Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Fractal USA Black Widow Srbija pomoc

MacvaSabac
8.9.2017, 19:44
Gledam cene kucista kod nas a prvo bih njega da menjam, isao bih na Fractal Design Mini C. Nema ga kod nas u ovim raspalim prodavnicama. Nasao sam Black Widow. Deluje dobro zaokruzeno bas. Dva pitanja. Sta mislite o narucivanju iz USA sa NewEgga po ceni od 69 dolara? Koliko bi me izasla postarina? Mnogo mi se svidja kuciste i bas se vidi da je kvalitetnije.

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?item=N82E16811352064
http://www.emmi.rs/ku%C4%87i%C5%A1ta-kuciste-ms-industrial-black-widow-silent-fans-pro-gaming-ku%C4%87i%C5%A1te.11.html?productId=60897&utm_source=eponuda.com&utm_medium=eponuda&utm_campaign=direct_link&code=5df0

filpan
8.9.2017, 20:03
Ja sam uzeo Define S preko KP za odlicnu cenu i prezadovoljan sam. Vidi ako ih i dalje imaju. Ne znam za BW, mada ga ima gomila clanova ovde na forumu, tako da mora da je dobro kuciste.

MacvaSabac
8.9.2017, 20:08
verujem da je to define s dobro, ali isao bih na c. samo sto me ovi likovi sa KP zele da oderu i to se bas vidi. Traze mi najmanje 110 eura. Neki lik za Define C iz Novog Sada mi trazi 129 eura. Vidim na New Egg kosta 8400 din. hajde da jos neko odgovori po pitanju ovog Black Widow posto kosta 5 600k.

sp01
8.9.2017, 20:15
Црна Удовица је бест бај у тој класи. Читајући разне форуме видео сам да су људи веома задовољни. (имаш тему о том кућишту на benchmarku па прелистај)

Не би било лоше ни да погледаш ова два клипа:
https://www.youtube.com/watch?v=j8X51JsiG64
https://www.youtube.com/watch?v=B-CD9oFafrk

Juraj
8.9.2017, 20:16
Kod mene je godinu dana i nemam zamjerke. Imaš mjesta za sve što ti treba, možeš ubaciti 14cm ventilatore, robusno i jeftino. Godinu dana za sada bez problema. Čitač kartica, USB 3.0, prostrano, ok fabrički ventilatori, fan controler podržava 5 fanova. Nema boljega za tu cijenu. A naručiti iz USA te poštarina i carina izađu više nego što to kućište vrijedi. Ili iskeširaj ili gledaj da ti netko iz EU donese. http://i65.tinypic.com/j6mteo.jpg

Bryan Fury
8.9.2017, 20:17
Gledam cene kucista kod nas a prvo bih njega da menjam, isao bih na Fractal Design Mini C. Nema ga kod nas u ovim raspalim prodavnicama. Nasao sam Black Widow. Deluje dobro zaokruzeno bas. Dva pitanja. Sta mislite o narucivanju iz USA sa NewEgga po ceni od 69 dolara? Koliko bi me izasla postarina?

Pošiljka od skoro 10kg, mislim da nema šanse da bi prošao jeftinije, 30-ak dolara ti je poštarina sa Amazona i sličnih za male pakete, još ako te zakači carina i porez biće solidno preko 110e koliko ti traže sa KP. :)

MacvaSabac
8.9.2017, 21:28
hvala. tim deratorima na Kupujem Prodajem ne bih dao pare nikad posle ovog sto sam video. razumem da neko zeli da zaradi, ali nisam ovca sigurno. nista onda, ostaje mi Black Widow iako mi se ne svidja sto je veliko kuciste, navikao sam na minimalisticka a i to je moje nativno stanje. volim minimalizam otkad znam za sebe. dodatni plus je to sto nema side window.

filpan
8.9.2017, 21:54
Heh, dobar si. Deratori sa KP. Sta su ovi nasi onda majku mu

water wizard
8.9.2017, 22:34
BW je ipak kineska kopija, a i cena na kp je realna, neće niko da cima kabasto kučiše za 5e zarade

DeCoy
8.9.2017, 23:54
NewEgg svakako ni ne šalje pošiljke u Srbiju...

