Prikaži potpunu verziju : Svet kompjutera 5/2019
Majski broj "Sveta kompjutera" je od danas na kioscima :D
Nova naslovna strana izgleda ovako:
http://thumbs2.imagebam.com/82/30/c4/bd76381208118464.jpg (http://www.imagebam.com/image/bd76381208118464)
Evo i izvoda iz sadržaja:
NOVE TEHNOLOGIJE - DARPA Subterranean challenge
Cilj najnovijeg projekta američke agencije koja promoviše razvoj novih tehnologija je razvoj robotizovanih sistema za širok spektar zadataka ispod zemljine površine...
Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti Gaming OC 6G
Ova kartica je najjači predstavnik srednje klase i model koji će svakako zainteresovati svakog igrača koji ne želi da prodaje bubrege kako bi se igrao kao čovek...
Asus ZenBook 13 (UX333FA) i ZenBook Flip 13 (UX362FA)
U klasi modela sa ekranom od 13,3 inča ovo su najkompaktniji laptopi, što se tiče širine i dužine, mada sa 16,9 milimetara debljine ne obaraju nikakve rekorde...
INTERNET - Kako preživeti eServise u privredi
Povećanjem broja digitalnih servisa sve više se usložnjavaju postupci koje treba sprovesti na računarima da bi sve korektno funkcionisalo...
TRŽIŠTE - Procesori: Qualcomm, Apple, Intel, Samsung, AMD
Da AMD nije pomrsio račune Intelu izbacivanjem svoje Zen i Zen 2 procesorske mikroarhitekture, gotovo da smo sigurni da se u ovoj rubrici ne bismo prečesto družili sa proizvođačima čipova...
TEST RUN - Emulacija igračkih konzola (1)
Ako niste imali prilike da iz prve ruke saznate kako su svojevremeno Sega, Nintendo, Sony i ostale kompanije gledale na razvoj igračke industrije, sada je vreme da to saznate putem emulatora...
Xiaomi Black Shark
Namenski telefoni za igrače kod nas su još uvek retkost. Osim modela Honor Play sa kraja prošle godine, odnedavno je na naše obale doplovio i Xiaomi Black Shark...
IGRA MESECA - Heaven’s Vault
To da je Heaven’s Vault vrhunska igra ne treba da nas čudi, budući da iza igre stoji studio Inkle koji je već iznedrio sjajne, višestruko nagrađivane naslove 80 Days i Sorcery!
Anno 1800
Po svim parametrima, i sasvim očekivano, Anno 1800 je obiman, kompleksan i slojevit povratak korenima i omaž Annou 1404 nakon dva futuristička izleta, i kao takav neće predstavljati iznenađenje za fanove serijala...
Days Gone
Ova open world akciona igra sa RPG i survival elementima, snažnom naracijom i vrlo ubedljivim likovima, još jedna je kvalitetna ekskluziva za PlayStation 4...
Katana ZERO
Ovo je igra u neo-noir okruženju, nabijena akcijom do tačke pucanja i nacrtana u fantastičnom pixel art stilu...
:ciao:
https://www.sk.rs/news/majski-broj-u-prodaji-sa-malom-greskom/
Black Shark je "doplovio" ima godinu dana, šteta što vam je tek sad dopao u ruke
Vojin Milovanovic
29.4.2019, 7:49
Povucite ovo cudo iz prodaje sto pre!!!!
"Politika je definitivno dotakla dno dna" Pa odstamapli su vam isti broj skoro!!!!
Sekiro,The Division 2,Anthem,Dead or Alive 6...pa sve je tu.Umem da razlikujem naslovne strane.Zamenio sam ali dzabe i taj je isti.
Eto bar ima Days Gone opis,mogu to da citam.A ima i Tropico 6.Ovo je nezabelezeno.Ko zna koliko ovakvih primeraka ima.
Vi niste losi ali kuca za koju radite je djubre kakvo nikada nije bila do sada.Nije ni cudo sto se ovo desilo
Povucite ovo cudo iz prodaje sto pre!!!!
