PDA

Prikaži potpunu verziju : najjeftiniji internet provajder

Vladimiros
11.3.2019, 13:21
Cao Narode,

Internet umesto da je sve jeftiniji, postaje sve skuplji. Meni do kraja godine istice 100GB bonus na mts-u, i sad treba nesto drugo uzeti. Da, koristio sam 100GB bonus kako bi ustedeo 2 godine ne koriscenja SBB-a. :cool:

Pre sam bio na SBB-u, ali zbog ucene da moram i TV i internet zajedno da uzmem, otisao sam. Poenta je, ne zelim tv pretplatu. Ne gledam TV. I pokusali su ljudi da me ubede je super kada imas sve to zajedno, ali poenta je da meni to ne treba, niti to zelim da placam. I mnogo su skupi.

Trazim ISP-a koji ima pristajon "flat" paket, pouzdan (bez prekida signala svako malo) i koji ne usporava link. Brzina samo da je dovoljna za Netflix u 1080p bez prekida. Ruter imam svoj tako da mi ne treba nista osim modema.

Sta predlazete?

Hvala na pomoci!

bachi
11.3.2019, 13:27
Pa kako Netflix 1080p i 100GB mesečno protoka?

Kako si to izveo?

Telenor i VIP nude 4g kućne net pakete, pa baci pogled.

Oriontelekom ima neke ok popuste na njihove pakete pa isprati i to da li postoje tehničke mogućnosti za tebe.

Telenor recimo ima mogućnost da protok povežeš i na postpaid broj.

https://www.telenor.rs/static/file/TnrHome150_paketi_24092018.pdf

Vladimiros
11.3.2019, 13:32
Pa kako Netflix 1080p i 100GB mesečno protoka?

Kako si to izveo?

Telenor i VIP nude 4g kućne net pakete, pa baci pogled.

Oriontelekom ima neke ok popuste na njihove pakete pa isprati i to da li postoje tehničke mogućnosti za tebe.

Telenor recimo ima mogućnost da protok povežeš i na postpaid broj.

https://www.telenor.rs/static/file/TnrHome150_paketi_24092018.pdf

Na snalazljivost! :)

Pa koristio sam app na win 10 da skinem film ili seriju, pa sam offline gledao u smanjenom kvalitetu.

Ali ne zelim da se grcim s protokom, zato i trazim neki flat bez TV paketa.

Pogledacu Orion, ali koliko se secam, nikada nisu bili definicia povoljnosti ili pouzdanosti.

bachi
11.3.2019, 13:40
Telenor:

Nakon potrošenih GB po navedenoj brzini prenosa za odabrani tarifni paket, sistem će blokirati pristup internetu. Dalje korišćenje interneta je moguće uz aktivaciju tarifnog dodatka preko portala Moj Telenor.

VIP:

Nakon potrošenih GB iz tarife, brzina prenosa podataka u svim KućniNet tarifama je 2 Mb/s za upload i download.

VIP mu dođe kvazi flat Internet, doduše 2Mb je malo za 1080p netflix, ali je podnošljivo za surf, mail, youtube 480p, itd...

ZoNi
11.3.2019, 15:46
Ja u vikendici koristim Beotel 15Mb/s za 890 din. Meni je ta brzina sasvim OK, a cena je, čini mi se, prilično povoljna.