Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Prebacivanje sajta sa servera na server

tarantula
5.12.2006, 18:36
Zbog problema sa starim serverom eHOST (kod njih hostujem sajt) mi je sajt prebacio na novi server. Medjutim, sada se desava da da sam cas na starom, sac na novom. Rekose mi da je to zbog "setanja" DNS records-a i da je normalno da to potraje par dana. Ali evo, vec sesti dan to i dalje traje. Pola dana sam na starom, pola na novom serveru.

Da li je ovo za "setanje" DNS records-a zaista uzrok i da li je neko imao slicna iskustva?

VojaM
5.12.2006, 19:18
Zbog problema sa starim serverom eHOST (kod njih hostujem sajt) mi je sajt prebacio na novi server. Medjutim, sada se desava da da sam cas na starom, sac na novom. Rekose mi da je to zbog "setanja" DNS records-a i da je normalno da to potraje par dana. Ali evo, vec sesti dan to i dalje traje. Pola dana sam na starom, pola na novom serveru.

Da li je ovo za "setanje" DNS records-a zaista uzrok i da li je neko imao slicna iskustva?Da, ali to ne bi trebalo da traje duže od jednog dana. Moguće da su nešto zaboravili da urade prilikom promene DNS rekorda (tj. tablice u kojoj piše na kojoj je IP adresi stvarno tvoj sajt) pa se to nije svuda "ažuriralo". Ili ti naprosto treba da udariš Refresh/Reload u browseru.

U svakom slučaju, ako takvo stanje potraje duže od sedam dana, a nije u pitanju fora sa Refresh, javi im se i kaži da postoji problem sa ažuriranjem DNS rekorda (zapisa) za tvoj sajt.

tarantula
5.12.2006, 19:41
Ok, hvala. ;)

vladale
9.12.2006, 21:36
Menjanje DNS-a treba da traje najviše 2 dana, ali najčešće traje 1 dan.