"Politika je definitivno dotakla dno dna" Pa odstamapli su vam isti broj skoro!!!!
Sekiro,The Division 2,Anthem,Dead or Alive 6...pa sve je tu.Umem da razlikujem naslovne strane.Zamenio sam ali dzabe i taj je isti.
Eto bar ima Days Gone opis,mogu to da citam.A ima i Tropico 6.Ovo je nezabelezeno.Ko zna koliko ovakvih primeraka ima.
Vi niste losi ali kuca za koju radite je djubre kakvo nikada nije bila do sada.Nije ni cudo sto se ovo desilo
Mozes da postavis par slika da se zalimo stampariji?
Vojin Milovanovic
29.4.2019, 9:29
Koja je svrha toga?Necete znati da je to ovaj broj. Stranice su identicne kao u sk 4/2019.A tako i pise ispod. A i nema mnogo, nekih dvadesetak mozda , nazalost bas onih koje mene interesuju. Od kolumne Half Life 3 pa nadalje. Fina kompilacija tesktova iz proslog i ovog broja. Na Novom Beogradu kupljen. Ako vam se ne budu drugi zalili, onda je nebitno. Sad kad sam dosao sebi cak mi je i simpaticno da citam najavu i opis za Days Gone u istom broju.
Slikaš ovako pa će da se vidi, BTW ovo je aprilski broj.
http://i.imgur.com/zBwD7nth.jpg (https://imgur.com/zBwD7nt)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190429/ed8f961b33bf2cb52356c279f783f0ca.jpg
Isto kod mene. Novine kupljene Somboru.
Sent from my MotoG3 using Tapatalk
Vojine, imas kolekcionarski primerak, cuvaj pa prodaj za 10-20 godina :D
Au ala brljavi stamparija..
Prvo broj sa lose isecenim stranicama, pa onda pre par meseci broj sa lose zalepljenim stranicama koje ispadaju, a sada ovo.
Kako uopste da nadoknade stetu koju vam prave :(
Je l naiso uopste neko na ispravan primerak, ima li svrhe da trazim po kioscima?
Nemam pojma, upravo sam kupio novi broj u Kikindi i problem je identičan. Sve, počevši od Kuzmine rubrike, pa do kraja, je sastavljeno od naizmenično poređanih stranice iz prošlog i novog broja, što se može videti i po brojevima stranica. Stari članci su uredno numerisani sa brojevima za april. Ostatak časopisa je u redu.
Očigledno, nije dodat višak listova, nego su članci iz majskog broja zamenjeni onima iz aprilskog, i to samo u delu koji se tiče video igara.
Politika, majka i maceha :(
Ocekivano, teta na kiosku mi nije dala da pogledam broj pre kupovine, tako da ceka se zvanicno saopstenje Sveta kompjutera :D A danas putujem i planirao sam da citam SK tokom putovanja :(
Wolverine
29.4.2019, 12:34
Isto i sa mojim primerkom, kupljenim u Kruševcu. Sta kazu ljudi na Novinarnici? Ako je njima okej, onda je garant neko u štampariji debelo zeznuo.
Zato su dali besplatan Strejt ;)
Isto i sa mojim primerkom, kupljenim u Kruševcu. Sta kazu ljudi na Novinarnici? Ako je njima okej, onda je garant neko u štampariji debelo zeznuo.
Greska je u stampariji nastala, fajl na Novinarnici je OK. Uskoro cemo imati i zvanicno saopstenje, i ovde i na www.sk.rs
Izvinjavam se svima, mislim da nema reci kojima mogu da opisem koliko nam je zao zbog ovoga sto se desilo...
Na Novinarnici jos uvek nije izasao majski broj. Nece pre 1. (nikad ne izadje pre 1.).
