Prikaži potpunu verziju : Fallout 76
-ye84Zrqndo
The next big game from Fallout developer Bethesda Game Studios is Fallout: 76, the company announced today, and although the studio hasn’t yet said what it is, we hear it’s an online game of some sort.
https://kotaku.com/bethesda-announces-fallout-76-1826417383
:icon_scra
Dakle Fallout mp ili mmo, u svakom slučaju meh
Time to rebuild?
Vault 76 je bio kontrolni volt za experimente u ostalim vaultovima. Napravljen 1 god. pre rata, po fallout wikiju.
Meni ovo mirise na Vault Simulator.
perablenta
30.5.2018, 18:52
Called it. Vault management sim.
Ako ste primetili datum na pipboy-u 2102, to je samo 25 godina posle nuklearki, tako da nema ništa od izlaska na površinu.
Ovo će po mojoj pretpostavki biti simulacija života u Vaultu iz trećeg lica.
Zanimljivo u pm, Sims- i bunkeru
When Bethesda announced Fallout: 76 with a teaser trailer this morning, promising more information at E3, it was easy to assume that the new game would be a traditional single-player role-playing game. But Fallout: 76 is in fact an online survival RPG that’s heavily inspired by games like DayZ and Rust, according to three people familiar with the project.
riginally prototyped as a multiplayer version of Fallout 4 with the goal of envisioning what an online Fallout game might look like, Fallout: 76 has evolved quite a bit over the past few years, those sources said. It will have quests and a story, like any other game from Bethesda Game Studios, a developer known for meaty RPGs like Skyrim. It will also feature base-building—just like 2015's Fallout 4—and other survival-based and multiplayer mechanics, according to those sources. One source cautioned that the gameplay is rapidly changing, like it does in many online “service” games, but that’s the core outline.
https://kotaku.com/sources-fallout-76-is-an-online-survival-rpg-1826425333
Isuse ovo je sve gore od goreg...bolje da su naprosto napravili ili mmo ili nastavak onog Shelter-a
Zanimljivo u pm, Sims- i bunkeru
Pa ne verujem baš da bi sve bilo u bunkeru. Ako je stvarno sim igra u pitanju verovatno je evolucija Fallout Sheltera. Možda neki mutant inspirisan Shelterom, This World of Mine-om, Frostpunkom ... što ne mora uopšte da bude loše.
Ako ste primetili datum na pipboy-u 2102, to je samo 25 godina posle nuklearki, tako da nema ništa od izlaska na površinu.
U traileru kaže: "When the fighting has stopped and the fallout has settled, you must rebuild" tako da ipak mislim da će biti izlaska na površinu.
Jedini je problem u tome sto sto do sada nige nije objasnjeno da li su zapravo tih 500 stanovnika napustili 76...jedino se zna da je bilo predvidjeno da se 76 otvori 20 godina nakon nuklearnog fallouta i to je to...76 se spominjao u Zeti (dlc za Fallout 3) i u 4ci ali sve je ostalo samo na povrsnim informacijama...76 je jedan od planirano kljucnih vaultova e sad sta se tamo zapravo desilo ostaje da se vidi.
Datum koji se vidi na traileru je 2102 sto je pet godina nakon planiranog otvaranja...
Bethesda nemoj me ....
FaA1HrGNnwg
PS: kontam da neće Elder Scrolls da pipnu dok Skyrim ne izađe na blockchainu i displayu od centralne klime.
Jedino što planiram da odigram od Fallout je New Vegas, ovu četvorku tamo negde kad budem ima 70 godina, ako budem živ :kreza:
Marko Radonjic
31.5.2018, 8:26
Jeli ovo DLC za Fallout 4? :opanachke
Online sa mikrotransakcijama je oduvek bila želja ovih dripaca.
S.t.a.r.a.c.
31.5.2018, 10:28
Online smece! Postoji li odvratniji i besmisleniji koncept!
Ali ocekivao sam ovo.
Slazem se
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Svi znaju da je neki mmo , online , Ark , Rust klon ali nigde to Bethesda nije rekla samo su pokazali teaser od jednog minuta. Vidim neki gaming sajtovi pisu tekstove o tome a niko od njih nije developer na ovoj igri , niko od njih ne radi u Bethesdi , ali navodno znaju kakav ce tip igre biti.
Trailer je pokazao Vault 76 koji se otvara 20 godina nakon rata , pokazao je prazan vault 5 godina nakon otvaranja sto su oni i proslavili.
Samo 20 godina nakon rata je brutalan setting , nadam se hardcore igri ;)
A i ako bude neko online smece opet ce se igrati (i pljuvati). Ipak je Fallout.
Da najpre sacekamo 10 jun i E3.
Iz Bethesde su rekli da će se oni, koji očekuju klasični RPG, razočarati. Ako se u obzir uzme popularnost base building segmenta Fallouta 4 i crafting/survival igara, zaključak se sam nameće.
Zar to ne rece onaj novinar sa Kotaku sajta koji je na crnoj listi Betshesde ?
"Anyone who spends the next two weeks expecting Fallout: 76 to be a new traditional single-player RPG will be VERY disappointed" According to Jason Schreier
Par minuta nakon trejlera eto njega sa celim tekstom "Fallout 76 Is An Online Survival RPG" , zato kazem odakle njemu svi detalji kada ne radi na igri.
Ovo vise smrdi na "click bait" da se sajt posecuje.
Bilo je i tekstova u zadnjih 12 sati pre objave o Fallout 5: New York , New Orleans , tekstovi se pisali ali niko nije ubo , iznenadili nas sa neocekivanim. Ostaje da se ceka E3 i zvanicna informaicja.
Ne treba nikom nikakav leak i inside source da se vidi u kom pravcu vetar duva. Nijanse su nebitne...
Trve kvlt-asi odavno nisu ciljna publika velikoj vecini velikih igraca, jednostavno ne generisu dovoljnu kolicinu para. Ako prosecni amerikanac ne moze da proguta, mrka kapa od toga. Sad but true.
Sve velike franšize će na kraju završiti kao GaaS proizvodi.
Samo da nije Battle Royale fazon, jer ova 2018 je svim izdavačima u tom fazonu.
Hoće deo kolač od PUBG i onog šarenog smeća što se zove na F.
Fali još FIFA, NBA, Need for Speed, Tetris, Minesweeper da izadju battle royale.
Do prosle godine svi su pravili card game na svom nekom lore-u.
Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Novac je cudo. Da su smislili neku novu fransizu pa sa njom da eksperimentisu, nego mi zao, uzeli Fallout i uj....li ga skroz. Steta! Ja ne mogu da verujem da su oni pali na basic stvarima (nisu uspeli da pogode ni kolorit Fallouta).
gSMF3Gt8Im4
Ako ovo bude tacno...just wow
No external mods
Pucanje u sopstevene noge u najavi.
Počeli su da budu kao EA, ili više kao Ubisoft sad će igru iz Fallout franšize da izabacuju svake godine sve dok ljude ne smori do bola.
A Skyrim pošto im je uspeo tako dobro njega će samo da portuju do besvesti na sve što može da ga pokrene, još im fali Android verzija i iOS da zakruže sve živo.
Jedino što me interesuje na E3 sajmu je da li ima neka bar nejave za SINGLE PLAYER Elder Scroll's igru ... ne onaj cashcow TES Online zato to me zabole, da je dzaba i imam vremena mozda bi ga skinuo.
Ali čisto sumnjam, pre će biti neki XYZ DLC za TES Online.
perablenta
4.6.2018, 13:05
Nema šanse da najavljuju novi EXP za ESO kad je upravo izašao Summerset Isle.
Ovaj Fallout 76 je neka mućkalica koju ćemo po svemu sudeći da hejtujemo.
Tako da ostaje dobro pitanje da li će uopšte njihova dva glavna serijala da imaju neki ozbiljan reveal na E3-u.
RAGE 2 sigurno će biti glavna igra, a možda najave i nešto za DOOM, neki nastavak ili veći DLC.
TESO ima jako solidan single player, cak bolje napisan od skyrima, ne znam zasto bezite od istog...
perablenta
4.6.2018, 18:52
Zato sto je multiplayer... :rolleyes:
Znači nisi ni probao...
Imam 71 sat cistog singleplayer-a odigranog u ESO-u, a imacu i 3x vise vremena provedenog u unikatnom singleplayer sadrzaju pre nego sto uopste dodirnem MMO/Multiplayer aspekt ove igre.
pentraksil
4.6.2018, 22:58
Meni iskreno nije jasna ni tolika pomama i potraznja za novim TES-om. Skyrim jeste bio zabavan i dobra igra...ali iskreno toliko hajpa za, verovatno, ponovnu reciklazu iste strukture (bledi kvestovi, potpuno besmisleni itemi, bledi likovi i borba).....Bas i ne razumem, ali OK. Svakako bih voleo da se najavi i da vidimo kako sve to izgleda, ali toliko hajpa i iscekivanja nikako posle F3, Skyrim, F4.....
A za 76 tek ne bih da se nadam :D
Poljaci ce odrzati javni cas kako se prave dobre igre.Toliko o E3.
"Ni ne pada mi na pamet"...
Čitaj: ne može da se ukrade...
Nisi probao niti ces a imas formirano misljenje kao i o vecini igara o kojima se diskutovalo na ovom forumu...
Matches Malone
6.6.2018, 6:21
^Količinu gluposti, da ne upotrebim neku težu reč, i neosnovanih tvrdnji koje isijavaju iz ovog komentara, teško je izmeriti...
S.t.a.r.a.c.
6.6.2018, 10:53
Ja nikada nisam bio MMO igrac (nije da nisam probao), i zasto subjektivno mislim da je TES MMO smece, iz istog razloga zato sto mislim da je i World Of Warcraft smece, kao i svaka druga igra koja ima bilo kakav oblik multypleyera ili copa a od mene zahteva ozbiljnu posvecenost. U tim igrama vidim grind do besvesti i "rokanje" sa drugim igracima do nesvesti, ili igranje sa kolegama protiv mobova sto je jos dosadnije. U tim igrama nema atmosfere, imerzije, "realisticnosti" da si zaista deo tog univerzuma u igri, sve mi je nekako, "sto brze izleveluj, pusti uzivanje i gledanje potoka u sumi i slusanja fantasticne melodije uz cvrkut ptica..." Nema umetnosti!
Da se razumemo, volim micro-machine, pes, lol ili nesto slicno ali to je totalno neozbiljno igranje s drustvom, vise kao za*ebancija da se ponekad ubije vreme.
Za ozbiljnost daj Witcheraaaaa!
Ovo ko da sam ja pisao.
Ne dirajte nam Dovakina, on je nas lokalni veseljak.
pentraksil
6.6.2018, 15:05
Ma koliko ja ne voleo neki zanr ili neku igru (kao sto recimo ne podnosim Battle Royale igre ili MOBA-e) reci da je igra smece bez igranja i samo zato sto mi se taj zanr ne dopada je krajnje bezveze.
Dovke isto tako misli da je vanila Skyrim bolji od modovanog, zato što mrzi modovanje, iako nikada nijedan mod nije instalirao.:to_care:
Marko Radonjic
6.6.2018, 17:19
Živ ti bio Dovke još 100 godina :D
https://pbs.twimg.com/media/DfDoAr2U8AEUH_U.jpg:largehttps://pbs.twimg.com/media/DfDoAr2U8AEUH_U.jpg:largehttp://
Nekada su Fallout igre igrali fanovi grupe Tool(čak su i ubacili sliku pevača na jednu lokaciju u Den-u).
Sada Fallout igre igraju fanovi Despacita.
Malo slikovit uvod od strane mene, nažalost Fallout se sa četvrtim delom i potpuno pretvorio u FPS sa avanturističkim elementima bez ikakve veze sa RPG-om, čitaj uzročno-posledičnim elementima. I tu su oni city-builder elementi najmanji problem. To je po meni zapravo i najzabavniji element te igre i da je reč o pravom RPG-u doprineo bi postapokaliptičnom doživljaju.
