Prikaži potpunu verziju : crossfire
Dali neko ima iskustva sa crossfire.Nameravam da napravim crossfire između XFX Rx460 2gb i XFX Rx570 4gb,dali će to raditi inača ploča ASUS A88XM-5X PLUS a procesor AMD A10 5800K
Milan990
11.12.2018, 22:05
Ne vredi se time zamlaćivati sa mid-range komponentama nećeš ništa dobiti. Bolje uloži pare od druge grafičke u jaču grafiku/cpu.
water wizard
11.12.2018, 22:09
mislim da crossfire radi sa istim grafičkim ili apu... a ne dve različite grafičke.. ko što rele prodaj to pa uzmi jednu
tacno tako davnih dana sam i ja iz radoznalosti iskoristio sto sam na maticnoj mogao crosfire
moraju biti dva identicna gpu ,nemora isti proizvodjac
nedge ces dobiti recimo 20 % poboljsanja ako imas srece a za neke igre ces morati iskljuciti crosfire na primer ako je starija igra
tako da novce sto bi ulozio u dve graficke nize ili srednje klase bolje uzeti za taj iznos neku jednu ali jacu graficku
ostalo je bas ono ako imas viska novaca pa neznas sta ces snjima
Prvo, crossfire se radi sa istim grafickim kartama, uz retke izuzetke. Ta kombinacija ne moze. Drugo, mislim da je i jedna 570 vise nego dovoljna za taj cpu.
Trece, danas praviti multi gpu sistem je gora ideja nego pre 8-9 godina, narocito na masinama koje nisu najjace od najjacih (tipa vec ima najjaci single gpu, nije mu dovoljno, onda mora jos jedan). Nikad nije bilo mainstream, a danas tlek nije tako da nvidia cak i ukida i mogucnost na midrange karticama, a na high end ogranicava na maksimum 2 kartice (a i tu je upitna podrska od strane samih developera igara i implementacija podrske)
Ukratko, i ne razmisljaj o tome osim ako neces iz radoznalosti da isprobavas crossfire...
Vlad Cepesh
12.12.2018, 9:11
Moze to da proradi, ali se slazem sa svima sta su ljudi rekli. Limitacija ima mnogo. AMD podrzava crossfire 2 razlicita modela kroz drajvere, ali igre koje to iskoriscavaju su minimalne. Mozda svega par. Mislim da sam video da recimo Ashes of Singularity moze da preko Async computing-a da prebaci deo shader racunanja na sporiju karticu i da tako se dobije na performansama, bez cepanja slike i vizuelnih artefakata.
Dakle radilo bi, ali samo u malo slucajeva, a cesto bi bilo problema sa kompatibilnoscu. Nije vredno cimanja. I onako RX 570 je dovoljno dobar za 1080p igranje kako treba.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.