PDA

Prikaži potpunu verziju : kviz "SE"

ElastoManiac
14.12.2005, 21:07
Nekada davno ( prije 5-6 mjeseci sam napravio ovu igru )
U pitanju je 3d kviz koji sam programirao u C++ koristeci OpenGL.

Grafika je zanimljiva ( ako se mene pita ). Sve se konstantno krece i vrti. ( a tu su i slova sa dubinom i svakakva *****a)
Mislim da bilo koji komp. moze ovo executirati jer sam radio u OpenGL-u, sa svakakvim optimizacijama.

Sto se tice pitanja, sva su na nasem jeziku. A uglavnom su u stilu kompjutera ( "Kako se zove glavni lik iz Half-Life-a ?" )
Pitanja je pisao moj drug, Sasa. Neznam tacno koliko ih ima, ali se stvarno rjetko ponavljaju ( pisao ih je mjesecima )

Muzike ima dosta, stavio sam je u *.mid format da nebi zauzimala previse mjesta. A ako vam je previse skichava ( vjerovatno
jest ) iskljucuje se sa CTRL, uostalom sve je u Read Me-u.
Sto se tice zvuka, neznam sta da kazem, uobicajeno...

Gotovo sve sto postoji je konfigurabilno. Cak se moze ubrzat/usporit poskakivanje slova.
Za download, screenshots, info see : http://www.geocities.com/kvizse/

Reloader
14.12.2005, 21:12
Evo krecem sa downloadom :)

Johny Atos
14.12.2005, 21:14
Skidam, cjem da javim utiske. :)

Marko_L
14.12.2005, 21:48
@Elastomaniac
Gledajuci screenshotove ovo deluje dosta dobro.Nazalost, ne mogu sad da isprobam, jer sam trenutno na poslu, ali cim stignem kuci downloadujem i javljam utiske.

Johny Atos
14.12.2005, 21:55
Neshto nije u redu, imam jedan frejm u dve sekunde. :D Nemoguce da je toliko zahtevno.. ?

ElastoManiac
14.12.2005, 21:56
nemam pojma...
kod mene radi ok. iako nisam testiro na drugim kompjuterima...

REDisLAW
14.12.2005, 21:58
'Sk ce vidimo kakav je...

REDisLAW
14.12.2005, 22:05
E svidja mi se! Extra je uradjeno ono sa misem, a i ima smesnih pitanja, sa jos smesnijim odgovorom. Cool...

ElastoManiac
14.12.2005, 22:10
E svidja mi se! Extra je uradjeno ono sa misem, a i ima smesnih pitanja, sa jos smesnijim odgovorom. Cool...
Drago mi je da ti se svidja.
Sto se tice FPS-a kako funkcionise?

REDisLAW
14.12.2005, 22:13
Super, malo sam igrao evo sam sad ovde, samo da vam kazem kakvi su utisci...

zleetherius
14.12.2005, 22:37
BOLI GLAVA, ali bukvalno. nemogu da gledam ono. u sustini zamisao je dobra, pitanja takodje. muzika isto.

Reloader
15.12.2005, 0:52
Malo ste mnooooogo preterali sa ljuljanjem... :)

Marko_L
15.12.2005, 10:09
Uopšte nije loše.Jes' da ljulja, ali to se može srediti smanjenjem brzine, tako da to uopšte ne smeta.Pitanja kao pitanja su interesantna, muzika je lepo odabrana (ne skreće pažnju previše) i uopšte kviz je skroz igriv.Mene samo zanima zašto ga niste dovršili ? Mislim, čim se startuje odmah kreću pitanja, a kad se promaši kreće se iz početka, a program vas ničim ne obaveštava.Znači fali tu neki uvodni screen, zatim meni sa opcijama (svim onim koje se mogu podešavati preko tastature, Game Over screen...).Dalje, gde su poeni, podrška za dva ili više igrača, top score ? De, de doradite malo to, ili u prevodu zaokružite proizvod i biće to jedna zanimljiva igra :)

Patton
15.12.2005, 11:09
Jako simpaticna igra. Nemam uopste zamerki, a i ne izgleda mi kao da je nedovrsena :) Koliko sam sa sajta provalio vi ste bas bas mlada ekipa, a vec radite C++ i OpenGL. Eeeee da je vise takvih...

Marko_L
15.12.2005, 12:30
Jako simpaticna igra. Nemam uopste zamerki, a i ne izgleda mi kao da je nedovrsena
Pa nema tu šta da izgleda dovršeno ili nedovršeno.Igra nema ni početak ni kraj, prema tome, nedovršena je :) Jednostavno to nije zaokružen proizvod.Naravno, vidi se da su se momci potrudili, i gameplay izgleda jako lepo i mislim da je najgore što sad mogu da urade jeste da batale to što su napravili i ne dovrše igru.Bila bi velika šteta, pogotovo što je najveći deo posla već urađen.

vladale
15.12.2005, 14:25

Grafika je zanimljiva ( ako se mene pita ). Sve se konstantno krece i vrti. ( a tu su i slova sa dubinom i svakakva *****a)
Mislim da bilo koji komp. moze ovo executirati jer sam radio u OpenGL-u, sa svakakvim optimizacijama.

