PDA

Prikaži potpunu verziju : ipad 2017 ili asus zenpad 10 3s


muki85
5.9.2017, 12:35
Pozdrav svim forumašima!

Pošto sam provalio da u poslednje vreme provodim dosta više vremena na telefonu nego pored računara kada ne radim, gledajući mutlimediju i surfujući, želeo bih da sebi pazarim neki kvalitetniji tablet koji ću koristiti za sledeće stvari:

- gledanje multimedije i surf
- sitna održavanja sajtova ne wordpress platformi
- rad u excelu na svojim internim dokumentima i evidencijama
- male poslovne prezentacije mojih radova

Izbor sam suzio na 3 tableta, iPad 2017, Asus Zenpad 3s 10 i Google Pixel C. Iako bih najviše voleo da uzmem Google Pixel C zbog Android platforme onako kako je to Google zamislio, jako je teško doći do njega, a i dosta je skuplji od ova druga dva uređaja koji su ušli u uži izbor. iPad i Zenpad koštaju oko 50.000 dinara, oba imaju manje više iste performanse i displej, a najveća razlika je u stvari u operativnom sistemu. Pošto nemam iskustva sa Apple uređajima, interesuje me vaše mišljenje vezano za to da li bih kao dugogodišnji Android korisnik mogao da se naviknem na iOS i da li bih mogao da koristim sve aplikacije koje sam do sada koristio na Androidu? Takođe me interesuje i vaše mišljenje o samom hardveru za ova dva uređaja.

Hvala puno svima!

Picard
5.9.2017, 13:36
Pošto koristiš Excel da li si razmišljao o nekom Win10 tabletu?

muki85
5.9.2017, 15:33
Pošto koristiš Excel da li si razmišljao o nekom Win10 tabletu?

Pa iskreno nisam, kada sam napisao Excel, mislio sam na bilo koju aplikaciju koja moze da poradi nesto sitno po tabelama, a isto tako i za tekst, tipa Google Sheets i Docs. Mada to u stvari i nije toliko bitno :)

Picard
5.9.2017, 15:36
Zato što se neretko dešava da Excel fajl koji se otvori u nekom drugom programu ne izgleda isto, niti kada se takav fajl sačuvan u drugom programu otvori u Excelu. Ipak je on najkompatibilniji sa samim sobom.:)

muki85
5.9.2017, 15:41
Zato što se neretko dešava da Excel fajl koji se otvori u nekom drugom programu ne izgleda isto, niti kada se takav fajl sačuvan u drugom programu otvori u Excelu. Ipak je on najkompatibilniji sa samim sobom.:)

Znam, ali to su u sustini jednostavne table sa nazivima firmi i brojkama sa filterom u vrhu, za sada to radim sa telefona i sve je ok :)

muki85
6.9.2017, 20:15
Definitivno čitajući današnje tekstove sam se odlučio za ZenPad :) Nisam znao da iTunes predstavlja toliki problem i da sve preko njega mora da se radi. Definitivno hvala Googlu na Androiodu :)

Neutrino
6.9.2017, 20:34
Definitivno čitajući današnje tekstove sam se odlučio za ZenPad :) Nisam znao da iTunes predstavlja toliki problem i da sve preko njega mora da se radi. Definitivno hvala Googlu na Androiodu :)Šta mora da se radi preko iTunes-a? Imam nekoliko iOS uređaja a ne sećam se kad sam poslednji put instalirao iTunes.

Od iOS 9 pa na ovamo svi appovi podržavaju međusobno deljenje resursa pa možeš bez problema da povlačiš fajlove sa Google Drive, OneDrive i sličnih servisa.

muki85
6.9.2017, 21:08
Pa koliko sam na primer pokapirao, sve filmove koje želiš da iskopiraš moraju da se preko iTunesa konvertuju u neki format podoban za Apple uređaje?

Neutrino
6.9.2017, 23:10
Pa koliko sam na primer pokapirao, sve filmove koje želiš da iskopiraš moraju da se preko iTunesa konvertuju u neki format podoban za Apple uređaje?To samo ako hoćeš da koristiš ugrađeni iTunes player. Za sve ostalo postoji gomila AppStore playera kod kojih možeš da prekopiraš fajlove u radni prostor same aplikacije (ograničen samo dostupnom memorijom na uređaju), povučeš sa svojih cloud naloga (Google Drive, OneDrive) itd. Format je apsolutno nebitan jer većina playera dolazi sa svojim kodecima.

muki85
26.10.2017, 12:56
Naleteh na oglasima na nov nekorišćen Samsung Galaxy Tab 8" S2 za 230€, donesen iz Austrije. Posto vidim da je nov od 320 do 400 evra u zavisnosti da li je LTE ili ne, da li je to pametna kupovina? Nema pisanu garanciju, ali je full pack, jos nisu skinute ni folije.