Prikaži potpunu verziju : pomoc oko kucista Black Widow
zdravo ljudi...zanima me imam ovo kuciste i sve je ok ventovi vrte sve radi ali cim mi je kuciste zatvoreno temp.od gpu i svega se dignu za citavih 20c skoro
..a kad drzim otvoreno temp.u gamingu tipa ma gpu ne prelaze 65c cim stavim.stranicu idu preko 80c..ortak ima isto kuciste.i nema takve temp...a ne bih da ga drzim.otvorenim non stop.zbog komponenti...imate li neke savete sta da radim ali za 20c se dizu temp.skoro cim zatvorim.case...hvala
Da očistiš filter za prašinu ispred dva ventilatora napred.
Amen! Cistio sam kuciste redovno, ali prednje ventilatore nisal uopste od trenutka kupovine, jedno 6-7 godina. Kada sam otvorio po prvi put.... horror...
water wizard
19.3.2019, 3:20
ja sam taj filter skinuo samo guši
ognjen_ogi
19.3.2019, 10:29
filter svakako treba da ocisti ali mislim da mu to nece doneti neki boljitak jer je slab protok vazguha u kucistu.ne znam da li prednji ventilatori mogu da se izmeste jos nazad jer mi se cini da blokiraju otvore za vazdug.
Kupi još 2 12cm ventilatora i stavi ih na vrh. Nije neka skupa investicija, a temperature će ti dobro pasti.
Fora je sto je kuciste fakticki novo nemam sta da brisem i cistim od trenutka kada sam ubacio konf.kada zatvorim kuciste temp su 20c bukvalno vece nego kada je kuciste otvoreno a ne bih voleo da ga jos nesto dugo drzim otvorenim pa me zanima da li je mozda do kucista samog ili cega vec...pitam se kako ce kada dodje leto tek biti...da dodam toplo mi je u stanu ali ne nesto preterano da bi se temp.digle za 20c...ako treba poslacu i slike ali sve stoji kako treba u kucistu...i ventovi svi rade..? jel ima neko neki predlog nesto ? :D bas se mucim sa ovim ne kapiram akako ortak isto kuciste ima i skoro slicnu konfiguraciju a ima iste temp kao ja sa otvorenim kucistem a on zatvorenim...
water wizard
19.3.2019, 12:06
dve vurune i7-8700K i amd rx 480 u kućištu koje je više namenjeno za estetiku i tišinu nije ni čudo da se greju, skini gornji poklopac i stavi ventilatore, ventilatore odvrni na max..
Baš tako, nikad nisam shvatao poentu kućišta koja imaju ventilatore napred i zatvorenu prednju stranicu, komp bukvalno diše na škrge.
BTW ventilator gore koji će da izbacuje vazduh iz kućišta.
ognjen_ogi
19.3.2019, 12:46
samo skini ta 2 napred i stavi gore, imaces 3 koji izbacuju topao vazguh. nije idealno, ali ce tako manje prasine da ulazi ako ti je to bitno.
water wizard
19.3.2019, 12:52
treba da bude veći pritisak u kućištu da se ne bi zadržavala prašina unutra tj da više duvaju unutra nego napolje, mada ima te filtere koji skupljaju prašinu ali treba da se peru često.. ovo sa 3 venta koji usisavaju ti je kao usisivač :D
Znači šta je moj predlog, još 2 ventilatora gore, skidanje filtera i poklopca gore, odvrtanje ventilatora na max
A leti ako nemaš klimu ni ne planiraj da igraš igre...
2 kvalitetne 14-ice napred a ova 2 fabrička premesti na krov i to je to... Trebalo bi da se spuste temperature, možda ne baš na 65 C, ipak su i CPU i GPU prilične grejalice a ovo je silent kućište obloženo debelim damping materijalom.... Ali makar na 70+, da ne ide preko 80. Meni je tih 80 neka granica iznad koje ne volim da rade komponente.
nikad nisam shvatao poentu kućišta koja imaju ventilatore napred i zatvorenu prednju stranicu, komp bukvalno diše na škrge.
Za nas sa malim potrošačima. :D Svi ventilatori na low, zatvorena vrata i praktično ne čujem da radi većinu vremena.
To je sve žrtva koju moraš da podneseš ako imaš obloženo silent kućište.
Ako hoćeš da ti komponente budu na 65c, jedino da kupiš neko rupičasto kućište (rupičasto napred, gore, dole, a po mogućstvu i sa strane). Npr. nešto poput CM MasterBox Q300L ili slično. Imaćeš dosta prašine, ali će ti komponente biti mnogo hladnije. Meni su npr. temperature dosta niže u mini itx kućištu koje jeste malo, ali skroz u rupicama, u odnosu na full atx kućište koje je skoro skroz zatvoreno i bez tih rupica i temperature u njemu znaju malčice da divljaju.
Za nas sa malim potrošačima. :D Svi ventilatori na low, zatvorena vrata i praktično ne čujem da radi većinu vremena.
Slažem se, ali muka mi je kad vidim da proizvođači takva kućišta reklamiraju kao ultimate "gaming" case. Ili ona svetleća sa svih strana u kaljenom staklu.
Ne znam odakle tolika frka sa Black Widow, ja sa i7-6700 (65W TDP) doduše + RX480 nemam problema toliko sa temperaturama, CPU sa LC CC 120 u max load ~65 stepeni, GPU do 80 (uglavnom sedi na 76 pri gejmingu) što je skroz prihvatljivo. Ono što i meni deluje logično doduše (a mrzi me da uradim) je premeštanje prednjih ventova na gornji otvor da topao vazduh izlazi.