@oluja
Potpuno te razumem (svojevremeno sam radio u izdavackoj kuci, znam kako je). Hvala ti na trudu da saniras situaciju.
https://www.sk.rs/news/majski-broj-u-prodaji-sa-malom-greskom/
:nov_mad2:
Eto umesto 250 platiću SK 200 dinara. Pošto nisam uzeo prošli broj, sad ću imati 15 strana starog broja a ovo skino u PDF što nedostaje. Qzma u pravu samo nije pomenuo i 5g protivnike. Dopada mi se i test of time, tako da ću i tu rubriku imati iz prošlog broja. Sutra naravno nabavljam novi t.j. delimično novi broj.:kreza:
Black Shark je "doplovio" ima godinu dana, šteta što vam je tek sad dopao u ruke
Mnoge stvari dođu kad dođu. Šta ćeš...
I šta nakon ovog propusta, "ujeo vuk magarca"? Eee moj Bože, kako bi vas pokojni Voja uredno, krotko i kulturno postrojio i doveo pod konac, sve do jednog, od portira do štampara, pa bi se odmah vidjelo koji je "veseljak" prepio ili se preduvao hemijskih isparenja u štampariji, pustivši ovakav polu-broj u javnost. Vječna ti slava, Vojo.
Pa nije baš da je pojeo ni ‚‚ujeo vuk magarca". Dali su nam da downloadujemo...
Ili očekuješ refund novca ili šta ?
Skoro sam siguran da znaju ko je kriv, ali ne vide razlog (ni meni nije važno) da se obnaroduje ko je kriv. Neka ga kazne po propisu ili ne, to je njihova stvar.
Greške se dešavaju i po meni mislim da je redakcija SK dovoljno učinila što nam je dala da downloadujemo textove koji nedostaju.
Ja sam zadovoljan i ne ljutim se.
Po meni reakcija redakcije je za svaku pohvalu. Vidi se po postovima koliko je vremena prošlo od oktrivanja problema do rešenja.
Bravo!
Za primer je kako je redakcija bukvalno u trenutku reagovala. Samo mi nije jasno u vezi kontrole u štampariji. Zar se ne štampa nulti primerak koji podleže kontroli?
Za primer je kako je redakcija bukvalno u trenutku reagovala. Samo mi nije jasno u vezi kontrole u štampariji. Zar se ne štampa nulti primerak koji podleže kontroli?
Kontrolisemo mi sami u redakciji. U stampariji uglavnom gledaju samo paginaciju i da li su fajlovi tehnicki ispravni. Problem je nastao kada je neko greskom povukao fajlove iz proslog meseca prilikom osvetljavanja ploca za masinu za stampanje... a neko je trebao te fajlove da obrise jos proslog meseca kada su zavrsili stampanje aprilskog broja... da ne ulazimo sada u previse detalja...
Kao sto kolega Tihomir napisa (https://www.sk.rs/news/majski-broj-u-prodaji-sa-malom-greskom/) u sledecem broju cemo odstampati (dodatno) sve te strane koje nisu greskom usle u ovaj broj.
Kolekcionari primeraka našeg časopisa neće ostati uskraćeni za ove tekstove. Sledeći, junski broj našeg štampanog izdanja imaće 16 stranica više, dakle sa dodatnim tekstovima koji, na nesreću, nisu odštampani u aktuelnom, majskom broju.
Danilo_Bgd
30.4.2019, 11:34
Dragi moji,
Ovo je realno velika sramota za jedan casopis vaseg staza.
Za poetak trebalo je da povucete sve primerke koje ste poslali u prodaju
i da naknadno posaljete ispravljene.
Takodje da svima koji su kupili nadoknadite zamenom za novi.
Ta opravdanja nismo mi , nego neko tamo, mene kao kupca ne zanima.
Pocnite vec jednom da zivite u normalnom vremenu , nije vise socijalizam.
:tapsh:
S obzirom da ne citam clankove o igricama, za mene je OK.
Jedino Kuzmu cu procitati online sa linka koji ste poslali.
Dragi moji,
Wtf? Posle tri godine, ovo si kao prvi post napisao jednom od najboljih domaćih časopisa zbog slučajnog propusta? Smešno.
Uz ovako dobru reakciju redakcije i matične kuće, ovo na kraju ispada interesantna greška o kojoj će se pričati, a niko neće biti uskraćen ni za šta. Ko radi, taj i greši i svaka čast Svetu kompjutera na brzom izvinjenju i dobrom planu za nadoknadu ispuštenih tekstova.
