Prikaži potpunu verziju : ADSL Problem, Download jednostavno stane
Imam jedan cudan problem.Imam 768/192 Flat.
Recimo skidam nesto 17 sati i odjednom samo download stane.Ostanem i dalje konektovan ali download uopste ne ide.I onda moram da u nekim slucajevima da restartujem racunar a neki put je dovoljno da se diskonektujem pa ponovo konektujem.Inace sve mogu normalno da skidam.Skidam torente(Azureus), emule, sa rapida i sve dobro sljaka dok samo odjednom stane.Neki put skida i po 2 dana bez prestanka pa onda samo stane.Inace istovremeno skidam i sa rapida .de i .com i Azureus-a.
Takodje koristim i netlimiter da ogranicim brzine download-a pa mozda i on pravi probleme.
Imam onaj mali sugavi modem Conexant koji se povezuje preko usb-a i nema nikakvo dodatno napajanje.
Pa ako neko zna sta se desava i sta mi je ciniti neka pise.
Unapred hvala
A kod kog provajdera si ?
korisnik
15.12.2006, 18:31
Mozda ti se promeni IP.
Pa mislio sam da ne spominjem provajdere jer je moguce da neko od njih luta forumima.
Kod sezama.
Recimo skidam nesto 17 sati i odjednom samo download stane.Ostanem i dalje konektovan ali download uopste ne ide.I onda moram da u nekim slucajevima da restartujem racunar a neki put je dovoljno da se diskonektujem pa ponovo konektujem.To se meni ranije dešavalo dok sam imao Telekomov biznis test nalog. Modem koji je dolazio u paketu je Alcatelov Speedtouch. Sad koristim običan "narodni" ADSL preko NeoBee-ja (što nije mnogo bitno, jer se sve svodi na Telekom na kraju) i nikad mi se ne blokira. Modem je ActionTec Home DSL.
Imao sam i ja taj actiontec prvo ali mi se to isto desavalo pa sam se zalio i zamenili su mi za ovaj conexant.Rekli su mi da je to cesta pojava kod tih modema(mislim na actiontec) jer ima to dodatno napajanje(mora da se utakne u struju) a ovaj sada ne mora nego samo usb i gotovo.
Evo bas danas popodne mi se opet desilo isto.Jednostavno je stao i morao sam disconnect pa dial.
I da li bi pomoglo ako je do modema da se ode i kupi neki modem od 100eu a ne ova plasticna *****a sto se dobijaju od provajdera.Imam osecaj da su to najsugaviji modemi koje su mogli da nadju pa daju korisnicima free.
Bolje da platim modem koji je dobar nego da dobijem besplatno krs.
Bolje da platim modem koji je dobar nego da dobijem besplatno krs.
To je svakako bolja varijanta. Imaš u firmi Netiks različite varijante i ponude.
Inače, već nekoliko nedelja traje taj fantomski trend nestanka konekcije. Javljali su se i ljudi koji su uplatili ADSL kod Beotela, takođe im predlažu da promene modem. Pobornici teorije zavere smatraju da Telekom zakida zbog uvođenja sopstvene ADSL ponude...
Ali mi ćemo ostati dosledni zdravorazumskom razmišljanju i predložiti da se častiš novim komadom opreme (gorespomenute) :)
Iris, vezano za ovu teoriju zavere mislim da to nije bas skroz nemoguce. Mi koji smo na SBB-u takodje se zadnjih mesec dva bukvalno zlopatimo. Nama nestaje konekcija i po dva dana :paranoia:
A neki kazu da je to zbog velikog brata, da telekom nije bio spreman na toliki bandwidth i da je VB bukvalno pozderao sve resurse...
Nesto jeste...
Iris, vezano za ovu teoriju zavere mislim da to nije bas skroz nemoguce. Mi koji smo na SBB-u takodje se zadnjih mesec dva bukvalno zlopatimo. Nama nestaje konekcija i po dva dana :paranoia:
A neki kazu da je to zbog velikog brata, da telekom nije bio spreman na toliki bandwidth i da je VB bukvalno pozderao sve resurse...
Nesto jeste...
E kad je SBB u pitanju, moze da bude milijardu razloga zasto ti puca veza...
Znaci da pisem peticiju za ukidanje velikog brata u ocuvanju internet usluga u Srbiji.
