Prikaži potpunu verziju : Pitanje u vezi grafe
Johnny-24
19.4.2018, 14:12
Nabavio sam od drugara za neke male pare R9 280X, MSI Gaming TwinFrozr, tako nesto i sve radi super, bas jaka kartica, ali video sam na njoj neki malecki kao switch,cemu sluzi on ?
Hvala
It's for BIOS switching. So, if you decide to change the BIOS and mess up, you can hit the switch and still have a working card.
Sluzi da mozes da menjas bios i da podesavas karticu kako ti odgovara, bez rizika da ako nesto ****es dobijes mrtvu karticu (samo vratis switch na default bios).
Johnny-24
19.4.2018, 15:47
Aha, hvala vam momci puno.
Necu ja to da cackam nista, neka ostane ovako kako je sada :)
Johnny-24
21.4.2018, 14:00
Imam jos jedno pitanje, da ne otvaram novu temu pa cu pitati ovde.
E ovako, imam R9 280X koja trosi 250W, e sad mene interesuje koliko ce ona da mi potrosi struje, npr da radi 31 dan pod punim gasom, znaci 31 dan 24h rada. Ja sam nesto racunao ali msm da nisam dobro, (jbg, pre 6 godina sam polagao matis zbog keca :( ) pa molim neku dobru dusu da mi izracuna koliko bih potrosila struje za mesec dana rada pod punim gasom. Ako vam nije tesko. Moze i u zelenoj i crvenoj tarifi.
Hvala unapred
Teoretski, potroši 1kWh za 4h (mada TDP nije isto što i potrošnja, ali radi jednostavnosti recimo da jeste). U 24h imaš 8h jeftinije i 16h skuplje tarife, pa proveri cenu dotičnih na računu EPS-a i lepo pomnoži. A da li ćeš biti u zelenoj (nećeš;)), plavoj ili crvenoj tarifi zavisi od ukupne mesečne potrošnje kWh, zelena je do 350 valjda, plava do 1600 ako se ne varam, a crvena preko 1600kWh mesečno.
Znači, za 1 dan takva karta (opet teoretski) potroši 6kWh, za 31 dan 186kWh.
Ako pitaš zbog rudarenja, mislim da se sa tom kartom danas ništa ne isplati, ali proveri, nisam u tim vodama.
Johnny-24
21.4.2018, 15:36
Hvala ti puno, tako sam i ja nesto racunao ali nisam bio siguran da li je tacno, pa rekoh da pitam.
Pa da, pitam nesto u vezi rudarenja, ima sajt na kom se reg, skines majner i rudaris, i mozes da uzmes igrice (idealno za one od 2-3 USD) sajt je legit radi sve, ja uzeo Sleeping Dogs Definitive Edition. Pa tako ostavim da kopa po 8-10h dnevno, dok sam ja na poslu.
Inace sto se ove grafe tice, rudari oko 1.10 USD na dan, i za par dana se skupi zaa neku "sitnu" igricu koju sam propustio na rasprodajama. Mada cene su stvarno ekstra, npr Batman svi sem Knights su oko 2 usd :)
Ako neko hoce sajt, neka pise pusticu mu u PP
:ciao::ciao::ciao:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.