Dragi moji,
Razmatrali smo i tu opciju. Logisticki problemi su jednostavno preveliki. Prvo treba povuci sve primerke iz prodaje a imajte na umu da su praznici i da vecina prodajnih mesta nece raditi i time znatno usporiti povracaj. Zatim sve te primerke treba otpakovati zbog umetka koji ide uz broj (tiraz Sk je preko 20k). Odstampati sve ponovo, doraditi, zapakovati (proveriti da neko opet ne zapakuje pogresne primerke) i poslati ponovo na kioske. Prva procena je bila da se takav broj ne bi pojavio na koiscima pre desetog maja, u najboljem slucaju...
Danilo_Bgd
30.4.2019, 12:50
Wtf? Posle tri godine, ovo si kao prvi post napisao jednom od najboljih domaćih časopisa zbog slučajnog propusta? Smešno.
Uz ovako dobru reakciju redakcije i matične kuće, ovo na kraju ispada interesantna greška o kojoj će se pričati, a niko neće biti uskraćen ni za šta. Ko radi, taj i greši i svaka čast Svetu kompjutera na brzom izvinjenju i dobrom planu za nadoknadu ispuštenih tekstova.
Ne vidim kakve veze ima kad sam registrovao nalog i koliko ucestvujem u forumu sa tim da sam SADA napisao komentar. Takodje ne vidim ni to da je jedan od najboljeih domacih casopisa,
Najstariji JESTE (a kao jos ziv), da je bio dobar bio je , i zato ima moje postovanje i zbog stare slave i potrosim tih 200 kinti na njega. Ali svakako je bleda senak onoga sto je nakada bio.
A sada tebe Akumu ostavljam da nastavis da nabijas komentare i uzivas u virtuelnom stazu na forumu.
:n_klanja:
Mene zanima da li će postojati mogucnost da se poruči naknadno "kompletan" broj, dakle, sa pravim stranicama... :) Makar da se pojavi u nekom ograničenom tiražu...
Mene zanima da li će postojati mogucnost da se poruči naknadno "kompletan" broj, dakle, sa pravim stranicama... :) Makar da se pojavi u nekom ograničenom tiražu...
Uh, ne znam kako bi to izveli u nekom malom tirazu... mogu samo da zamislim odgovore iz stamparije na takav zahtev... :(
Ideja da u sledecem broju odstampamo strane koje nedostaju u majskom je upravo zato sto zelimo nekako da se oduzimo nasim citaocima "kolekcionarima" a da mozemo da to izvedemo u nasoj stampariji...
Ako bude neki smisleniji dogovor sa stamparijom javicemo vam ovde na forumu.
U svakom slučaju je ovo crveni alarm da algoritam kod štampanja mora da se menja.
Obavezna je provera nultog primerka, kao što je neko već napisao. Morate to da uvedete, da vam se ne bi dešavale ovakve stvari. Svet kompjutera se kupuje zbog sadržaja, ako on nije u redu, gubi se svaki smisao.
Neophodno je da uvedete kontrolu koja neće dopustiti mogućnost ovakve ogromne greške.
U svakom slučaju je ovo crveni alarm da algoritam kod štampanja mora da se menja.
Obavezna je provera nultog primerka, kao što je neko već napisao. Morate to da uvedete, da vam se ne bi dešavale ovakve stvari. Svet kompjutera se kupuje zbog sadržaja, ako on nije u redu, gubi se svaki smisao.
Neophodno je da uvedete kontrolu koja neće dopustiti mogućnost ovakve ogromne greške.
Nadamo se da ce se nesto promeniti u organizaciji posle ovoga. Nedopustivo je da niko ne proveri koji fajlovi stoje na RIP-u i da se dozvoli da u proizvodjnju udje proslomesecni PDF. Pored paginacije stoji i aktuelni mesec i godina. Kad vec rutinski proveravaju paginaciju mogu da uvedu i proveru datuma...
