Prikaži potpunu verziju : [Android] Ograničenje potrošnje podataka
andrej1989
10.7.2017, 18:25
Planiram da pređem na VIP, paket Neo 2.
E, sad, ne želim da im pružim zadovoljstvo da premašim 2GB neta, pa da mi se uveća račun za 1MB=1RSD.
Imam Sony Xperia Z3 - u samom telefonu postoji opcija upozorenja kad se dođe do postavljenog limita.
Interesuje me da li je neko koristio navedenu opciju, odnosno da li je merodavna, da ne ispadne da VIP na neki volšeban način drugaćije obračuna MB.
Drugi deo pitanja, koja aplikacija bi bila podobna da ima tu opciju -da se postavi limit, upozori me, eventualno da isključi net ako se priđe previše granici, u ovom slučaju 1950MB, recimo.
Hvala!
To Ima svaki telefon i radi bez problema,ne treba ti posebna aplikacija.
Kad predjes na VIP skini MojVIP (https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.vipmobile.mojvip2)aplikaciju i samo tapni na ogranicenje potrosnje podataka il ako te mrzi okreni 1234 i kazi operateru da ti uradi to
Sent from my Samsung Galaxy J7 (2016) using Tapatalk
Ne radi to sa NEO tarifama. Dobiješ SMS kad dođeš do 50% i 80% potošnje, ali te ne obaveštavaju kad potrošiš sve. Drugim rečima, mora u telefonu da podesi.
Cek sta opcija je disable il?
Al u svakom slucaju moze da pozove 1234 i kaze operateru da mu blokira kad predje limit
andrej1989
15.7.2017, 19:29
Је л' поуздан софтвер? Је л' неко користио? Да ови из Випа не зарачунају некако другачије, шта знам...
Хвала свима на одговорима.
Radi to kako treba. Takodje, imas i opciju da blokiras saobracaj nakon potrosenog paketa. Pet godina sam tamo, nikad nijedan problem sa njima. Za mt:s bih mogao drugu pricu da pricam ali nebitno je danas.. Da, telefon to precizno meri.
Ja to koristim bas na Z3 i pouzdano je, doduse ja sam na Telenoru. Imas podesavanje granice da budes obavesten kad si blizu limita i granice za momentalno gasenje kada udaris u limit.
Samo pazi na obracunski period, podesi u opcijama od kog do kog datuma da meri jer moze da ti se desi da se resetuje brojac na nulu pa opet da gura do limita, na ovo posebno obrati paznju.
andrej1989
18.7.2017, 19:04
Hvala.
Pogledao sam u podešavanjima, lako je za podesiti. Bitno mi je da je pouzdan merač.
Logično bi bilo staviti obračunski period od prvog do prvog, zar ne? Pretpostavljam da tako računaju.
Inače, u vipu, za neo 2, ne postoji mogućnost da oni ukinu net kad se dođe do 2gb, jedina je opcija na telefonu, to sam proverio, za svaki slučaj.
EDIT: Nije mi bila logika tačna, obračunski period se računa od dana kada se odredi presek stanja. Konkretno, meni će se računati od 25. u tekućem mesecu do 24. u sledećem mesecu.
Hvala.
Pogledao sam u podešavanjima, lako je za podesiti. Bitno mi je da je pouzdan merač.
Logično bi bilo staviti obračunski period od prvog do prvog, zar ne? Pretpostavljam da tako računaju.
Inače, u vipu, za neo 2, ne postoji mogućnost da oni ukinu net kad se dođe do 2gb, jedina je opcija na telefonu, to sam proverio, za svaki slučaj.
EDIT: Nije mi bila logika tačna, obračunski period se računa od dana kada se odredi presek stanja. Konkretno, meni će se računati od 25. u tekućem mesecu do 24. u sledećem mesecu.Telenor radi od treceg do treceg, ovo je ss mog podesavanja i radi korektno.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170719/3c95ce5f300a65ea39d79a0a0f26c600.jpg
Sent from my D6603 using Tapatalk
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.