Prikaži potpunu verziju : neobican problem sa monitorom
ognjen_ogi
17.7.2018, 21:38
pozdrav svima na forumu.nedavno sam uzeo monitor za pc viewsonic VA2719-sh ips kao zamenu za 32 inca samsung tv koji sam koristio pre toga.problem je sledeci,skoro svaki put kada upalim i ugasim zvucnike za pc(2.1 microlab m500u)slika se na trenutak izgubi i ponovo pojavi.kada izvucem konektor iz zvucne karte na ploci onda nema problema.monitor je sa grafickom povezan hdmi kablom.na drugim zvucnicima koje posedujem(genius sp-hf1201a)nemam taj problem.zna li neko sta moze da bude uzrok?
Imao sam slican problem, ali je meni problem pravila stona lampa. Kad se lampa pali/gasi slika na monitoru je nestajala. Probao sam svasta od promene uticnice, produznog kabla do menjanja hdmi kabla. Na kraju je trajno resenje bilo promena lampe.
Najgore od svega sto ta lampa na drugom mestu i pored drugog racunara ne pravi problem:icon_scra.
Poenta, promeni zvucnike:kreza:
ognjen_ogi
18.7.2018, 20:02
to sam i uradio.nisam obratio paznju prilikom kupovine zvucnika,taj microlab ima samo preklopnik za paljenje i gasenje sa zadnje strane vufera,nikakvo dugme za paljenje.kad ih upalim cuje se veliko bum.na drugom kompu nema nikakvih smetnji,tamo je monitor filips 21.5 inca koji je povezan dvi-hdmi kablom.
ognjen_ogi
18.7.2018, 21:05
da stvar bude jos zanimljivija,problem je u hdmi kablu.sad sam stavio dvi-hdmi kabl i nema nikakvih smetnji.taj kabl se razlikuje od ovog hdmi-hdmi po tome sto je dosta deblji,verovatno ima bolju izolaciju.izgleda da ipak nisu svi kablovi isti,pogotovo ovi jeftini hdmi.djavo ce ga znati.
Odličo si se setio da isprobaš to. Definitivno nisu svi kablovi isti. Skuplji/deblji obično imaju bolju elektromagnetnu zaštitu. To je posebno bitno kod većih dužna i ako prolaze blizu strujnih kablova.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.