Prikaži potpunu verziju : Identitet i zastita preko interneta
Bijo sam na jednom forumu i ispod svakog komentara jednog korisnika stoji slicica koja prikazuje:
http://img80.imageshack.us/img80/8453/12122333333so0.jpg
Prvo sam mislio da je neka sala al kad sam isti forum otvorio sa Mozilla Firefox-om, pisali su mi naravno opet orginalni moji licni podatci i da naravno koristim Firefox..
:eek: o cemu se radi jer stvarno nisma upoznat sa ovim. Znam da sam trebao mozda postavit temu u apliaktivni softver ili negdje drugo ali molio bih administratore da ostave ovde temu jer sam imao namjerur otvoriti slicnu temu a to je nasa sigurnost, identite kod koristenja neta. Kolika je sigurnost kupovine preko neta i koliko postoji rizik da nam neko otudji nasu korisnicku sifru koju koristimo za konekciju.
Znam da svi govore kako trebamo svaki put ukucavat korisnicko ime i lozinki kad se konektujemo na net (a na da je drzimo kao "zapamcenu" na izborniku) jer tada postoji manji rizik otudjivanja lozinke ali zar je to stvarno tako moguce i u kojim mjerama. Koliko zavisi od koristenja programa s kojima surfamo i koliko se mozemo zastitit od tih stvari sa programima tipa "Zone Alarm" .
Što se IP adrese tiče, možeš je sakriti korišćenjem proxy-ja. Naravno, na proxyju ostaju podaci, tako da bi te neko našao da hoće da se cima. Na svim forumima, modovi i admini vide tvoju IP adresu s koje pristupaš forumu. Program iz koga pristupaš serveru je isto moguće sakriti, ali to je već za neku drugu temu. Vidim da tebe interesuje privatnost i zaštita lozinki. Well, ja imam toliko poverenja u online transakcije da nikad ne bih kupovao ništa preko neta, ma šta mi neko pričao. Ili bar na toj kartici ne bih držao nikakav novac. Uplatio bih ga samo neposredno pre kupovine.
Bijo sam na jednom forumu i ispod svakog komentara jednog korisnika stoji slicica koja prikazuje:
http://img80.imageshack.us/img80/8453/12122333333so0.jpg
Prvo sam mislio da je neka sala al kad sam isti forum otvorio sa Mozilla Firefox-om, pisali su mi naravno opet orginalni moji licni podatci i da naravno koristim Firefox..
:eek: o cemu se radi jer stvarno nisma upoznat sa ovim. Znam da sam trebao mozda postavit temu u apliaktivni softver ili negdje drugo ali molio bih administratore da ostave ovde temu jer sam imao namjerur otvoriti slicnu temu a to je nasa sigurnost, identite kod koristenja neta. Kolika je sigurnost kupovine preko neta i koliko postoji rizik da nam neko otudji nasu korisnicku sifru koju koristimo za konekciju.
Znam da svi govore kako trebamo svaki put ukucavat korisnicko ime i lozinki kad se konektujemo na net (a na da je drzimo kao "zapamcenu" na izborniku) jer tada postoji manji rizik otudjivanja lozinke ali zar je to stvarno tako moguce i u kojim mjerama. Koliko zavisi od koristenja programa s kojima surfamo i koliko se mozemo zastitit od tih stvari sa programima tipa "Zone Alarm" .
Moram ti postaviti pitanje.
Zašto se ponašaš ovako, baš ovako kako se ponašaš?
U ovoj poruci kažeš:
Znam da sam trebao mozda postavit temu u apliaktivni softver ili negdje drugo ...
U jednoj temi koju si otvori kažeš:
da znam da imaju slicne teme, koliko sam ja naso imaju 3 takve...
Ti si apsolutno svestan šta radiš, svesno nas ignorišeš i omalovažavaš tvojim stavom da te se ne tiče to što svi mi ( mislim na sve ostale članove i moderatore) vodimo računa o nekom redu na ovom Forumu i trudimo se da ovo mesto na nešto liči. Otvaraš teme kako ti se ćefne i gde ti se to učini zgodnim. Pola tema ti je obrisano, neke zaključane, upozoravan si ... ali izgleda, baš te briga.
Zamisli kada bi se samo par posto članova od ukupnog broja ponašalo poput tebe, nastao bi opšti haos sa temama.
Vidim da si se bavio pretpostavkama i neistinama u sobi Forum o Forumu temi Predlozi i sugestije.
Zadnje 3 teme su mi zaredom izbrisane i jedna zakljucana samo sto moderator nije razumio pitanje, pa je zakljuco. I cak, sto vise, ni jedan moderator ne odgovara po pitanju ovoga kad sam im se javljo na privatnu poruku, naravno, osim [imzadi] koja je OK.
Mislim da to nije nikako fer.
Pretpostavka je da moderator nije razumeo.
Neistina je da si se obraćao na pm.
Preporučujem ti da sve ovo shvatiš kao prijateljsko upozorenje i da pokušaš da se prilagodiš svim ostalim članovima na ovom Forumu koji se korektno i vaspitano ponašaju, jer će sledeća poruka upozorenja stići službenim putem.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.