Mislio sam da je sakaćenje skillova i dijaloga kraj, da ne može dalje.
Međutim pošto će jednu od najindividualističkijih igara posle Half-Lifea da pretvore u nekakav multiplayer, mogu samo da pretpostavim kakav će populistički užas to da bude.
Sve u skladu sa vremenom. Video igre su odraz društva i sveta u kome živimo. Kad negde uđe velika lova, kreativnost diže sidro.
Prva dva dela serijala bila su na pragu umetnosti, kao proživljavanje neke male životne priče. Primenjena psihologija u svojoj punoj snazi. Sada je to klasičan korporativan proizvod vođen ekonomijom. Sva sreća pa su najveća dela nastajala tako. Ko se ne "istrči", za mene i nije neki stvaralac, ako me razumete.
Bethesda mi je uvek bila simpatična kao kompanija. Nisam nikad bio lud za njima ali taj pristup građenja sveta "wide as an ocean, shallow as an pond", je sasvim pristojno funkcionisao za TES serijal. Ovde su se surovo poigrali sa kultom postavljenim na potpuno drugačijim elementima i lepo ga uništili.
Tako se ne ide napred. Ostaje mi samo da žalim za jednim serijalom koji mi je mnogo dao.
Znam da je ovo melodramatičan, mlađim generacijama verovatno i patetičan post ali imao sam potrebu da ovo podelim sa vama. Naravno da ću probati sedamdesetšesticu, i prvi ću da se izvinim ako bude reč o kvalitetnoj igri koja ne podilazi proseku, ali bojim se da se to neće desiti.
Igra je klasicni Fallout 4 puta veca mapa od F4.
f_x-ih_O6xA
Izgleda dobro ali ipak treba sacekati Bethesdinu konferenciju
Igra je klasicni Fallout 4 puta veca mapa od F4.
**** Tod mnogo
Multiplayer "softcore" survival game. :kreza:
Imace dedicated servere...
Always online, identican raspali endzine, jos manje RPG elemenata, izgleda da su izbacili VATS... koliko sam razumeo u svetu mozes naleteti samo na druge igrace i nema (prijateljskih) NPC karaktera? Kako ce onda questovi funkcionisati? Ili sam pogresno razumeo gosn Todd(a)?
Fallout 4 ce jos naspram ovoga izgledati kao old-skul RPG... Vec mi nedostaje FO4 sistem za dijaloge...
Yes
No
Maybe
Hate filpan
Ja sam se prijavio za betu...samo iz razloga da vidim kako ce njihov crap engine da izdrzi multiplejer :kreza:
Btw znalo se za ovo od ranije, TES ima mp naslov sada ce i Fallout imati...nije nesto sto je vecina nas htela ali oh well ima se sta igrati umesto 76 :D
Fallout 76 Full Stage Show | Bethesda E3 2018:
https://www.youtube.com/watch?v=FV63b6empgM
perablenta
11.6.2018, 14:21
... koliko sam razumeo u svetu mozes naleteti samo na druge igrace i nema (prijateljskih) NPC karaktera? Kako ce onda questovi funkcionisati? Ili sam pogresno razumeo gosn Todd(a)?
I ja sam baš o tome razmišljao dok sam gledao jutros snimak prezentacije. Znači imamo:
1. Mapu Virdžinije, navodno 4x Fallou 4 mapa.
2. Možemo da gradimo bilo gde gde prvo postavimo C.A.M.P. uređaj
3. Na celom serveru ima manje od 24,36 igrača
4. Nema NPC-a, samo monsters
5. Squad od max 4 igrača
6. Možeš da preseliš svog lika i svoje kreacije sa servera na server, da se sklopiš sa društvom. Mada mi nije jasno šta se dešava kada se premestiš na drugi server a tvoje naselje se nalazi na istom mestu na mapi kao i neki drugi igrač na mapi? Spakuješ i raspakuješ celo naselje pa postaviš gde god hoćeš na drugom serveru?
Šta je tačno ovde gameplay onda? Liči mi na zabavni park, još nepostoji perma death.
Pravicemo Fallout 4 od blata kako stvari stoje.
...Međutim pošto će jednu od najindividualističkijih igara posle Half-Lifea da pretvore u nekakav multiplayer, mogu samo da pretpostavim kakav će populistički užas to da bude...
Sve ok napisano, ali mislim da multiplayer nije sam po sebi obavezno negativna stvar ako je koncept kvalitetan i ima smisla (ovo se još ne zna u ovom trenutku).
Takođe, MP je valjda opcion - Fallout 76 will also have single-player, according to the E3 announcement. You'll be able to opt out of multiplayer action entirely to return to more of a traditional style of Fallout game. The size and depth of the game shouldn't suffer for multiplayer capabilities, either.
Kao što si i sam zaključio - ajde prvo da probamo gotov proizvod.
Sve ok napisano, ali mislim da multiplayer nije sam po sebi obavezno negativna stvar ako je koncept kvalitetan i ima smisla (ovo se još ne zna u ovom trenutku).
Takođe, MP je valjda opcion - Fallout 76 will also have single-player, according to the E3 announcement. You'll be able to opt out of multiplayer action entirely to return to more of a traditional style of Fallout game. The size and depth of the game shouldn't suffer for multiplayer capabilities, either.
Kao što si i sam zaključio - ajde prvo da probamo gotov proizvod.
Prosto se plašim na šta će taj singleplayer da liči.
Btw. gledao sam onu Todd Howardovu prezentaciju igre i jasno je na šta se puca u igri. I sad, to je u redu iz ekonomskih razloga, ali daću ti jedan primer iz čega se vidi propast Fallout sveta.
Ovde će se moći pristupiti nuklearnim silosima i lansirati nuklearka na željenu lokaciju. Setio sam se Megatona iz trećeg dela, kao da je najavljivao nezgrapnost Bethesdinog pristupa. A onda si imao u Vegasu grupu onih ghoulova zanesenjaka koji iz religioznih razloga ginu u lansiranoj raketi, i opet se tu vidi izbalansiran pristup. Sada se sve pretvara u striktnu zabavu. Seti se atmosfere iz naprimer, drugog dela. Koliko je jezivo i verodostojno prikazan užas rata. A da ne pričamo o tome da je reč o igri u kome si mogao da ubiješ decu i da VEOMA ispaštaš zbog toga. Baš kao i u realnom životu.
Fallout je ziv zakopan kada ga je preuzela Beth. Sledece sta ocekujem od ovih debi...a iz Beth. je Flower In A Wasteland :mad:
Prosto se plašim na šta će taj sigleplayer da liči.
Btw. gledao sam onu Todd Howardovu prezentaciju igre i jasno je na šta se puca u igri. I sad, to je u redu iz ekonomskih razloga, ali daću ti jedan primer iz čega se vidi propast Fallout sveta.
...Sada se sve pretvara u striktnu zabavu. Seti se atmosfere iz naprimer, drugog dela. Koliko je jezivo i verodostojno prikazan užas rata...
Tu specifičnu, dvadeset godina staru atmosferu prvog i posebno drugog dela, iskreno nisam nikada ni tražio u Bethesdinim Fallout igarama, samo sam se kao nadao da će uspeti da je u dobroj meri dostignu nekim svojim stilom/novim idejama. Iz mog ugla F3/NV/F4 sa svim zvaničnim i nezvaničnim dodacima to nisu uspeli, verovatno neće ni ovaj, ali ajde da vidimo prvo neki ozbiljniji gameplay i utiske iz bete - E3 prezentacija mi ipak nije dovoljno merodavna za konačni zaključak.
Dosta komentara su nekako previše isključivi, uhvate se za neku stvar koja im baš nije potaman pa udri (odnosi se na komentare generalno, nikog konkretno) - ako ima/nema MP automatski ne valja, ako moram da platim da bi igrao onda sigurno ne valja i sl. što je malo neozbiljno jer se ovde radi o iskusnom developeru koji bi teško odlučio da izda neko totalno đubre kao svoj major proizvod. Sad ja Bethesdu kao branim i opravdavam bez obzira što mi njihove igre nisu nešto posebno....
Ljudi ne zele mp Fallout vec standardni ow rpg uz koji ce da spale 100+ sati kao sto je to vec tradicija sa Bethesdinim igrama...nazalost korporacijska logika i stanje marketinga i $$$ danas vlada svugde pa i u gaming-u I Bethesda je shvatila da moze da na duze i sire muze $$$ iz svojih kljucnih ip-jeva a MP je prosto mozda i best nacin za to.
Nisam fan te filozofije i nisam srecan sto su u mesto full nastavka pribegli surv multi i verovatno mikrotransakcijama u mom Fallout-u, Nazalost stanje trzista je takvo ali da menjao bih ovaj 76 za Fallout 5 u momentu
Meni cela ta ideja da se ljudi tek izasli iz Vaulta makljaju nuklearnim oruzijem tolika izdaja Fallout koncepta da je to neverovatno.
Pretpostvljam da su zato i uzeli Valut posle samo 20 godina od katastrofe. Kakvu god glupost da naprave neke imati nikakav uticaj na kanon Fallouta. :kreza:
Pa Fallout 76 i jeste canon jer postoji u lore-u od pocetka, jedino sto se malo znalo o njemu, tek sa Fallout 3 i NV se malo vise saznalo posto su Bethesda i Obsidian ubacili informacije o njemu u terminalne tekstove (isto je tizovan i na pocetku 4 ke kada igrac sedi u kuci sa svojom familijom a ron perlman prica na tv) . Ali on stoji u zvanicnom guide-u jos od doba Interplay-a i svuda se navodi kao jedan od glavnih vaultova koji se trebalo otvoriti 25 godina nakon nuklearnog napda. Sto se tice Virdzinije i za nju se tizovalo da je bila sediste nuklearnih testova americkih snaga, i dobro se secam jedne holo trake i 4ke gde se medju glavnim odbradmenim sistemima DEFCON-1 i 2 spominje nuklearno oruzije iz Virdzinije.
Mada najveca ironija jeste da ovi iz Vault 76 uposte nisu ni prvi koji su izasli u post-apokalipticnu ameriku, iako to Bethesda tako reklamira...to su zapravo bili Roger Maxon i njegovo osoblje iz baze Mariposa koji su je napustili posle samo par meseci od nuklearne katastofe i naselili Wasteland i formirali ono sto ce kasnije biti poznato kao BOS ili Brotherhood of Steel.
Uglavnom svidja mi se ideja i setting ali ja bih pre da je ova igra standardni sp rpg, na kojii bi spalio 200+ sati i instalirao 200+ modova...kao sto je to slucaj (kod mene) sa starijim Fallout igrama :kreza:
Todd Howard interview:
https://www.youtube.com/watch?v=PdYtulRRfDU&t=737s
Some things he confirmed:
- No offline
- Playing 'Solo' will still have you seeing other players
- No NPCs, excluding robots
- PvP is still being tweaked to avoid greifing
- Modding will be present in 76 but not at launch
- Private servers will happen
Vecina glasina se ispostavilo kao tacno...najvise brige su modovi, prica je da nece biti modova sa nexus-a nego samo creation crap, sto nije iznenadjnje jer je ona cura sto najvise krestala u publici zapravo Elieonora jedan od top modera koja je medju prvima bila angazovana za pay mods...u svakom slucaju meh
Sve posle Fallouta 2 je muža atmosfere i priče. Solidne/osrednje igre.
Pomeranje granica, pajtonovski humor, moralne dileme - sve je to utuljeno i napravljena McDonald’s varijanta vrhunskog restorana - za šire mase.
Poslato sa sokoćala mobilnoga, pomoću prstiju...