Ne vidim kakve veze ima kad sam registrovao nalog i koliko ucestvujem u forumu sa tim da sam SADA napisao komentar. Takodje ne vidim ni to da je jedan od najboljeih domacih casopisa,
Najstariji JESTE (a kao jos ziv), da je bio dobar bio je , i zato ima moje postovanje i zbog stare slave i potrosim tih 200 kinti na njega. Ali svakako je bleda senak onoga sto je nakada bio.
A sada tebe Akumu ostavljam da nastavis da nabijas komentare i uzivas u virtuelnom stazu na forumu.
Nabio sam cele 393 poruke za 13 godina na forumu, stvarno me to jako zanima. Dramiš bez potrebe, ljudi ispravljaju grešku i gotova priča.
Desava se, ko radi taj i gresi.
Treba pohvaliti reakciju i odlicno resenje, da u sledecem broju izadju nedostajuce stranice.
Ја сам схватио да нешто није у раду тек када сам видео да је Days Gone и у рубрици "Први утисци" и у "Test Play" :busted:
И даље не знам шта се десило.
Дупликати из прошлог броја:
-Ја, играч.
-Први утисци: Days Gone.
-Test Play:
Sekiro,
The Division 2
Anthem, Left Alive
Lego Movie 2
Hearts Of Iron IV
ToeJam & Earl
Dead Or Alive 6
-Test Of Time рубрика.
:icon_scra
Ја сам схватио да нешто није у раду тек када сам видео да је Days Gone и у рубрици "Први утисци" и у "Test Play" :busted:
И даље не знам шта се десило.
Дупликати из прошлог броја:
-Ја, играч.
-Први утисци: Days Gone.
-Test Play:
Sekiro,
The Division 2
Anthem, Left Alive
Lego Movie 2
Hearts Of Iron IV
ToeJam & Earl
Dead Or Alive 6
-Test Of Time рубрика.
:icon_scra
Skoro cela rasprava je na tu temu :)
Svaka druga duplerica je iz aprilskog broja, greska nastala u stampariji...
...evo link (https://www.sk.rs/news/majski-broj-u-prodaji-sa-malom-greskom/)
A što, sad kao nije dobar? Šta to fali u časopisu? Imaš li neki predlog, sugestiju?
Cisto da potvrdim, izdanje na novinarnica.net je bez gresaka.
Ne bih da se mesam,ali kao redovan kupac SK jos iz vremena Amige zelim i ja da dam komentar povodom novonastale situacije. Desila se greska i to je to,redakcija je brzo reagovala i dala PDF sa tekstovima koji fale,pa smo dosli u paradoksnu situaciju da smo pre procitali clanke kojih nema u novom broju nego one koji su tamo :D I sada apsolutno ne vidim potrebu da se ti tekstovi objavljuju i u sledecem broju.Kolekcionari neka stampaju taj PDF i priheftaju ga za broj. Vise sam za to da ako vi u redakciji vec osecate neku grizu savesti,ok,povecajte novi broj za tih 15-16 strana,ali neka to bude neki bonus,neki novi tekstovi nesto u cemu cemo uzivati,a ne da ih samo prelistamo,jer smo te tekstove vec procitali. A bar SK pokriva tematiku o kojoj se uvek moze pisati. Iskreno,tuzno se osecam kada citam casopis u kome vec znam sta je na sledecoj strani (tih 16 dodatnih strana) Bolje nam spremite neko drugo iznenadjenje :ciao:
Ne slažem se sa gore navedenim zato što mnogi neće ni potražiti pdf sa tekstom koji nedostaje. Kao što je rečeno SK ide u 20000 primeraka a forum i sajt čisto sumnjam da će posetiti 1K posetilaca i eventualnih kupaca. Nego redakcija treba da ubaci taj tekst tako da može lako da se "iskopča" iz junskog broja.
