompjuteru a to je maticna ploca gigabyte K400 agp 8x. Zasto? Zato sto sam ga iskljucivao x puta na dugme,:Freddy: 1000 puta restartovao,:boxing: cupo kabal iz zida dok je radila:dzavo: i nije jos pregorela.:to_care:
Ja sam(skoro :opanachke)savrseno zadovoljan sa svojom masinom :D
Bolje mi i ne treba jer uglavnom preferiram stare dobre igre i emulatore(Amiga,Dos...),doduse volim da odigram s vremena na vreme i nesto novije :Freddy:
101st Airborne
10.1.2008, 2:06
Ne restartuje se, programe otvara odmah, nema zezanja sa virusima i kad s vremena na vreme hocu da odigram nesto, to nesto ima da klizi na 1024x768 minimum. I moze da pusta sve video fajlove a da se ne cimam s kodecima. I rezac da me ne zeza. Eto.
bilo koji noviji alienware :D
:alealeee::to_care:
Pa onaj Earth Simulator bi mi fino leg'o.
5120 procesora, 16 gigabajta RAM-a i 10 terabajta na hardovima=35.68 TFLOPS-a.Taman :kreza:
5120 procesora, 16 gigabajta RAM-a i 10 terabajta na hardovima=35.68 TFLOPS-a.Taman :kreza:
Sta je sada pa to buraz???
Red Dragon
10.1.2008, 11:41
I sam razmisljao o tome, ali ne znam, onih 180 grafickih kartica u ultra sli verziji, jesu li ati ili GF?:D
Da se nisi zeznuo, mora da ima vishe RAM-a.
Meni bi bilo idealno da ima 4 GB RAM-a i neki Quad Core i da je naravno beshuman, a sve ostalo, manje vishe je nebitno :)
Kompjuter mojih snova je onaj koji radi bez problema.
A takav već imam.:to_care:
Kompjuter mojih snova je ZX Spectrum,cudo tehnike i napredne elektronike,s kojim nisam imao nikakvih problema.
Sada je,nazalost,zbog nedostatka prostora zavrsio na tavanu,ali ga ponekad izvadim, izvrtim neku "kasetu" i podsjetim se kako je to nekad bilo ;)
Bez virusa,bez spama,bez spyware,bez adware,malware,pornware i slicnih cuda.
To su bila vremena :dedica:
pivonroll
11.1.2008, 16:12
Sta je sada pa to buraz???
to ti je ovo:http://www.es.jamstec.go.jp/gallery/index.en.html
@beagle
E da.Nisam naveo da ima 640 nodova, svaki nod ima po 8 vektorskih procesora i svaki nod ima 16 GB RAM-a.Sto znaci 16x640=10240 GB RAM-a.
Milina od masine :D
Evo ja sam pokusao u skladu sa ovom temom i onime sto nase trziste nudi da sastavim, pa mozda naj jacu konfiguraciju koja moze da se sastavi kod nas. Bez monitora, UPS-a, stampaca, skenera, 50 HDD-a itd.
http://www.astahost.info/images/845_5700e.jpg
Ukupno: 5688.69 eura
Jos kad bi se dodala neka plazmica 40", UPS od par hiljada eura i po 3-4 150GB Raptora
Zasto 150GB Raptora, kad ima i onih od 300GB. A jos bolje je da se ubaci neki SSD.
Ja kompjuter svojih snova imam :)
Zasto 150GB Raptora, kad ima i onih od 300GB. A jos bolje je da se ubaci neki SSD.
Ja kompjuter svojih snova imam :)
Nema u toj firmi raptor od 300GB ili ja nisam dobro gledao. I ovo sto sam sastavio nije kompjuter mojih snova, posto ni ne sanjam kompjutere :rolleyes: samo sam hteo da ubacim high-end kompjuter koje nudi nase trziste i to jos sa izostavljenim komponentama.
Interesantno je setiti se racunara iz snova od pre par godina. Evo jedan primer kako je AMG mislio o tome pre oko dve i nesto vise godina:
* Intel® Core™ 2 Extreme QX6700 2.66GHz 8MB Cache 1066MHz FSB
* Windows® XP Media Center Edition - Includes Free Vista Upgrade
* 2GB DDR2 Performance SDRAM at 1066MHz
* 250GB Serial ATA 3Gb/s 7,200 RPM w/ 8MB Cache
* Dual 768MB NVIDIA® GeForce™ 8800 GTX
* High-Definition 7.1 Performance Audio
Da, todose, to je Alienware Area 51 ALX sa kraja 2006. :)
U ovoj mojoj konfi sada imam 2x vise RAM-a i jedno 5-6x vise mesta na HDD-u, tako da sa te strane sijem Alienware :to_care:
Sta da ocekujemo 2010..? :odoK:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.