Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Problem sa AMD driverima

uncle_drew
12.1.2019, 21:32
Pozdrav. Imam AMD RADEON R7 360 grafiku, 18.5.1 Adrenalin drajevere od maja, LG FLATRON W2243S monitor. Kada instaliram preporucene 18.12.2 drajevere sve radi kako treba dok ne ugasim racunar. Kada se racunar upali, boje na monitoru su nekako jake i mracne. Kad otvorim bilo koji program prozori su tamniji, VLC plejer pusta film, ali je slika kao da je osvetljenje dosta pojacano. Probao sam da promenim parametre monitora, cackao sam razne opcije kako i control panelu, tako i u samom AMD softveru ali uzalud. Da li ima neko ovaj problem ili na osnovu napisanog zna sta moze da bude? Monitor je na grafiku povezan adapterom, a ne direktno. Hvala unapred. :-) :-)

Space Beer
12.1.2019, 22:16
Čudan problem. Imam sličnu kartu, prođoh sve WHQL drajvere i nikad ništa slično nisam primetio. Jedan monitor na DVI portu, drugi preko DVI -> VGA adaptera i treći na HDMI (TV). Jeste da ja nemam oko sokolovo, ali to bih primetio ako je tako kao što opisuješ :)

Šta se dešava kada se vratiš na stare drajvere?

makiem
12.1.2019, 22:18
Imao sam slican problem sa tim drajverima, ali je problem nastajao cini mi se kada pokrenem AMD Performance overlay (ili kako se vec zove amdov OSD za pracenje fpsa, zauzeca resursa i sl). Nakon restartovanja racunara, boje bi opet bile ok.

Ja sam problem resio tako sto sam prestao da koristim radeon OSD presao na Riva OSD, a ujedno sam i izbrisao te drajvere i vratio na novembarske (mislim da je 18.11.1) jer na 18.12.2 ako cackam po fan curve u AMD Wattmanu, ne radi zero fan speed iako je ukljucena opcija (ventovi se stalno vrte, video sam po netu da je to problem sa ovom verzijom).

Ukratko, ako koristis AMD OSD, nemoj a ako to ne pomogne, probaj novembarske drajvere (i preporucujem brisanje DDU-om ovih poslednjih drajvera).

uncle_drew
12.1.2019, 22:30
Čudan problem. Imam sličnu kartu, prođoh sve WHQL drajvere i nikad ništa slično nisam primetio. Jedan monitor na DVI portu, drugi preko DVI -> VGA adaptera i treći na HDMI (TV). Jeste da ja nemam oko sokolovo, ali to bih primetio ako je tako kao što opisuješ :)

Šta se dešava kada se vratiš na stare drajvere?

Kada vratim na stare drajvere, sve je normalno.

uncle_drew
12.1.2019, 22:33
Imao sam slican problem sa tim drajverima, ali je problem nastajao cini mi se kada pokrenem AMD Performance overlay (ili kako se vec zove amdov OSD za pracenje fpsa, zauzeca resursa i sl). Nakon restartovanja racunara, boje bi opet bile ok.

Ja sam problem resio tako sto sam prestao da koristim radeon OSD presao na Riva OSD, a ujedno sam i izbrisao te drajvere i vratio na novembarske (mislim da je 18.11.1) jer na 18.12.2 ako cackam po fan curve u AMD Wattmanu, ne radi zero fan speed iako je ukljucena opcija (ventovi se stalno vrte, video sam po netu da je to problem sa ovom verzijom).

Ukratko, ako koristis AMD OSD, nemoj a ako to ne pomogne, probaj novembarske drajvere (i preporucujem brisanje DDU-om ovih poslednjih drajvera).

Ja sam ipak vratio na stare drajvere koje sam do skoro koristio. Cekacu da se pojave neki novi pa cu onda da ih testiram.

Milan990
13.1.2019, 0:22
Izašli su 19.1.1 meni rade super sa Rx470 probaj njih ako te ne mrzi.

Ekiman
13.1.2019, 1:16
Vidim da je ova teme otvorena pa i da ja pitam za moj problem :(
Graficka je pricvrsecna na napaljanje i maticnu lampica na njoj je upaljena(zagreva se) ali ventilatori ne rade.Na drugom kompu rade!
Stavio sam RX 570 na moj komp(ova graficka je pre bila na mome kompu sve je radilo savrseno sa driverima) pa sam je vratio na drugi kompjuter.Problemi nastaju kada sam je ponovo vratio na moj orginalni kompjuter.Istaliram driver(probao sam 5 vrsta od 18.0 do 19.1 zadnjeg) istalacija uspesno se zavrsi, restartujem komp medjutim ne mogu da pokrenem ni jednu igru...U divece menageru mi pise greska 43! kompujter je povezan sa grafickom ali ne moze nista da ocite podatke sa nje.Probao sam cistu instalaciju Driver Unistaler. Advanced system care.Sve po propisu kada instaliram pise da je sve proslo ok,vidim sliku graficka radi ali je ne prepoznaje u drugim programima koliki je cloack ne mogu da otvorim igre.banch mark itd.
https://i.imgur.com/jizI6JH.jpg

Filip89x
13.1.2019, 10:51
Skoro sam imao problem sa RX560. Windows 7 je bio out-dated. Posle azuriranja OS, .net, visual c, dx proradio je driver. Ali pre instaliranja drajvera obrisao sam sve stare sa Display Driver Uninstaller DDU (guru3d.com).

Medjutim covek nije bio zadovoljan kako mu radi. U pitanju je Sapphire rx560 4GB. Dogadjali su mu se random freez i crash uz display driver stop working.

Ja sam mu preporucio ne tako popularnu meru, da predje na Windows 10.
Presao je i sve radi kako treba sada. ( mozda i da je podigao cistu up-to-date sedmicu bi sve radilo kako treba, ko zna, ali i ovako je zadovoljan).

^^ Probaj sa Display Driver Uninstaller DDU (obavezno stavi Win u Safe-Mod pa onda brisi)

namcor
13.1.2019, 13:08
Ovakve sttvari se dešavaju i ako je modovan BIOS na kartici, ali neobično mi je da na drugoj mašini prođe...
Ako je do toga, rešenje je https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher ili flash originalnog BIOS-a (ko ume)

Ekiman
13.1.2019, 15:53
Ovakve sttvari se dešavaju i ako je modovan BIOS na kartici, ali neobično mi je da na drugoj mašini prođe...
Ako je do toga, rešenje je https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher ili flash originalnog BIOS-a (ko ume)

Jeste to je bio problem.Resetovo sam bios

Hvala na pomoci :)
:ciao:

SlobaL
14.1.2019, 11:50
Grafička iz rudnika? Njima su masovno modovani Biosi sa povećavanjem frekvencije memorije i utezanjima tajminga.