PDA

Prikaži potpunu verziju : iPad i eksterni SSD?

yahhoo
2.3.2020, 1:23
Pozdav svima. Muci me jedna stvar. Naime sve ali sve sam probao da dodam ipad air 3 eksterni ssd, I da tako prebacujem filmove. E sad znam da ima thunderbolt ali ne znam koja je verzija... Hoću da na eksternom ssdu čuvam sve podatke. Kloud me ne interesuje jer sam mobilna i nisam u mogućnosti da imam dobar internet svuda gde odem. Da li neko ima provereno rešenje za dati problem? Uzgred gledao sam Applove adapter koji koštaju dosta,tako da to ne dolazi u obzir.

water wizard
2.3.2020, 1:47
nema sd card?

mare037
2.3.2020, 13:22
iPad, iPhone i noviji Macbook modeli nemaju SD slot.

Inače ne uspevaš jer ti je potreban taj adapter, s obzirom da Air 3 ima Lightning umesto USB-C porta, pa tim adapterom ujedno i napaja HDD/SSD. Originalni je skup, pa eventualno možeš sa nekim aftermarket proizvođačima da probaš.

yahhoo
2.3.2020, 15:43
Neka preporuka?

LoneWolf
2.3.2020, 16:50
Koliko ja znam NIJEDAN iphone ni ipad nemaju sd slot a te varijante sa ssd-om koštaju previše i ne isplate se, zato je masa ljudi osuđena na cloud, Dropbox i sl. ili kupovinu uređaja sa većom internom memorijom

mare037
2.3.2020, 23:30
Tako je. Nijedan nema proširenje memorije SD karticom i gotovo izvesno da nijedan naredni neće imati.

Neka preporuka?

Proveri na KP "Lightning na USB 3 Camera" adapter oglas (nemoj da te buni što piše kamera, taj adapter ti je potreban). Video sam upravo da ga ima za 2.100 dinara, što je praktično "džabe" u Apple svetu i u odnosu koliko košta u radnji.

Takođe, kao što sam već napisao da je to Lightning port, trebaće ti USB-C punjač koji isto povezuješ na taj adapter kako bi napajao SSD.

water wizard
3.3.2020, 0:16
znam da nema sd i da sve moraš da dokupiš... :D

mare037
4.3.2020, 11:38
Aa, good one. 😏

Elem, ništa drugačije nije ni za većinu Android tableta u ovom slučaju. Svakako moraš da kupiš adapter ako planiraš da povežeš eksterni hard disk ili SSD.

orange47
4.3.2020, 11:58
izgleda da moras imati ios13:
https://appleinsider.com/articles/19/06/07/how-to-use-external-storage-on-ipad-and-iphone-with-ios-13

yahhoo
7.3.2020, 16:37
Imam ios13, no na adapter za kameru se priključi mikro sd kartica sa onim maleckim low power adapterom i radi. Ideje se u files i onda moze da se pomeraju fajlovi...

water wizard
7.3.2020, 17:45
pa što ne uzmeš neku veću micro sd karticu evo ima 128 gb za manje od 2000 din

LoneWolf
8.3.2020, 0:35
Ne znam nikog kome je gore navedena radnja uspjela

ZvezdaniRatnik
8.3.2020, 1:53
Kako sam ja ovo razumeo ako nisam nesto pobrkao, treba mu WiFi Hard Disk.Taj disk generise svoju sopstvenu mini bezicnu vezu sa okolnim uredjajima na wifi tehnologiji. Obicno ovu skalameriju upotrebljavaju fotografi na terenu, novinari i ostali kojima zahvale dodatni terabajti za podatke. Ima u sebi ugradjenu extra bateriju za rad na terenu. Evo ga originalni textic na engleskom: *** These WiFi-based NAS drives are the best bet for the Photography professionals who instantly want to transfer the pictures to External Hard Disks. The WiFi-based drives can generate its WiFi network and communicate directly to the nearby devices. To work on outdoor, these Hard Disks are built with extra power source backup. *** Znaci ima vise tih modela, ..pa se treba dobro raspitati kod kupovine i ove koji imaju bateriju u sebi za rad na livadi i po pustinjama.

DeCoy
8.3.2020, 2:54
^^
Mnogo jeftinija varijanta
https://www.amazon.com/RAVPower-FileHub-Wireless-Portable-Transfer/dp/B07P5QDQ1B

LoneWolf
8.3.2020, 13:57
Mnogo "besplatnija" varijanta: koristiti iCloud, Dropbox, Google drive itd.

water wizard
8.3.2020, 14:02
reče da će da ide u planinu gde nema interneta

mare037
8.3.2020, 15:35
Čovek pita za filmove i sve podatke. Znači morao bi da žonglira sa cloud servisima od 250-500GB. I uz to je pitanje kakav upload ima.

Ne znam zašto kompikovati kada postoji rešenje manje od 20€. Uz to i jeftinije ako bi koristio SD kartice.

LoneWolf
8.3.2020, 16:38
Pa zar mu nije onda najbolje rješenje da na taj iPad 3 doda neku tastaturu sa USB 3.0/thunderbolt/type C ulazom i preko tuh portova koji se nalaze na tastaturi da kači eksterni HDD/SSD/USB hub/šta god.

Ili kupiš ovo i Bog te veselio:

https://www.amazon.de/dp/B07QWP3F3C?tag=duckduckgo-fpas-de-21&linkCode=osi&th=1&psc=1

mare037
8.3.2020, 17:35
Njemu je bilo skupo da plati adapter od 4.000 dinara u radnji i sada smo došli do predloga da kupuje nešto od preko 10.000 dinara?

Pritom, ne može tako kako si zamislio. iPad na Lightning ulazu ne izbaca dovoljno struje da napaja eksterni hard disk ili SSD. Drugo, tastature sa tim konektorom gotovo da neće naći (čak i da postoji bila bi par hiljada), pa bi značilo opet da kupuje Lightning to USB adapter + da reši napajanje.

Stvarno ne vidim šta je ovde jeftinije i bolje od pomenutog Lightning to USB 3 Camera adaptera od 2.100 dinara. Komplikovanje proste stvari.

LoneWolf
8.3.2020, 21:31
Ali čovjek neće ni to pa onda najbolje da kupi mjesec dana neta, ode na planinu i skida gore šta god 'oće, ili da kupi laptop sa Windowsom/Android tablet pa da ima pristup svim fajlovima u svako doba. Rđavom kuPcu i dlake smetaju🙂

yahhoo
9.3.2020, 0:14
Au ljudi :tapsh: Kupio sam mikro sd karticu od 128gb i kacim je na malecki adapter za mikro sd. Preko onog adaptera za kameru sve radi sasvim normalno. To je najjeftinije resenje...