MacvaSabac
9.9.2017, 11:59
Heh, dobar si. Deratori sa KP. Sta su ovi nasi onda majku mu

ovi nasi, majku mu, nisu toliko drali za Fractal Design, vec je non Window kostalo 9k uz bepslatnu dostavu, a Window 11 500. na KP bez dostave kosta preko 13k i ide do 15 u zavisnosti od ponude tih deratora, jer to jesu. uz postarinu jos vise. to je gola cinjenica pa ti sad to shvati kako ti je volja. i na to samo glup covek moze da pristane. a ne pricam o nekom obicnom Fractal Design modelu, vec Fractal Design S.
kakva je razlika u ceni izmedju ram memorija koje imaju nase radnje u ponudi u odnosu na KP? minimalna ili ne postoji. kakva je razlika izmedju nekih maticnih ploca koje mozes naci u nasim radnjama ili na KP? globalno minimalna ili ne postoji. sto znaci da su neki modeli kojih i nema u nasim radnjama skoro jeftiniji. onda je isti slucaj i sa nekim modelima grafickih karti. pre svih 1050 Ti, pa naivni i dalje kupuju kod iluzorno jeftinijih KP prodavaca. u prednosti su po pitanju nekih skupljih grafickih kartica, kao i po pitanju procesora i nekih modela napajanja.
na kraju jedina njihova prednost koja ne moze uopste da se dovode u pitanje je raznovrsniji asortiman. i ja sam pisao o svim KP deratorima, a ne samo o svercerima.

BW je ipak kineska kopija, a i cena na kp je realna, neće niko da cima kabasto kučiše za 5e zarade

jeste kopija ili ti kinesko kuciste, ali barem znas da je cena srazmerna kvalitetu. i cena na KP od 130e za Fractal Design C Mini moze da bude realna samo naivnom coveku. i ako nece da dovlaci kuciste zarad 20 i 25 pa i 30 eura zarade, bolje je da ga ne prodaje, a ne da nabija cenu koja je bezobrazna i da misli ako neko hoce, moze po toj ceni. klasicno pijacarsko razmisljanje. to strasno iritira.
kupicu, tacnije kupio sam Black Widow pre dva ili tri sata i stize u utorak. platicu 5400k uz besplatnu dostavu u odnosu na 15 600 k uz moju postarinu. cist bezobrazluk na delu.
hvala drugari na komentarima i sve najbolje.

water wizard
9.9.2017, 14:22
pa dobro pošteno ni ja ne bih dao tolike pare za kućište ne bih ni 5400 ali nismo mi jedini kupci, to je ipak za one koji imaju dublji džep i ne žale pare za kvalitet, e sad mi što živimo gde živimo pa je sve skuplje to je druga priča. Ne znam zašto tebe nervira toliko cena čovek toliko ceni ako ti ne odgovara preskočiš kao što rekoh to neko treba da dovuče ko zna odakle, da plati/potplati carinu itd, bolje kad ima veća ponuda nego kad nema, važi za sve što si rekao grafičke itd. Da si naručio kućište iz inostranstva tek bi pao u nesvest kad ti se javi carina pa oni naplaćuju i što otvaraju paket tj rade svoj posao :kreza:

Bryan Fury
9.9.2017, 15:45
Memorije i slične stvari možeš i u džep staviti i preneti kako hoćeš, za nekoliko kućišta ti treba minimum neki karavan. Malo sam proveravao iz radoznalosti, preko USPS-a npr. bi te poštarina izašla oko 100 dolara za to kućište, pa ti gledaj. :D

MacvaSabac
9.9.2017, 19:28
Wizarde nervira me zato sto vredja sa nedvosmislenom zeljom za dranjem. nije lako ostati imun na to. i znam da bih tek pao u nesvest da sam narucio iz inostranstva, zato sam se konsultovao a usput sam proverio. ne pada mi na pamet da vise razmisljam o toj soluciji. razumemo se svakako. jos jednom pozdrav tebi i Brajanu, ostalima. videcu kako ce ovo da izgleda. uostalom ako ne budem zadovoljan poslacu ga nazad. meni je jedna od vaznijih stvari da se ne porenose vibracije sa hard diska na kuciste, sto je slucaj sa nekim jeftinijim modelima MS kucista a i ostalih. steta je sto nije manjih dimenzija. ali ne mozes dobiti gros i hleb. sve najbolje i hvala vam puno.

