Prikaži potpunu verziju : Koje napajanje za bivši mining RX 470 ili RX 570
Pozdrav dobri ljudi. Koje najjeftinije napajanje da uzmem za ovu konfiguraciju:
i5 3570, 4GB+2GB RAM-a, SSD, HDD i Creative Sound Blaster Z sve zakačeno na ploči Asus P8H61-M MLX, 1155 socket, da na njoj zakačim i bivši mining i AMD Radeon RX 470 ili RX 570?
Da li je dobro ovo napajanje: GMB-500-12 napajanje 500W 12cm ventilator, 20+4pin, 4pin?
Neki minimum ti je "čuveni" LC power LC-600H nije ni ono zlatno ali može da prodje. Ta kineska Gembird, MS i ostala "NJ" napajanja je najbolje zaobići jer su lošeg kvaliteta i bez zaštita, ako crknu mogu da spale još komponenti zajedno sa sobom. Uvek vredi izdvojiti za dobro napajanje i budeš miran 5 + godina. Bolje dati 4000-5000 din za napajanje nego posle da ti kinesko od 2000 din spali procesor ili matičnu od 100+evra.
Može neka preporuka za dobro a jeftino napajanje sa kojim ću biti miran?
Da se pridružim ovoj prošloj poruci - ništa ispod LC 600H. Ako baš nemaš novca za njega bolje kupi neki kršteni brend polovno (npr. Seasonic S12II 430 je ~2500din) nego ta nova napajanja od 1000-2000 din. Možda mogu da ti rade ali mogu i da ti prave probleme - od sitnijih tipa da kada igraš resetuje ti se komp ili se pojavljuju neki grafički artifakti i sl. nestabilnosti... jer ne mogu stvarno da isporuče ni 200W (a tvom i5 + RX570 npr. treba ponekad 200W). A krupnija su da u tako nekom opterećenju pregore i potencijalno ubiju još neku komponentu sa sobom.
+za LC 600H,dokazano pola foruma ga ima
Problem kod LC Powera su relativno kratki kablovi, ako je kućište iole veće a napajanje dole, nema šanse da kablić za CPU dođe do priključka na matičnoj. Sa tim sam se sreo pre neke dve godine, možda su u međuvremenu podužili kablove :)
Taj LC Power zbog tog kratkog kabla može u ATX kućište samo ako je montaža napajanja gore, ali ionako većina korisnika ima microAtx kućišta pa nemaju tih problema.
odakle ti taj podatak? nemam poznanika koji ima matx kuciste.
eATX kućište možda pravi problem sa LC Power, klasično ATX ne.
Šta mislite, se malo isprsim i za ukupno 9000rsd kupim ovo napajanje. Može da se nđe u jednoj radnji kod nas za toliko, ima i 5 godina garancije a koliko vidim, recenzije su odlične.
https://www.fsplifestyle.com/PROP161000080/
Tebi je puna kapa 500w kvalitetno neko tipa Seasonic, 750w je bacanje para za klasičnanu konfu sa 1 grafikom.
Tebi je puna kapa 500w kvalitetno neko tipa Seasonic, 750w je bacanje para za klasičnanu konfu sa 1 grafikom.Jel bacanje para zbog struje ili samo inicijalne investicije? Jel 500W future proof za budućnost kada bih nabavio bolji procesor i vrh grafičku? Da li je dovoljno sada za RX 580?
Saesonic najjeftiniji od 500W košta skoro isto 9000rsd u našim radnjama.
Seasonic od 520w može da tera 90% CPU + jedan GPU kombinacija koji imaju danas na tržištu, ako već hoćeš da izdvojiš za dobro napajanje njega bi ti verovatno svi ovde na forumu preporučili. Vidim da ima u par radnji kod nas za oko 7500 din. Kod madjara možda najdeš jeftinije. Više od toga ti treba ako planiraš nešto poput i9 9900 i RTX 2080 u budućnosti. Za i5, i7 i Ryzene uz bilo koju mid range karticu 520w je puna kapa.
odakle ti taj podatak? nemam poznanika koji ima matx kuciste.
