Prikaži potpunu verziju : Kompjuter prepoznaje grafičku, ali je ne koristi
Pozdrav! :D
Imam problem. Komp prepoznaje grafičku karticu, ali je ne koristi.
Koristi integrisanu. :/
Vidim da u 'dxdiag' piše da je grafička ta ali kada testiram neku igru na 'can you run it', vidi integrisanu. Očigledno koristi integrisanu jer mi photoshop štuca a na primer, cs source igram na 800 x 600...
Takođe, kada sam je prvi put ubacio, napomenulo mi je nešto da kartica možda nije kompatibilna sa win8. Ali taj tekst je izašao na brzinu pa nisam stigao da pročitam.
Ima li neko ideju o čemu se radi? Hvala! :)
Sass Drake
10.2.2017, 2:51
Kakav imaš računar?
dali prvi put stavljas graficku u racunar.
Vlad Cepesh
10.2.2017, 10:08
Ovo sigurno moze da se resi tako sto se uradi disable graficke integrisane iz BIOS-a i prebacivanjem kabla iz integrisane grafe u zasebnu grafu za monitor.
Kabl je već tamo. Pa recimo da je stavljam prvi put. Stavio sam je pre mesec dana i od tada je tako. Računar koristi grafu kad njemu odgovara. Npr, rezolucija ekrana ne bi mogla da bude ovakva bez te grafičke ali performanse su katastrofa kada radim neko malkice zahtevnije stvari. Grafičku sam iščupao iz starog kompa (Koji sad tera cs source na maksimalnim podešavanjima sa integrisanom) i ubacio u ovaj. Ne znam šta može da bude problem... Grafička je AMD Radeon HD 5450. Solidna kartica za neke ne preterano zahtevne stvari. Instalirao sam poslednje drajvere ali neki programi jednostavno kao da ne koriste tu grafičku. xD
water wizard
10.2.2017, 16:08
možda si upalio crossfire
analayzer
10.2.2017, 17:15
Kako može koristiti integrisanu ako ti kabal od monitora prikačen za dvi ili vga izlaz od grafiičke? Ako se ne varam?
Vlad Cepesh
11.2.2017, 4:08
Kako može koristiti integrisanu ako ti kabal od monitora prikačen za dvi ili vga izlaz od grafiičke? Ako se ne varam?
To se i ja pitam. Trebalo bi da ako koristi integrisanu, da monitor izbacuje "no signal" ili tako nesto slicno. U svakom slucaju mora da postoji opcija u BIOS-u da se uradi disable integrisane graficke.
Ubo si pogresnu "rupu" :dedica: salim se.
Aj slikaj unutar kucista i slikaj pozadi gde si ukljucio.
I meni nece da registruje driver za HD radeon skidam sa amd.com i nece stoji uzvicnik,a i rezoluciju mi smanji automatski,sa ovom integrisanom radi fullhd a na na HD radeon nece.
Ubo si pogresnu "rupu" :dedica: salim se.
:rofl: :D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.