Vecina glasina se ispostavilo kao tacno...najvise brige su modovi, prica je da nece biti modova sa nexus-a nego samo creation crap, sto nije iznenadjnje jer je ona cura sto najvise krestala u publici zapravo Elieonora jedan od top modera koja je medju prvima bila angazovana za pay mods...u svakom slucaju meh
Modovanje online only igre samo po sebi vec zvuci idiotski i nemoguce za izvesti, a da se pri tom ne narusi balans i sl. Zato ce lepo da ponude neke oficijalne graficke modove koji ce isto tako lepo i da kostaju, nesto kao skinovi i sl.
Pa Fallout 76 i jeste canon jer postoji u lore-u od pocetka, jedino sto se malo znalo o njemu, tek sa Fallout 3 i NV se malo vise saznalo posto su Bethesda i Obsidian ubacili informacije o njemu u terminalne tekstove (isto je tizovan i na pocetku 4 ke kada igrac sedi u kuci sa svojom familijom a ron perlman prica na tv).
Pa to sto se zna malo i jeste kljucnja rec. Mozda su svi pomreli posle izlaska jureci ko debili nuklearno oruzije. Sto naravno niko nije dokumentovao jel su svi pomrli. :kreza:
Mozda je ipak bio u pitanju eksperiment, a ne kontrolni vault, ako su kolonistima ostavili info-reklame o nuklearkama. :D
Marko Radonjic
12.6.2018, 14:23
Koja je onda priča kad nema NPC-eva? Ko daje kvestove, kao u vrtiću sami sebi?
Znači igra je servis, po rečima Toda
Overseer daje questove...mada tu lezi najveci problem, izgleda a ce se questovi svoditi samo na izgradnju naselja ili tako nesto, a ovo za npc bice roboti kao verovatno mechanti or something....
A prica? prica je izadji iz Vault-a 76 napravi naselje i nukni ostale rivale :kreza:
Ovo je mp igra dakle prica nije u prvom planu...da da sto vise pisem to se vise jezim lol
2018-a i ljudi se jos pitaju sta su prica i quest po Toddu Howardu?
https://pre00.deviantart.net/983f/th/pre/i/2016/047/b/4/another_settlement_needs_your_help_by_ambernb-d9ryus0.jpg
I to je bio SP naslov :) Za 76-icu ...
Inace lik mi je vrh, samo da je izasao na scenu i poceo da cese ****, i onda otisao, ljudi bi aplaudirali. Kako da najavis Rust/ARK verziju Fallouta, onda mrtav ladan pricas kako to nije to , onda ipak potvrdis da jeste... i svi svo vreme zadovoljni. Ne moze to svako :D Isti nas veliki vodja, smanjis penzije, pa povecas penzije i BUM ti si mesija...
Mikrotransakcije potvrdjene, kozmetika only, svi dlc-jevi ce biti free, takodje bice VATS u igri (doduse drugaciji), igra ce imati ekonomiju (napravis bar i ugostis ostale igrace), jedini npc-ijevi su roboti...u svakom slucaju ovo je za Fallout ono sto je ESO za TES...sem sto MMO igre vise nisu toliko popularne, pa su presi na survive MP...u svakom slucaju nije za mene :D
perablenta
13.6.2018, 8:09
Ja vidi ovde potencijala za zabavu, ali samo sa nekom niskom cenom. 30e max, optimalno 25e.
To što je Tod rekao da oni već godinama razmišljao o MP-u je čista glupost. Napravili su MP survivor iz dva razloga:
1. Videli da ljudi moduju i pokušavaju da dodaju MP mod u Skyrim, što znači da postoji želja za takvom igrom
2. Videli koliko novca ljudi troše na ostale MP survivor igre
Ako budu prodavali za 60e, to nije realno.
https://fallout.bethesda.net/buy-now
Dakle osnovna igra ce kostati klasicnih 60$
A za kreaciju MP igre jesu razmisljali godinama, za vreme developmenta Fallout 4 je bilo price oko MP ali se odustalo zbog time limita i limitiranog engine-a
perablenta
13.6.2018, 17:32
Ne znam da li ste gledali ovaj video: The Making of Fallout 76 - Noclip Documentary, ali za mene je ovo bez presedana da se zna toliko informacija o igri 5 meseci pre nego što izađe.
Posle svega što sam čuo vidim da bi mi bilo zanimljivo da igram, ali mislim da su preterali sa 60e. Sigurno ću kupiti i igrati, ali samo kad ili sadržaj dostigne vrednost 60e ili cena padne i izjednači se sa sadržajem.
aN6PZkbMZ9c
Onaj leak od prosle nedelje se sve vise ostvaruje, ako se ispostavi da ce samo biti dozvoljeni modovi iz CC...leak ce biti 100% komlentno tacan
Po meni je svrha svake igre da te zabavi a čini mi se da će ovo biti najbolja Bethesdina igra po tom pitanju.
24-30 igrača na serveru. Ovo više liči na neki random co-op nego mmo.
Privatni serveri, hostuješ igru za par svojih drugova i cepate zajedno. Šta ćeš bolje od ovoga. Ovo je nešto što igrači žele još od Obliviona.
Pogotovo mi se sviđa što je F76 još više survival nego F4 survival mod.
Mislim da se isplati odmah na početku uzeti igru za 60e jer će svi budući DLC-ovi biti free.
Što se tiče kozmetike ko voli neka izvoli.
Slazem se. Ja sam spremio i da dam vise ako bude jos neke premium mega giga verzije.
perablenta
15.6.2018, 20:40
Slazem se. Ja sam spremio i da dam vise ako bude jos neke premium mega giga verzije.
Hahahha good one!
https://memecrunch.com/meme/6YKYU/my-sarcasm-detector/image.jpg?w=544&c=1
Arcibalde
15.6.2018, 23:08
Kako oni zasluzuju da ih kupi EA, ih.
Closed beta od oktobra.
https://bethesda.net/community/topic/223274/fallout-76-b-e-t-a-update-info-updated-july-23
Vladimirus86
1.8.2018, 16:32
https://i.imgur.com/aAgJdhL.jpg
Ništa od steam a 76 only preko bethesda net-a
Ha... their loss...
Meni je keš na Steamu, a oni neka se slikaju.
https://scontent-atl3-1.cdninstagram.com/vp/6cd36f0c23f54bf46a5944742d81f213/5BF1B29C/t51.2885-15/e35/37336405_359704357896752_3851146107438497792_n.jpg
perablenta
7.8.2018, 21:08
Ako su MMO ESO ubacili na Steam posle nekog vremena... ubaciće i ovo. Samo će prvo pokupiti kajmak od onih što plate igru da bi ušli u B.E.T.A., i posle day 1 kupci.
Par meseci kasnije kad opadne prodaja na 10% od launch prodaje, biće to na Steamu. I još će biti sa pričom kako to rade zbog nas, jer su dobrice.
Jbg, što bi davali 30% Valve-u kad će prodaja da ide super za prvo vreme. Kad krene da stagnira/opada eto Fallouta na Steamu ;)
Yep to je vec stara oprobana taktika, gomila mmo naslova je to isto praktikovala, cim opadne populacija igraca eto igre na steam-u. Nadam se da buduce sp igre nece biti vezane samo za Bethesda net...dosta mi je gomilanja launchera i app-ova na desktopu
Dobra fora...
Being an 'asshole' in Fallout 76 will earn you a bounty paid from your own caps (https://www.pcgamer.com/fallout-76-pvp-guide/)
b4kSZiRJT9M
Fallout: The Card Game
Zasto ljudi zele da igraju online igru bez NPCova i questova, a da pri tome ne zele da imaju bilo kakvu interakciju sa drugim ljudima? :confused:
perablenta
12.8.2018, 10:20
Biće robota i Overseer vaulta 76 kao NPC quest giver.
Ova igra je prvenstveno pvp bez obzira na njihove priče o kvestovima privatnim serverima itd. Igra nije BR ali naginje ka toj publici, veliki gw gde grupe igrača mogu slobodno da se krljaju medju sobom, sa sve instagram/selfi in game modom. Nisam protiv mp fallout igre, čak mislim da bi kvalitetni mmo bio pun pogodak, ali ovakav surv br miks nije nešto što mene zanima a koliko vidim po netu i mnoge druge. Plus ovo sa kartama i skilovima otvara dobar prostor micro transakcijama i p2w glupostima...a Bethesda je već pokazala svoje tedencije ka tim radnjama (creation crap aka paid mods)
perablenta
12.8.2018, 11:51
Sve si lepo naveo.
Nije igra za nas, koji želimo masivni SP RPG sandbox sa dobrom pričom, razvojem lika, frakcijama itd., i to je OK. Ima ko će da igra, mi što nećemo, čekaćemo 2020. da nas ogreje sunce u TES VI temi.
Sve si lepo naveo.
Nije igra za nas, koji želimo masivni SP RPG sandbox sa dobrom pričom, razvojem lika, frakcijama itd., i to je OK. Ima ko će da igra, mi što nećemo, čekaćemo 2020. da nas ogreje sunce u TES VI temi.
Prvo stize Starfield pa onda TES :P
perablenta
13.8.2018, 16:27
Prvo stize Starfield pa onda TES :P
Haha, tačno sam kliknuo postavi odgovor i znao da sam ostao nedorečen.
Obradovaće nas trailer 2020. godine. za TES VI.
code master
13.8.2018, 17:05
Mene više interesuje taj Starfield na šta će to da liči?
Sto se mene tice ne moraju vise Skajrimovi i Oblivioni da izlaze.
code master
22.8.2018, 12:52
UzFN3jmGB4k&t=1s
perablenta
27.9.2018, 18:45
Za slučaj da se neko zaleti i kupi preorder radi pristupa B.E.T.A. , serveri će raditi samo 4 ili 8 sati dnevno. Ne 24 sata. Kako bi dev tim mogao da stress testira servere.
Ja sam se razmišljao jedno vreme, pa pratim vesti detaljno. Ali, definitivno sam odustao.
Pa igru ima tera raspali engine ko zna kako ce i da funkcionise igra.
Neće biti crossplay i navodno ga nikada ga nisu planirali. Sto je zanimljivo pošto su do nedavno na sav glas kukali na Sony i to što ne dozvoljavaju crossplay. Bethesda provereni foliranti
Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока
Gdje su oni krenuli sa ovim na RDR2 XD
Vise oni idu na BFV posto izlaze u isto vreme...mada mene vise zanima kome zapravo oni zele da prodaju ovu igru? Igra izgleda tako bezivotno, tehnicki vidi se dosta problema sa fps-om...ceo projekat izgleda kao mp za f4 i uopste ne izgleda zabavno...i to kazem kao neko ko i dalje igra F4. Uglavnom gotovo sigurno zaobilazim ovu igru. Ovo je vise za br i survival fanove, sto se mene tice ja cu se i dalje drzati starijih naslova i skyrim-a...bar tamo do 2025 lol
RDR Online Beta krece u Novembru tako da ce imati i to za protivnika. A ako pogledamo GTA Online to je vise stil Fallout 76 nego BFV tako da ce RDR Online biti velika konkurencija.
Realno nema ova igra sta da trazi pored bilo kojih od tih naslova koje si pomenuo...doduse kad se sve sabere mislim da je sve ovo ipak ocekivano...najvise mi smeta ipak to sto zbog ovog cuda moramo cekati jos 5+ godina do TESVI
n7wDfWVlBWg
pentraksil
8.10.2018, 20:09
Realno nema ova igra sta da trazi pored bilo kojih od tih naslova koje si pomenuo...doduse kad se sve sabere mislim da je sve ovo ipak ocekivano...najvise mi smeta ipak to sto zbog ovog cuda moramo cekati jos 5+ godina do TESVI
Ja bih iskreno pripazio i na ta iscekivanja oko TESVI.....
