Prikaži potpunu verziju : Kuciste diskusija
virtuoz pavle
28.6.2016, 2:23
Da li da kupim najjeftinije moguce kuciste i zasto ne? Sta treba uzeti u obzir pri kupovini kucista, osim formata, sto se vec podrazumeva.
Zašto da ne, ako unutra možeš ubaciti sve komponente i ako ima dobru provjetrenost. Ako nema onda buši, drljaj, odvaljuj, baš te briga ako si najjeftinije i razvalio - vježbaj na kršu pa kupi skuplje kad vidiš šta ti odgovara. Ako ne želiš da ga moduješ, da trpaš led diode i slične sprdačine, samo provjeri da li je dobro provjetreno i kupuj (dobro je da ima prostor za veći broj ventilatora gore, dole, naprijed i nazad).
pera82zmaj
28.6.2016, 11:10
Zasto ne kupiti ako je ok cena/kvalitet? Skoro sam sklapao dve konfiguracije, sa AW eagle c850 ,i MS Industrial Falcon kucistima.Buzdetska kucista,ali prilicno dobra..pogotovu Falcon..debeo lim,odlicna zavrsna obrada,odvojeno mesto za napajanje,mesta za ventove,prostrano..itd.odlicno kuciste za 4200 din ..za ne verovati.Preporuka ako uzimas kuciste za Falcon,iako je AW isto ok,jedino klavir zavrsnica bode oci.
water wizard
28.6.2016, 11:40
haha pa nije falcon najjeftiniji to je već neka viša klasa jeftinih kućišta, verovatno je mislio najjeftinija od 1000 din, u svakom slučaju i od mene preporuka za tako neko od 30004000-5000 din, ja sam uzeo ms industrial conqeror
pera82zmaj
28.6.2016, 11:50
PA ako hoce lim ko filc papir da ga ispravlja rukom,i knap kuciste u koje malo toga moze da stane i to jedva,i neprovetreno onda neka uzme neki krs.Ovo sto ja predlazem je neki minimum,jer su mi prosla kroz ruke i prijatno iznenadila.U principu i ne mora da kupuje kuciste..ako ima starog lima i limara moze da mu sklepa za DZ..i da budu bolja od tih od 1000-2000 din kucista o kojima ti govoris :D
water wizard
28.6.2016, 11:56
ne govorim ja nego on pita..:D
Mada ono ako je i kompjuter neki budžetski a ne gaming može da prođe
pera82zmaj
28.6.2016, 12:07
Kakogod..ako hoce da mu traju komponente ,ne treba ici ispod nekog prihvatljivog minimuma ,a to je u dinarima na danasnji dan tu negde oko 3500/5000.Kupis skaj lejk i gtx1060 npr. kad izadje i spakujes u kuciste od 1000 din ,jos mu koknes i neko napajanje sa buvljaka i super usteda :kreza:
water wizard
28.6.2016, 14:19
sad vidim da kupuje mašinu za 1000e u drugoj temi :D
Da li da kupim najjeftinije moguce kuciste i zasto ne? Sta treba uzeti u obzir pri kupovini kucista, osim formata, sto se vec podrazumeva.
Nemoj. Pored lošije organizovanog prostora koji pre ili kasnije može da ti zatreba iako sada misliš da neće ima još mogućih problema.
Jeftino kućište između ostalog može da bude bučno. Meni npr. kada zarotira hard disk i kućište tada celo zavibrira i zazuji zbog tankog lima. Dalje, front panel džekovi za slušalice i mikrofon će pre da korodiraju ili da im olabi kontakt jer se štredi na svemu, isto važi i za front USB portove. To kod mene trenutno ništa ne radi kako treba na 6 god starom LC power 914B koje čak i nije bilo baš najjeftinije.
Naravno, ako si na budžetu kao što sam ja tada kao student bio i nemaš izbora, služiće to ali ako imaš za komp od 100h ubaciti ga u jevtin lim i plastiku koji zuje sa hardovima i kulerima u duetu, a sa vremenon propadaju front panel konektori... greota.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.