PDA

Prikaži potpunu verziju : Tastatura do 40 evra

DiNDiNBrE
13.2.2018, 0:52
Opet ja... Brat je prosuo danas sok na moju "zlatnu" vintage NMB tastaturu, membransku, staru 20 godina. Malocas sam je delimicno ocistio alkoholom i magicno je proradila, medjutim ne rade 3,4 i 6 i strelice (da je ckla cela numericka tastatura bilo bi me briga, ali crkli su mi brojevi iznad slova, njih jedino i koristim), tako da sutra ide detaljno pranje cele tastature u zelji da je osposobim potpuno. Ako ne, onda ide nova tastatura. Imam nekoliko ideja:
1. Matora mehanicka tastatura sa kupujem prodajem
2. Neka mehanicka tastatura, kineska
3. Neka membranska tastatura
Necu da mi svetli u oci, dosta mi je LCD televizor od 27 inca ispred nosa. Znaci neka lepa tastatura do 40 evra, da mi traje bar 10 godina. Da, necu "niskoprofilne" dugmice i krateze, tastatura mora da bude cela sa US layoutom i velikim enterom.

doctor
13.2.2018, 10:56
1. Matora mehanicka tastatura sa kupujem prodajem

Nema toga za 40e po oglasima. Bolje bi ti bilo da gledaš nešto novo tipa Redragon Kumara/Usas za ~50e. Mada one "svetle u oči".

2. Neka mehanicka tastatura, kineska
Vidi odgovor pod 1.

3. Neka membranska tastatura

Takvih ima mnogo (očigledno) i vrlo je teško izolovati neku kvalitetnu a još teže pronaći nešto što košta 40e, nema backlight i pritom je proverenog kvaliteta obzirom na to da su membranske tastature danas potrošna roba.

Možda da ne bacaš 40e i da uzmeš nešto tipa Logitech K120? Ili Lenovo Preferred Pro / Pro 2 ako možeš da je nađeš. Ili da dodaš još novca i uzmeš neku mehaničku jednom za svagda.

Necu da mi svetli u oci, dosta mi je LCD televizor od 27 inca ispred nosa. Znaci neka lepa tastatura do 40 evra, da mi traje bar 10 godina. Da, necu "niskoprofilne" dugmice i krateze, tastatura mora da bude cela sa US layoutom i velikim enterom.

Backlight je vrlo lepa stvar - preko dana može da se isključi, preko noći može da se konfiguriše nivo osvetljenja. Nije neophodan ali isključivanjem tastatura sa backlightom iz izbora isključuješ i neke solidne membranske tastature - evo ja imam CM Suppressor i odlično se pokazala za ovih godinu i nešto - tasteri rade kao prvog dana, hod tastera je dobar, ergonomija je solidna... Nisam fan "gejmerskog" izgleda ali obzirom na to da je cela crna sa plavičastim backlightom skroz je prihvatljivo. Samo kažem da bi i to imao na umu kad budeš gledao šta da kupuješ.

DiNDiNBrE
13.2.2018, 13:22
Zapravo nasao sam Chicony, Focus, Cherry tastature, od 35 do 50 evra se krecu. Dobio sam ideju da kupim neku membransku tastaturu, slicnu ovoj mojoj trenutnoj iz tog perioda. Ima ih za jako sitan novac.

DiNDiNBrE
13.2.2018, 22:49
Danas sam nesto razmisljao na tu temu, moze i da svetli tastatura...

filpan
13.2.2018, 23:35
Preporucujem ovu, kvalitetna izrada, iskljucuje se svetlo ako hoces (ja ga iskljucujem danju), teska, jaka. Preporucujem ti da je osetis prvo, ja sam nju na preporuku uzeo u radnji, odusevio sam se.

X2 Mirage

EifPFG4iNaU

DiNDiNBrE
14.2.2018, 0:31
Valja li ovo nesto? https://www.emmi.rs/tastature-crne-srebrne-u-boji-tastatura-usb-a4-tech-a4-b418-bloody-gaming-led-ba.11.html?productId=63960#

doctor
14.2.2018, 2:31
Po mom mišljenju ne vredi te pare. Isprobao sam je jednom i nije ništa posebno. Čisto kao neki reference point ovaj moj CM Suppressor je u istom tom Emmiju plaćen 2500 dinara i nudi isti ako ne i bolji osećaj pri kucanju od te tastature. Jes' da sad Suppressora nema nigde osim u jednoj radnji i košta 4.5k ali to ne znači da zaista i vredi toliko. Za te pare dodaš još koji dinar i uzmeš Redragon Kumaru/Usas koje sam već spominjao - barem daješ pare za mehaničke tastere.

A i ružna je, tebra, osim ako ne voliš i kajlu od po' cola za vratom da nosiš dok radiš :D

DiNDiNBrE
14.2.2018, 3:38
Uf, i ja se sam premisljam sad oko ovog Redragona Usas... Jedino sto nema numericku tastaturu (ne koristim je, ali sto nas narod kaze, 'leba ne jede :D ), nekako mi deluje minijaturno. Odlucicu vec, bar ova tastatura radi dovoljno da mi nije tolika frka.

don Alberto
14.2.2018, 9:05
Moj sin je koristi i prezadovoljan je.

DiNDiNBrE
17.2.2018, 23:46
Jos neki predlog? Zar je moguce da je ovaj Redragon stvarno toliko dobar? Valja li nesto Marvo ili MS Industrial mehanicka tastatura?

