Prikaži potpunu verziju : Da li je bezbedno restartovati komp. na dugme?
Da li rucno (na dugme) restartovanje racunara moze da naskodi racunaru u tehnickom (hardverskom) smislu, da pokvari hard disk, maticnu plocu, graficku ili nesto trece tj, cetvrto ?
Neoplantius
26.12.2015, 7:04
Nekada davno je na dugme računar momentalno prekidao dovod struje, i to je moglo uzrokovati kvar, najčešće hard diska. U današnje vreme, međutim, ne pamtim kada sam se susreo sa računarom kojem nije u BIOSu podešeno da pritisak na Power dugme tera računar u shut down.
Pozdrav.Mislim da je Sale mislio na reset taster,a ne na power taster na racunaru.Ako je tako reset taster bih koristio samo u slucaju da sistem ne moze da se iskljuci na normalan nacin.A sto se tice stete mislim da tu najvise moze da strada hard disk i sam sistem logicno.Mislim da ostatak konfiguracije nije u direktnoj opasnosti od nekog kvara.Ako neko misli drugacije neka me demantuje.
water wizard
26.12.2015, 13:08
reset ti je zadnje rešenje ali evo ja na primer kad overklokujem kompjuter resetujem i po desetak puta kompjuter pa mu ništa ne fali. Ako ti se kompjuter često zaglavljuje ipak treba da vidiš u čemu je problem..
analayzer
26.12.2015, 16:39
Ondak si @Watere veoma loš kloker mada se i meni desi ponekad da resetujem kada klokujem. Inače Reset jedino spašava kada ništa drugo neće ali nema nikakvih problema.
water wizard
26.12.2015, 16:53
analizer na starijim čipsetovima je tako, promeniš nešto ako radi radi ako ne reset, pa onda razne kombinacije itd, da ne spamujemo sad nije tema overklok
Restart je od W7 pa nadalje skoro nepotreban kada je u pitanju zapucavanje neke aplikacije. Secam se jos na XP-u kad ne mozes da otvoris ni Task Manager da ubijes proces jer se eto zaglupio browser, sada na W10 samo sign out i sve bude kao da si i restartovao masinu. :D
Druga je prica ako se zamrzava masina zbog nekog drugog problema, naravno.
Reset taster se koristi samo kada je neophodno, ne za zezanje na dnevnoj bazi.
Pa evo ja imam windows 7, i relativno jaku konfiguraciju, ali mi se desava da browser ne moze da se zatvori, pise not responding(na mozila firefoxu) posto njega najvise koristim, i onda stacu, restartujem ga rucno, na dugme. Eto ako neko moze da mi kaze kako da "odglavim" browser u takvim situacijama?
water wizard
27.12.2015, 16:53
ctrl+alt+del i nađeš firefox desni klik end task
Kad stisnem ova tri tastera , ima opcija start task menager si na to mislio?
water wizard
27.12.2015, 17:17
jeste
A sta znaci kad ne moze da se otvori task manager (ctrl+ald+del) , evo o5 sam imao isti problem pisalo mi na mozila firefoxu "not responding" i probao da otvorim i nece, ne pojavljuje se nista. A imam windows 7 :confused: Kad je sve ok hoce da mi otvori , a kad zakoci, nece.. jbt zivot
blast beat
27.12.2015, 23:34
E da vi znate koliko puta sma ja resetovao svoj P2 kao klinac.... Par puta dnevno, a moj drugo još češće. Dosta su oni i radili uz takav tretman :D
Ma normalno, i svaki dan 3 da ga resetujes, nece to da ga ****e, ali poenta je u tome sto ja imam inter i-3 4170 3.7GHz i 8GB rama, sto uopste nije lose, tako da ne bi trebalo da je u tome problem, nego ili u browseru, ili u samom windowsu a ja ne znam kako da to resim.
Da li rucno (na dugme) restartovanje racunara moze da naskodi racunaru u tehnickom (hardverskom) smislu, da pokvari hard disk, maticnu plocu, graficku ili nesto trece tj, cetvrto ?
Ne može da šteti u hardverskom smislu (osim ako se primiš, pa stiskaš 100 puta dugme za redom), ali u softverskom može.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.