Prikaži potpunu verziju : Telefon za oko 200 evra
Sta je najbolja kupovina za oko 200 evra?
Za sada su mi u vrhu s6 edge i nexus 5x. Medjutim posto je i baterija bitna, ne znam kako su se pokazala ova dva fona. Moji zahtevi su minimum 3 h SOT na 3g odnosno 4g.
Naravno i ostale stvari su bitne poput ekrana, kamere, brzine i tako to.
5x nikako zbog poznatog problema (trecina otkaze tokom prve godine)... S6 edge ima problem sa zelenim/pink vertikalnim linijama, tako da bolje standardni s6. Za tu cijenu samo polovnjaci dolaze u obzir...
Xiaomi Mi A1. Ako ti kamera nije važna onda Redmi Note 4 3/32 ili Redmi 5 Plus 3/32.
Jel ovo na A1 stock android?
Da.
Radice svetlosnu godinu brze od tih Samsung kanti a i baterija ce ti trajati bar duplo duze.
Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Bas mi super deluje. Samo kamera malo zeza. A ovako kao jeftiniji nexus.
I video sam da ima nekih par verzija, a cene se razlikuju i idu od 170 do preko 200 evra na istom sajtu. A isti model je u pitanju.
Zbog memorije, RAM/ROM se razlikuje kod Xiaomija kod istog modela, ostalo je sve isto.
Nikola237
14.4.2018, 22:45
Šta odabrati između J7 i Mi A1? Može i neki drugi predlog koji je tu negde do 230e. Hvala unapred.
Šta odabrati između J7 i Mi A1? Može i neki drugi predlog koji je tu negde do 230e. Hvala unapred.
Mi A1 i ubaciš mu GCam.
Mi A1 Bez razmišljanja
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB/4GB tesko ces naci nesto bolje za te pare.
Nikola237
15.4.2018, 21:37
Znači 5 plus je definitivno bolji od A1? Jedino da vidim sa mlađim bratom da li će mu biti preveliki ekran, pošto za njega kupujem.
Nije baš definitivno bolji, više je ono da li voliš sladoled od vanile ili čokolade. :)
5 plus ima nešto veću autonomiju baterije (ne previše bitno 10-ak %), ima i veći (ali samo po visini, tj. viši) ekran, manje ivice oko ekrana, i android je u tradicionalnom MIUI stilu kao kod skoro svih Xiaomi telefona.
A1 ima dual kameru (pri čemu je druga telephoto tj. pruža 2x zoom) i vanilla android.
Pa vagaj šta ti je primamljivije... I za kraj evo ti poređenje ekrana, zelen bi bio A1 a ljubičast 5 plus - link (http://www.displaywars.com/5,99-inch-d%7B2x1%7D-vs-5,5-inch-16x9). A kao ceo telefon je 5 plus samo malo viši, nešto teži, dlaku uži. - link (https://www.phonearena.com/phones/size/Xiaomi-Redmi-Note-5,Xiaomi-Mi-A1/phones/10754,10592)
Mi A1 takodje ima i malo bolji ekran, i mnogo bolji zvuk preko slusalica, ali takodje i neupotrebljiv video u slabim uslovima, posto nema 30fps-a, dok kod redmi 5 plus to nije problem... :)
I Mi A1 ce imati duzu podrsku i malo lepse radi, ali tipa i citac otisaka prsta je sporiji od onog na redmi 5 plus. :)
U sustini, sve zavisi sta treba burazeru... :)
Mi A1 takodje ima i malo bolji ekran, i mnogo bolji zvuk preko slusalica, ali takodje i neupotrebljiv video u slabim uslovima, posto nema 30fps-a, dok kod redmi 5 plus to nije problem... :)
I Mi A1 ce imati duzu podrsku i malo lepse radi, ali tipa i citac otisaka prsta je sporiji od onog na redmi 5 plus. :)
U sustini, sve zavisi sta treba burazeru... :)
Ehh, ovo bi meni bio deal-breaker za 5 Plus. :(
Ne svidja mi se a1 zbog kamere. Nocu kamera u rangu nekod najobicnijeg kineza. Za sad mi je iphone se na prvom mestu. Sta mislite o njemu?
