PDA

Prikaži potpunu verziju : Povezivanje klavir > midi > pc

припjat
24.5.2018, 9:25
Pozdrav,
vidim da se ovakva slicna tema vrtila hiljadu puta na ovom forumu,ali procitavsi sve,sve se pobrka u glavi.
Moje pitanje se uglavnom zasniva na hardverskom djelu,tj. kako vec postojuci klavir sa midi prikljuckom povezati sa pc-om(sa profila).
Ima pregrst varijanti,ali mene iskljucivo interesuje najjeftinija.
Razmisljao sam da uzmem midi-usb,koji je poskup,ili da uzmem audigy sa game/midi portom i povezem sa klavirom.
Moze i neka druga varijanta,prijedlog,ali da ne oguli dzep.

DaniloNS
24.5.2018, 21:17
Pozdrav,
vidim da se ovakva slicna tema vrtila hiljadu puta na ovom forumu,ali procitavsi sve,sve se pobrka u glavi.
Moje pitanje se uglavnom zasniva na hardverskom djelu,tj. kako vec postojuci klavir sa midi prikljuckom povezati sa pc-om(sa profila).
Ima pregrst varijanti,ali mene iskljucivo interesuje najjeftinija.
Razmisljao sam da uzmem midi-usb,koji je poskup,ili da uzmem audigy sa game/midi portom i povezem sa klavirom.
Moze i neka druga varijanta,prijedlog,ali da ne oguli dzep.

Mislim da je ovde jedino rešenje midi to usb konvertor ili tako nešto, jeste skupo, ali šta ćeš. Neka me neko ispravi ako grešim.

Pretpostavljam da imaš električni piano pa ti je bitno zbog otežanih dirki, ali razmisli, imaš preko oglasa već neke polovne midi kontrolere sa usb konekcijom za svega 50-70 eur (4 oktave, obične sint dirke, ništa posebno).