Prikaži potpunu verziju : 1440x900 nestala.
SchizoidMan
11.9.2018, 15:22
Slučaj sledeći: gtx 750ti grafiku polovna, instalirani najnoviji drajveri, ali od tada ne mogu da na matorom samsung monitoru izaberem nativnu rezoluciju. U pitanju je VGA starudija koju sam pokušao da povežem preko dvi>vga adaptera. I sada u izboru imam praktično sve moguće rezolucije osim jedine koja mi je potrebna.
Pokušah u nvidia podešavanjima forsiram tu rezoluciju ali sam dobio mutnu sliku.
Ima li neko ideju šta da radim.
water wizard
11.9.2018, 15:32
uzmi drugi monitor pošto je jeftinije nego adapter...
Vlad Cepesh
12.9.2018, 12:22
Imao sam i ja taj problem dva puta. Oba puta je bio slucaj GeForce 600 generacije i nekog starog monitora. Resenje? Preko Nvidia Display panel-a sam forsirao rezoluciju koju sam hteo. To sam radio na Windows 7. Na 8 ili 10 nisam probao, ali ne bi trebalo da je razlicito.
Meni nije jasno odakle se javlja ovaj bag, ali je prisutan u drajverima. Menjanje adaptera ili monitora ne pomaze uvek u ovakvim slucajevima. Bice da je to neka softverska greska. Nisam skroz siguran.
probaj da reinstaliras drajver ili eventualno presvuci sistem jos jednom.
Probaj sa starijim verzijama drajvera mozda ti to pomogne. Cisto radi sigurnosti probaj drugi monitor a tvoj monitor probaj na drugom kompu.
Adapteri su bili 200 dinara,mda cudi me da na 750ti nemas VGA izlaz
SchizoidMan
13.9.2018, 12:47
Problem je rešio aktivni DVI-D to VGA adapter.
Hvala svima na odgovorima.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.