Prikaži potpunu verziju : Fake Nvidia grafičke
Samo jedno malo upozorenje ako kupujete polovne Nvidia grafike preko oglasa. Primetio sam da tu i tamo na našim oglasima neleti neka No Name fake grafička tipa gtx 960/1050/1050ti/1060. Fake grafiku ćete prepoznati tako što ima neki generic dizajn i nema nikakvu oznaku proizvođača. Ovo su Kineske fake grafičke kupljene preko E-baya i nemojte to kupovati. To su uglavnom stare gtx 550ti i gts 450, na koje su stavljeni novi hladnjaci i ventilatori No Name proizvođača. Ove kartice preko gpu-z prikazuju lažan naziv kartice (gtx 1060, itd....), ali ih otkrivaju originalni niski GPU i memory clockovi.
GPU-z bi trebalo da je još u novembru dobio prepoznavanje lažnih kartica (to lažiranje se svodi na izvlačenje BIOS-a s kartice, editovanje imena i flešovanje nazad).
MARE GSX R
16.2.2019, 20:19
Stara fora, to ima tona klipova po yt, te kartice nisu nuzno pokvarene, samo se vrati odgovarajuci bios od grafike i one rade barem u vecini slucajeva...
Rade kao GTX 550 ili 650, a platio si 1050Ti, super ponuda nema šta...
NjegovaWisost
17.2.2019, 3:39
Super, znaci nismo sigurni vise ni na KP za grafe -_- Ne kupujem, al eto...0
weedman984
17.2.2019, 4:52
To su graficke koje su lako prepoznatljive, nekih nepoznatih proizvodjaca ili pise samo AMD na njima, cudnih i do sada nevidjenih oblika i dizajna. Sumnjivo nisku cenu da i ne pominjem...
Jel moguce da i to ljudi rade
MARE GSX R
18.2.2019, 5:52
Rade kao GTX 550 ili 650, a platio si 1050Ti, super ponuda nema šta...Nisam ni rekao da je ponuda super vec da rade da nisu sto posto mrtve a i neko je vec rekao da su lako prepoznatljive te fake grafike tako da....
Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока
--timebandit--
17.8.2019, 23:49
Nisam mogao da izdrzim a da nekupim jednu od ovih "fake" grafickih kartica.
Dakle napravio sam acc na Wish-u i kupio "GeForce GTX 1050 Ti" za neku nzv kintu nbt, kartica je stigla, ubodem u racunar radi prepoznaje je kao 1050 ali cim upalim neku igru uglavnom zabode i to je to.
Moje pitanje je sledece jer imam opremu za flashovanje biosa dali neko moze da mi pomogne oko prepoznavanja "gpu" na kartici. Oznaka je sledeca:N11E-GS-A1
Ovo je jedini rezultat koji sam nasao na netu; https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gtx-460m.c1502 i nemogu da verujem da su ubacili cip iz laptopa i to spakovali u graficku za desktop :icon_stud
Eto ako moze mala pomoc oko ovog eksperimenta da nadjem odgovarajuci bios pa da probam sa "EEPROM" da uflashujem bios i vidim dali moze raditi.
Btw platio sam putem paypal-a tako da ce mi novac biti vracen svakako :nov_guita:nov_guita
Techpowerup ima bazu VGA bios-a, uploadovanih preko GPU-z. Obrati pažnju na količinu i tip video memorije.
Nisam mogao da izdrzim a da nekupim jednu od ovih "fake" grafickih kartica.
Dakle napravio sam acc na Wish-u i kupio "GeForce GTX 1050 Ti" za neku nzv kintu nbt, kartica je stigla, ubodem u racunar radi prepoznaje je kao 1050 ali cim upalim neku igru uglavnom zabode i to je to.
Moje pitanje je sledece jer imam opremu za flashovanje biosa dali neko moze da mi pomogne oko prepoznavanja "gpu" na kartici. Oznaka je sledeca:N11E-GS-A1
Ovo je jedini rezultat koji sam nasao na netu; https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gtx-460m.c1502 i nemogu da verujem da su ubacili cip iz laptopa i to spakovali u graficku za desktop :icon_stud
Eto ako moze mala pomoc oko ovog eksperimenta da nadjem odgovarajuci bios pa da probam sa "EEPROM" da uflashujem bios i vidim dali moze raditi.
