Prikaži potpunu verziju : Klasična tastatura
andrej1989
26.2.2017, 15:12
Interesuje ima li neka kvalitetna klasična tastatura na gugl plej prodavnici?
Kad kažem klasična, mislim na onu kod koje je potrebno tri puta kliknuti da bi se dobilo slovo "o" i sl.
Navikao sam na tu tastaturu, a na P9 lite je nema.
Ja nisam uspeo da pronađem.
Hvala!
Pinstripe
26.2.2017, 18:59
Pa traži na play store 3x4 keyboard ili skini odmah Multiling, čini mi se da je i kod nje moguće podesiti tu staru tastaturu.
andrej1989
26.2.2017, 20:45
Hvala na odg.
U međuvremenu sam našao na nekom stranom forumu da je moguće ubaciti Sonijevu tastaturu bez rutovanja, pa ću to probati.
Skini SwiftKey i koristi je (bukvalno) na silu jedno nedelju dana. Posle ti neće padati na pamet da kucaš sa bilo kojom drugom tastaturom a kamoli sa 3x3 zlom :)
Od mene preporuka za Gboard
andrej1989
28.2.2017, 22:35
Hvala svima,
uspešno instalirana Sony tastatura, koja mi je najbolja.
Prief Lirator
28.2.2017, 23:39
Imaš brz telefon od preko 5 inča i kucaćeš na ovakvoj tastaturici jer si tako navikao?
https://www.youtube.com/watch?v=067K_7WdJVE
http://www.samsunggalaxys4.nl/wp-content/uploads/2014/03/samsung-galaxy-s4-3x4-keyboard-1.jpg
Da. Ta mi najviše odgovara. Kad hoću, položim telefon i eto mi pune tastature. A ako budem hteo i vertikalno da imam punu, naviknuću se za par dana i eto. Trenutno nemam potrebu za tim i sasvim mi odgovara stara 3x4, ma koliko to nekome delovalo nepraktično ili ne znam šta.
Prief Lirator
1.3.2017, 11:26
Kad hoću, položim telefon i eto mi pune tastature.Hehe, sjećam se kad su bili popularni telefoni ispod 4 inča pa si morao da ih okrećeš vodoravno za brže tipkanje.
Na 5 inča ili više ih ne treba okretati jer su dovoljno veliki za punu tastaturu.
A ako budem hteo i vertikalno da imam punu, naviknuću se za par dana i eto.Pa to ti kažemo, koristi par dana i navići ćeš se.
Glupo je tri puta pritisnuti taster, kada možeš samo jednom. ;)
Ja i na 5" pravim puno grešaka ali na sreću SwiftKey posle nekog vremena čita misli pa me i nije briga, bitno je samo da nažvrljam nešto dovoljno slično. :kreza:
Ali što se samog tipkanja bez predikcije tiče ne mogu a da ne pomenem da se divim kako je to Apple uradio. Nemam logičnog objašnjenja ali kucanje čak i na muzejskom iPhone-u 3GS od 3.5" meni daje manje grešaka nego na bilo kojoj tastaturi na androidu koju sam probao. Mislim da imaju neku caku oko toga kako programiraju detekciju prsta, koja je barem meni bolja od svih drugih.
Ja i na 5" pravim puno grešaka ali na sreću SwiftKey posle nekog vremena čita misli pa me i nije briga, bitno je samo da nažvrljam nešto dovoljno slično. :kreza:
Ali što se samog tipkanja bez predikcije tiče ne mogu a da ne pomenem da se divim kako je to Apple uradio. Nemam logičnog objašnjenja ali kucanje čak i na muzejskom iPhone-u 3GS od 3.5" meni daje manje grešaka nego na bilo kojoj tastaturi na androidu koju sam probao. Mislim da imaju neku caku oko toga kako programiraju detekciju prsta, koja je barem meni bolja od svih drugih.
Ovo je 100% tacno. Gresim na 5.5 inca, a na iphone4 3.5 inca nema greske...nemam pojma kako
Kod starih iPhonea je problematično ispravljanje pogrešno otkucane riječi. I dalje rabim iPhone 3 za osnovne stvari i nema šanse da izbrišem pogrešno slovo u sredini riječi. Ili stavljam kursor na kraj pa brišem unazad do pogrešnog slova ili cepam dalje jer me mrzi da ciljam.
Prief Lirator
2.3.2017, 11:26
Je li ne znaš da trebaš zatržati prst malo duže i onda će se pojaviti lupa koju "dovučeš" do sredine riječi? :)
Ovo je malo iritantno i sporije nego na Androidu, a i ja sam nedavno (opet) nabavio povoljno iPhone 4S da se usput igram sa iOS-om.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.