MasterChief2
2.8.2018, 10:35
Da ne otvaram novu temu, pitacu ovde :) Treba da menjam kuciste, trenutno imam LC Power 918B koje se raspada. Vibrira, otpale su mu zadnje dve nogice, nema cable management itd. Sto se tice estetike volim jednostavna i elegantna kucista, na fazon PowerMac G5 kucista, Fractal Design-a i NZXT. Narvano pare su problem kao i kod svakoga, pa od FD i NZXT nema nista. Budzet mi je 50-60 evra, pa sam hteo da vas pitam sta za ta pare ima dobro da se uzme? Vidim da mnogi hvale MS Black Widow. Sta kazete za njega? Kakav je sto se tice vibracija? Za oko su mi zapala tri kucista, pa ako bi mogli neko svoje misljenje da iznesete o njima:

https://www.emmi.rs/ku%C4%87i%C5%A1ta-kuciste-ms-industrial-black-widow-silent-fans-pro-.11.html?productId=60897

https://www.emmi.rs/ku%C4%87i%C5%A1ta-kuciste-spawn-gerovit-l06.11.html?productId=73542

https://www.emmi.rs/ku%C4%87i%C5%A1ta-kuciste-antec-p7-window-red.11.html?productId=75014

water wizard
2.8.2018, 10:38
za bw su se mnogi žalili da ima vibracije od hard diska, a ova druga 2 su lepa samo što su previše zatvorena

Picard
2.8.2018, 11:14
Istrpi to LC još neko vreme dok ne sakupiš 10k din za FD Define S.

Aibo
2.8.2018, 12:28
Sa dva HDD-a je malo gusto kod Black Widow, postoji prilična šansa da se desi buka i povišene temperature diskova. Ja sam jedan zato izdvojio gore u 5.25 slot pomoću adaptera.

Sem toga sasvim ok kućište ali sa iritantno lošim hdd kavezom.

Bryan Fury
2.8.2018, 12:33
Ja imam dva hdd-a (1+3TB), nisam primetio ni buku ni vibracije, mada ne živim na nekom super tihom mestu. :)

Picard
2.8.2018, 12:39
Koje hardove imaš? Znam da je konkretno bilo pritužbi na Toshiba P300.

Bryan Fury
2.8.2018, 12:41
Koje hardove imaš? Znam da je konkretno bilo pritužbi na Toshiba P300.

Toshiba 1TB (DT01ACA100) i WD 3TB Red, za sada nisam ništa primetio. :)

water wizard
2.8.2018, 13:11
meni i ta toshiba aca100 bruji da sam morao da je izvadim, i to 2 komada, a brz jeste ali me iritira neko brujanje i to ne kućište nego hard disk

Bryan Fury
2.8.2018, 13:55
meni i ta toshiba aca100 bruji da sam morao da je izvadim, i to 2 komada, a brz jeste ali me iritira neko brujanje i to ne kućište nego hard disk

Disk je odličan... eventualno može se uvek probati sa gumenim podloškama. :)

water wizard
2.8.2018, 14:08
mislio sam hard disk je bučan motor ne pomaže tu ništa jedino da ga zvučno izolujem doduše meni je tu pored glave komp pa me možda i zato iritiralo

Bryan Fury
2.8.2018, 14:16
Moguće, meni je kućište na podu, plus je sam kavez za diskove u donjem delu kućišta, nema šanse da čujem motor. :D

Aibo
2.8.2018, 16:53
Toshiba 1TB (DT01ACA100) i WD 3TB Red, za sada nisam ništa primetio. :)Meni baš ta Toshiba zajedno sa Hitachijem vibrira. Dok je umesto nje bio Seagete bila je tišina.

To kako se kome posreći.