Sto se tice pitanja, sva su na nasem jeziku. A uglavnom su u stilu kompjutera ( "Kako se zove glavni lik iz Half-Life-a ?" )
Pitanja je pisao moj drug, Sasa. Neznam tacno koliko ih ima, ali se stvarno rjetko ponavljaju ( pisao ih je mjesecima )

Muzike ima dosta, stavio sam je u *.mid format da nebi zauzimala previse mjesta. A ako vam je previse skichava ( vjerovatno

Gotovo sve sto postoji je konfigurabilno. Cak se moze ubrzat/usporit poskakivanje slova.

Po slikama vidim da je kviz super! Trenutno sam u cafe-u pa ne mogu da skinem i da je probam. Javicu kada je probam. Inace, sta mislis o verziji 5?
Jel ti trebaju saradnici?

ElastoManiac
15.12.2005, 14:43
Jel ti trebaju saradnici?
Pa recimo, nikad dosta pitanja, modela, arta, i *****a.

Samo da znate : ova igra je zavrsena, vise je necu modifikovati.
Znam da ima bug-ova tu i tamo, ali ja kad nesto zavrsim vise se nevracam tamo.
(Uostalom zaboravio sam kako izgleda source :))

Za nove stvari i ispravke tu je nova verzija. Koju cu praviti ispocetka...

Balrog
15.12.2005, 15:04
E pa i nije los :) mada me malo nerviraju pitanja, ali ima i bas mocnih: koliko traje skolski cas: pa je odgovor ja mislim vjecno, napisacu ti ja jos koje pitanje pa unesi u algoritam

ElastoManiac
15.12.2005, 15:30
E pa i nije los :) mada me malo nerviraju pitanja, ali ima i bas mocnih: koliko traje skolski cas: pa je odgovor ja mislim vjecno, napisacu ti ja jos koje pitanje pa unesi u algoritam
Ajd nemoj glumit Luja. znas da sam ti ga pokazao prije 5/6 mjeseci. Sjecas se?:rolleyes:

Balrog
15.12.2005, 15:37
Pa i nije los, a jesi li otvorio ista za drugu igru? Daj ljudima da se malo ismiju

ElastoManiac
15.12.2005, 15:45
To cu kasnije posto mi je sajt isteko ( vise ne postoji ).
Moram opet uploadirat stranicu zip-ove i ostalo...

vladale
19.12.2005, 11:35

Skinuo sam i jednostavno ne mogu da se odvojim od igranja ove igre. Imas neke greske, nabrojacu samo nekoliko:
1. Kada zelim da iskljucim muziku, on je iskljucuje ali kada se ta pesma ucita on ocitava drugu pesmu i opet moram da je iskljucujem. I tako u nedogled. Popravi to! Dosta nervira!
2. Pitanja se retko ponavljaju? Hm, ne bih rekao. Kada sam prvi put ukljucio igru, i posle igranja od 15 minuta dosta pitanja sam znao jer su bila ista. Zasto tako?
3. Pomocu Res Hacker-a(nije hack program) sam veoma lako usao u .exe fajl i normalno, pitanja kao i odgovori su tu. Probao sam i preko Notepada da otvorim .exe fajl sto mi je i uspelo. Normalno na kraju sam video pitanje sa odgovorima.
Trenutno ne mogu da se setim jos bugova ali ovo su po meni najveci bagovi za sada. Ocekujem verziju 5 sa malo boljim kernelom. Cujemo se!

Balrog
19.12.2005, 21:10
Ma u redu su te greskice, ali zar je poenta sad da se traze greske i bugovi. Mislim, ono, ako je kviz dobar, dobar je, necemo sad traziti te stvari

ElastoManiac
19.12.2005, 21:39
Pa kad bi stvarno otvarao *.exe fajl da bi trazio odgovore....
To je toliko ne-moralski, da vecina ljudi to neradi.
A uostalom ako vec oces odgovore svi su na internetu.

VojaM
24.12.2005, 13:28
Pa kad bi stvarno otvarao *.exe fajl da bi trazio odgovore....
To je toliko ne-moralski, da vecina ljudi to neradi.
A uostalom ako vec oces odgovore svi su na internetu.
Iznenadio bi se koliko ljudi baš to radi. Varanje je slatko, kao što je oduvek bilo. Nikad, ali baš nikad nisi ništa "prepisao" u školi?

A rešenje je veoma jednostavno: kompresuješ fajl nekim on-line kompresorom tipa PKlite ili slično.

vladale
24.12.2005, 20:45
Iznenadio bi se koliko ljudi baš to radi. Varanje je slatko, kao što je oduvek bilo. Nikad, ali baš nikad nisi ništa "prepisao" u školi?

Sad me proglasiste da i ja to radim. Vojo, ja non stop prepisujem, dobro ti to znas ;)