Prikaži potpunu verziju : MSI RX 480 Gaming X 4GB ili ASUS ROG Strix RX 480 8gb
Osvezio bi se malo sa novom grafikom (polovnom) :D .Gledajuci cenovni rang i samih performansi odlucio sam se za RX 480.
Dvoumim se izmedju ove dve:
MSI RX 480 Gaming X 4GB i
ASUS ROG Strix RX 480 8gb
Da li ima neke velike razlike izmedju njih? Posto su im klokovi malte ne isti.
Sem sto ova ima 8 gb memorij.
Ili ako neko im aneko bolji predlog za te pare, slobodno neka kaze.
Rx 580 8gb mozes da nadjes za 150,160e sa domacom garancijim.
Skoro sam kupio 580 i mogu ti reci da su iste cene sa 480, tako da mozes na nju da ides. Najbolji modeli sto 480 sto 580 su: Sapphire Nitro+, MSI Gaming (x), Gigabyte Aorus, a i taj Asus nije los mada mi je on vise sminkerski sa tim led svetlima... Jeftiniji su dosta 4GB modeli i ne isplati se davati veliku razliku za 8GB (osim ako nije bas povoljno, ja sam nasao za 150e sa 1god garancije). Svakako taj cip ne moze da predje ni 4GB na 1080p osim mozda u par naslova na trenutke. Samo jedan savet: OBAVEZNO gledaj da ima garanciju, makar madjarsku!
Sad videh da imas fx6300, ne znam koliko ce da bneckuje grafu, mozda da uzmes u obzir rx570, nju ce lepse da isprati a bas malo je slabija od 480/580...?
water wizard
9.2.2019, 3:58
ja bih pre menjao taj FX nego grafičku..
Promenicu i procesor. Al ne mogu sad sve od jednom. Prvo bi uzeo grafu pa posle procesor za par meseci.
Ako već biraš između ta dva idi na 8GB model, definitivno. Moj drug ima taj Strix i ne žali se, mada mi je bila draža moja XFX Black Edition. Za prvu MSI AB pokazuje da vuče 130W a za potonju 115W.
Promenicu i procesor. Al ne mogu sad sve od jednom. Prvo bi uzeo grafu pa posle procesor za par meseci.
pa boljeg procesora nema za tu platformu jedino octacore procesor al am3+
kolko god dobra bila godine cine svoje
bogami kad budes resio procesor bice tu vise da se menja od samo procesora
al ok polako bice sve
water wizard
9.2.2019, 17:42
mislim da ni on ne može da izvuče maksimum iz grafičke, mada zavisi i od igre..
Uzmi Asus 8GB.
Od procesora prodaj taj fx za 3000/3500 din i uzmi FX8300 za 5500 din;)
Ja sam to odradio u januaru. Doduse, ja sam prodao Phenom x6 3.4ghz za te pare.
FX8300 je dobar zbog 95w i temp, a isto je Visher.
p.s imamo istu plocu....:kreza:
imam ja snage dovoljno i dobro hladjenje. Nije ono stock.
A sto ne bi uzeo FX-8350 kada je bolji?
Manja cena. Manje opterecenje za budzetsku asrocck plocu. Apsolutno neces videti razliku sa RX480. Nece pa nece izvuci max ni jedan ni drugi ali svakao ce ti dobro raditi. Ja kad sam trazio u januaru 8350 nije bio ispod 10000 din, a 8300 je 5500 din. Bzv dati toliko za matori proc. Bolje onda da prodas i proc i plocu i ram pa dodas za rayzen.
al nema na oglasima fx 8300 ispod 70 evra...
Ma kakvi oglasi. Aliexpress je majka za procesore. Ja porucujem iz jedne prodavnce sa alija gde mi stigne za 10 dana na kucnu adresu. 56$ je sad.
Iskreno nisam nikada porucivao sa alija. Imam i karticu za online placanja :)
A kakav je za druge stvari? grafike,ploce....
water wizard
9.2.2019, 20:27
grafičke imaš od rudara ovde jeftino, a matične ima isto.. plus može i carina i porez, a skupo da se šalje nazad na reklamaciju
E, sad dal se isplati te sto su rudarile po "godinu dana" kao sto navode?
Mislim ako je ona radila -rudarila iposle toga radi normalno. Ok je to. Mozda joj se vek skratio zbog stalnog opterecenja i temperature na kojoj je radila non stop...
Samo za procesore.
Nema carina za CPU u 99% slucajeva. Salju u malim kuticama expresno iz te prodavnice iz koje vec godinama porucujem.
Grafe i ploce se ne isplate sem recimo za laptop neki deo koji nemas kod nas. Ali u 80% imas i carinu i porez. I naravno imas i dodatno smaranje oko garancije ako nesto rikne.
Ali procesori evo da sad gomilu sam uzeo, svi zivi i zdravi i krajnje povoljni, Intel AMD you name it...
P.s ako se odlucis za kupovino sa Alija sad, imaj u vidu da zbog kineske nove godine paketi izuzetno sporo putuju do kraja februara.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.