Licno nisam hteo previse da mracim oko Fallout 76, ali meni ovo zaista izgleda lose :( Engine izgleda starije od TESO, citava igra deluje traljavo....Pa uporedite onaj Miami mod sa ovim, nebo i zemlja.....Mozda istrazivanje i ostale i ne bude toliko lose, ali ovo prodavati za 60 dolara.....
FINzWAy1sDk
B4fwSkd5G8c
QQerPw22k_g
Istrazivanje izgleda odlicno, meni je to bio i najbolji segment F4, ovo je komotno moglo da bude i sp iskustvo, samo da su ubacili npc-ijeve (ocigledno da ih je bilo ali da su svi izginuli) sve u svemu steta
Sto je ovo uopste u RPG forumu?
A gde cemo ga?
Ovo treba ici u Mrezne igre.
Da ovo je za mrezne igre btw
Fallout 76 will not support mods until December 2019, will only be available on private servers (https://www.dsogaming.com/news/fallout-76-will-not-support-mods-until-december-2019-will-only-be-available-on-private-servers/)
PD2A0EPKxUc
Tragikomedija...
Odgledao sam video gejmpleja.
Fallout serijal je umro.
Zauvek.
Odgledao sam video gejmpleja.
Fallout serijal je umro.
Zauvek.
Fallout je umro davnih dana kada je izasla trojka.
Znam i slažem se šta hoćeš da kažeš, ali eto taj New Vegas je stvarno izuzetna igra koja je za mene bila pravi Fallout III.
Ostaju nam modovi, Resurrection i Nevadu sam okrenuo, zaista dobra vožnja, čekamo Sonoru i FOII 3D.
Ono što bih ja voleo, da kad kupim broj Sveta Kompjutera u kojem će biti opis 76-ice, da se nađe neko hrabar i iz principa da ocenu 00/100.
To bi bila prva nula u istoriji SK-a ako se ne varam.
Čisto da se pošalje poruka.
Jer i ovaj forum i SK, i Fallout franšizu nisu izgradili "prosečni" ljudi, "sendvičari" i "casual" gejmeri kojima je Fallout II "mračan", "težak" a 76 "vrhbrate".
Ono što bih ja voleo, da kad kupim broj Sveta Kompjutera u kojem će biti opis 76-ice, da se nađe neko hrabar i iz principa da ocenu 00/100.
To jedino ima smisla ako je igra stvarno za nulu.
Sto sumnjam... Ma koliko god bude losa igra, tesko je nesto bas takvo napraviti.
.
Eto, kao neko ko je bio ljubitelj Fallout Tactics-a, koji je kasnije proglasen za ne-cannon (mada su neki elementi kanonizovani, kao cela migracija splinter BoS grupe ka istoku), se nadam da ce nesto slicno da zadesi i F76.
Naravno da je bilo gorih igara od Fallout 76 u istoriji, niko ne priča o bukvalnom ocenjivanju igre. Već o slanju poruke da nismo kompjuterski sendvičari.
Eto, kao neko ko je bio ljubitelj Fallout Tactics-a.
Takdoje, veliki sam ljubitelj Fallout Tactics-a, presao sam ga jedno 7 ,8 puta
pentraksil
16.10.2018, 15:50
Naravno da je bilo gorih igara od Fallout 76 u istoriji, niko ne priča o bukvalnom ocenjivanju igre. Već o slanju poruke da nismo kompjuterski sendvičari.
Nula jednog malog magazina na Balkanu (globanlo gledano) da posalje poruku Bethesdi i njihovoj milionskoj publici? Si siguran :D ?
Poruku samima sebi.
Bethesda je davno izgubljen slučaj.
pentraksil
16.10.2018, 17:29
Poruku samima sebi.
Bethesda je davno izgubljen slučaj.
Po onome vidjenom, mislim da nam ne trebaju nikakve nule da bi uvideli da stvari nisu bas najsjajnije.
Sto rece player1, ovo mozda nije dobra Fallout igra, i ne izgleda bas dobro......ali mislim da je nula vec preterivanje. Ne kupujte, neka novcanik da poruku....Nema potrebe za bilo kakvom hajkom i skakanjem u vatru. Bacanje hejta tek tako je po meni isto sto i padanje u bespotrebni hajp.....Posle se bunimo sto recenzije nisu neutralne, sto su subjektivne, placene itd. Neka se igra oceni onako kako valja i trebuje. Mislim da ce to biti dovoljna poruka.
To ne mora da se uradi hejterski, nego hladno kao led. Kao neki Britanac kad bi pisao recimo :)
Al dobro, mislim da se nismo razumeli i forumašenje nije najadekvatnije mesto za iznošenje slike sveta i kako reagovati na neke stvari.
pentraksil
16.10.2018, 17:59
To ne mora da se uradi hejterski, nego hladno kao led. Kao neki Britanac kad bi pisao recimo :)
Al dobro, mislim da se nismo razumeli i forumašenje nije najadekvatnije mesto za iznošenje slike sveta i kako reagovati na neke stvari.
Uglavnom smo se razumeli :D To je to, samo kaze da nema potrebe da se bilo sta salje kao poruka mimo obicne recenzije. Jer igra zaista ne izgleda dobro, to ce biti dovoljno za jednu hladnu recenziju. I to ne samo od SK-a :D
Psycho13
16.10.2018, 18:46
Pre ce im dati visoku ocenu zbog "hrabrosti".
Ježim se političke korektnosti nekih od recenzenata SK-a. "Čuvenih" 80/100 za lošu igru sa poznatim izdavačem.
Prodavace se ovo go.....o kao alva, jer danasnji mongoloidi od igraca traze bas ovakve igre. I opet ce raspala Beth. biti uzdizana u nebesa. A ove lozane sto cekaju ES6, moje saucesce. Dobicete Skyrim ver 2.0, nego vas Todd lozi, da kao cekaju ne znam kakvu tehnologiju da bi je napravili. Pa oni nisu u stanju da smisle tri linije dobrog teksta u igri, a kamoli da naprave neku revoluciju u gaming svetu.
85% AAA konzumenata su konzolasi od toga amerikanci kupi vise kopija nego svi ostali zajedno, go figure.
bethesdin problem je sto su im igre sve vise uproscene kako bi se svidele svakom ko ne voli challenge u igrama.
ftfy. :)
November 2077, a month after the Great War, army Captain Roger Maxson arrived with survivors at the Californian bunker of Lost Hills. There he formed the Brotherhood of Steel, who used a functioning satellite to extend their reach across America… all the way to Appalachia.
Ugh Bethesda i njihovo menjanje postojeceg lore-a samo da bi opravdali svoje dizajnerske odluke...od svih poznatih rpg studija BGS ima najgori writing tim...
Cek, cek, pa i u njihovom Fallout 3 je bio big deal sto se BoS nasao na istoku posle toliko vremena, i to kao splinter grupa.
A sad ispada sa su pan-Americka organizacija?!?
Yep well...moraju na neki nacin da "opravdaju" postojanje BOS-a u Zapadnoj Virdziniji, a po ovom postu sa njihovog twitter naloga...tamo su dospeli satelitom...mada pricamo o likovima koji su u TES lore ubacili tkzv Dragon Break efekat koji im bukvalno omogucava da menjaju timeline i lore kad im se cefne...
Ljudi koji su ubacili Dragon Break odavno ne rade full time u Beth-u, tako da su ovo neki drugi svinjari :kreza:
To je tacno Julian Lefay je orginalni autor TES tj Daggerfall je njegova zadnja igra koju je radio pre nego sto je napustio BGS ali praksa ostala...uglavnom mnogo su stvari menjali u vezi BOS-a u zadnje tri Fallout igre...tako da i ovo sada ne treba da bude iznenadjenj, pucali su sebi u koleno (arrow to the knee) sa time sto nemaju npc-jeve u ovoj igri...tesko da mogu objasniti bilo sta sem da su svi mrtvi...mozda ce i ovi bos clanovi biti neki zombificirani likovi u power armor-u :kreza:
85% AAA konzumenata su konzolasi od toga amerikanci kupi vise kopija nego svi ostali zajedno, go figure.
Ovo je sustina. Setite se ko je krajem 80-ih i 90-ih imao kompjutere. Uglavnom su to bili visokoobrazovani/visokointeligentni ljudi (mozda Srbija nije merodavna za 90-te zbog situaije), igre su se pravile za takve igrace, da pruze izazov. Danas se igre prave za prosecnog bilmeza da leci frustracije, to je glavna ciljna grupa. Gde ce on da cita dijaloge, stavi crveni marker na ekran da zna gde da trci i gotovo.
Otkaceni NPC likovi i dijalozi su zastitni znak Fallouta. Fallout bez NPC-ova, real-time VATS, pa :rofl:. Ovo vise nije takticki rpg, ovo je sad neki fps base-builder. Sa New Vegasom je delovalo da stvari mogu da se vrate gde treba, cetvorka je vec otisla u kanal...
Upravo tako. Lepse vreme za nas igrace je bilo nekada kada nije svako imao pristup kompjuteru.
Čuo sam da si tad morao diplomu da priložiš kad kupuješ kompjuter. A tokom instalacije, rešavala su se pitanja iz kvantne mehanike. Zaboravili ste i da su tad igre imale dušu.
Čuo sam da si tad morao diplomu da priložiš kad kupuješ kompjuter.
Diploma nije dokaz da si obrazovan, nego da si zavrsio (ili su ti zavrsili) fakultet/skolu. Biti obrazovan je nesto drugo, ali priznajem kako sam to napisao zgodno je za prozivku. Elem, krajem 80-ih kod mene u naselju sa zgradama od po 70 stanova bio je prosecno jedan kompjuter po zgradi. Znalo se koji je to bio profil ljudi, tada za vecinu kupovina kompjutera nije bio finansijski problem. Tadasnji klinci, i oni malo stariji, su krenuli da prave igre za svoju dusu, zato su igre i imale dusu. Danas srednjoskolci ne umeju da instaliraju igru, da podese modem, da rese neke osnovne probleme na kompu... U vremenu Interneta. Sta bi takvi tada radili sa kompjuterom, nema Interneta, nema koga da pitas, nema servisera...
@Ocelot
Plus pored diplome si morao da pljunes jedno 1600-1800 svapskih maraka za prosecan racunar. I dalje bi bilo u proseku po 2 racunara po zgradi da je tako.
All across America, they were the first to run into danger: the brave fire fighters, police officers and medical professionals who selflessly served their communities. After the bombs fell, they formed the Responders. Their mission – help each other… no matter the cost.
Sem sto su u 76 svi mrtvi lol kad Bethesda pokusava da podigne hype
@Ocelot
Plus pored diplome si morao da pljunes jedno 1600-1800 svapskih maraka za prosecan racunar. I dalje bi bilo u proseku po 2, 3 racunara po zgradi da je tako.
2000 maraka sa svim komponentama za 533 mhz i 64mb ram-a. :kreza:
Kad fallout postade instagram simhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181024/1f34be905f8a38f6783fb414d37d1dc8.jpg
komedijahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181031/b92ad726c489ad60f0de0af9bda205c6.jpg
Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока
Sta ocekivati od raspale igre kada developer (za 60$ AAA igru) izbaci ovako nesto:
https://pbs.twimg.com/media/DqI-EfqXgAAM5P6.jpg
Samo sto ovaj put nece biti tu moderi da im spasu guzicu.
Od "it just works do it just deletes"
napredovali su nema sta
https://twitter.com/JuiceHead33/status/1057472535577669632
Obicno neko ima da stane u odbranu i isprdi nesto pozitivno. Ovo stvarno niko ne zeli ni ****nom motikom da pipne.
Ja ih prvi cesto branim pogotovu poslednjih godina (nakon F4) ali covece ovo je tako sramotno da i da hoces nemozes braniti, ranije je BGS za tri godine pravio full igre a sada su izbacili mp mod za F4 uz to izbacili gotovo sve sto je valjalo kod F4, sve to nabili na engine koji je odavno zreo za penziju i na kraju jos nalepili 60$...nadam se da ce im se ovo obiti glavu. Dobro je sto ni TES ni Starfield nece jos duze vreme (zna se da Bethesda vec neko vreme radi na novom engine-u) ali je steta da ce Fallout ime biti dovodjeno u vezu sa ovim promasajem.