Ako bi već spremili neko iznenađenje to bi mogao da bude poster.:kreza:
Ne bih da se mesam,ali kao redovan kupac SK jos iz vremena Amige zelim i ja da dam komentar povodom novonastale situacije. Desila se greska i to je to,redakcija je brzo reagovala i dala PDF sa tekstovima koji fale,pa smo dosli u paradoksnu situaciju da smo pre procitali clanke kojih nema u novom broju nego one koji su tamo :D I sada apsolutno ne vidim potrebu da se ti tekstovi objavljuju i u sledecem broju.Kolekcionari neka stampaju taj PDF i priheftaju ga za broj. Vise sam za to da ako vi u redakciji vec osecate neku grizu savesti,ok,povecajte novi broj za tih 15-16 strana,ali neka to bude neki bonus,neki novi tekstovi nesto u cemu cemo uzivati,a ne da ih samo prelistamo,jer smo te tekstove vec procitali. A bar SK pokriva tematiku o kojoj se uvek moze pisati. Iskreno,tuzno se osecam kada citam casopis u kome vec znam sta je na sledecoj strani (tih 16 dodatnih strana) Bolje nam spremite neko drugo iznenadjenje :ciao:
Tim rezonom, ne moraju da ni izdaju stamano izdanje, nego samo da imaju PDF.
Ako je nesto bilo spremno za stampu, treba da bude objavljeno na papiru, bilo to i broj kasnije, i tacka.
Ne slažem se sa gore navedenim zato što mnogi neće ni potražiti pdf sa tekstom koji nedostaje. Kao što je rečeno SK ide u 20000 primeraka a forum i sajt čisto sumnjam da će posetiti 1K posetilaca i eventualnih kupaca. Nego redakcija treba da ubaci taj tekst tako da može lako da se "iskopča" iz junskog broja.
Ako bi već spremili neko iznenađenje to bi mogao da bude poster.:kreza:
obradujemo se svakom poklonu, naravno :)
lepo je i u majskom broju desodorans (jel dobio neko nešto drugo ?)
ova prethodna 2 reda otkucah da ne bude ceo thread o faličnom broju
;)
Ja nikad ne dobijem poklon... :(
Dragi moji,
Stvarno sramota! :facepalm
Sa vama sam 19 godina... Potpuno se slažem sa Danilom, štamparija mora da vam nadoknadi sve troškove re-izdanja ili izbacite dvobroj sledećeg meseca.
@Danilo_Bfd i BAD BOY
Jel' vama dvojici jasno koliko je logistika tog poduhvata komplikovana (nemoguca)?
Drugo, redakcija nije kriva za greske stamparije. Elektronsko izdanje koje se salje na novinarnica.net je potpuno ispravno.
Redakcija je odreagovala brzo i efikasno, i koliko toliko sanirala problem.
Sa vama sam 19 godina...
Ja ih citam od 1987. pa sta?
štamparija mora da vam nadoknadi sve troškove re-izdanja
Štamparija je u vlasništvu Politika a.d. kao i Svet Kompjutera.
Da li je moguće da u ovoj temi ima ovoliko poruka a niko da prozbori ni reč o onom što je u samom časopisu. S obzirom da ni u temi za prošli broj nije bilo puno reči o samom broju, mogli bismo reći ovde koju reč i za ponovljene tekstove. ;)
Čitam SK preko 20 godina. Prvi put se dešava ovako nešto. I najbolji greše.
Hvala zbog brzog reagovanja i ispravke koja je potpuno ok.
Konacno kupio majski broj nakon svih silnih prejedanja resih da se vratim iz divljine i kupim ga.
Odlicna naslovna stvarno nisam skoro video, skladno vremenu siva pogodila.
Sto se tice sadrzaja, bacio sam se odmah na moju omiljenu rubriku "Ja igrac" i bas sam se odusevio nostalgijom koju vuce dok sam je citao, nekako sam imao utisak da ste me vratili u one lepse dane......tamo negde s pocetka aprila, suncem obasjan, citam u basti.......oh wait :to_care::to_care:
Čitam SK od prvog broja (može se reći da sam kolekcionar).
Ovako nešto se nije desilo nikad, ali po mom mišljenju nije big deal. Bitno je da će biti ispravljeno u sledećem broju.
