PDA

Prikaži potpunu verziju : RAF Challenge 2019


Oggy
21.4.2019, 18:37
RAF Challenge
Računarski fakultet, 13. April

Finale jedanaestog informatičkog takmičenja za učenike srednjih škola „RAF Challenge 2019“ organizоvali su Društvo matematičara Srbije i Računarski fakultet iz Beograda. Učenici su se takmičili u tri kategorije, a pristiglo je preko 100 radova. U prvoj kategoriji zadatak je bio napraviti prezentaciju/animaciju na temu „Kriptovalute – tehničke karakteristike i prednosti u odnosu na standardni novac“, druga, gde su učenici na temu „Inovativna primena softvera u sportu“ mogli da naprave video igru ili aplikativni program i zadatak u trećoj kategoriji bio je napraviti video i audio materijal na temu „Moja ulica“. Na finale takmičenja pozvano je 32 srednjoškolca iz Srbije, a najbolji su osvojili vredne nagrade.

Nagrađeni u prvoj kategoriji su Jefimija Najdić iz Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja, Anđela Lebović iz Hemijsko-tehnološke srednje škole „Lazar Nešić“ iz Subotice i Miloš Milošević iz Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Beograda.

Nagrađeni u drugoj kategoriji su Marko Maksimović iz Tehničke škole iz Čačka, Andrea Vaštag iz Gimnazije u Bečeju, i Nenad Bađević iz Tehničke škole iz Zaječara.

U trećoj kategoriji nagrade su dobili Aleksa Đorđević, iz Elektrotehničke školе „Мija Stanimirović“ iz Niša, Ljubica Marković iz Gimnazije „Vuk Karadžić“ iz Loznice i Andrija Nedić iz Gimnazije „Sveti Sava“ iz Beograda.

https://www.sk.rs/news/raf-challenge-2019/