Prikaži potpunu verziju : Pathfinder: Kingmaker
Cudi me da ljubitelji klasicnih RPG igara jos nisu napravili temu o pre dva meseca najavljenoj igri Pathfinder:Kingmaker. Cuvena stona igra ce konacno biti stavljena na monitor. Ocekujemo nesto u stilu Baldur's Gate sage ili Pillars of Eternity od modernijih.
Slicnost sa PoE je sto cemo moci da rukovodimo sa kraljevstvom, kao sto smo rukovodili sa zamkom u pomenutoj igri, samo sto ce postojati vece posledice na svet, za razliku od PoE. Ocekujem mnostvo klasa, skilova i magija, kao u svakom DnD-u. I posledice odluka na svet i pricu.
Na celu sa Avelonom koji ce naravno biti zaduzen za pisanje, ja bih samo pozitivne stvari ocekivao.
Sajt igre:
https://owlcatgames.com/
JhJPFz7zQvQ
Jedan fin dodatak koji do sada nismo sretali u cRPG igrama, barem ja nisam u onim starim klasicima. Odmaranje ne mora da bude samo: klik na ikonicu, filmic od par sekundi sa satorom i zalozenom vatrom u pozadini i puf, sve magije osvezene i health na full-u.
Moze to da izgleda i ovako:
8porVNOPwcw
perablenta
8.11.2017, 10:05
Prilično originalno. Malo podseća na prvi Dragon Age samo još bolje.
Igra izlazi u avgustu, ima novih skrinova na Steam-u, nisam u mogucnosti sada da kacim.
perablenta
29.6.2018, 14:53
Mmmm uskoro izlazi? Znači može da se igra za nekih 8-12 meseci od avgusta ;)
5mP0AxgTZEA
0:49 - Wail of the Banshee :love:
perablenta
13.7.2018, 17:19
Ovaj narator može sam svoju igru da dobije ! :tapsh:
Interesantno ovo izgleda, baš ću da odgledam neki preview.
Sjajno ovo izgleda, koliko vidim jos nisu objavili release date?
MrP8-wuZSoU
Sefe, kada mozemo ocekivati vas old-skul-hardcore review?
Kada stigne na red. Ne znam dal da cekam koji patch ili da odigram mozda Pillars of Eternity II pre ovoga. Imam osecaj da ce ovo da nadhebe PoE i uzduz i popreko.
Za sada samo pozitivni utisci, kazu da je kreiranje lika odradjeno najbolje od svih D&D igara. Bice ovo RPG godine, verujem.
perablenta
25.9.2018, 20:07
Deluje sjajno napravljeno.
Baš je interesantno. Jedva čekam da igra "sazri" za jedno 6-12 meseci pa da se igra.
nxKNtNU7a-I
6PujUDlaHgg&t
Inon Zur je madjionicar
Majku ti, koliko je današnjih kežual kmetova i slinavaca koji bi da igraju hardkor, a pogotovo igre sa D&D pravilima i onda da se žale kako je teška. Pa pobogu idioti, ima toliko čobanskih i zatupljenih igara i zahebite igre koje nisu namenjene vama, i onda da ih use*avate tako što im dajete loše ocene i ne podržavate razvojni tim jer vam je TEŠKA!
Profil igre na Steam-u je preplavljen slinavcima i kmečavcima. Očigledno igra nije namenjena širokoj narodnoj marvi i hvala joj zbog toga.
Bas zbog toga cu i da kupim, da podrzim malo.
I ovoj igri treba dodatnog peglanja...doduse nisam mislio na ovo
Hotfix 1.02
I understand that you want people to like your game; I get it. However, you've "adjusted" the difficulty to the point that Normal difficulty is functionally Easy difficulty. The difficulty was absolutely fine pre-changes. Your advice for people complaining about difficulty should have been for them to play the game on Easy, which is why the option exists. These are gamers who would have melted into puddles of their own tears had they played Baldur's Gate when it first came out. Please stop kneejerking to their whining.
Sacekacu ipak da se dogovore medju sobom pa cu nastaviti sa igranjem :kreza:
Pa nekada idioti nisu imali pristup tastaturi i misu.