Btw platio sam putem paypal-a tako da ce mi novac biti vracen svakako :nov_guita:nov_guita
A koja je oprema potrebna osim kompa sa slobodnim slotom ? Mislim, je l se to razlikuje od obicnog flesovanja vbiosa, posto sam to radio, cak i kad sam uflesovao neodgovarajuci I grafika nije radila, uz pomoc druge kartice da baca sliku sam uspeo da ozivim karticu.
water wizard
18.8.2019, 11:51
ja sam čini mi se sa integrisanom vraćao kad nije htela da baca sliku flashovana
--timebandit--
18.8.2019, 11:59
A koja je oprema potrebna osim kompa sa slobodnim slotom ? Mislim, je l se to razlikuje od obicnog flesovanja vbiosa, posto sam to radio, cak i kad sam uflesovao neodgovarajuci I grafika nije radila, uz pomoc druge kartice da baca sliku sam uspeo da ozivim karticu.
Potreban ti je EEPROM Flash BIOS USB Programmer jer ove kineske "fake" kartice jednostavno nemogu da se fleshuju "nvflash-om".
Nasao sam sinoc koji je cip i prosto nisam mogao da verujem da su ubacili to jeste reworked /reballed karticu i da ubace bas taj cip.
https://imgur.com/a/FAVBXRb
Stara fora, to ima tona klipova po yt, te kartice nisu nuzno pokvarene, samo se vrati odgovarajuci bios od grafike i one rade barem u vecini slucajeva...
Jedino sto se pare ne vrate jer ako kupis tako nesto,a u sustini to nije to,nikada ne mozes da je prodas posle po ceni po kojoj si ti kupio,barem ako si posten,a prodavac koji ti je uvalio ce uvek kazati,nisam znao,a pare sam potrosio.....Tako to nekako bude.
--timebandit--
18.8.2019, 13:11
Ma pare nisu apsolutno nikakav problem vec jednostavno moj mali eksperiment da vidim sta su poslali dali radi(radi kada se ubode u racunar i nema nekih problema sem kada se potera neka igra.. world of tanks naprimer radi kao lud bez problema 100fps+) ostalo tipa cs/go nema sanse... Evo i slika:
https://imgur.com/a/g3p49i0
MARE GSX R
18.8.2019, 13:31
Imao je i klip na yt o tome kako problem pravi taj bios gde grafika ima npr 1 gb rama a bios je podesen da prikazuje 4gb i da forsira cip na tih 4 i onda slika brljavi... sa odgovarajucim biosom moze i da proradi daleko od toga da to nije prevara da takve stvari ne treba kupovati sem tako za te eksperimente cisto sale radi... A i ne znam neki slucaj da je neko sa wish-a dobio ono sto je porucio....
Sent from my SAMSUNG-S6 edge + using Tapatalk
Pare su itekako problem ako ti neko uvali nesto,a to nesto nije ono sto si stvarno platio.
Pošto je kupio preko PayPal, vratiće mu se novac, a prodavacu će account biti suspendovan. Nije to Kupujem Prodajem ili Limundo. Nisi dobio ono što si platio, jednostavno zatražis novac nazad i osporis kupovinu.
rocknrolla
28.1.2020, 2:03
Dajte mi neki free software da tesiram GPU je li fake ?
U pitanju je Gainward 1060 6 GB ? Kupljena polovna
darkowozzd
28.1.2020, 10:54
GPU-Z?
da dodam da nije 100% pouzdano, ali gpu-z developeri su radili dosta na funkciji da moze da prepozna ako je kartica verovatno fake.
najpouzdaniji test je neki benchmark uporediti sa drugim karticama istog ranga.
rocknrolla
28.1.2020, 11:30
A na sta da obratim paznju kad pokrenem GPU-Z ?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Ako GPU-Z posumnja da je lažnjak pisaće ti fake pored naziva kartice.
rocknrolla
28.1.2020, 11:58
Evo rezultat GPU-Z-a.
Rekao bih da je sve ok:
Fejkčina samo takva.https://axe.rs/forum/smilies/trollface.png
rocknrolla
28.1.2020, 20:52
Ozbiljno ? Da je vracam ako jeste :)
Ozbiljno ? Da je vracam ako jeste :)
Nije fake, GPU-Z ti pravilno očitava sve parametre koji se savršeno poklapaju za GTX 1060 Gainward karticu (upravo sad gledam na sajtu Techpowerup-a).
To što ti u polju ''Subvendor'' stoji samo ''Nvidia'' a ne ''Gainward'' je normalno, jer GPU-Z često kod tih manje popularnih kartica (Gainward, Inno 3d,...) ne prepoznaje naziv subvendora pa ti samo izlista ''Nvidia''.
A i da je fake odmah bi ti to primetio prilikom igranja, jer bi ti igre radile kao na skrnavoj gtx 650/750ti, jer upravo te čipove koriste za pravljenje fake grafičkih. I da, sve te fake grafičke imaju neke posebne, nikad viđene no name hladnjake, tako da bi odmah prepoznao fake po tome što čudno izgleda.
prosto imas ih x sajtova i programa za bencmark grafičke na kraju nv drajveri se nece instalirati na fejk...
Nemoguce je ne primetiti..
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.