PDA

Prikaži potpunu verziju : ssd ili hdd za laptop?

VladikaJ
5.1.2016, 21:53
pozdrav,

ukratko, crkao mi je hdd na laptopu. e sad, cuo sam dosta dobrih stvari o ovim ssd diskovima, pa sam mislio da mozda kupim jedan. medjutim, obzirom da imam dosta star laptop, fujitsu ah531, koji ima samo sata2 prikljucak,ne znam da li mi je bolje da kupim ssd od 120gb( to je max varijanta koju mi budzet dozvoljava) ili da uzmem obican hdd? mislim da bi 120 gb trebalo da mi bude dovoljno, jer laptop je dosta slab tako da ne igram igre na njemu.

mare037
5.1.2016, 22:00
Ukoliko si siguran da ti odgovara manji kapacitet, svakako idi na SSD.

water wizard
5.1.2016, 22:04
hdd/ssd služi za čuvanje podataka a ne za igrice, ako ti je dosta 120gb onda je ssd bolji izbor, sve brže radi, manje troši bateriju, otporan na udarce, prava stvar za laptop

JovanK
5.1.2016, 22:14
Na moj licni AH530 sam stavio SSD od 120GB, laptop se preporodi, nije to tako star laptop, ja ga smatram za nesto od najboljih iz stare garde.

Sent from my IDOL 3 using Tapatalk

VladikaJ
5.1.2016, 22:15
pa da, znam da je ssd dobra stvar. nego cisto, procitao sam par postova, i ono, pominju se neka podesavanja biosa, update firmware-a, pa sam pomislio da je za koriscenje ssd potrebno nesto vise od puke zamjene hardwera :)

i jos, posto sam iz CG, a ovdje u ponudi za cijenu do 60-70 e imamo samo kingston od 120 gb, koji ovjde na forumu vecina izbjegavate, pa ne znam da li bi to bila ok kupovina?

Shonkas
5.1.2016, 22:47
Ja sam morao BIOS da upgrejdujem, ali nista strasno ;) Vredi...

JovanK
5.1.2016, 23:03
pa da, znam da je ssd dobra stvar. nego cisto, procitao sam par postova, i ono, pominju se neka podesavanja biosa, update firmware-a, pa sam pomislio da je za koriscenje ssd potrebno nesto vise od puke zamjene hardwera :)

i jos, posto sam iz CG, a ovdje u ponudi za cijenu do 60-70 e imamo samo kingston od 120 gb, koji ovjde na forumu vecina izbjegavate, pa ne znam da li bi to bila ok kupovina?
Uvoznik za CG je Comtrade, i ja sam kod njih uzeo Kingston, i ne stedim ga. Daju i 3g garanciju.
Sad bas gledam, vidim da imaju u ponudi i ssd proizvodjaca Silicon Power, nisam prije cuo za njih, daju 2g garancije.

Sent from my IDOL 3 using Tapatalk

unique93
6.1.2016, 0:29
Silicon power nemoj nikako...mnogo su losi...

Najbolje je uzeti samsung evo, a ako se nema para za to, onda patriot blast/ignite, kingston, geil, itd... :)