Sećam se ranih devedesetih godina kad je SK štampan na papiru malo kvalitetnijem od toalet papira. To su bile muke :dedica:
To smo preživeli, ovo je ništa. Nek nam sk izlazi jos bar 35 godina.
Bad vala. Meni je samo interesovala mogućnost da kupim JOS JEDAN primerak, ovog puta, ispravan :)
Sećam se ranih devedesetih godina kad je SK štampan na papiru malo kvalitetnijem od toalet papira. To su bile muke :dedica:
Svetlo plavi papir :love:
http://pc.sux.org/SK/1993/06/SK_93_06_058.jpg
@DeCoy
Daj još skenova iz devedesetih, ovaj je super.
Svi skenovi (ne samo SK-a, već i ostalih ex-Yu kompjuterskih časopisa) su dostupni na netu, zahvaljući pre svega Tom-Catu i PopMilu
https://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=1239
http://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/revije.php
^ PC.sux. (http://pc.sux.org/indexSK.html)
EDIT: Izvinjavam se, kucali smo istovremeno.
NjegovaWisost
6.5.2019, 22:32
Kakvi teški životni problemi... Časopis za razonodu i pomalo za naučiti, mi matori ga pijemo uz kapućino...
Mene zanima faca urednika i faca onog ko mu je saopštio šta se desilo? :D JE l ko vikao?
Svi skenovi (ne samo SK-a, već i ostalih ex-Yu kompjuterskih časopisa) su dostupni na netu, zahvaljući pre svega Tom-Catu i PopMilu
https://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=1239
http://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/revije.php
I pokojnom Voji, on je sam skenirao stare brojeve iz nase arhive i postavljao da popuni sve sto je nedostajalo...
Kakvi teški životni problemi... Časopis za razonodu i pomalo za naučiti, mi matori ga pijemo uz kapućino...
Mene zanima faca urednika i faca onog ko mu je saopštio šta se desilo? :D JE l ko vikao?
Cuj, da li je neko vikao... recimo da su se telefoni usijali tog dana...
Čitam SK od 1.broja
(uz "mali" prekid od `90 do`96.)
i ako vam nešto znači - ne ljutim se zbog propusta
lepo ste reagovali, što ste mogli- nadoknadili, idemo dalje....
I pokojnom Voji, on je sam skenirao stare brojeve iz nase arhive i postavljao da popuni sve sto je nedostajalo...
Cuj, da li je neko vikao... recimo da su se telefoni usijali tog dana...
ma dobro, ko nije radio taj nije ni grešio (tako meni kažu kad napravim neki haos :D ). meni čitanje SK nikad nije bilo obaveza nego uživanje i privilegija.
samo napred u nove radne pobede :o
Listam ovaj majski broj i ovo skakanje po mesecima me podseti na koncept iz serije True Detective.
U TD se radnja simultano odvija u bar tri perioda, osamdesete, devedesete i sadašnjost i na taj način se pred gledaoca postavlja dodatni intelektualni izazov. Nekada je Mikijev Almanah objavljivao priče sa više završetaka, pa se moralo stalno listati gore dole po stripu.
Možda iz ove greške nikne neki inovativni koncept, nešto revolucionarno u svetu časopisa.
Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka
Bravo za Mikijev Almanah. Kud me podseti...
Kontrolisemo mi sami u redakciji. U stampariji uglavnom gledaju samo paginaciju i da li su fajlovi tehnicki ispravni. Problem je nastao kada je neko greskom povukao fajlove iz proslog meseca prilikom osvetljavanja ploca za masinu za stampanje... a neko je trebao te fajlove da obrise jos proslog meseca kada su zavrsili stampanje aprilskog broja... da ne ulazimo sada u previse detalja...
Kao sto kolega Tihomir napisa (https://www.sk.rs/news/majski-broj-u-prodaji-sa-malom-greskom/) u sledecem broju cemo odstampati (dodatno) sve te strane koje nisu greskom usle u ovaj broj.
Odavno nisam video ovoliko visokoocenjenih igara (88, 89, 90) u jednom broju i to sve skriveno od vernih čitalaca.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.