Opet, nije toliko problematično a prašinu očistim jednom u tri meseca i pritom skoro ništa nemam za očistiti - što mi je i mnogo važnije od malo viših temperatura, dok se ne pregreva i throttluje a pritom je tiho i ne zahteva održavanje - okej je, zato sam ga i kupio.
Elem, jesi li siguran da ti prednja dva usisavaju vazduh a zadnji izbacuje iz kućišta? I koji kuler imaš na procesoru i u kom smeru on duva vazduh i sa koje strane je montiran? U ovakvim kućištima mora da se pazi debelo na airflow.
GPU do 80 (uglavnom sedi na 76 pri gejmingu) što je skroz prihvatljivo.
Prihvatljivo jeste, ali je daleko od temperatura koje bi trebalo da imas u jednom "gejmerskom" kucistu. Sta bi bilo da imas neku jacu "vurunu", verovatno oko 90C.
Bryan Fury
19.3.2019, 20:56
Slažem se, ali muka mi je kad vidim da proizvođači takva kućišta reklamiraju kao ultimate "gaming" case. Ili ona svetleća sa svih strana u kaljenom staklu.
Ne sećam se da je to neko reklamirao kao ultimate gaming case, što se tiče izgleda ne može biti dosadniji. :)
Ne mislim na Black Widow, pričam uopšteno o zatvorenim kućištima, recimo prva verzija CM-ovog H500-P koja je dolazila sa pleksiglasom napred (iza koga su dve 200-ke), pa sad nude opciju mesh ili pleksi.
RedMantella
19.3.2019, 21:45
@doctor
kakve su ti temperature tog 6700 u takvom kucistu pri opterecenju (gejmingu)?
ognjen_ogi
19.3.2019, 21:48
taj cooler master h500 je sasvim druga dimenzija u odnosu na black widow,cak i sa pleksiglasom napred je ok.mozda i best buy.
Prihvatljivo jeste, ali je daleko od temperatura koje bi trebalo da imas u jednom "gejmerskom" kucistu. Sta bi bilo da imas neku jacu "vurunu", verovatno oko 90C.
Pa i nije baš da je Sapphire Nitro RX 480 hladna kartica sa ovim fabričkim OC.
Nisam ja Black Widow uzeo kao gejmersko kućište tako da nisam ni očekivao neke performanse sem tišine i "monolitnog" dizajna. A ispostavilo se da su temperature za ovakve komponente u njemu skroz ok. Ima onaj problem sa HDD kavezom al' iskreno ni ne gledam temp HDD, ide i do 41 stepena preko leta - isto mi je ok :D
Neka se greju malo više i neka im to blago skraćuje životni vek - ja prvi uglavnom koristim dugo to što kupim ali brate služi ono meni a ne ja njemu pa se ni ne jedem oko tih 10-20 stepeni razlike na GPU/CPU - sve dok ne probija uši i ne throttluje ja sam okej s tim. Ranije sam bio drugačijeg mišljenja.
@doctor
kakve su ti temperature tog 6700 u takvom kucistu pri opterecenju (gejmingu)?
Piše:
Ne znam odakle tolika frka sa Black Widow, ja sa i7-6700 (65W TDP) doduše + RX480 nemam problema toliko sa temperaturama, CPU sa LC CC 120 u max load ~65 stepeni, GPU do 80 (uglavnom sedi na 76 pri gejmingu) što je skroz prihvatljivo....
RedMantella
20.3.2019, 0:07
^ hvala, citao sam na telefonu pa mi je promaklo.
imam 6700 u jednoj masini pa me je interesovalo posto nije bas toliko cest cpu.
kod mene recimo u igranju ne prelazi 50C uz Pure Rock kuler i itx kuciste.
Pazi zavisi koliko igra davi CPU.
Ali svakako ne pomaže zatvorenost BW-a jer kad se GPU usija onda se baš oseća da se kućište zagreje kad se napipa rukom odozgo.
.....definitivno bi trebalo da otvorim gornju stranu :D
RedMantella
20.3.2019, 0:14
naravno ali to je neki prosek kod mene, slicno je bilo i u prethodnom malo vecem itx kucistu.
idealan cpu za manje masine.
a BW definitivno ima problema sa samim dizajnom i tu nema neke pomoci osim blazeg modovanja ili skidanja stranica.
hvala ljudi ... probacu da stavim neke dobre ventove na vrh da izbacuju vazduh i menjacu ove prednje da ne budu 12-ce nego 14-ce ... i msm da bi to trebalo da resi problem pregrejavanja ...ali mi nije jasno kako ortak isti case ima i skoro indenticne komponente u njoj i uvek mu je zatvoren case i temp su za 15c sig.manje nego kod mene i ako mi je cpu delidovan i imam cak i dosta bolje hladjenje na cpu nego on on cak ima obican neki lc i u poredjenju sa mojom noctuom nhd15 opet ima manje temp...i ako sam cak svoj cpu delidovao sto mi bas nista nije jasno ali probacemo sa ventovima pa da vidimo ili da menjamo ceo casE? :D
Koje su tačno njegove komponente? I da nije npr. njegovo kućušte na otvorenom a tvoje u kockici od stočića ili tako nešto?
Pretpostavljam da su ti ventovi svi ispravni i na high rade...
@aibo njegovo je na otvorenom a moje kao sto kazes u stolu..ali gde god ga stavio ista je fora probao sam vec da ga izmestim...ali ne vredi
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.