Jel igra neko? Bacite neke utiske. :)
Izgleda da je igra trenutno za izbegavanje, kao da su skupljali programere s ulice, svaki patch nešto popravi i nešto pokvari. Ali čini se da je na dobrim osnovama, za jedno šest meseci biće igrivo.
Da, da. Naisao sam na nekoliko postova koji bas to spominju. Pa ok, taman da predjem Divinity 2 i Pillars 2 dok se ovo ne sredi. ;)
Izasao je jos jedan pozamasan patch (samo 18GB :) ), ispravke mozete naci na sledecem linku:
https://steamcommunity.com/games/Pathfinder_Kingmaker/announcements/detail/1719714341801874385
Jos 2-3 ovakve zakrpe i mozda ce biti bezbedno da se krene sa igranjem.
A small overview of the Patch Highlights:
System: Loading times have been significantly reduced.
New setting: you can now choose to significantly decrease loading times in kingdom management screens at the cost of higher RAM and VRAM consumption.
Multiple difficulty improvements in Chapters 6 and 7.
New feature: you can now enable camera following. Just double-click a character's portrait or hit F to enable it and disable it by manually controlling the camera (WASD, arrow keys or pressing on the mouse wheel). Camera-following is also automatically disabled on battle start.
New feature: to save yourself a loading screen, you can now hover your mouse cursor over the table in the throne room, and you'll see an exclamation mark if anything new has happened in kingdom management while you were gone.
The Storyteller now provides the total number of artifact shards needed to assemble an artifact.
Numerous visual and user interface improvements.
Nije moj skrin, ja jos nisam krenuo sa igrom.
https://i.postimg.cc/j2qTn0Gq/640820-screenshots-20190131033324-1.jpg (https://postimg.cc/LYWwG79G)
Izasao je i drugi DLC - Varnhold's Lot, kao posebna kampanja.
Jesu li ispečovali igru napokon? Može da se počne sa igranjem ili još malo da se sačeka?
Da da, igra je zategnuta. Samo da nadjem malo vise vremena za nju i krecem.
Ja je uveliko igram, nisam naisao na neke vece probleme do sad (trenutno zavrsavam Chapter 4).
Na steamu vidim da i dalje vlada poprilicna kuknjava zbog poslednja tri chaptera, da i dalje ima brdo gamebreaking bagova.
Lupaju na steam-u samo tako. Na RPGcodex-u se niko ne yali na bagove vise, a oni su inace picajzle
darkowozzd
5.4.2019, 16:26
jel moze neko da mi preporuci difficulty kakav da namestim kao pocetnik? (jedino sto sam igrao slicno je divinity o.s.2 , presao na tactician.. )ali posto je ovo real time combat , razmisljam da krenem nesto malo nize od normala, pa ako neko moze da me uputi sta da smanjim.. i da li moze posle da se tezina poveca?
Kreni na Normal, sta koji q igras rpg na easy, tu je bitna taktika.
darkowozzd
5.4.2019, 20:22
Kreni na Normal, sta koji q igras rpg na easy, tu je bitna taktika.
pa vidim ima brdo opcija za custom tezinu, zato pitam :rofl:
Kreni na normal, pa smanji ukoliko ti bude bilo previse tesko.
Probao sam igru, ali su mi ova Pathfinder pravila skroz nepoznata. Nemam vremena da se posvetim i proucim taj ruleset, a vidim i da je igra dugacka. Odigrace se jednog dana valjda.
Pathfinder = AD&D 3.5 (3.75 :) )
Poslednje sto sam igrao po 3.5 pravilima je NWN2, ovo ipak ima jos buljuk stvari sa kojima nisam imao dodir. Nesto mi se svidja, nesto ne, u svakom slucaju treba mu se posvetiti. Na leto bi trebalo da imam visak vremena pa taman.
Ima li neko da je presao ovo ili prevalio dobar deo igre?
darkowozzd
6.5.2019, 12:40
Poslednje sto sam igrao po 3.5 pravilima je NWN2, ovo ipak ima jos buljuk stvari sa kojima nisam imao dodir. Nesto mi se svidja, nesto ne, u svakom slucaju treba mu se posvetiti. Na leto bi trebalo da imam visak vremena pa taman.