Od svih mp nacina na koji su mogli da naprave Fallout igru oni su izabrali najgori moguci...jezivo
pentraksil
31.10.2018, 20:30
Obicno neko ima da stane u odbranu i isprdi nesto pozitivno. Ovo stvarno niko ne zeli ni ****nom motikom da pipne.
Skill Up je (po meni) izuzetno realan lik i ume da oprosti ukoliko se devovi zaista potrude, dodaju nesto, isprave greske, ne zalece se za pljuvacinu kao pijan plota itd....E kada je on spreman da kaze ovako nesto za neku igru, onda verujem da je poprilicna katastrofa :kreza:
SlobaNBG
31.10.2018, 20:53
Ljudi, moze lok na temu, ne treba nam, ali stvarno.
Inace, fizika igre je vezana za frejmrejt. Za 5 sekundi mozete otkljucati fps preko ini fajla i rezultat je sledeci:
https://streamable.com/0n7au
Veci frejmrejt => brze trcite. Neko sa GTX2080ti u sli i na low podesavanjima bi verovatno mogao preci preko kompletne mape za par sekundi. :D
perablenta
1.11.2018, 13:00
Koliko se oni brukaju sa tim enginom... kako ih nije sramota. :facepalm
Marko Radonjic
1.11.2018, 15:26
Koliko se oni brukaju sa tim enginom... kako ih nije sramota. :facepalm
Dokaz više da je ovo čist cash grab.
Inace, fizika igre je vezana za frejmrejt. Za 5 sekundi mozete otkljucati fps preko ini fajla i rezultat je sledeci:
https://streamable.com/0n7au
Veci frejmrejt => brze trcite. Neko sa GTX2080ti u sli i na low podesavanjima bi verovatno mogao preci preko kompletne mape za par sekundi. :D
nisat novo sto se tice ovog raspalog engine-a u F4 je fps bio lockovan na 60 fps i sve je bilo povezano sa vsync-om koji nisi mogao nikako da iskljucis sem ako isto ne prckas po ini fajlovima...i kad bi iskljucio vsync cela fizika u igri bi se raspala...raspali creation engine
tod je od starta rekao da je taj mp bio u fl4 pa su ga izbacili,samo nikad nije rekao istinu zasto su ga izbacili.
aSUKo5knyWM
XtUSl8Teqz0
Muzika kao i uvek perfektna tj odlican izbor
Day 1 patch (54GB!!!) ce biti veci od same igre. Jedva cekam da ovaj cirkus izadje, makar ce Crowbcat imati dosta materijala za dobar video klip. :)
Gledao sam neke klipove gde su tokom bete izlazili pecevi ali sami pecevi su bili par megabajta i da je launcher uvek skidao celu igra da bi je updejtovao. Cini mi se da je to bas naglasio neki jutuber.
Ja sam veliki ljubitelj Fallout igara, i igrao sam sve od prve do cetvorke, kao i tactics... Ali iskreno ova mi se upste ne svidja.
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/QJ5RuRkRRiTvZCmsaEXaHG-650-80.jpg
$$$$$$$$
Psycho13
13.11.2018, 20:20
Ni malo jeftino, olesice se od para, nazalost.
Pa to im je i cilj da zgrnu sto vise love dok igra ne postane bukvalno wasteland...
Ocekivano.
https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=501288345219
code master
16.11.2018, 16:12
Nešto nema recenzija za Fallout 76?:)
Zato sto su svi cekali da igra izadje za sve pa da je testiraju kako treba.
^ne radi ti link.
https://www.metacritic.com/game/playstation-4/fallout-76
LZM18ZK9mOY
Zbog ovoga sam jedva cekao izlazak igre. Crowbcat ces bas imati dosta materijala za sledeci klip. :D
Gejming zajednica, poznati strimeri. Gde sam ja?!
Kako mi je milo! Ima cela gejming zajednica da ih isprda! Svi poznati streameri ima da ih zaebavaju! Sramote jedne!!! Pi!!!
Velikani gejminga su to. Iskupice se oni sa TES 6 dodajuci jos jednu liniju teksta u odgovorima. A i lepo je kada se vidi dva puta pedeset giga u par dana.
Imam neki osećaj da će ocena ove abominacije u Svetu Kompjutera biti u regionu 70-80.
Da se slučajno neko ne naljuti.
Dobro je neko napisao.
Patchout 76
Za Beth. jajare prikladan naziv.
64JTcZk8i8w
hahah it just crashes...ovo igra je postala veci meme nego Andromeda
code master
19.11.2018, 2:09
Ako IGN, Gamespot, Gameinformer itd daju ocene tipa 8 ili 80 pa čak i jaka 7 mislim da će nastati haos. Jer ako igra već ima negativni odziv kod samih igrača koji su već iskazali svoje frustacije putem YouTuba onda će usledeti video klipovi tipa kako su mnogi kritičari dali 7 i 8 ili 70, 80 kad je igra treš dosadna puna bagova, pucaju serveri i dosta toga, ovih dana biće zanimljivo:).
IGN Review Editor je vec napisao da bi najradje batalio Fallout 76 I igrao modovan Fallout 4 XD
A nesto sumnjam da ce Kuzma da postedi Fallout 76 u SK-u.
Fallout 76 - an online multiplayer take on the franchise - was not expected to sell as strongly as Fallout 4. Of course, any new game from Bethesda Game Studios is still a major release, yet this title has got off to a slow start. Fallout 76 debuts at No.3, and sales are down 82.4 per cent compared with the previous game in the franchise - 2015's Fallout 4.
well....
pentraksil
19.11.2018, 15:43
Ako IGN, Gamespot, Gameinformer itd daju ocene tipa 8 ili 80 pa čak i jaka 7 mislim da će nastati haos. Jer ako igra već ima negativni odziv kod samih igrača koji su već iskazali svoje frustacije putem YouTuba onda će usledeti video klipovi tipa kako su mnogi kritičari dali 7 i 8 ili 70, 80 kad je igra treš dosadna puna bagova, pucaju serveri i dosta toga, ovih dana biće zanimljivo:).
Nesto nisam siguran....Npr. Angry Joe (koji je inace ogroman fan Fallout-a, makar ovih novijih) verovatno nece ni da odradi recenziju....Gledao sam ga uzivo jednom prilikom, covek ne moze sebe da natera da odigra igru koliko ga je smorila :kreza:
Hahhahahahahahah...Nema kraja ludilu. Sad su im uskocili u pomoc neki likovi iz ID da probaju da ispeglaju sta moze da se ispegla. Samo cekam dan kada ce uzeti i prodati Fallout Microsoftu, a ovi samo proslede Obsidianu.
Oni da su pametni odavno bi zaduzili Tiaga Sousa-u i id Tech tim da im pomognu oko Creation Engine-a. Samo treba pogledati sta ljudi uradise od id Tech 5, id Tech 6 jedno 3 stepenice iznad, a id Tech 7 koji pokrece novi Doom jos par stepenica iznad.
So it begins
Eurogamer: Fallout 76 review - a bizarre, boring, broken mess - Avoid (https://www.eurogamer.net/articles/2018-11-20-fallout-76-review-a-bizarre-boring-and-broken-mess)
The game's fine, but I got this really annoying bug. All the human npcs and story elements are missing
#savage
Iz jedne druge recenzije
If you want to hang out with some friends in an a post-apocalypse, then just go to a pub and watch the news.
Haters will say its photoshop :)
https://i.imgur.com/aczVgba.jpg
SchizoidMan
21.11.2018, 11:09
pa dobro, kome zabavno super
ja deset godina čekam da ih svet pljuje, pa mi eto lepo.
Psycho13
21.11.2018, 12:02
Drzim palceve da ova igra prodje sto je gore moguce, toliko lose da ljudi izgube volju za iducim Bethesdinim Fallout igrama i tako nateraju Bethesdu da proda licencu Microsoftu.
F9ou8t_gA30
PS Bethesda nece prodati licencu a i daleko bilo da je prodaju M$
pentraksil
21.11.2018, 12:47
Haters will say its photoshop :)
Mislim da to uopste nije poenta, to sto je nekima igra zabavna a mi kao mrzimo sto se oni zabavljaju, vec sto se ovakve stvari tolerisu i na kraju dobijamo sve vise i vise katastrofalnih naslova (tehnicki i funkcionalno) jer "nema veze bas je zabavno". I ovde ne pricamo o indie studiju ili necemu trecem gde moze da se tolerisu neki propusti. Ovo je Bethesda koja ovo radi vec godinama...I naplacuje 60 dolara za ovako nesto.
Bascelik
21.11.2018, 13:17
https://i.redd.it/9yt0u1nv4oh11.jpg
Pljuste niske ocjene XD
Kakav maskar XD
https://metro.co.uk/2018/11/21/fallout-76-review-a-bad-idea-poorly-executed-8162807
Fallout 76 may be the most badly made video game we’ve ever seen from a major publisher. The idea of a multiplayer Fallout is perfectly fine, of course, and something that’s been planned, by more than just Bethesda, many times over the years. But given the concept’s potential the end result is baffling not only in terms of how much it gets wrong but in its haphazard implementation, resulting in a game that is not just broken on a technical level but in terms of almost all its major design decisions.
Although it is bizarre how much Fallout 76 looks like some sort of abandoned mod, made by first year computer students that got bored after a couple of weeks and never bothered finishing it.
Gamespot - 4/10
https://www.gamespot.com/reviews/fallout-76-review-scorched-earth/1900-6417040/
IGN - 5/10
https://m.ign.com/articles/2018/11/21/fallout-76-review
Gameinformer - 6/10
https://www.gameinformer.com/review/fallout-76/over-encumbered
Psycho13
22.11.2018, 12:55
Fallout 4:
Gamespot - 9
IGN - 9.5
Gameinformer - 9
Let that sink in.
EDIT: https://twitter.com/SkillUpYT/status/1065310925136191488
Giantbomb confirming they will not be reviewing Fallout 76
code master
22.11.2018, 14:28
Što se tiče ocena za Fallout 76 potpuno zasluženo.
S.t.a.r.a.c.
22.11.2018, 18:46
Da su bar taj F4 ili Skyrim zasluzili te devetke!
Inace ovo sam predskazao onog trenutka kada se Skyrim pojavio, da ce Beth igre biti sve gore i gore. Te silne visoke ocjene za igre koje na svakom koraku vrijedjaju inteligenciju su samo bile vjetar u ledja Bethesdi da pravi smece iza smeca.
Najveci problem je sto je ova igra radjena navrat nanos, obican cash grab zato sto su neki investitori iz Zenimax-a nanjusili $ gledajuci rezultate nekih drugih mp igara...ali evo igra je vec pala na 40$, u svakom slucaju ovo ce ih itekako opeci, prvi fail od strane BGS sto finansijski sto po ocenama, i to masan fail...
Da je moguce napraviti vrhunsku RPG igru u ovom engineu dokazao je Fallout New Vegas.
