PDA

Prikaži potpunu verziju : Kuler za Skylake (i7-6700k)

zvucnjak
31.5.2016, 19:59
Šta mislite o Cooler Master TX3 (30 eur) za 6700k?
Ima li nešto bolje za te pare?
212 je oko 50 eur, nisam siguran da li se ta razlika isplati?

Picard
31.5.2016, 20:10
LC-CC-120 za ~20e, bolji i jeftiniji.

mare037
31.5.2016, 20:40
+1 za CC-120 kojem je skuplji 212 EVO konkurencija.

C64freak
1.6.2016, 21:13
Koji si ti kralj, nisi zalio novac za procesor a gledas da uzmes nah jeftinije smece za kuler....nemoj se ciganisati uzmi nesto dobro :P

Sent from Lumia 535 DS using Tapatalk

Aibo
2.6.2016, 9:33
LC CC-120 uopšte nije smeće.

tomas
2.6.2016, 10:16
LC-CC-120 ce hladiti taj i7 laganica i ostane ti kusur

C64freak
3.6.2016, 17:02
LC CC-120 uopšte nije smeće.

Znam dobar je ,mislio sam na tx3 :)

Ono sto sam hteo da kazem je da kad vec daje taj novac za CPU, mogao je da samo pita prodavca u radnji I bilo koji da mu ponudi bice odlican plus sto je manja shansa da se zezne I uzme nesto sto mu mozda nece stati u kuciste.

Istina I TX ce laditi taj CPU ali kad je vec u mogucnosti bolje da uzme nesto skuplje I dobije I performansu I vizuelni dozivlja hehe

water wizard
3.6.2016, 17:06
prodavac će da mu ponudi šta ima a ne šta je najbolje, prvo kažeš ne budi stipsa a posle dal će da mu stane u kućište, ko kupuje i7 treba da ima i široko kućište u koje može da stane svaki kuler. I na kraju nije najskuplje i najbolje, barem u rangu šta on traži :)

Aibo
3.6.2016, 19:16
Ma prodavci su mahom ko utrenirani papagaji da ponavljaju neku glupost i za nagradu dobiju kreker.

Moj odličan drug je godinu dana radio kao šef jedne grupe IT prodavnica, znači ide okolo i motiviše prodavce da uvaljuju proizvode sa većom maržom. Npr. na Cooler Master drže maržu 100% jer ima jak brand recognition i lako se prodaje. Na neke druge imaju npr. 60% maržu i to prodaju samo ako kupac baš to traži ali prvo svakako pokušaju da ga ubede da je CM odličan, dokazan i ima milion zadovoljnih korisnika - ja ga lično kući koristim...

Taj drug je ponekad imao posao da stoji ceo dan u prodavnici i beleži koliko si kao prodavac kupaca odvratio od komponente sa manjom maržom i prodao im onu sa većom, onda im beleži to u knjigu i za to dobiju bonus. Dobro, ponekad forsiraju i nešto jeftinije jer imaju ekskluzivnu distribuciju npr. nekog novog brenda i žele da mu podignu brend recognition, pa i za to imaju cele taktike šta i kako.

A začudili bi se na koliko proizvoda sa jakim imenom je marža bukvalno 100%. Ja sam se frapirao, mislio sam da je to zakonom zabranjeno da bude toliko.

I onda kada neko počne da mi morališe o kupovini sa oglasa ili valjanju robe na sivo dođe mi da ga bacim u dunav.