PDA

Prikaži potpunu verziju : GPS pracenje sluzbenog auta

Kojic_M
5.6.2019, 16:36
Da li neko zna sta sve moze da se prati na sluzbenom vozilu. Znam da moze lokacija, ali cuo sam da moze i broj putnika, a i neke banalne stvari kao sto je koliko motor radi na leru...

Evo danas sam stao pored puta u zvoni telefon iz firme kad ono direktor. Kaze mi sta ti je sa autom, upalio se alarm u firmi da motor radi na leru vec duze vreme. A u pozadini cujem cela firma zvoni.

Ja sam tada stajao sa ugasenim autom pored puta, slao sam neki mejl i to je trajalo oko 10 min. O cemu se tu radi?

Ne mislim nesto da petljam i radim posao stvarno kao da sebi radim, ali me zanima dokle je stiglo to pracenje i sta sve moze da se prati. Ako neko zna nek podeli sa nama.

Posto ovo radi preko mobilne mreze postavio sam temu u ovom odeljku.

JovanK
5.6.2019, 22:13
Vidis da direktor igra na blef, kad kaze da si na leru a tebi bilo auto ugaseno ;)
Lokaciju i brzinu kretanja ti prati, ne vjerujem da su tako moderni da ti prate i broj obrtaja.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

water wizard
5.6.2019, 23:12
pa ono sad je sve digitalno i lako može da se namesti da šalje sve te podatke može i da namesti kameru pa da te gleda uživo..

Srlisone
7.6.2019, 8:43
Radim u firmi gde sektor logistike ima sledeće info, pored onih uobičajenih, o vozilu:

- RPM (to što si spomenuo)
- brzina kretanja i alarmiranje dispečera o prekoračenju setovano za vozilo
- za kamione sa rashladnim delom, da li su otvorena vrata "frižidera" i koliko dugo su bila
- rutu vozila i za koje vreme je izvezena
- i još mali milion podataka kojih ne mogu trenutno da se setim

Tako da da, ako žele, može da se prati skoro sve. :(

Pinstripe
8.6.2019, 5:37
Moderni robovlasnici.

ZoNi
9.6.2019, 0:34
Moderni robovlasnici.
Ja bih rekao: efikasna zaštita od bahatih i lenjih radnika. Ostali nemaju razloga za bilo kakvu zabrinutost.

water wizard
9.6.2019, 3:05
možda i osiguranje traži, vrednost robe plus kamion može da bude i preko milion evra a treba da daš nekom sve to na časnu pionirsku da neće da divlja ili da mu ukradu, baš se sećam jednom prilikom ukrali kamion sa nekim knjigama u BG pa sam imao direktnu štetu...