Fallout New Vegas:
Initial release date (https://www.google.com/search?client=ubuntu&hs=GQn&channel=fs&q=fallout:+new+vegas+initial+release+date&stick=H4sIAAAAAAAAAOPgE-LSz9U3MK2Kt0zO0FLPTrbSTy5L10_Ozy0oLUktii_LTEnNT0_M TbUqSs1JTSxOVUhJLEkFAB8nU2E3AAAA&sa=X&ved=2ahUKEwj9paLu8-neAhWJl4sKHXmWDuoQ6BMoADAtegQIAxAG): October 19, 2010
Developer (https://www.google.com/search?client=ubuntu&hs=GQn&channel=fs&q=fallout:+new+vegas+developer&stick=H4sIAAAAAAAAAOPgE-LSz9U3MK2Kt0zO0FLJTrbSTy5L10_Ozy0oLUktii_LTEnNT0_M TbVKSS1LzckvSC0CABiL05U0AAAA&sa=X&ved=2ahUKEwj9paLu8-neAhWJl4sKHXmWDuoQ6BMoADAuegQIAxAJ): Obsidian Entertainment (https://www.google.com/search?client=ubuntu&hs=GQn&channel=fs&q=Obsidian+Entertainment&stick=H4sIAAAAAAAAAOPgE-LSz9U3MK2Kt0zOUOIEsY0LKguLtFSyk630k8vS9ZPzcwtKS1KL 4ssyU1Lz0xNzU61SUstSc_ILUosAPbzyiT8AAAA&sa=X&ved=2ahUKEwj9paLu8-neAhWJl4sKHXmWDuoQmxMoATAuegQIAxAK)
Engine (https://www.google.com/search?client=ubuntu&hs=GQn&channel=fs&q=fallout:+new+vegas+engine&stick=H4sIAAAAAAAAAOPgE-LSz9U3MK2Kt0zO0JLOKLfST87PyUlNLsnMz9NPT8xNLbZKzUvP zEsFAJpWf_0rAAAA&sa=X&ved=2ahUKEwj9paLu8-neAhWJl4sKHXmWDuoQ6BMoADAvegQIAxAN): Gamebryo (https://www.google.com/search?client=ubuntu&hs=GQn&channel=fs&q=Gamebryo&stick=H4sIAAAAAAAAAOPgE-LSz9U3MK2Kt0zOUOIEsU3yLIpLtKQzyq30k_NzclKTSzLz8_TT E3NTi61S89Iz81IB_njpVzYAAAA&sa=X&ved=2ahUKEwj9paLu8-neAhWJl4sKHXmWDuoQmxMoATAvegQIAxAO)
Publishers (https://www.google.com/search?client=ubuntu&hs=GQn&channel=fs&q=fallout:+new+vegas+publishers&stick=H4sIAAAAAAAAAOPgE-LSz9U3MK2Kt0zO0FLJTrbSTy5L10_Ozy0oLUktii_LTEnNT0_M TbUqKE3KySzOSC0CAMTVwGw0AAAA&sa=X&ved=2ahUKEwj9paLu8-neAhWJl4sKHXmWDuoQ6BMoADAyegQIAxAZ): Bethesda Softworks (https://www.google.com/search?client=ubuntu&hs=GQn&channel=fs&q=Bethesda+Softworks&stick=H4sIAAAAAAAAAOPgE-LSz9U3MK2Kt0zOUOIEsQ2NjLPMtFSyk630k8vS9ZPzcwtKS1KL 4ssyU1Lz0xNzU60KSpNyMoszUosAKF4pNj8AAAA&sa=X&ved=2ahUKEwj9paLu8-neAhWJl4sKHXmWDuoQmxMoATAyegQIAxAa), BANDAI NAMCO Entertainment (https://www.google.com/search?client=ubuntu&hs=GQn&channel=fs&q=BANDAI+NAMCO+Entertainment&stick=H4sIAAAAAAAAAOPgE-LSz9U3MK2Kt0zOUAKzjQrSKnMrtVSyk630k8vS9ZPzcwtKS1KL 4ssyU1Lz0xNzU60KSpNyMoszUosA3v77PEAAAAA&sa=X&ved=2ahUKEwj9paLu8-neAhWJl4sKHXmWDuoQmxMoAjAyegQIAxAb)
Fallout 4:
Initial release date (https://www.google.com/search?client=ubuntu&hs=q57&channel=fs&q=fallout+4+initial+release+date&stick=H4sIAAAAAAAAAOPgE-LSz9U3MKvKrSqu0lLPTrbSTy5L10_Ozy0oLUktii_LTEnNT0_M TbUqSs1JTSxOVUhJLEkFANbiJdg3AAAA&sa=X&ved=2ahUKEwjrtZj28-neAhXsp4sKHS2lAKsQ6BMoADA0egQIBxAG): November 10, 2015
Engine (https://www.google.com/search?client=ubuntu&hs=q57&channel=fs&q=fallout+4+engine&stick=H4sIAAAAAAAAAOPgE-LSz9U3MKvKrSqu0pLOKLfST87PyUlNLsnMz9NPT8xNLbZKzUvP zEsFAOuPTPArAAAA&sa=X&ved=2ahUKEwjrtZj28-neAhXsp4sKHS2lAKsQ6BMoADA1egQIBxAJ): Creation Engine (https://www.google.com/search?client=ubuntu&hs=q57&channel=fs&q=Creation+Engine&stick=H4sIAAAAAAAAAOPgE-LSz9U3MKvKrSquUuLVT9c3NEyyMKzIjS_M1pLOKLfST87PyUlN LsnMz9NPT8xNLbZKzUvPzEsFADRUdEE6AAAA&sa=X&ved=2ahUKEwjrtZj28-neAhXsp4sKHS2lAKsQmxMoATA1egQIBxAK)
Developer (https://www.google.com/search?client=ubuntu&hs=q57&channel=fs&q=fallout+4+developer&stick=H4sIAAAAAAAAAOPgE-LSz9U3MKvKrSqu0lLJTrbSTy5L10_Ozy0oLUktii_LTEnNT0_M TbVKSS1LzckvSC0CAKidTE40AAAA&sa=X&ved=2ahUKEwjrtZj28-neAhXsp4sKHS2lAKsQ6BMoADA2egQIBxAN): Bethesda Game Studios (https://www.google.com/search?client=ubuntu&hs=q57&channel=fs&q=Bethesda+Game+Studios&stick=H4sIAAAAAAAAAOPgE-LSz9U3MKvKrSquUgKzk8pzkpNLtFSyk630k8vS9ZPzcwtKS1KL 4ssyU1Lz0xNzU61SUstSc_ILUosAtqJOb0AAAAA&sa=X&ved=2ahUKEwjrtZj28-neAhXsp4sKHS2lAKsQmxMoATA2egQIBxAO)
Da, ali moraš imati i pravi Dev tim.
(https://www.google.com/search?client=ubuntu&hs=q57&channel=fs&q=fallout+4+awards&stick=H4sIAAAAAAAAAOPgE-LSz9U3MKvKrSqu0pLNTrbSTyxPLEqBkPHlmXl5qUVWYE4xAA0o MvEtAAAA&sa=X&ved=2ahUKEwjrtZj28-neAhXsp4sKHS2lAKsQ44YBKAIwOXoECAcQGw)
Sa tim sto ovaj danasnji Obsidian nema veze sa Obsidian-om iz 2010, sem Sawyer-a niko nije ostao od originalnog tima, svi koji su pratili njihov trnoviti put post NV (i dalje nije jasno zasto i kako je neko od glavesina iz Obsidian-a pristao na onaj nebulozni ugovor koji su im podvalili iz Bethesde) znaju koliko je otpustanja i odlazaka bilo i da su bili pred zatvaranjem, zato su od tada najvise radili samo na ovim manjim rpg igrama gde su nasli bolji uspeh (bar do ovog zadnjeg Pillars-a koji im je zaecementirao sudbinu)
NV je bio bolji rpg od F3 mada je bio i dosta bagovitiji od F3 (sto je bio zastitini znak Obsidian-a u ono vreme)
Kada sam letos slusao Sawyer-a na rebootu i kako prica o kolicinama prekovremenog rada koje su pumpali (80 sati nedeljno po 6 meseci bez prestanka) na pillarsima i tim "manjim" igrama muka samo sto me nije uhvatila.
Bethesda cita samo ovaj subreddit:
https://www.reddit.com/r/fo76/
Pete Hines nije bio aktivan na netu tj twitter-u od 16 Novembra...cak se i on sakrio od svih
S.t.a.r.a.c.
25.11.2018, 14:32
Skyrim je 2011 bio odlicna igra za one koji zele lud exploring. Imao je sjajnu atmosferu, soundtrack, a u gameplay delu je poboljsao i ispravio sve ono sto je bilo lose u Oblivionu.
Sad, Fallout 4 umesto da bude bolji od njega i inovativniji on se okrenuo uproscavanju, tj brisanju RPG elemenata kao i predefinisanju glavnog lika. Fallout 4 mi je oDbojan jer je oBojan, previse veselih boja za jedan onakav svet. Iskren da budem Fallout 76 ga je zaebo tu debelo, drvece iz Skyrima u ovoj igri je primer...
Znao sam od starta da ovaj projekat propada. Bethesda ako misli da poboljsa svoje igre mora da uvede malo kompleksnije RPG elements, bolje napisane questove, smisleniju pricu koja ce nesto znaciti, i brate neka srede onaj engine malo kad vec nece da ga menjaju. Da je moguce napraviti vrhunsku RPG igru u ovom engineu dokazao je Fallout New Vegas.
Exploring cega? 90% vremena u igri radis jedno te isto jer je taj content cist placeholder. To je dva koraka nazad u odnosu na Oblivion i po tom pitanju. U Oblivionu su te silne pecine bar imale zanimljiv content.
MMO je za taj besciljni exploring, ne single-player.
Oni su izgubili kompas jos od Morrowinda, koji je Beth. poslednja velika igra. Sve ostalo je prodavanje jednog te istog ispraznog koncepta i zaglupljivanje igracke populacije tim istim konceptom (Fallout 3, Oblivion (taj Shivering je jedina svetla tacka Obliviona), Skyrim, Fallout 4). Onda dodje Obsidian i odrzi im jedan cas sa New Vegasomm kako od istog materijala moze da se napravi dobra igra.
perablenta
25.11.2018, 16:57
Ja našao ponudu za 25e iz druge ruke.
Gotovo sve na max osim senki, 60-72fps-a. Baš dobro izgleda, kao neki najbolji Skyrim moded sa 200 vizuelnih modova, jedino su tekstura malo niže rezolucije, ali daleko bolje nego u Fallout 4. Audio podloga standardno dobra, sa par radio kanala, neki isključivo muzika, neki quest.
Gunplay-melee, items, UI sve isto kao u Fallout 4. Neprijatelji stari + dosta novih. Umeju da se ubaguju povremeno, recimo u 2% slučajeva, postanu nevidljivi ili se ukoče.
Crafting je prilično širok, i samo nadograđen u odnosu na Fallout 4. Ima podosta hrane i pića, da se nađe, ili napravi, zbog sistema gladi i žeđi.
Interakcija sa drugim igračima minimalna, nađe se i neki ubica, pa ima bounty na sebi.
Kartice i SPECIAL sistem prilično jednostavan i nekreativan.
Stalno se osvajaju ATOM poeni, kroz nešto kao achievement sistem, a za tu valutu mogu da se kupuju kozmetičke stvari.
Prilično bogata i velika mapa sa gradićima, kampovima, delićima priče, audio logs, ruševinama, sistemima za farmanje opreme za igrače.
Neka vrsta opuštene surviving, crafting avanture. Igra za penzose, bukvalno.
Pero, ti ces da igras ovo?
perablenta
25.11.2018, 19:25
Posle 1000+ sati u Fallout 4, ovo mi je kao druga kuća :) :D
Na kraju se ispostavilo da je tip koji je napravio ovaj meme (pre 3 godine) zapravo Nostradamus.
https://i.imgur.com/FNraauv.jpg
I dalje mi nije jasno koja je poenta drugih igraca u ovoj igri... PvE je toliko smesno lak da penzos sa povezom oko ociju moze preci sav sadrzaj u igri sam. PvP ne mozes zapoceti dok obe strane ne pristanu na to. Bagovi, glitchevi, grafika koja vraca u good old days (jedno 15 godina u proslost), los gunplay (koji je vec bio truba u F04), izbacivanje NPC'a, cela prica ispricana preko smornih hollotape i pisama... Igra ne zasluzuje ni 50 sto ima na metacriticu...