Bas samo video jedan natpis u blizini Brankovog mosta gde pise "Veliki brat je veliko g o v n o"
Iris mislis da bi pomoglo ako kupim modem.I predlozi neki dobar ako znas.Sad sam upravo skinuo katalog ove firme sto si predlozio pa cu da pogledam sta ima.
...sto si predlozio...
E sad si gotov... :D
Znaci da pisem peticiju za ukidanje velikog brata u ocuvanju internet usluga u Srbiji.
Slobodno. Podržavam :D
Iris mislis da bi pomoglo ako kupim modem.I predlozi neki dobar ako znas.Sad sam upravo skinuo katalog ove firme sto si predlozio pa cu da pogledam sta ima.
Khm, predložila :cool:
Nisam sigurna šta bi ti najviše odgovaralo, predlažem da pregledaš različite specifikacije u katalogu i lično ih pitaš da svaki pojedinačni model. Ja sam nabavljala neku drugu (wireless) opremu pa ne želim da dajem polovične savete. U svakom slučaju verujem da će ti se naći na usluzi...
A izvini nisam znao da si osoba lepseg pola:)Nadam se da ces prihvatiti moje duboko izvinjenje.
Moze da bude i taj Iris i ta Iris.
Sutra cu zvati ove ako rade.Mada novi modem onda nece resiti moje probleme ako je do telekoma.
I jos jedno pitanje da li je bolje uzeti modem ili ruter?
Sad, da li je lepši pol to je diskutabilno. Ali izvinjenje prihvatam :)
Ako imaš mogućnosti, onda definitivno ruter! Nisu preterano skupi.
Ruter, obavezno. Meni bi sada zivot bio mnogo laksi da imam ruter. To jest ako se uklopis u finansije i potrebe...
Inace, kako neznas.... pa IRIS MILJKOVIC je sada vec legendarno ime, nemoj se brukas... ti ko da ne citas SK :rolleyes:
Sad cu dobro zapamtiti njeno ime.Prvo sam je pomesao sa ruznijim polom(cast izuzetcima tj meni) pa sad jos ne znam ni ko je ona.
Sto se tice rutera imam jedan vec ovde ali nisam stigao da ga probam.Takodje sam ga dobio od sezama kad sam se zalio.Dobio sam drugi modem i ruter.Vec dva dana sam probavao taj drugi modem i kad se cinilo da je sve OK desilo se ono zbog cega sam i otvorio temu.Probacu sutra sa ruterom onda na par dana a ako se opet bude desavalo sta onda?
Hoce li biti nekih problema kod p2p.Da li treba da otvaram neke portove ili nesto slicno.
Sad cu dobro zapamtiti njeno ime.Prvo sam je pomesao sa ruznijim polom(cast izuzetcima tj meni) pa sad jos ne znam ni ko je ona.
Sto se tice rutera imam jedan vec ovde ali nisam stigao da ga probam.Takodje sam ga dobio od sezama kad sam se zalio.Dobio sam drugi modem i ruter.Vec dva dana sam probavao taj drugi modem i kad se cinilo da je sve OK desilo se ono zbog cega sam i otvorio temu.Probacu sutra sa ruterom onda na par dana a ako se opet bude desavalo sta onda?
Hoce li biti nekih problema kod p2p.Da li treba da otvaram neke portove ili nesto slicno.
Da, trebas da forwardujes portove ili da ukljucis DMZ. www.portforward.com
Pogledao sam katalog onih iz Netiks-a i nasao ovaj ruter.Posto se slabo razumem u rutere sta mislite o ovome.
2Wire HomePortal 1000HG ADSL Router - Modem Ethernet / USB / Wireless 802.11b/g 54Mb/s / HomePNA 1.0 i 2.0 - Intelligent Gateway, proizvođač 2Wire (USA); omogućuje izlaz više računara iz LAN mreže na Internet preko ADSL linije - računari iz LAN-a se mogu na njega spojiti preko 10/100Mb/s Ethernet UTP kabla, USB kabla, bežično 802.11g 54Mb/s ili preko lokalne telefonske instalacije - HomePNA 2.0 standard do 10Mb/s; izuzetne mogućnosti i veliki broj softverskih opcija, ugrađen napredni firewall, statistike, restrikcije Web sadržaja, Wireless 54Mb/s sa izlaznom snagom do 400mW (26 dBm), WPA-PSK, WEP kriptovanje do 128 bita; PPPoE, PPPoA, RFC2684, DHCP, Multi-IP support, Transparent Bridging, NAT, VPN Pass-Thru... - nov uređaj ali bez kutije - 'bulk' pakovanje, 1 godina garancije
Kosta oko 50EU.
