PDA

Prikaži potpunu verziju : Nakon updejta sve mi dupli programi i ne vidim ih u Programs and Features

dejanx
11.11.2017, 15:31
Imam windows 10 pro, ne stižu mi obaveštenja za update da ima da se instalira nego moram ručno da odem da proverim.Kako da namestim da me obaveštava, ali ne da sam instalira šta hoće , nego ja da odaberem koji update želim instalirati.

I u Wndows Store za aplikacije kada hoću preuzeti ili updejtovati izlazi mi kao na slici i ovaj kod Code: 0x80070422

Kako da rešim ovo? Hvala?

Sass Drake
11.11.2017, 15:40
Za Windows Update koristi ovaj programčić umjesto PC Settings:
http://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/Windows-Update-MiniTool.shtml

dejanx
11.11.2017, 15:45
A trebam li da stopiram default Windows update ili?, ako treba kako?
Znači samo instaliram ovaj program Sass i pokrenem i to je to?, rešiće ovo i za Windows Store. Jer je u toku preuzimanje updejtova Windows preuzima. Da li da stopiram to?, i pokrenem ovaj program? Dejanod ovde.

Našao mi je udate ali ne znam kako da instaliram, tj vidim strelicu na dile-install ali bleda je , ne mogu kliknuti na nju.
Kako da instaliram update?

dejanx
12.11.2017, 14:21
Jutros mi računar izvršio update, i sada ne vidim u programs and features programe samo neke, a na desktopu stoje prazne ikonice , ali kada kliknem na njih pokrene se program .Isto tako primer
piše Mozila i samo prazna ikona a isto ima i ikona Mozile i pored(1) .Vidite na slikama , ništa nisam pipao sam računar se restartovao i izvršio update i nakon toga ovo se pojavilo. Ne mogu anti virus da instaliram, imao sam AVG sklonim sa AVG remover opet stoji da je tu i traži da ga deinstaliram a ne vidim ga , malwarbytes sam deinstalirao i instalirao, da oikrenem izbacuje cant connect to server. Ja ovo prvi put vidim, sa Microsoft foruma mi kažu da uradim ovo https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-windows_install-winpc/how-to-perform-a-repair-upgrade-using-the-windows/35160fbe-9352-4e70-9887-f40096ec3085 i kažu da nakon toga ostaje sve na C particiji sva podešavanja itd. I nestao mi Windows Store. Microsoft Store se ne otvara .
Šta da radim?

Rockstar
12.11.2017, 15:08
Инсталирај Windows из почетка и избегавај тзв. features update колико год је то могуће у будућности. То једноставно не ради како треба.

dejanx
12.11.2017, 15:15
To znam i ja da mogu da vratim na prethodnu verziju ili instaliram ispočetka, a ovo što su mi predložili sa Microsoft foruma ne briše ništa od podešavanja sa C particije samo oporavlja zeznute fajlove? Tako sam shvatio.
A mogu i da vratim na prethodnu verziju.Nisam koristio nikakve dodatne softwere za updejt, išao settings-update recovery-windows update i tu skenirao , ono što je nađeno to je updejtovao.

Da li da odradim ovo i da li mi neće ništa poremetiti sa C particije podešavanja, programe, drajvere itd https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-windows_install-winpc/how-to-perform-a-repair-upgrade-using-the-windows/35160fbe-9352-4e70-9887-f40096ec3085

water wizard
12.11.2017, 15:26
pa probaj ako neće format C:\

dejanx
12.11.2017, 15:32
Ok, mada vidim da ima pitanje ŠTA ŽELITE SAČUVATI.
Mene zanima da li je windowsu 10 potreban dodatni antivirus program ?

bachi
12.11.2017, 15:52
Ne dodatni, nego drugi umesto očajnog defendera. Kaspersky free, Avast free, Avira free, Bitdefender free, bilo šta samo ne defender.

Mickie
12.11.2017, 22:00
Koja je poenta da izbacujes komponente Windowsa i menjas antivirus, ako sve treba da mu promenis. Nije to Arch Linux.

Ako koristis Windows treba da koristis ono sta ti je Microsoft reko i da trpis i cutis, da reinstaliras i da defragmentujes ako nesto ne valja i opet sve kako je MSFT reko i sve podatke da im das ko bela lala. Ako ti se to ne svidja koristi linux.

bachi
12.11.2017, 22:53
Poenta je u tome što je Defender najlošiji antivirus. Na koliko samo računara sa defenderom je bio ransomware, kada bi samo znali...

Mickie
12.11.2017, 23:01
Poenta je u tome da je Windows najlosiji OS. Ali ako ga koristis najbolje da koristis po uputstvu i specifikaciji, znaci sve MSFT. Ako ga menjas, menjas ceo OS.

Ja kad nekom instaliram Windows ja mu stavim sve po defaultu, ako mu se ne svidja nek se zali MSFT.

dejanx
12.11.2017, 23:29
Sve ja to znam, koristim Linux radi Androida, nego prvi put se susrećem sa ovim tj vidim, čas vratim pređašnju verziju. Mene je čudilo koji updejt je izazvao ovo. Ništa više.

bachi
13.11.2017, 9:35
Poenta je u tome da je Windows najlosiji OS. Ali ako ga koristis najbolje da koristis po uputstvu i specifikaciji, znaci sve MSFT. Ako ga menjas, menjas ceo OS.

Ja kad nekom instaliram Windows ja mu stavim sve po defaultu, ako mu se ne svidja nek se zali MSFT.

Zašto bih menjao ceo OS jer mi se ne sviđa anti virus? E me troluješ?

Mickie
13.11.2017, 20:15
Pa i kernel ne valja. Njega prvo treba menjati. Jos je gori od antivirusa.

bachi
13.11.2017, 20:46
Ok. Troluješ.