PDA

Prikaži potpunu verziju : Graficka se dosta greje...

Djurke
28.5.2016, 23:05
Kada igram zahtevne igrice poput witcher 3,fallout4,assassins creed unity,attila total war temperatura graficke dodje do nekih 60 sepeni.

Da li je normalno da se graficka toliko greje ?

igram obicno na medium/high grafici
i fps je obicno 45/60
ali se dosta greje

gtx 960 2GB
i5 4460
8gb rama
cooler master b-500 (ver.2)

Lex987
28.5.2016, 23:41
Kada igram zahtevne igrice poput witcher 3,fallout4,assassins creed unity,attila total war temperatura graficke dodje do nekih 60 sepeni.

Da li je normalno da se graficka toliko greje ?

To je normalna temperatura prilikom igranja, nemas razloga za brigu.

Djurke
29.5.2016, 0:50
Jesi li siguran,kad sam pipnuo graficku opeko sam ruku,mogi bi jaja da pecem na njoj :kreza:

NjegovaWisost
29.5.2016, 1:02
Vjerovao ili ne, meni na laptopu ide preko 100 stepeni... Kad pređe 105 kreće throttling, a sve je užareno... Jednostavno ovakvav laptop nije namijenjen za gaming, ne pomaže mu ništa.

S druge strane, desktop može da podnese tek niže temperature... Da je preko 75 onda bi imao razloga za brigu. Ovako furaj =) To je čak i niska temp.

makiem
29.5.2016, 8:40
moja 960 ide na ovim letnjim tempertaturama oko 65 c (ako ukljucim custom fan profil u Afterburneru mogu ispod 50C) tako da nemas razloga za brigu.

Aibo
29.5.2016, 8:57
Jesi li siguran,kad sam pipnuo graficku opeko sam ruku,mogi bi jaja da pecem na njoj :kreza:

Ne pipiaj je dok radi svoj posao kao što ne pipaš ni ringlu dok se kuva kafa. :)

Vjerovao ili ne, meni na laptopu ide preko 100 stepeni... Kad pređe 105 kreće throttling, a sve je užareno... Jednostavno ovakvav laptop nije namijenjen za gaming, ne pomaže mu ništa.

S druge strane, desktop može da podnese tek niže temperature... Da je preko 75 onda bi imao razloga za brigu. Ovako furaj =) To je čak i niska temp.

Ne znam šta misliš pod tim da Desktop može da podnese tek niže temperature. Od istih materijala se prave i jedne i druge grafike.

sale94
29.5.2016, 9:22
Verovatno je mislio na prag tolerancije pre nego sto se upali crvena lampica u glavi da nesto nije dobro a ne na maksimum koji mogu da izdrze.

Djurke
29.5.2016, 17:15
E sad mi je lakse :) nov je komp pa sam se uplasio da ne crkne nesto,nisam imao nikad jaci komp (znam,nije nesto ni preterano jak) pa i ne znam koja je temperatura kriticna po graficku.

Da li bi trebao da skinem taj afterburner i da se pozabavim sa tim custom fan profilom ?

Rockstar
29.5.2016, 17:53
E sad mi je lakse :) nov je komp pa sam se uplasio da ne crkne nesto,nisam imao nikad jaci komp (znam,nije nesto ni preterano jak) pa i ne znam koja je temperatura kriticna po graficku.

Da li bi trebao da skinem taj afterburner i da se pozabavim sa tim custom fan profilom ?
Imao si fabricke modele koji su standardno, godinama, radili na 90-95 stepeni. Cisto da imas za komparaciju :) Tvoja je standardna, nista ne brini.

Vlad Cepesh
29.5.2016, 20:35
@Djurke
Mozes da skines Afterburner, i da posmatras situaciju, ali ja tu ne bi nista cackao. Graficka ti radi u okviru temperatura koje su normalne i dok se to ne promeni, nema razloga da cackas previse, kao sto su ljudi naveli.

night
3.6.2016, 11:21
60 stepeni je hladna grafika druže. Vrlo hladna

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

darkowozzd
3.7.2016, 16:20
nisam hteo da otvaram novu temu pa sam resio da pitam ovde.
imam ovu grafiku (asus gtx 650 ) https://www.asus.com/rs/Graphics-Cards/GTX650E1GD5/ , i sad na ovim temperaturama, ide na oko 68-72 stepena max, ventilator sam manuelno stavio na 30% jer automatski je samo ostavljao na 20% i 75 stepena..
sad.. za kartu koja vuce struju samo iz ploce (nema 6/8pin konektore) , zanima me.. jel to mnogo? i do koliko mogu da tolerisem..

mmike
3.7.2016, 16:24
u suštini, moderne grafičke karte su napravljene tako da im je normalna radna temperatura, kad rendaju nešto ozbiljno, preko tih 70 stepeni koje prijavljujete. u office radu grafička verovatno ne prelazi 40 do 50 stepeni, ali tada praktično ništa i ne radi, pa to ne uzimaj kao nekakav reper.