Nikola237
16.4.2018, 11:45
Kamera mu nije toliko bitna, baterija tu i tamo, slušalice ne koristi puno.
Odlučili smo se za Mi A1 na kraju.
Ne svidja mi se a1 zbog kamere. Nocu kamera u rangu nekod najobicnijeg kineza. Za sad mi je iphone se na prvom mestu. Sta mislite o njemu?
Ajfon je okej, ako ti odgovara da se telefon ugasi kada je napolju hladno...plus sto se baterija brzo potrosi... :)
Iskreno, MI A1 je najbolji izbor za te pare...mnooogo bolja baterija...kamera po danu super, nocu malo losija, ali kada se koristi onaj HHT mod, trebalo bi da ima manje suma...redmi 5 plus ima jos bolju bateriju i kamera je tu negde, cak je snimak nocu bolji, ali nema portrait mod i nema 2x zum... :)
A sto se gase ajfoni po zimi? Inace im zima smeta posto znam da se komsijama to desava.
Nijedan nov telefon u klasi do 200€ ne može da pravi pristojne fotke noću. Ako to tražiš ti i nemaš izbora sem da juriš neki polovan ex-flagship poptu iPhone, Galaxy S6/7, LG G5 itd.
iP SE je vrlo brz i vrlo mali. Kada sam ga probao radio je kao zmaj, ali mi je ekran baš nekomforno mali u današnje vreme za surf, mail, google drive... Kažu da ima i razočaravajuće slab zvuk na slušalicama, najlošiji na bilo kom Apple proizvodu. Lično bih i zbog veličine ekrana i zbog zvuka pre išao na iP6 ili 6s.
Pa ja i ne gledam nov fon. Uglavnom bih polovan. Iphone 6 mi se najvise svidja jer je nekako najbolje ukomponovan al neko rece da je kilav i da koci. Pa sam zato mislio SE.
Ne znam, jos se lomim. Najgore sto je taj A1 neproveren, nov je jos. Kakav mu je zvuk u slusalicama?
dario_cile
17.4.2018, 22:04
Ako ces IP uzmi 6S jer istina sestica je pocela da koci kako je dobila update na iOs 11
6S ima dosta losiju baterijau u odnosu na 6,opet zavisno kakav si korisnik za mene jos nisu napravili mobilni koji moze da izdrzi citav dan sa baterijom... :D
Ako ces IP uzmi 6S jer istina sestica je pocela da koci kako je dobila update na iOs 11
6S ima dosta losiju baterijau u odnosu na 6,opet zavisno kakav si korisnik za mene jos nisu napravili mobilni koji moze da izdrzi citav dan sa baterijom... :D
Uzmi lenovo P2 5100 mAH, dva dana zagarantovana!
Nijedan nov telefon u klasi do 200€ ne može da pravi pristojne fotke noću. Ako to tražiš ti i nemaš izbora sem da juriš neki polovan ex-flagship poptu iPhone, Galaxy S6/7, LG G5 itd.
+1 za ovo
Challenge accepted
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180418/c840a7051648fad6ffc6376175462f2f.jpg
Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Mislim da je pala odluka. SE sa garancijom do kraja godine iz mts. Dogovorio sam se sa covekom pa ako bude u ok stanju njega cu. Nadam se da necu da pogresim.
Kupio sam SE na kraju. Fon sljaka ekstra al ima jednu manu. Ne moze kao kod androida da se izabere iskljucivo 3g vec cim malo padne signal on prebaci na 2g i sve tako. Bulvalno ako nisi u gradu nema nista od neta.
Na njemu je ios 10.3. Da instaliram 11?
U podesavanjima mi pise usage 3.5 h i 11h stend baj. Jel to ok za ovaj fon. Mada mislim da ovo usage nije screen on nego nekako drugacije racunaju.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.