Gunplay u Fallout-u nikad nije bio predvidjen da funkcionise bez VATS-a (tako su i neprijatelji programirani da funkcionisu) a ovo sto su stavili u ovoj igri je sve samo ne VATS a nisu se ni potrudili da onda promene ai protivnika. Samo da ovi mucenici i Austin-a ne plate ceh ovom raspadu...ipak su oni bili main developer
Psycho13
27.11.2018, 10:31
SjrDbSgB9IU
Gunplay u Fallout-u nikad nije bio predvidjen da funkcionise bez VATS-a (tako su i neprijatelji programirani da funkcionisu) a ovo sto su stavili u ovoj igri je sve samo ne VATS a nisu se ni potrudili da onda promene ai protivnika. Samo da ovi mucenici i Austin-a ne plate ceh ovom raspadu...ipak su oni bili main developer
Izvini ali to je veoma pogrešna logika za jedan ozbiljan naslov. Ako ostaviš real-time FPS elemente, za očekivati je da taj deo funkcioniše :)
Tako da nema tu predviđen-nepredviđen. Ako se nalazi u igri(ja recimo VATS skoro nikad nisam koristio), valjalo bi da funkcioniše ;)
U međuvremenu, Fallout franšiza se raspala na komadiće i sama mehanika još i manji problem predstavlja...
code master
28.11.2018, 20:54
Čini mi se da Todd Howarda nećemo videti na sledećem E3 dogadjaju:D:kreza:.
uFYV_zetxrw
Od jednog dizaster-a do drugog u rekordno kratkom roku...cestitke Zenimax-u i Bethesdi prevazidjose EA
S.t.a.r.a.c.
29.11.2018, 17:45
Pa vecina duengeona u Skyrimu je imala neku svoju pricicu i pripadajuce protivnike. Ne kazem da je u Skyrimu dizajn istih bio bolji od Obliviona, to zavisi. I da, bez obzira sto je Skyrim prisao MMO-likom pristupu (a to mu je po meni najveci minus) ipak se po tom velikom svetu moglo svasta videti i istraziti.
Sledeci TES neka nastavi istim ritmom samo da imamo kompleksniju pricu i zanimljivije questove.
O tim pricicama si saznavao iz knjiga, a protivnik je po deset-hiljaditi put bio dosadni draugr?? Plus puzzle koje su napravljene tako da odmah imas rjesenje istih??? Inace ni jedan Skyrim lik ili quest mi nije ostao u sjecanju. A questovi su tek teska boranija. Placeholderi!
Oblivion je cista suprotnost ovome napisanom.
Ti izgleda kao veliki Skyrim fan dosta toga nisi primjetio? Btw, imas ne netu zestoko pljuvanje Daniela Vavre po Skyrimu.
Bethesdu od Morrowinda pa na ovamo je preuzela slobodno-zidarska bagra, i tada je glavnu ulogu dobio ova moroncina Todd Howard. Toj bagri je recimo bila vaznija njihova slobodno-zidarska numerologija, aka 11.11.11 i Skyrim. Znaci bitan im je tacno taj broj i datum, a to sto igra nije dovrsena nema veze?
To ti je dovoljan pokazatelj koliko njih boli neka stvar za fanove i kvalitet njihovih igara, jer ni jedan ozbiljan tim nece odrediti datum izlaska svoje igre a koja nije spremna za to. Koliko je puta CDPR odlozio Witcher 3 jer jednostavno igra nije bila spremna za release.
Bit ce zanimljivo vidjeti Todda opet u javnosti nakon ove F76 sramote, i nakon njegovih izjava kako je to njihov najambiciozniji projekt sa njihovom najnovijom tehnologijom. Crysis iz 2007 je tehnoloski daleko ispred F76.
Volio bih vidjeti nekog novinara kako ga pita zasto je lagao ljudima, kako ga nije sramota, itd. Ali nema takvih danas.
Tu bagru treba izlemati sa go*n*vom toljagom i ostaviti da iskrvare na mjesecini.
Marko Radonjic
29.11.2018, 21:55
,,Čitao sam na internetu da naše igre imaju po koji bag. Čitao sam na internetu, tako da mora da je istina''.
Voleo bih da dotični dođe opet na e3 i da to ponovi.
Neće se Howard pojavljivati narednih par godina jer sledeća BGS igra neće pre 2021 a do tada će sve ovo sleći, ako EA ili Ubisoft opstaju i pored raznih kontroverzi opstaće i Bethesda i Zenimax
Starac idi uzmi Snickers
Btw
https://i.imgur.com/xqJA94K.jpg
Psycho13
30.11.2018, 10:44
Zasto Valve?
Pretpostavljam zbog svih poteza, prestanak rada na igrama, jurenje trendova a ne postavljanje novih, mutne radnje sa kockanjem i skinovima za CS Go i opsteno kolike su seronje postali...mislim da je perfektan niz napravljen u slici, Blizzard Bethesda i Valve...to bi realno bio i moj izbor (uz mozda i Bioware)
Valve je tu zbog Artifact modela monetizacije. Svi koji su igrali Artifact kazu da je sama igra fantasticna problem je sto karte kupijes na Steam marketu.
Inace Valve svi uzimaju olako ali to je kompanija koja je uradila vise za PC I digitalnu distribuciju nego sve ostale kompanije zajedno. Sta su sve uradili za VR I Linux samo I dali svima za dzabe. Trenutno nema platforme za digitalnu distribuciju sadrzaja bolje od Steam-a. Pa na konzolama je jos uvijek potrebno praviti nalog za svaki region.
Psycho13
30.11.2018, 12:10
Ne zasluzuje Valve da se nadje sa njima ni u istoj recenici, jer bukvalno sve njihove igre su bile hit(poslednje sto su napravili je Dota 2, pre toga CS:GO, Portal 2 itd.). Bioware itekako treba da bude umesto Valve-a na slici.
Zato su se i nasli tu i gde su na slici, Bioware je prestao da pravi dobre igre a i to je uticaj EA. Valve je postao klasičan pimp umešan svakakve mutnje radnje a zadnje je ovo sa Artifactom
Eto dobio Fallout 76 ocenu 91 u decembarskom SK-u. :D
Si ozbiljan?
Ozbiljan je. Jbg nije Kuzma radio recenziju.
Evo jedne sa Gamescon., jer su pompezno najavljivali da ce se igrati, da ce ljudi uzivati igrajuci ovo novo cudo. Najveca bruka. Ovde jos i stoji TV, pa su ga maknuli, jer su ljudi poceli da se smeju i da fotkaju ovu nesrecu od igre. Prazan stand.
https://imgur.com/a/ujxw3le
Moze li neki SS da se baci(bar u PM), prosto ne mogu da poverujem. :eek:
Natera me covek da otvorim celofan :o
Natera me covek da otvorim celofan :o
Marketing je čudo :D
perablenta
2.12.2018, 21:49
Pozdrav društvo!
http://i.imgur.com/u1eKwuAl.jpg (https://imgur.com/u1eKwuA)
https://youtu.be/zLHY6XKCogY?t=5
2dYY-3s8EdU
sto bi rekao Trevor Fillips "show me the money!!!"
M2nBh6AFXWs&t
Totalno ocekivano, prvo su igru ucinili jos vecim grindom u zadnjem update-u a sada je i ovo procurelo
Bethesda needs to burn...
Evo sta se moze pojaviti kada otvorite mapu:
https://i.imgur.com/5fhY3on.jpg
Dosli smo do toga da je potreban AddBlock mod za igru od 60$.
Inace, evo sta je pisalo na jednom terminalu u FO4:
"8 years now since the last plant overhaul. That is before Galactic Zone even opened and we all know what a power hog that is.
Saunders says the last inspection was a joke. That the guy never even really took a good look at the equipment. Just sat in the control room jawing with the executives, then signed the paperwork and went on his way.
We’re gonna have some massive problems really soon. Wouldn’t the company rather spend a little money now on upgrades than a ton of money on fixes and PR later???"
Fallout 76 PC (EMEA)
€ 9.99
perablenta
14.1.2019, 18:27
Try it, you might like it.:ciao:
Probao...i smorio sam se samo tako, mislim svestan sam da je igra dead (dva tri puta sam menjao servere i naleteo sam na svega jednog ili dva lika 88-90 level) ali ovo kao da igram F4 bez npc, smisljenih questova i daleko losijim napucavanjem. Toliko loseg se moze reci o ovog igri da bi mogao napisati stranice i stranice teksta....ali nemam zelje niti da smaram sebe a ni druge, tako dacu ostati dosta kraci tekst.
1 Tehnicki igra izgleda kao F4 ali funkcionise losije, fps nije bio toliko problematican koliko je sve ostalo, propadanje neprijatelja kroz game world, nestabilnost servera i traljavog engine-a, sunce ciji zraci izbijaju iz zemlje, zaglavljivanje na mestima gde se to ne bi trebalo desiti...AI protivnika koji je blagi uzas...najlosije kreirana Bethesidna igra ikada. Prosto je neverovatno koliko pojma nisu imali kad su povlacili odluke koje su dovele do ovakvog stanja u kojem su danas...
2. Igra je ogromna i ima dosta raznolikih lokacija...nazalost sve to pada u vodu zbog idiotskog dizajna da nema npc-jeva tako da kad se uzme u obzir da se moze lako desiti da vas igra baci na server gde nema sve ukupno tri igraca dobijaju se prazni i prazni kilometri i prilicno mrtav game world. Jedini npc su razni roboti i neprijatelji poput super mutanata (iako po lore-u oni uopste ne bi trebalo da postoje u vremenu kada se igra desava ali docicu i dotle) ili ovi sto ih ja zovem polu ghoul-ova (scorched) i to je to.
3. Kao velikom lore nerd mogu reci da se ova igra POSRALA na ceo lore i to ne samo na originalni nego i na lore koji je sama Bethesda napravila u zadnjih destak godina. Frakcije koje ne bi trebalo da postoje u vremenu kada se ova igra desava tj 25 godina nakon nuklearne apokalipse. Zatim je tu sama postavka igre tj prica koja se kosi sa svime sto znamo iz Fallout univerzuma, od samog starta i napustanja 76 da bi dweller-i ponovo naselili Apalachi-a??? sto se kosi sa svime onim na cemu je pocivao Vault Tec od samog pocetka. BoS...frakcija koja po lore-u nije ni nastala u godini u kojoj je odigrava F76 ne samo da ima prisustvo u igri (naravno mrtvi su kao i sve ostale frakcije ali su ostvili dosta stvari igracima na koriscenje) nego je jos veci kresendo to sto je vodju BoS Zapadne Virginije (Elizabeta Taggerdy) angazovao niko drugi nego Roger Maxon??? koji ne samo da ne bi trebalo da je budan u 2102 (i dalje je bio u hibernaciji zajedno sa svojim saborcima iz vojne baze Mariposa) nego je jos dospeo do Appalachi-je putem satelita?? (komunikacijom) i regrutovao Taggerdijevu i ostale prezivele iz Ranger korpusa vojske koji je bio stacioniran u Virginiji i preziveo je nuklearni holokaust. Sve se to kosi sa sa onim sto znamo od BoS (Roger Maxon je bio prilican ksenofob i od njega je potekla ideja originalnog BoS da clanovi mogu biti samo oni koji se rode u bratstvu) I tako ima jos dosta nelogicnosti ali vec sam razvukao i previse.
4. Questovi su klasicno mmo-ovski a main quest line je jedan od najglupjih koji sam ima prilike da vidim. Overser napusta vault pre vaseg "budjenja" da bi nabavila kljuceve za nuklearne silose i vas zadatak je da spartate od lokacije do lokacije i slusate njene holo trake (koji su inace jedini izvor lore-a u ovoj igri uz poneke beleske koje su ostavili stanovnici Virginije) i tako u nedogled. Eventovi su raznoliki i zanimljivi ali i tu se vidi koliko nedostaju pravi zivi npc-jevi.