MasterChief2
3.8.2018, 22:26
Nesto nece da mi radi citiranje... Neko je spomenuo da skupim jos malo para i za 10k uzmem Fractal Design. Nije to tako losa ideja, ali iskreno mi se ne daje toliko para za kuciste. Da dajem 10k za kuciste, a imam samo 4GB rama... nije bas pametno, pre bi RAM uzeo. A RAM hteo ne hteo moracu kupiti do kraja septembra jer ce mi trebati za virtuelnu masinu i Windows kada krene druga godina fakulteta. Procitao sam i test Spawn Gerovit kucista na SK-u, a i na Benchmarku i uglavnom vidim da su zadovoljni. Verovatno cu uzeti Spawn Gerovit LD01 ili Spawn Gerovit L06, jos cu da razmislim. A ovaj LC je bio najveci promasaj u zivotu.

s[C]ream Zombi[E]
4.8.2018, 11:46
Spawn Gerovit L06, LD01 i LE01 kostaju 6500, 7000 i 9000 dinara, a Fractal Design Define Mini C 8500.
Ram memorija je primarni cilj.
Kasnije razmisljaj o kucistu. Fractal je kvalitetniji proizvodjac. Imam skoro sve modele iz Define serije: R6, Define C, Mini C, TG izvedbe takodje....

Aibo
4.8.2018, 15:36
Oko tih bučnih vibracija i HDD-a ja više ništa ne znam sa sigurnošću. Drugar je imao vibracije i na FD Define R4 pa je jedan kavez sam nešto dampirao i sad je super tiho. Inače 2 HDD-a koristi i on. Imam i mail sa snimkom još uvek mislim, probaću da nađem...

I on mi je lično rekao da nije izolovan slučaj, pretražio po netu i ima baš puno slučajeva gde HDD vibriraju u Fractal Design kućištima:

https://www.youtube.com/watch?v=u2m6wsQ36EA
https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/1v1p1d/fractal_design_define_r4_and_hdd_vibrations/
http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?f=15&t=66444

Mene je to baš iznenadilo jer sam verovao da je to problem samo kod ovih jeftinijih kućišta, ali očigledno ni skupa ne garantuju da će vas sigurno zaobići.

water wizard
4.8.2018, 15:43
ništa ti ne ostaje nego da juriš mesto odakle dopire buka i da pipkaš kućište dok ne prestane.. ja sam poskidao sve poklopce i maske samo ostao okvir kućišta.. tišina.. :D

Aibo
4.8.2018, 16:16
Ja sam svoj problem u Black Widow rešio odavno, nego čovek sada kupuje pa delimo iskustva... Nije kao nekada - kupiš masivnog Chieftec-a i nema šta da zavibrira. Danas sva kućišta izgledaju super ali čvrst debeo lim izgleda nije zagarantovan ni kod jakih brendova.

Barem ja smatram da je normalno da kada čovek da 50+ € na kućište ne treba sam da dampira lim, a o 100+ € da ne pričam. Nažalost nije tako.

MasterChief2
4.8.2018, 23:08
ream Zombi[E];2187936']Spawn Gerovit L06, LD01 i LE01 kostaju 6500, 7000 i 9000 dinara, a Fractal Design Define Mini C 8500.
Ram memorija je primarni cilj.
Kasnije razmisljaj o kucistu. Fractal je kvalitetniji proizvodjac. Imam skoro sve modele iz Define serije: R6, Define C, Mini C, TG izvedbe takodje....

RAM sam hteo da kupim pre prelaska na Ryzen i rekao ajd' kupicu ga kada budem kupovao ostale delove. Tada je bilo 16GB oko 8000-10000. Kada je dosao taj trenutak, RAM je poskupeo na 12000-13000 i uzeo sam samo 4GB privremeno, reko uzecu kasnije kada mu padne cena. I ne lezi vraze, njemu iz dana u dan skakala, i sada je 16GB 20000. I tako sam ti ja ostao na 4GB, ali do kraja septembra ce morati da se uzme 16GB jer sa 4GB bez VM imam trenutke kada pocne SWAP da koristi i racunar postane neupotrebljiv. Podignem Skype, Messenger, Firefox sa 10 tabova, komjliranje Linux kernela i mogu se slikati.

Kod mog kucista je problem u tome sto su zadnje dve nogice otpale i lim, tj. oklop se direktno naslanja na pod. Na to dodajmo jos sklj sistem kacenja hard diskova sa onim plasticnim adapterima i plasticnim kacaljakam i eto ti vibracija. Kada kuciste odignem od poda onda nema vibracija, tj. kada lebdi u vazduhu. Cim ga naslonim na nesto pocne da vibrira. I to mi ne smeta dok radim nego me nervira kada legnem preko dana da odmorim ili preko noci kada spavam. Probi glavu, kao da vam neku uzme cekic i konstanto lupa nad glavom.