Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : 1440x900 nestala.

SchizoidMan
11.9.2018, 15:22
Slučaj sledeći: gtx 750ti grafiku polovna, instalirani najnoviji drajveri, ali od tada ne mogu da na matorom samsung monitoru izaberem nativnu rezoluciju. U pitanju je VGA starudija koju sam pokušao da povežem preko dvi>vga adaptera. I sada u izboru imam praktično sve moguće rezolucije osim jedine koja mi je potrebna.

Pokušah u nvidia podešavanjima forsiram tu rezoluciju ali sam dobio mutnu sliku.

Ima li neko ideju šta da radim.

water wizard
11.9.2018, 15:32
uzmi drugi monitor pošto je jeftinije nego adapter...

Vlad Cepesh
12.9.2018, 12:22
Imao sam i ja taj problem dva puta. Oba puta je bio slucaj GeForce 600 generacije i nekog starog monitora. Resenje? Preko Nvidia Display panel-a sam forsirao rezoluciju koju sam hteo. To sam radio na Windows 7. Na 8 ili 10 nisam probao, ali ne bi trebalo da je razlicito.
Meni nije jasno odakle se javlja ovaj bag, ali je prisutan u drajverima. Menjanje adaptera ili monitora ne pomaze uvek u ovakvim slucajevima. Bice da je to neka softverska greska. Nisam skroz siguran.

lobanja
12.9.2018, 20:38
probaj da reinstaliras drajver ili eventualno presvuci sistem jos jednom.
Probaj sa starijim verzijama drajvera mozda ti to pomogne. Cisto radi sigurnosti probaj drugi monitor a tvoj monitor probaj na drugom kompu.
Adapteri su bili 200 dinara,mda cudi me da na 750ti nemas VGA izlaz

SchizoidMan
13.9.2018, 12:47
Problem je rešio aktivni DVI-D to VGA adapter.

Hvala svima na odgovorima.