DiNDiNBrE
19.2.2018, 22:25
Prelomio sam i narucio Kumaru danas. Stize u sredu. Javicu utiske :kreza:

DiNDiNBrE
22.2.2018, 3:29
I stigla Kumara. Zadovoljan :D Mozda cak napisem i recenziju.

evil_geko
21.3.2018, 13:09
Preporucujem ovu, kvalitetna izrada, iskljucuje se svetlo ako hoces (ja ga iskljucujem danju), teska, jaka. Preporucujem ti da je osetis prvo, ja sam nju na preporuku uzeo u radnji, odusevio sam se.

X2 Mirage

EifPFG4iNaU

Ova me je zainteresovala dosta ali ne mogu nigde u Srbiji na stanju da je nađem jer je stariji model pa me interesuje ako može neko sličnu ovoj da mi preporuči, čvrstu kvalitetnu itd, u sličnom cenovnom rangu, hvala.

Picard
21.3.2018, 13:45
Azio tastature su u Tehnomaniji na masnom sniženju, pa vredi baciti pogled. Konkretno MK-HUE-BK je 5000 din.

evil_geko
21.3.2018, 14:09
Ja se ponadah, krenuo da naručim, kad ono može samo u radnjama... :(

EDIT: Ispravka, samo crna ne može, naručih plavu, hvala za info! @Picard

Endless
21.6.2018, 9:28
Pozdrav,

treba mi savet oko ove (https://www.winwin.rs/pc-periferije-monitori/tastature-i-misevi/tastature/tastatura-usb-uk-sandberg-thunderstorm-640-02-backlight-gaming-crna-6828630.html) tastature.

Da li ima neko iskustva?

Znam da je UK layout...

Pročitao sam i review koji je uradio svet kompjutera pre par godina.

Trenutno imam genius mutimedijalnu neku iz 2003-ce koja će nadživeti verovatno i Stounhendž.
Budžet mi je oko 4000.

Leonida
27.6.2018, 17:37
Da ne bih otvarao slicnu temu... da li je neko imao iskustva sa MS Industrial STRIKE PRO mehanickom tastaturom? Kosta oko 40e. I koja je razlika izmedju Striker Pro i MS Industrial THUNDER koja kosta nekih 30e vise?

filpan
27.6.2018, 18:12
Razlika je 1000din, dje si vid'o da je 30 jevara? Thunder Pro u Gigatronu 5990 din.

Relja
27.6.2018, 19:08
Da ne bih otvarao slicnu temu... da li je neko imao iskustva sa MS Industrial STRIKE PRO mehanickom tastaturom? Kosta oko 40e. I koja je razlika izmedju Striker Pro i MS Industrial THUNDER koja kosta nekih 30e vise?

Preskočio sam je zbog seljačkih šarenih svetala - odaje drek utisak, čak i ako je urađena kvalitetno.

Uzeo sam Genesis Thor 300, za 50 evra i prilično sam zadovoljan. Po osećaju na tasterima u radnji, MS Industrial Thunder deluje dosta slično (probavao sam verzije sa "plavim" tasterima - kod Thunder i Thor-a su Outemu u pitanju koliko shvatam).

DiNDiNBrE
6.1.2022, 4:56
Опет ја, после много година :d Редрагон коју сам узео ради без грешке, међутим сад имам други проблем, на лаптопу ми слово Е час ради, час не ради, тако да сам мислио да до 50-60 евра можда узмем опет неку механичку тастатуру да ме служи у многаја лета. Сад се накотило јефтиних тастатура на претек, кад је ова тема отворена није баш имао неки избор до 100 евра, сад је ситуација доста другачија. Препоруке? Може и нешто половно, по могућству да буду тиши свичеви.

DiNDiNBrE
8.1.2022, 13:18
Нашао сам на огласима Logitech G610 cherry mx brown/red и Corsair Strafe MC Silent, обе су 75 евра (да, гледао сам layout и обе су EU са великим ентером, 95% тастатура на огласима су Немачки, Мађарски, Чешки, неке су чак и AZERTY). Сад лично немам неки свич који ми се више свиђа, пробао сам пар механичких и имао и све су биле Outemu blue. Гледам само нешто да ми што дуже траје, искрено пре би неку нову тастатуру али ми делује као да ће нека тастатура са Cherry MX свичевима да ми дуже траје, иако је половна.

M.C.
8.1.2022, 14:01
Ja sam uzeo tastaturu sa braon MX svičevima pre 9 godina i malo da je dovedem u red što se tiče prašine bila bi kao nova. Moj glas je definitivno za polovno/kvalitetnije kombinaciju.

lobanja
8.1.2022, 15:55
Опет ја, после много година :d Đ*едрагон коју сам узео ради без грешке, међутим сад имам други проблем, на лаптопу ми слово Đ• час ради, час не ради, тако да сам мислио да Đ´Đľ 50-60 евра можда узмем опет неку механичку тастатуру да ме служи у многаја лета. Сад се накотило јефтиних тастатура на претек, кад је ова тема отворена није баш имао неки избор Đ´Đľ 100 евра, сад је ситуација доста другачија. Препоруке? Може и нешто половно, по могућству да буду тиши свичеви.

imas MARVO KG901 da nadjes za 2500 dingera,toliko sam je ja platio ja pazario,po konstrukciji je ista kao Redragon K552 (koja kostala 2x vise) samo sto MARVO ima LGBT (dugine boje) osvetljenje fiksno pa ako ti to smeta onda trazi nesto drugo.
Plavi su swicevi,glasni i eto to je to

DiNDiNBrE
13.1.2022, 21:52
На крају сам купио Logitech G610 Orion Brown за 80 евра, неки баја на КП продаје new old stock периферије по доста нижој цели него што су кад су биле нове.