PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem: Dial-up na kubuntu 6.06


3*.v1ru5
13.12.2006, 21:34
Imam problem sa podesavanjem dial up konekcije na kubuntuu: tu je nesto kao wizard za podesavanje, i lepo mu kazem sta mi trazi, stavim provajdera na sezampro i kad krenem da se konektujem sve je OK ide pistanje (koje prestane posle par sekundi, ko u win-u kad dodje do 'verifying username and pass') i tu stoji jos desetak sekundi i onda se prekine. Ima li neko ideju?

GoranSTX
13.12.2006, 22:16
nemam bas puno iskustva sa modemima na linuxu, al' probaj ovo

http://www.linuxo.net/index.php?option=com_smf&Itemid=70&topic=6810.0

JohnnyB
13.12.2006, 23:47
šta koristiš za konektovanje? Kppp?
Bolje koristi wvdial.

Mirun
15.12.2006, 23:14
Provajderi su se potrudili da sa Linuxom ne možemo da se konektujemo bez problema, jer je u ovoj zemlji sve korumpirano. Jedino se EUnet drzi nekako. Pa čak i kada provajder kao što je EUnet odoleva, tu je Telekom sa SMIN-om da zakomplikuje stvar. Mogu se oni vaditi da su to sitnice, ali mnogi su se obeshrabrili i batalili Linuxe samo radi toga jer se nisu mogli konektovati na internet. Toliko o tome :n-cc2:

Evo par rešenja na primer:

Da bi se povezali na Drenik potrebno je da umesto Expect ogin: upisati Expect sername:. Lako je naći u KPPP gde to treba promeniti, da ne dužim.

Da bi se povezali na Verat u Customize pppd Arguments... KPPP-a treba uneti receive-all.

Da bi se povezali na Eunet ili Verat preko SMIN broja 042/11-xx-xx kako bi telefonski račun bio duplo manji, potrebno je obrisati Expect ogin: i Expect assword: tako da stoji samo Send sa usernametom i šifrom, što je složićete se vrlo problematično kad je sigurnost u pitanju. Dakle, od nas se očekuje nakon uspostavljanja veze sa udaljenim računarom :confused: da odmah pošaljemo svoj username i password bez da nas udaljeni računar bilo šta pita. U suprotnom sledi diskonektovanje.

Možda ti ova rešenja problema na Veratu, EUnetu i Dreniku daju ideju kako da uspostaviš vezu sa Sezamom?!!

A da, naravno, ako pozoveš teh. podršku ista će te izviždati čim čuje da koristiš Linux :kreza:

panterpanta
17.12.2006, 10:21
I ja sam se bas usrecio sa Verat net podrskom.Doduse rekli su za receive-all ali ostalo nisu mogli ili nisu h**** da kazu. Hvala puno za ovaj odgovor gore.Svaka Vam cast, drage kolege! Odmah idem da se konektujem na Verat

zoran_pa
12.1.2007, 20:04
Poštovane kolege!
Dobio sam od prijatelja instalaciju KUBUNTA 6.10 i instalirao ga na pomoćni hard,e sad pošto mi je ovo prvi kontakt sa nekom linux verzijom potrebna mi je pomoć.
Do sada sam u Windows-u bio konektovan preko ISDN konekcije pa me sada interesuje kako da podesim to isto u kubuntu.