A ima i ovaj koji kosta oko 110EU
Planet ADW-4302B WLAN ADSL / ADSL2/2+ Advance VPN / Firewall Router - 4-Port 10/100 Ethernet Switch, Wireless 802.11g 54 Mb/s access point, WEP i WPA-PSK, Anex B, ADSL preko ISDN linije, ADSL 2+ do 24 Mb/s downstream i do 3,5 Mb/s upstream, do 8 IPSec VPN sa DES/3DES kriptovanjem i SHA-1/MD5 autentifikacijom, PPTP, DMZ, NAT, DHCP...
Sta je to sto je bolje kod ovoga od 100EU nego kod onoga od 50EU?
I zbog cega je generalno bolji ruter od modema.
Pogledao sam katalog onih iz Netiks-a i nasao ovaj ruter.Posto se slabo razumem u rutere sta mislite o ovome.
2Wire HomePortal 1000HG ADSL Router - Modem Ethernet / USB / Wireless 802.11b/g 54Mb/s / HomePNA 1.0 i 2.0 - Intelligent Gateway, proizvođač 2Wire (USA); omogućuje izlaz više računara iz LAN mreže na Internet preko ADSL linije - računari iz LAN-a se mogu na njega spojiti preko 10/100Mb/s Ethernet UTP kabla, USB kabla, bežično 802.11g 54Mb/s ili preko lokalne telefonske instalacije - HomePNA 2.0 standard do 10Mb/s; izuzetne mogućnosti i veliki broj softverskih opcija, ugrađen napredni firewall, statistike, restrikcije Web sadržaja, Wireless 54Mb/s sa izlaznom snagom do 400mW (26 dBm), WPA-PSK, WEP kriptovanje do 128 bita; PPPoE, PPPoA, RFC2684, DHCP, Multi-IP support, Transparent Bridging, NAT, VPN Pass-Thru... - nov uređaj ali bez kutije - 'bulk' pakovanje, 1 godina garancije
Kosta oko 50EU.
A ima i ovaj koji kosta oko 110EU
Planet ADW-4302B WLAN ADSL / ADSL2/2+ Advance VPN / Firewall Router - 4-Port 10/100 Ethernet Switch, Wireless 802.11g 54 Mb/s access point, WEP i WPA-PSK, Anex B, ADSL preko ISDN linije, ADSL 2+ do 24 Mb/s downstream i do 3,5 Mb/s upstream, do 8 IPSec VPN sa DES/3DES kriptovanjem i SHA-1/MD5 autentifikacijom, PPTP, DMZ, NAT, DHCP...
Sta je to sto je bolje kod ovoga od 100EU nego kod onoga od 50EU?
I zbog cega je generalno bolji ruter od modema.
Ovaj dole od 100e ti ne treba jer je Anex B, jedino ako nemas ISDN linije kuci?
Procitas samo opis ovog prvog i videces zasto je ruter bolji. Za pocetak imas mogucnost da prikacis vise kompjutera u switch, pa onda ruter u switch i svaki komp ima internet, nezavisno jedan od drugog (ne mora neki komp da bude upaljen i da glumi server). Druga stvar, ruteru ne mogu nista virusi, a i racunari iza njega su koliko-toliko bezbedniji jer ima ugradjen firewall. Znaci ruteri se koriste uglavnom ako vise racunara u nekoj mrezi izlaze na net.
Ako imas jedan racunar, i modem ce ti raditi posao. Koliko sam cuo u Neobee-u dele US Robotics dzabe uz otvaranje ADSL naloga. On u radnji kosta oko 25e, a za njega sam cuo sve najbolje. + ima UTP prikljucak sto je jako bitno. USB modemi umeju da brljaju samo tako (kod mene je bio slucaj da je jedan brljavio, a drugi crkao).
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.