PDA

Prikaži potpunu verziju : Remote desktop

Sury
13.12.2006, 21:19
Zanima me jel neko koristio ovaj windows-ov program Remote Desktop? Ja ga koristim kuci u svojoj mrezi ali me zanima da li mogu da na svoj kucni racunar da pristupim sa drugog racunara koji nije u kucnoj mrezi, preko interneta?
Ako se neko razume u ovu temu neka napise bar korisne programe slicne Remote Desktop-u.

korisnik
13.12.2006, 22:14
Mozes da pristupis, zasto ne.

Ako ti je racunar za firewallom moras da "forwardujes" port 3389.
Na racunaru na koji ces da pristupas moraas ukljuciti remote desktop, dodati ko ima pravo za pristup, a takodje korisnik, kojemu dodas pravo, mora da ima password.

Sury
13.12.2006, 23:41
Zanima me kako da pristupim recimo sa posla na kucni racunar, mislim kako da kucam (koju adresu) da bih dosao do racunara. Gde to mogu naci? Ja na net kuci pristupam preko kablov.modema koji mi je na switch-u a u switch imam prikljucene i druge kompove na koje bih hteo da se logujem. Remote Desktop mi funkcionise u mrezi ali mene zanima dali mogu pristupiti izvan kucne mreze?

korisnik
13.12.2006, 23:43
ovisi dali imas satisku ili dinamicku adresu. Trenutnu mozes da vidis na www.whatismyip.com

Bryan Fury
14.12.2006, 0:28
Takođe zavisi da li imaš privatnu ili javnu IP adresu. Ako je privatna, moraćeš da vidiš sa svojim provajderom ili da pređeš na javnu.

Freško
14.12.2006, 0:37
Zakupi od nekog provajdera statičku javnu IP adresu i rešavaš problem....

Sury
27.12.2006, 14:57
Imam sledeci problem sa remote desktopom. Kada sve instaliram, stavim na svaki racunar ime racunara i kada se konektujem samo upisem ime i on se konektuje na taj racunar. Vremenom se desi da prestane da se odaziva na to ime i posle ispise da nije validno ime. Kada ga trazim po ip adresi on ga nadje i konektuje se. Kako da odradim da mi ime bude trajno da ne moram s vremena na vreme da trazim novu IP da bih se konektovao. A network folders ne rade. Jel ovo moze da bude greska sa dinamickim adresiranjem? Ili nesto drugo?

Freško
27.12.2006, 22:12
U poslednjoj rečenici tvog posta si dao delimičan odgovor ... daklem ako računar kojem pristupaš ima dimamičku IP onda je u stvari tu problem....jer se tom računaru tokom vremena promeni IP i onda ga tvoj komp "nevidi" i prijavljuje da je ime računara pronenjeno....

Sury
29.12.2006, 13:00
Kako da dodelim staticku IP adresu? Dali je dovoljno da u Windows-u mu zadam, probao sam ovo da uradim pa mi nije hteo da radi internet, preko kablovskog modema koji mi je na mrezi. Jel ima negde na netu neko objasnjenje kako da korektno odradim dodeljivanje adresa?

Bryan Fury
30.12.2006, 0:23
IP adrese ti daje tvoj internet provajder, ne možeš je sam sebi dati. ;) Znači, ako nisi na paketu koji ti daje statičku IP adresu, moraćeš ga dokupiti - u svakom slučaju moraš se obratiti svom provajderu.

Sury
30.12.2006, 16:50
Kontam ovo ali meni ne treba staticka adresa na netu vec samo na mojoj domacoj mrezi. Uspeo sam da dodelim staticku adresu svakom racunaru i sve funkcionise OK samo mi net ne radi (kroz kablovski modem). Sad razmisljam ili da stavim modem na neki PC pa preko USB-a (PC ima staticku IP) ili da stavim kablovski modem > ruter > swtcher?
Ili je ova stvar sto Bryan Fury naveo da moram sa provajderom da kupim staticku IP za modem pa da to sve funkcionise?

Bryan Fury
30.12.2006, 22:10
Ako hoćeš statičku u lokalnoj mreži, nije nikakav problem i ne treba ti provajder. Treba da uključiš deljenje internet konekcije (ICS - Internet Connection Sharing) na računaru koji ima net (na koji je povezan modem), a ostalima da podeliš statičke adrese. Može i ta druga kombinacija sa switch-em, šta ti više odgovara. Pretpostavljam da je o ovome već dosta puta govoreno na forumu, pa pretraži malo.

frogman
7.1.2007, 16:12
Slicni programi koji bih ti bili od koristi a imaju bolju optimizaciju za dial up su: Radmin (http://www.famatech.com/) i TightVnc (http://www.tightvnc.com/download.html).
A sto se tice dinamickog dns-a koji ce ti pomoci da brze prondjes klijenta na mrezama gdje se redovno menjaju IP adrese predlazem www.no-ip.com

LoneWolf
12.1.2007, 14:40
Citava ova prica je nesigurna jer je bolje da uzmes lagano podatke sa svog "kucnog" HDD i da ih kopiras na HDD s posla...I sve sto trebas imao bi na jednom mjestu umjesto da se zamlacujes oko remote desktopa..
Direktnije je i po meni manje komplikovano..