Ima li neko da je presao ovo ili prevalio dobar deo igre?
ja sam isto tek poceo kao noob, ali takodje odlazem na leto. vidim neki streamer na tviteru , trebalo mu preko 200 sati
Pathfinder = AD&D 3.5 (3.75 :) )
munchkin paradise?
Monk 11/Fighter 12/Invisible Blade 5/Warlock 2 - level of bs ili je ipak malo prizemnije?
Krenuo sam sa igrom, ovaj put pripremljen i sa iscitanim pravilima u crevca. Igra razbija, dok nisam krenuo nisam ni znao koliko mi je falio Dungeons and Dragons ruleset. Dobro je da mogu da unajmljujem placenike (koji nimalo nisu jeftini) ako mi treba kompanjon po mom izboru jer neki nisu bas najsrecnije optimizovani, a ja nisam ljubitelj multi-classinga.
6. juna izlazi Enhanced Edition.
Free Upgrade for all existing players
Numerous gameplay-enriching content additions and dozens of quality-of-life features
New abilities and ways to build your character
A Brand-new class: Slayer
New items and weaponry
Improved balance, especially in the beginning and last two chapters of the game
Enhanced kingdom management system, both in terms of balance as well as usability and player comfort
Increased variety of random encounters on the global map
Thousands of fixes and improvements made since the game’s initial release
Ima li neko da je uspeo da ubije Crag Linnorm-a sa druzinom koja je 7. nivo na Challenging? Nema? Dobro.
Igra godine.
Konacno naidjoh na dobru numeru u igri. Other world mapa je u pitanju. Podseca me na Icewind Dale Kuldahar numeru.
Presao sam igru. Bogami je dugacka, igrao sam je tri i po meseca.
Zadnje poglavlje mi je srozalo utisak celokupni nazalost. Ne znam odakle im da useru igru tako. Do tog poglavlja mi je bio najbolji RPG jos od onih zlatnih igara s pocetka veka. Ekspanzija Varnhold lot po meni takodje vredi da se odigra, dobra je prica a i najbolja tamnica u igri je upravo u njoj.
Preporucujem PF:K svima koji zele da odigraju kvalitetan cRPG. I bilo bi lepo da jednog dana izadje drugi deo.
Krenuo konacno, fenomenalna igra. Uzasno balansirana, save-reload fest cak i na normal ako nisi dobro upoznat sa pravilima i ne munckinujes makar malo, a igra ocajno objasnjava mehanike i pravila Pathfindera. Trebalo mi je 15ak sati da pohvatam sve uz pomoc www.d20pfsrd.com (https://www.sk.rs/forum/www.d20pfsrd.com)
Uzivaj u igri, tek ce da postaje bolja.
pentraksil
19.2.2022, 1:12
Da malo ozivim temu, nesto mi se zaigrali CRPG-ovi ponovo pa nakon PoE 2 pocecu ovo. POE 2 sam igrao davno ali batalio na pola zbog uzasnog baga oko kompanjona...Na srecu, nekako me je sada zaobisao pa nastavljam dalje :D
Malo me brine Pathfinder iskreno jer sam cuo neke horor price oko balansa a nesto sam slab sa zivcima trenutno pa cu morati pazljivije :kreza:
Neki saveti za svaki slucaj ? :D
Ispeglali su dosta stvari oko balansa, normal težina je ok. Savetujem da pogledaš neki blaži guide oko klasa (nisu sve iste, neke su s***je, neke baš lagane za igru) i Kingdom menadžmenta.
Da malo ozivim temu, nesto mi se zaigrali CRPG-ovi ponovo pa nakon PoE 2 pocecu ovo. POE 2 sam igrao davno ali batalio na pola zbog uzasnog baga oko kompanjona...Na srecu, nekako me je sada zaobisao pa nastavljam dalje :D
Malo me brine Pathfinder iskreno jer sam cuo neke horor price oko balansa a nesto sam slab sa zivcima trenutno pa cu morati pazljivije :kreza:
Neki saveti za svaki slucaj ? :D
Evo par saveta za pocetak.
- Ne idi preko Challenging tezine za prvi prelaz.
- Kingdom Managment stavi na Easy (ne na efortless). KM odredjuje koji dice roll moras dobiti kako ne bi fejlovao neki kingdom event (ako fejlujes veci broj tih eventova raspasce ti se kraljevstvo = game over).
