Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Molim za pomoc hitno

Kobilic2
18.5.2016, 0:40
Veliki pozdrav, imam veliki problem! Naime izgleda sam slucajno na kompu iskljucio integrisanu graficku, usao u device menager i kliknuo na disable intel hd4600

Kako da vratim u prethodno stanje s obzirom da mi se monitor ugasio i ne dobija sliku? Pise no signal..

Molim vas pomozite hitno

Lex987
18.5.2016, 0:48
Resetuj BIOS. Iskljuci sve iz struje, izvadi bateriju na 2-3 minuta i vrati nazad. Mozes i preko jumper-a. How To Reset CMOS (https://www.youtube.com/watch?v=Pdp_L5IxaNI)

Kobilic2
18.5.2016, 0:49
U pitanju je kompjuter ne laptop.

Hteo sam prebaciti na gtx graficku ali sam ocigledno omanuo i ispao je problem. Kako da udjem u bios i meni je to palo napamet ali nisam znao kako?

mare037
18.5.2016, 0:52
Na ploči ćeš videti BIOS bateriju, ali probaj prvo da uđeš u njega. Pri startovanju kompjutera pritiskaj Delete dugme na tastaturi.

Mada i dalje ne znam zašto si hteo da prebaciš na GTX kada ti je ona već verovatno povezana sa monitorom?

Rockstar
18.5.2016, 1:07
Не знам да ли имаш CLEAR CMOS jumper, то би било добро да погледаш, то је онда још лакше. Обично пише у упутству.

Lex987
18.5.2016, 1:15
Hteo sam prebaciti na gtx graficku ali sam ocigledno omanuo i ispao je problem.

Nije mi bas jasno, imas diskretnu GTX karticu ali monitor je povezan na integrisanu?
Samo povezi monitor sa GTX grafickom, posle u device manager-u ili BIOS-u ponovo aktiviraj integrisanu ako ti je potrebna.

Vlad Cepesh
18.5.2016, 1:30
Meni nije jasno kada se javlja to "no signal". Da li je to prilikom podizanja BIOS-a (paljenje sistema, kada izlistava komponente) ili Windows-a? Ako je prilikom podizanje BIOS-a, resetovanje bi pomoglo kako su ljudi objasnili. Dok ako je prilikom Windows-a, onda tu mora drugacije da se uradi. Takodje mi nije jasno, da li imas i diskretnu pored integrisane grafike?

Kobilic2
18.5.2016, 2:28
Pri paljenju
Monitor pokaze logo acer i onda no signal i slike vise nema.

Imam gigabajt h97m-hd3 monitor i nisam uspeo da upalim bios stiskao delete i nista

Imam gtx 960 4gb graficku ne znam zasto ne radi

nikola s
18.5.2016, 7:27
Jel ti je monitor prikljucen na maticnu plocu ili na grafiku GTX 960?
Proveri da je povezan na 960, trebalo bi automatski onda ta grafika da se koristi.

Vlad Cepesh
18.5.2016, 20:47
Taj Acer je samo signal od monitora. Ne dobijas signal od kompjutera. Proveri kako ti je nakacen kabl na kucistu od monitora, da li je na integrusi ili zasebnoj, pa posle idi da resetujes BIOS. Ne vidim nikakvu trecu opciju u ovom slucaju.

Helldiver
22.5.2016, 19:06
Ugasi Lap, upali ponovo i stiskaj F2 cim krene da se ukljucuje, da udjes u bios. Resetuj ga na default pa probaj.