PDA

Prikaži potpunu verziju : Aktivan program dok je kompjuter ugasen


Resig
15.10.2018, 18:15
Pozdrav,
Zanima me, da li postoji neko softversko resenje da program ostane aktivan, tj da je povezan sa internetom i da "radi" dok je kompjuter ugasen, ili u "sleep" rezimu?

Ukoliko ne, da li je moguce takav program prilagoditi mobilnom telefonu na bazi Androida? Da li postoji neki emulator?
Program se pokrece pomocu Jave

Unapred hvala svima!

simke85
15.10.2018, 20:53
Postoji program koji može da ti drži sve programe, čak i Windows upaljen dok je kompjuter ugašen samo sam zaboravio kako se zove. Idealna stvar za štednju struje jer slobodno možeš da isključiš naponski kabl iz struje.

Resig
15.10.2018, 21:55
Mozes li mi reci kako se zove?

Vidim godina imas, mada ne dovoljno da senilan postanes...

DeCoy
15.10.2018, 22:12
Definitivno nam fale sarkazam tagovi...

Zakupiš virtualni server u oblaku i teraš šta ti treba.

torivoje
18.10.2018, 0:14
Pozdrav,
Zanima me, da li postoji neko softversko resenje da program ostane aktivan...


Najbliže tome što tražiš je bila MSI-jeva aplikacija za staru,staru AMD-ploču (pre 939 socket-a ,koliko se sećam) , modela se više ne sećam.
Dotična je bila sposobna da aktivira neku vrstu sopstvenog primenjenog Windows Task Scheduler-a,čak i pošto bi se računar regularno ugasio na Start ---> Shut down.Ako se dobro sećam tadašnjeg user guide-a,to je postizano tako što su MEM-module ostavljali pod izvesnim minimalnim naponom nakon gašenja računara (ja sam običan korisnik,bez formalnog IT-obrazovanja,ne zameri mi na nepreciznosti) i dobijao se tajmer koji odbrojava do zadatog vremena ponovnog (automatskog) paljenja računara i obavljanja unapred zadatog posla.Postojala je i mogućnost automatskog gašenja s-ma nakon protoka zadatog vremenskog perioda.
Ja sam sve koristio za programirano snimanje tv-karticom (kada me nema kući po desetak dana),ali - računar se,naravno,morao programirano uključivati / isključivati ovom aplikacijom.

drzare
27.10.2018, 12:18
Било би добро кад би постављачи тема били мало одређенији по питању оператвног система који на ком имају проблем...
АКо се не варам ово је подфорум "Слободни софтвер" па се претпоставља да је питање везано за неки оперативни систем отвореног кода као друге програме у оквиру тих оперативних система.

doctor
28.10.2018, 15:57
...

To postoji i danas, opcija se nalazi u BIOS-u praktično svakog računara i zove se wake timers. Čak i Windows ih koristi.

Možda ti to završi posao, ostaviš aplikaciju pokrenutu, baciš komp u sleep, kad se probudi preko wake timera pokreneš neku skriptu koja ga automatski baci u sleep nakon par minuta kad program završi svoje i to je to.