PDA

Prikaži potpunu verziju : PhpStorm repository na lokalnom hardu


nepoverljiv
2.7.2016, 14:53
Zdravo ljudi,

Zeleo bih da napravim na svom racunaru na particiji D svn repository folder gde bih mogao da commit i checkout moje projetke. To mi treba jer kad sednem da radim na laptopu ne zelim da kopiram fajlove sa dekstop racunara na laptop i obrnuto. Pokusavam vec duze vreme ne ide. Pomocu TortoiseSVN sam pokusao da napravim folder, ali uvek kad hocu da ga dodam u PhpStorm prijavljuje gresku invalid depth. Ne mogu da se snadjem vec duzi vremenski period.

Da li neko ima iskustva sa ovim i da li mi moze pomoci?

P.S. Racunar na kome zelim da postavim svn folder koristi Windows 8, a laptop sa koga bih pristupao koristi dual boot Ubuntu 14 i Windows 10.

Hvala unapred na odgovorima.

Neutrino
2.7.2016, 16:03
SVN je centralizovan VCS sistem tako da će ti za rad biti potreban server na tom računaru gde želiš da skladištiš projekte.

Najjednostavnija varijanta ti je podizanje svnserve (https://blog.codinghorror.com/setting-up-subversion-on-windows/) servera. Nakon toga možeš da radiš checkout gde god ti odgovara, pa i direktno u PHPStormu.

EDIT: Ako tek počinješ sa VCS sistemima razmisli o tome da odmah pređeš na git koji je u svakom zamislivom pogledu superiorniji od SVN-a. SVN je pregazilo vreme.

Nemanja Inc
16.7.2016, 13:44
XAMPP server na windowsu, LAMP na Ubuntu. Share lokalnog projekata na GitHubu, a u obrnutom postupku clone repa sa GitHuba na lokalnu masinu. Time imas fleksibilnost pusha koda sa bilo koje lokacije.