PDA

Prikaži potpunu verziju : Vaša iskustva sa kompjuterskim virusima

dr. Christian Troy
17.12.2016, 15:07
Pozdrav dragi moji forumaši.
Ovu temu sam otvorio kako bih di upotpunio znanje iz sveta kompjutera.
Zanima me šta PC virusi mogu da urade kompjuteru kada prodru u njega.

Molim Vas da podelite iskustva koje ste imali sa virusima.

►Moja iskustva◄
Virus mi je ušao u Total Commander te kada sam radio "move" fajlova sa jednog local diska na drugi, virus mi je obrisao te fajlove koje sam premeštao.

Neutrino
17.12.2016, 15:43
►Moja iskustva◄
Virus mi je ušao u Total Commander te kada sam radio "move" fajlova sa jednog local diska na drugi, virus mi je obrisao te fajlove koje sam premeštao.Pa zar to i nije poenta move operacije? :D

dr. Christian Troy
18.12.2016, 10:14
Dok je TC premeštao sa prvog local disk-a na drugi, na drugom local disk-u se nisu našli fajlovi koje sam premeštao.

darkowozzd
18.12.2016, 11:31
nikad nisam imao problem sa klasicnim "virusima", kao ono iz filmova , iskoci ti lobanja i krene da se smeje kao ukrali su ti sve pare :^)
samo tipa teki bitcoin miner mi uspori komp... ili neki adware mi izbaci 7 tabova svaki put kad kliknem nesto :D
to je u sustini to

Leon da Vinci
19.12.2016, 0:29
Propade mi online šahovska karijera davne 2004. :mad:

water wizard
19.12.2016, 14:54
haha sećam se ovog virusa

doctor
20.12.2016, 2:04
Run->cmd (kao administrator) shutdown /a, mada ne znam da li bi to realno pomoglo kod tog konkretnog problema.

Leon da Vinci
20.12.2016, 5:36
Run->cmd (kao administrator) shutdown /a, mada ne znam da li bi to realno pomoglo kod tog konkretnog problema.

To je bio čuveni sasser crv. Meni nije napravio neku štetu osim što mi je u ono vreme dial up-a resetovao racunar kad sam bio na internetu. Takva je bila manifestacija kod mene. Format c mi je pomogao dok Windows nije izbacio zakrpu za XP. Kažu da je napravio bilionske štete u svetu u to vreme...

bachi
20.12.2016, 10:14
Sva sreća pa su me obišli blaster i sasser virusi na XPu jer sam u to vreme furao Windows 2000, a kasnije XP ali sa dobrim starim atguard firewallom.

Prvi i poslednji virus koji sam pokupio je bilo u vreme MS-DOSa i sećam se i imena: Burglar. :D

Nije napravio neku štetu osim što mi je sve žive .exe fajlove zarazio sa njim i sistem mi je sporo radio. Sva sreća pa je tadašnji anti virus, više se i ne sećam koji je bio, da li f-prot ili nešto slično je uspeo da dezinfikuje sve .exe fajlove pa nisam morao da obaram sistem.

ZoNi
20.12.2016, 11:22
Molim Vas da podelite iskustva koje ste imali sa virusima.
Nikad ništa.

Bujosh
20.12.2016, 13:33
Ceo zivot bez AV i nikad nista

Bryan Fury
20.12.2016, 14:30
Zepto ransomware, na jednom računaru + na mrežnom disku, svi podaci/dokumenti totalno neupotrebljivi. Tražili 4 BTC (oko $3000) ako se dobro sećam za ključ. Srećom, iz bekapa vratio 99% fajlova, nešto sitno samo propalo, ali sam imao par mučnih dana dok je sve to trajalo. Na računaru je bio ažuriran AV, al' džaba, neko je valjda bio kliknuo gde ne treba i umalo kuršlus. :D