Prikaži potpunu verziju : Graficka se dosta greje...
Kada igram zahtevne igrice poput witcher 3,fallout4,assassins creed unity,attila total war temperatura graficke dodje do nekih 60 sepeni.
Da li je normalno da se graficka toliko greje ?
igram obicno na medium/high grafici
i fps je obicno 45/60
ali se dosta greje
gtx 960 2GB
i5 4460
8gb rama
cooler master b-500 (ver.2)
Kada igram zahtevne igrice poput witcher 3,fallout4,assassins creed unity,attila total war temperatura graficke dodje do nekih 60 sepeni.
Da li je normalno da se graficka toliko greje ?
To je normalna temperatura prilikom igranja, nemas razloga za brigu.
Jesi li siguran,kad sam pipnuo graficku opeko sam ruku,mogi bi jaja da pecem na njoj :kreza:
NjegovaWisost
29.5.2016, 1:02
Vjerovao ili ne, meni na laptopu ide preko 100 stepeni... Kad pređe 105 kreće throttling, a sve je užareno... Jednostavno ovakvav laptop nije namijenjen za gaming, ne pomaže mu ništa.
S druge strane, desktop može da podnese tek niže temperature... Da je preko 75 onda bi imao razloga za brigu. Ovako furaj =) To je čak i niska temp.
moja 960 ide na ovim letnjim tempertaturama oko 65 c (ako ukljucim custom fan profil u Afterburneru mogu ispod 50C) tako da nemas razloga za brigu.
Jesi li siguran,kad sam pipnuo graficku opeko sam ruku,mogi bi jaja da pecem na njoj :kreza:
Ne pipiaj je dok radi svoj posao kao što ne pipaš ni ringlu dok se kuva kafa. :)
Vjerovao ili ne, meni na laptopu ide preko 100 stepeni... Kad pređe 105 kreće throttling, a sve je užareno... Jednostavno ovakvav laptop nije namijenjen za gaming, ne pomaže mu ništa.
S druge strane, desktop može da podnese tek niže temperature... Da je preko 75 onda bi imao razloga za brigu. Ovako furaj =) To je čak i niska temp.
Ne znam šta misliš pod tim da Desktop može da podnese tek niže temperature. Od istih materijala se prave i jedne i druge grafike.
Verovatno je mislio na prag tolerancije pre nego sto se upali crvena lampica u glavi da nesto nije dobro a ne na maksimum koji mogu da izdrze.
E sad mi je lakse :) nov je komp pa sam se uplasio da ne crkne nesto,nisam imao nikad jaci komp (znam,nije nesto ni preterano jak) pa i ne znam koja je temperatura kriticna po graficku.
Da li bi trebao da skinem taj afterburner i da se pozabavim sa tim custom fan profilom ?
E sad mi je lakse :) nov je komp pa sam se uplasio da ne crkne nesto,nisam imao nikad jaci komp (znam,nije nesto ni preterano jak) pa i ne znam koja je temperatura kriticna po graficku.
Da li bi trebao da skinem taj afterburner i da se pozabavim sa tim custom fan profilom ?
Imao si fabricke modele koji su standardno, godinama, radili na 90-95 stepeni. Cisto da imas za komparaciju :) Tvoja je standardna, nista ne brini.
Vlad Cepesh
29.5.2016, 20:35
@Djurke
Mozes da skines Afterburner, i da posmatras situaciju, ali ja tu ne bi nista cackao. Graficka ti radi u okviru temperatura koje su normalne i dok se to ne promeni, nema razloga da cackas previse, kao sto su ljudi naveli.
60 stepeni je hladna grafika druže. Vrlo hladna
Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
darkowozzd
3.7.2016, 16:20
nisam hteo da otvaram novu temu pa sam resio da pitam ovde.
imam ovu grafiku (asus gtx 650 ) https://www.asus.com/rs/Graphics-Cards/GTX650E1GD5/ , i sad na ovim temperaturama, ide na oko 68-72 stepena max, ventilator sam manuelno stavio na 30% jer automatski je samo ostavljao na 20% i 75 stepena..
sad.. za kartu koja vuce struju samo iz ploce (nema 6/8pin konektore) , zanima me.. jel to mnogo? i do koliko mogu da tolerisem..
u suštini, moderne grafičke karte su napravljene tako da im je normalna radna temperatura, kad rendaju nešto ozbiljno, preko tih 70 stepeni koje prijavljujete. u office radu grafička verovatno ne prelazi 40 do 50 stepeni, ali tada praktično ništa i ne radi, pa to ne uzimaj kao nekakav reper.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.