5. Roleplay u ovoj igri je nepostojeci, ja sam neko ko voli da pravi raznolike buildove (imam ih na desetine i desetine u F4) ali ovde je to nemoguce, poceo sam kao standardni rifleman (u ovom slucaju riflegirl) cak su mi i one perk karte isle na ruku, da bih ubrzo shvatio da se necu leba najesti od omiljenog builda iz prethodnih F igara...prvo napucavanje je ocaj, drugo municija se jako tesko nalazi (bar dok se ne stigne do dosta vecih level-a) V.A.T.S je neupotrebljiv i na kraju sam ostao sa machetom i sa njom sam pravio haos posto je mele u ovoj igri super OP. Tako da sam batalio moju riflegirl i kao i 99% ljudi koji su igrali ovu igru krenuo sa pure mele likom. bacio sve na STR I END nasao polovni power armor i poceo da pravim havoc po Appalachiji...uglavnom roleplay je muerte u ovoj igri.
6. Serveri i nacin na koji ova igra funkcionise su novi nivo amaterizma, kao prvo "pametni" iz Bethesde su se setili da i dalje koriste Creation engine koji uopste nije u stanju da drzi MP igru (jedva drzi i standardni sp rpg) pa su zbog njegovog limita stavili da na jednom serveru moze biti svega 20 tak ljudi, a sto je jos veci kresendo ukoliko vam igra crashuje (a hoce i to cesto) prilikom relogovanja u vecem delu ce vas baciti na totalno drugi server tako da vam sve ono sto se izgradili tipa campove odlazi u nepovrat...vrlo vrlo vrloooo debilozan potez developera
7. Ova igra je prilicno mrtva i ako nemate par prijatelja nemate sta traziti sem ako niste mazohista kao sto sam ja bio u jednom momentu pa sam samo lutao od lokacija do lokacija slusao holo trake (koje su odlicne ali i predugacke i nemozes ih prekinuti bar ne vecinu) i tako desetak levela dok se nisam smorio i batalio igrati dalje. Ja sam ovo nabavio za celih 7 evra sto predstavlja manju cenu nego neki bezvezni item-i u ogavnom atomic shop-u (microtransakcije) za tih 7 evra moze se covek dobro isplakati kad vidi na sta su Fallout i sama Bethesda spali ili se smejati od ogromne doze cringe-a u meme-a koji postoje u ovoj igri.
Pete Hines inace glavni brbljivac i zastitno lice i pr Bethesde kao i osoba koja je branila svaku debiloznu odluku, vec mesecima nije aktivan na twitteru nego samo rt ono sto se okaci na zvanicnom Fallout twitter nalogu...to dovoljno govori o tome kako je prosla ova igra i sta se desava unutar Zenimax-a. Na kraju dobro je sto ni Starfield ni TES6 nece jos nekoliko godina, previse posla i recover-ija sleduje Zenimax-u i Bethesdi da bi se oporavili u kracem periodu. Nazalost post desavanja oko F76 i Fallouta u globalu pokazuje da je daleko to vreme kada ce se Bethesda oporaviti i vratiti na pravi put...mozda se to nikad i nece desiti.
perablenta
28.1.2019, 14:39
Čisto da dodam iz ličnog iskustva:
Naišao sam na desetine igrača koji imaju levele preko 150. Jednog lika sam video level 196.
Pored super mutanata, botova, scorched, ghoul-a(kojih ima na desetine varijanti i vrsta), postoje desetine različitih životinja od osa i veverica do medveda i deathclow-a, 10+ skroz novih u fallout svetu. Postoje i Mole Miners, mitska stvorenja(bosevi) i vanzemaljci. A svaka vrsta ovih ima nekoliko pod kategorija i vrsta.
Municije ima za bacanje, i to bez korišćenja perkova koji omogućuju pronalazak većih količina, posle svakog igranja od sat, dva bacim po 200 metaka svake vrste. Takođe, municija može da se pravi od level-a 1. A sve što je potrebno za pravljenje je običan scrap koji se nalazi svuda.
Ja sam napravio luck based critical pistol user lika, melee lika sa power armorom i sad pravim stealth sniper rifle sneak attack lika. Lik može da se specijalizuje za jednu vrstu oružja do te mere da oružje bude duplo snjažnije, lakše za nošenje, preciznije, municija za njega lakša i još da ima dodatni efekat.
Jedino što se gubi nakon izlaska sa servera je ono što se napravi na workshopovima kojih ima na svakom delu mape. A ono od čega se prave stvari u tim workshopovima je besplatno i dobija se osvajanjem workshop-a. Tako da se gubi samo 10-30 capsa koji se plaćaju da bi se osvojio workshop dok ste na serveru. A workshop daje XP, iteme, fabrike za scrap iteme itd.
4Gi5wFirRQI
Ah Bethesda keeps giving :kreza:
S.t.a.r.a.c.
1.2.2019, 16:15
3. Kao velikom lore nerd mogu reci da se ova igra POSRALA na ceo lore i to ne samo na originalni nego i na lore koji je sama Bethesda napravila u zadnjih destak godina.
Uuuh, pa to je Bethesda vec davno napravila sa TES serijalom, i naravno zasto bi Fallout serijal bio postedjen. Problem je sto to ljudi nisu vidjeli tada, pa cak ni TES fanovi. Tek mali dio fanova je to primjetio ili ih je bilo briga za to, dok su ostali davali 9 i 10 za Skyrim, a koji ne zasluzuje ni blizu takve ocjene.
Da su tada ljudi popljuvali tu igru kako treba i ukazali na te placeholdere kako ih ja zovem, ne bi se desio F76. I nije samo lore u pitanju vec i ostali elementi.
Nadajte se da će se u Bethesdi neko bitan dozvati pameti nakon ovog fijaska i buduće nastavke vratiti na staro, single-player mesto.
Banovali lika koji je igrao 900 sati zato što je za to vrijeme sakupio "previše municije". :facepalm
900 sati za 4-5 meseci otkad je igra izašla, taj je sam sebe banovao IRL.
perablenta
23.2.2019, 10:26
Planirani razvoj:
https://fallout.bethesda.net/en/article/7Lw6jVvhjzSNzuUMmKZgwn/fallout-76-inside-the-vault-our-roadmaps?fbclid=IwAR0XZFcY4KT2CdY-_TDEos7VA5jnBaRB13jEtW4pj_vXIKOUohqVHjSa3HM&sf99097321=1&utm_content=Bethesda+Game+Studios&utm_medium=facebook&utm_source=Community
A mythical beast, a lost generation of scouts, and the strongest brew this side of the wasteland. Welcome to Wild Appalachia – a series of new quests, features, events, crafting systems and more starting on March 12 and appearing over several weeks. Wild Appalachia includes:
New Quests: Shear Terror! – Uncover the ‘encryptid’ secrets of Appalachia in a new series of quests and encounters to separate monsters from myths.
New Quests: Ever Upwards – Journey to the deepest reaches of the woods with new stories for the legendary Pioneer Scouts. Earn merit badges, climb the ranks, and earn a customizable backpack for increased utility.
New Features: Legendary Vendor and Scrapping – Locate the mysterious Purveyor to exchange and scrap your unwanted legendary items for new legendary gear. For every star rating on a legendary item you scrap, increase your chances to get the legendary weapon or armor of your dreams.
New Features: C.A.M.P. Decorating, Player Vending, Functional Camera – Use items from your stash to decorate your C.A.M.P. Build vending machines and flag items for sale. Simply set your prices and walk away to continue your adventures in Appalachia, being sure to capture all your favorite memories using the new functional camera. The vending machines do all the work, you just need to count the caps.
New Features: Brewing and Distilling – Go on a new quest to discover the secrets of the forbidden brew Nukashine and bring the party back to your C.A.M.P with new brewing and distilling systems and recipes.
New Seasonal Event: Fasnacht Parade – Chase away Old Man Winter and quicken the coming of spring with the ancient festival of Fasnacht! Join the celebration and complete this new limited-time event to earn unique rewards in the form of festive Fasnacht Masks.
New Game Mode: Survival – This all-new game mode brings a higher-stakes PvP experience with fewer restrictions, increased rewards, and new challenges plus all the original content of Adventure Mode.
NUCLEAR WINTER
RELEASE: SUMMER 2019
Summer will bring another series of major updates to Fallout 76, including Nuclear Winter - an entirely new way to play that changes the rules of the wasteland.
New Game Mode: Nuclear Winter – An entirely new way to play Fallout 76, completely changing the rules of the Wasteland.
New Vault Raids: Vaults 96 and 94 Opening – For our most seasoned players, test your strength in all new high-level group Vault Raids.
New Feature: Legendary Players – An all-new prestige system will allow players above level 50 to become Legendary, resetting their characters with all new more powerful abilities.
WASTELANDERS
RELEASE: FALL 2019
Embark on a tale with true choice and consequences in Wastelanders – our biggest and most ambitious update for 76. Wastelanders will include a new main questline, new factions, new events, new features and even more surprises.
Ako nekog zanima stize na Steam do kraja godine
https://i.imgur.com/gPkBlaH.png
https://twitter.com/bethesda/status/1110225138979651584
Sta je bethesda napravila od ove fransize to je morbidno. Isekli joj ruke i noge i drzali u tamnici na aparatima godinama bez morfijuma za bol...pa onda oci izvadili pa opet tamnica...i tako u krug. I dalje nece da je ubiju nego je tako muce u nedogled. Eto..to je moj opis toga sta su uradili od ovog brenda. Perfidno racunali na fanove da ce kupiti samo zbog imena. Cak i danas me prevare s vremena na vreme da kupim 76 jer vidim vault boy-a u pip boy ili na onim perk karticama pa mi srce zaigra..pa ona oldies muzika...pa se onda setim da ne mogu da igram iz principa jer su lore izmenili i unistili. Jel igra neko ovo sa foruma uopste? Jel ima nekog ko je probao sad posle silnih patcheva? Da li ima bilo lakvog pomaka?
perablenta
25.3.2019, 23:36
Igram, i pisao sam već više puta.
Ukratko da rezimiram, Fallout 4 MP PVE mod za penzose i one koji se osećaju, tj. igraju kao penzosi sa pregršt sadržaja, masivnom mapom i zabavnim crafting sistemom.
Igram, i pisao sam već više puta.
Ukratko da rezimiram, Fallout 4 MP PVE mod za penzose i one koji se osećaju, tj. igraju kao penzosi sa pregršt sadržaja, masivnom mapom i zabavnim crafting sistemom.
Nije toliko lose kao sto kukaju a?
perablenta
26.3.2019, 22:09
Kukanje zavisi od očekivanja. Ako igraš ono što je ispred tebe onako kako je i zamišljeno igra ispunjava sve potrebno da se zabaviš.
Ko traži u njoj ono što ona i ne nosi sa sobom, onda mu naravno ne valja.
Kako funkcionise PvP? Moze svako da te napadne ili moras da ukljucis PvP?
perablenta
26.3.2019, 23:22
Može da te napadne, ali osim ako nije 100lvl iznad tebe nece te ubiti. Dok ti ne upucaš njega. Onda možete više dmg da nanosite jedan drugom.
Nije toliko lose kao sto kukaju a?
Od samih očekivanja još je bitniji profil igrača. Die-hard fan serijala će ovo igrati kakvo god da je. "Obični igrači" treba da uzmu da igraju Fallout 4 (koji realno ako hoćeš možeš da igraš i 1000 sati). Mene lično 76 podsjeća na Spin-off naslove za djecu, sklepane na brzinu sa pobrkanim lore-om. Jer eto "šta djeca znaju šta je lore", "šta njih briga" za lore. Bitno da su njihovi heroji tu, a za ostalo ćemo lako...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.