PDA

Prikaži potpunu verziju : Povezivanje HDMI kabla sa TV-om

filip011
7.6.2018, 16:59
Pozdrav,
danas sam dobio novi HDMI kabl i hocu da povezem kompjuter sa televizorom. Kada ih povezem nista se ne desava, a na kompjuteru uopste ne ocitava drugi monitor. Gledo sam na netu moguca resenja, i azurirao sam drajvere za graficku ali nista nije pomoglo.

Ako neko moze da mi pomogne unapred hvala.

voodoo_
7.6.2018, 20:02
Pritisni Windows + P.

filip011
7.6.2018, 20:52
Vidim sta iskace ali mi nikako ne pomaze, meni prosto ne ocitava drugi monitor kao da nisu ni povezani, tamo pod screen resolution mi pokazuje samo broj 1.

Nego danas sam malo bolje gledao, i konektor u TV lepo udje, ali u graficku ne moze do kraja da se ugura, vidi se da mu fali par milimetara da ceo udje, jer mu neki metalni deo na kucistu smeta kao okvir oko mesta za graficku ne znam bolje da objasnim. Dal je mozda to i sta da radim u tom slucaju?

Lex987
7.6.2018, 22:54
Uzmi parce smirgle (moze i fina turpija) i obradi malo deo HDMI kabla koji udara u metalni dao na kucistu. Imao sam davno slican problem, kabl mora da udje do kraja.

filip011
7.6.2018, 23:02
A znaci to je problem, uradicu to sutra naravno javljam sta je bilo.

malistev
8.6.2018, 10:06
Možda je glupo pitanje, ali da li si na televizoru preko daljinskog odabrao hdmi ulaz za izvor signala? Proveri i u specifikacijama televizora ako ima više HDMI ulaza, često je potrebno koristiti tačno određeni za povezivanje sa PC-jem.

filip011
8.6.2018, 13:18
Obradio sam onaj gumeni deo da moze da lepo udje, uslo je i konacno imam sliku, sad se vidi nesto metalno sto je bilo pokriveno tom gumom al nadam se da nece da pravi problem.

Da, izabrao sam odma pravi hdmi izlaz jer mi je prvi zauzet.

Sad je super, jedino je slika na tv-u malo veca i da nema monitora krajeve ne bih mogao da vidim. Kako to da podesim?

voodoo_
10.6.2018, 1:00
Prebaci u taj drugi port. Video sam na više televizora da jedan port prikazuje sliku 1:1, a drugi radi to skaliranje.

Ako se isto ponaša na oba, onda u podešavanjima drajvera traži opciju Overscan.

filip011
10.6.2018, 20:54
Nasao sam opciju za overscan, problem resen hvala puno sad je sve ful :)

Shonkas
18.6.2018, 19:40
Crkao mi HDMI ulaz na TV (pod garanc.). No to je tema za sebe (horor sa prodavcem na G)... E sad, prelazno resenje sam video u ovom kablu

https://ibb.co/eqwCZd

Koliku rezoluciju moze priustiti ovaj vga - scart NA led fullHd TV-u? I da li neko ima iskustva sa laptopa ovim kablom?

C64freak
19.6.2018, 15:10
Scart podrzava 1080p bez brige

Sent from my Samsung Galaxy J7 2017 using Tapatalk