MicroAtx ima većina prosečnih korisnika, polovina koje znam ima ta mAtx kućišta.
^^
Drugim rečima svi koji kupuju low i mid range gotove konfiguracije.
water wizard
9.4.2019, 19:36
micro atx kuciste ne moze ni normalna graficka da stane.. nesto ste pomesali.. :p
Vecina ima midle atx tower u koje moze da stane i standardna ATX maticna..
sto se tice napajanja ides iz krajnjosti u krajnjost, poceo si sa nekim od 1000 din a dosao do 9000..
Jel bacanje para zbog struje ili samo inicijalne investicije? Jel 500W future proof za budućnost kada bih nabavio bolji procesor i vrh grafičku? Da li je dovoljno sada za RX 580?
Saesonic najjeftiniji od 500W košta skoro isto 9000rsd u našim radnjama.
Pravih ~500W kao što daje npr. Seasonic SS520GB mogu da teraju šta god ti zatreba - RX580 pa i GTX 2080Ti ako dođe do toga. Ima da se kupi kod nas već od 7000 din (https://www.eponuda.com/kompjuteri-napajanja/seasonic-ss520gb-520w-cena-186464). To ti je kvalitetno i dugotrajno rešenje za bilo koju konfu sa jednim GPU. Veća snaga ti treba samo ako ćeš da se igraš sa ekstremnim overklovima ili SLI/Crossfire. U suprotnom ne dobijaš ama baš ništa pametno sa 750W na leru, mada ništa i ne gubiš sem novca. :D
Nevezano za snagu ti naravno možeš da kupiš skuplje modele koji imaju modularne kablove, neki fensi dizajn ili već neku drugu specifičnu osobinu koja ti se sviđa... To je već stvar tvojih želja i finansija.
micro atx kuciste ne moze ni normalna graficka da stane.. nesto ste pomesali.. :p
Vecina ima midle atx tower u koje moze da stane i standardna ATX maticna..
sto se tice napajanja ides iz krajnjosti u krajnjost, poceo si sa nekim od 1000 din a dosao do 9000..
U većinu mAtx kućišta danas staju karte od 30 i više cm, znam ljude koji koriste ta kućišta čak i za profesionalne svrhe (Thermaltake Versa H17 i H18, CM N200, CM Silencio 352, itd...). Čak i u mnoga jeftina mAtx no name kućišta danas staju karte od 30cm.
water wizard
10.4.2019, 8:36
izgleda da sam ja nesto pomesao midi, mini, micro, itx..:D
izgleda da sam ja nesto pomesao midi, mini, micro, itx..:D
Ma da, pomešao sa microAtx sa miniItx, u miniItx uglavnom mnogo toga ne može da stane:)
Taj LC Power zbog tog kratkog kabla može u ATX kućište samo ako je montaža napajanja gore, ali ionako većina korisnika ima microAtx kućišta pa nemaju tih problema.
cpu kabal je 40cm duzine,taj problem se resava sa produznim adapterom koji moze da se nadje i kosta svega 400 dinara. Govorim za LC 600H i 500w modele iz iste serije
water wizard
10.4.2019, 11:03
Ima i za 100 din bas sam uzeo skoro na ebay ovi nasi preprodavci se malo vise ugradjuju..
Jeste, za 100 dinara kupiš kabl koji je neki raspali Kinez spajao pri kraju svoje 16-očasovne smene. Pa onda može i kinesko napajanje od 1000 dinara.
Uzeo sam taj "produžni" CPU kablić u AV Marketu, ali kad sam video kako to izgleda zafrljačio sam i njega i LC Power...
EDIT: znam da je isti, kažem da sam ga kupio ovde jer mi se nije čekalo da stigne iz Kine.
water wizard
11.4.2019, 22:32
to je taj isti kabl koji se kod nas prodaje za 400 din.. :)
Osim ako sam propustio da se kompjuterska industrija premestila iz kine..
Pa onda neka uzme napajanje sa duzim kablovima ako ima veliko kuciste, najbolje je kad se ne produzava, mi smo malo skrenuli sa teme ali bolje nego da se iznenadi :D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.