PDA

Prikaži potpunu verziju : Kako? Port forwarding

~Jandra~
30.11.2006, 1:00
Moja konekcija na internet je preko wireless-a.Nalazim se iza NAT-a zida pa mi skidanje preko torrent programa ide jak spora.Cuo sam da mogu da povecam brzinu skidanja pomocu port forwarding ali ne znam kako.Da li ima neko ko zna kako se to radi?

korisnik
30.11.2006, 1:03
Ovisi koji ti je ruter. Linux, Neki hardverski?
Na linuxu sa iptables naredbo, na hardverskom ruteru ovisi o modelu.

~Jandra~
30.11.2006, 1:40
Koristim WinXP SP2.Imam USB adapter preko koga se konektujem

next
30.11.2006, 20:11
I ja imam isti problem sa PvP programima i takodje imam wireless,a nista ne znam ni o ruterima ni o pror forwardingu,a uvek mi pise tako nesto i da mkao mogu da povecam brzinu downloada ako........

SuperG
30.11.2006, 20:18
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

@ Jandra
Da li ti imas ruter?

@next
Koji su to pvp programi? :kreza:

~Jandra~
30.11.2006, 20:32
Da li ti imas ruter?

Konektujem se preko USB Wireless adaptera direktno na provajderov predajnik.
Ako si na to mislio.
Hvala za link pogldacu sta mogu da uradim.

SuperG
30.11.2006, 20:34
Konektujem se preko USB Wireless adaptera direktno na provajderov predajnik.
Ako si na to mislio.
Hvala za link pogldacu sta mogu da uradim.

Znaci nemas ruter. Ti se nalazis iza NAT-a (provajderovog).I NARAVNO, ne mozes da forwardujes portove na provajderovom ruteru :opanachke ... znaci nema pomoci. :a_whistli

~Jandra~
30.11.2006, 20:45
Steta!:mad:
Hvala u svakom slucaju na pomoci!:ciao:

BigBadVuk
2.12.2006, 12:33
Ima bre pomoći..Treba ti neki proxy tunneling softver koji omogućava port forwarding.. :dedica:
Npr your-freedom...pogledaj na njihovom sajtu...Ja ga koristim već godinu dana (iza NATa sam i ja) i torrenti umeju da se zakucaju na moj maximum (oko 60Kbps)..

~Jandra~
2.12.2006, 20:52
Ima bre pomoći..Treba ti neki proxy tunneling softver koji omogućava port forwarding.. :dedica:
Npr your-freedom...pogledaj na njihovom sajtu...Ja ga koristim već godinu dana (iza NATa sam i ja) i torrenti umeju da se zakucaju na moj maximum (oko 60Kbps)..

Skinuo sam program ali ne znam kako da ga namestim.Mozes molim te da mi objasnis kako se nemesta! :paranoia:

BigBadVuk
3.12.2006, 20:01
Zabotravio sam da spomenem treba ti i SOCKSCap..napisao sam ti u PM detalje...A imash i ovde na forumu samo nemogu da nadjem..idi na Search i kucaj socksCap pa koje ti linkvoe izbaci tu pogleaj..

~Jandra~
4.12.2006, 21:17
Evo mene opet sa novim problemom(ako moze tako da se nazove).........
Koristim kombinaciju Your Freedom+SocksCap+BitComet.....
Download mi ide max 8 kB/s !!!!
Da li je ovo normalno kada se koristi ova kombinacija?
Ako nije kako da namestim da mi download ide brze?

Help me!:n_klanja:

vladale
5.12.2006, 15:25
Sve zavisi kakav protok si uzeo, tj. zakupio od provajdera, a možda si i stavio limit za download U BitComet-u. Pogledaj.

~Jandra~
5.12.2006, 15:46
Uzeo sam 32 kB/s.Nije ogranicen download.

Zvao sam danas provajdera i rekli su mi da im dolazi novi administrator za nekih nedelju dana i on ce da sredi portove za torrent.Nadam se da ce biti otvoreni non-stop!

~Jandra~
7.12.2006, 19:23
Portove za torrent programe mi jos nisu otvorili ali sam nasao resenje.To je program Ares.On radi i kada su portovi za torrent zatvoreni.Znaci sada mogu da skidam preko torrenta bez problema sa max 32 kB/s iako su portovi zatvoreni!!! :n_klanja:

Hvala svima na pomoci!:alealeee:

BigBadVuk
8.12.2006, 0:13
Pa ide ti 8KBps jer ti je max download/upload u free verziji (freedoma) ograničen na 64kbps...Ako se pretplatiš ( a nije neka cifra) imaćeš max protok limitiran samo provajderom ( tj.tvojim paketom koji si kupio)..E da ..i veza će da ti se prekida na svakih..neznam sad koliko sati ali zadnji put kad sam je probao milim da je bilo 2..Ali srećom ODMAH možeš da se rekonektuješ ( jedino neće auto recconect ,nego moraš da sediš pored kompa i klikneš na START ponovo):to_care:

~Jandra~
8.12.2006, 0:20
Pa ide ti 8KBps jer ti je max download/upload u free verziji (freedoma) ograničen na 64kbps...Ako se pretplatiš ( a nije neka cifra) imaćeš max protok limitiran samo provajderom ( tj.tvojim paketom koji si kupio)..E da ..i veza će da ti se prekida na svakih..neznam sad koliko sati ali zadnji put kad sam je probao milim da je bilo 2..Ali srećom ODMAH možeš da se rekonektuješ ( jedino neće auto recconect ,nego moraš da sediš pored kompa i klikneš na START ponovo):to_care:

Procitao sam negde ovo sve ali tek kada sam postavio post.Neki kozu da im se veza prekida posle 4 sata.

divx_by_jasmin
17.12.2010, 21:32
jeste tema stara , ali da nebi otvarao novu mozda neko moze da pomogne

naime imam problem sa portovima za torrent koji su verovatno zatvoreni jer sam iza NAT-a (wireless ), sto se preuzimanja torrenta to funkcionise manje vise dobro , full speed, i uvek , i u utorrentu je sve "Zeleno" sto se downloada i uploada tice.

problem je sto meni treba da saljem torrent (pravim sopstveni tracker) i uspem sve kada ukucam umesto IP adrese local host, tracker je "in working" ali kada ukucam IP adresu ili DynDNS nece nikako. naravno kada testiram port koji koristim za utorrent kaze da je zatvoren.. verovatno je zbog toga .. ima li kakvog resenja za to ?

PS . postoji tema kako otvoriti port na utorrent-u koja vise odgovara ovom problemu, ali je zakljucana