- Preporucujem ti da u druzini obavezno imas nekog ko je cleric klasa (Tristian ili Harrim) za lecenje i bafove.
- Preporucio bih ti da iscitas neka osnovna pravila u igri (pre svega o borbi, ali i o drugim stvarima koje ti budu nejasne tokom kampanje) na sledecem sajtu (jer je tutorijal u igri krsina i ne objasnjava nista) https://www.d20pfsrd.com/
- I glavni savet koji bih ti mogao dati je da uvek prvo uradis GLAVNI quest, jer u 99% slucajeva ima time limit. Posto zavrsis glavni quest svakog poglavlja, ostace ti po par meseci vremena da cistis sporedne questove, da se bavis kraljevstvom, companion questovima i slicno. Kasnije ce ti se pojaviti i Bald Hilltop quest serija koja treba da ti bude prioritet, cim se pojavi quest odmah se baci na njega.
Gle ga moj padawan deli savete o oldkul cRPG igri. Šta sam doživeo, suza ponosnica mi teče niz obraz.
pentraksil
20.2.2022, 3:43
Evo par saveta za pocetak.
Sta preporucujes, igra u realnom vremenu ili potezno? Koliko sam ja shvatio ovo moze da se menja u toku igre ali bih se drzao jednog koliko god mogu.
POE2 je isto ubacio poteznu kasnije ali mi se nekako cinilo prirodnijim da se igra u realnom vremenu jer je mozda tako bolje izbalansirana i tako zamisljena od pocetka (kao i kec). Ne znam kakva je situacija ovde.
Volim i potezno i jeste da mu pravi DnD dodje slicno poteznom ali sta znam, nekako mi se igra kako su devovi prvobitno zamislili (ukoliko valja naravno :D) a i izgleda spektakularnije.
U realnom vremenu sa pauzom. Tako je zamisljeno.
Upravo se skida, jedva čekam da krenem a imam nulu informacija o igri. Ovako preko par skrinšotova meni liči na Pillarse, a to mi je posle BG-a omiljeni crpg.
Bolji od Pillars of eternity i najbolji izometrijski cRPG u poslednjih 10, 15 godina. Uzivaces sigurno.
pentraksil
17.12.2022, 20:26
Poceo i ja ovo lagano....
Ali vec vidim, bice cupanja kose u dosta slucajeva :D
Igram ovo vec neko vreme, dopada mi se. Ruleset poznat, sve super. Borba, doduse kao i svaki D&D, sablonska: prebuff, buff, napad i manje vise je sve brzo gotovo. Ima "mina" u vidu izuzetno teskih protivnika na mapi ali oni se trigeruju nekim izborom igraca tj ne ispadaju niotkuda.
Jedno veliko "ali": kompanjoni su tako lose napisani da je to strasno. Izgleda da je ciljna grupa starosti oko 13 godina. Zena varvarin koja bi da se dokazuje kao borac protiv predrasuda o njenom polu, druga zena borac koja je lepa ali ona ne zeli da je gledaju kao dobro parce...Bukvalno svaki kompanjon je, iako izgleda da ce imati neku zanimljivu pricicu, ovakav. Mislio sam da su price kompanjona u PoE neubedljive ali ove su toliko lose da su one iz PoE blesak ciste genijalnosti.
Malik Tintilinic
12.7.2024, 15:20
Kad ce neki kompanjoni prilagodjeni nama starijima? Jedan koji ima problema sa uvecanom prostatom, jedna koju drma klimaks, jedan kome pada secer... Hocemo ljude sa pravim problemima!
Mozda bi se ti nekako nasao medju takvima, ja ne :D
Kapetan straze ima bolju pricu ispricanu u pet redova teksta od svih kompanjona zajedno.. Kompanjoni u igri nisu deca da imaju onako retardirane motive. A da, igra ima i dosta los worldbuilding tj gradjenje sveta. Nekako je to sve njanjavo prezentovano iako je artwork dobar i igra lepo izgleda.
Ova igra, iako mi se dopada, meni od PoE trenutno nije bolja, ni od keca (koji je daleko od idealnog) a pogotovo ne od dvojke. Bolja mi je od svakog Larianovog naslova, ali to i nije neki podvig.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.