PDA

Prikaži potpunu verziju : Switchable grafika

Djuka88
28.10.2015, 10:36
pozdrav!

Imam laptop Asus X54H sa radeon HD 7470M grafikom i i3 procesorom.

Kada instaliram drajver sa AMD-ovog sajta za radeon ne pali ekran, kad dodje do windows-a. Kada obrisem drajver upali ga.
Da li je problem kod te 2 grafike (intelove i amd-ove). Pretpostavljam da je tu problem. Da li je neko imao slicnih problema?

Svetislav
28.10.2015, 11:44
Deinstaliraj oba drajvera. Prvo se mora instalirati Intelov drajver. Pa tek tada AMD.

Djuka88
28.10.2015, 11:46
Resio sam.

Ma fora je sto nece intelov drajver sa sajta laptopa. Uglavnom nasao sam neki stariji drajver i proradilo je...

Djuka88
30.10.2015, 2:45
Nesto sam cackao pa sam stavio win 10 i sad imam novi problem :D

Sve radi savrseno ali kada izvadim napajanje u istom momentu na ekranu se gasi svetlo a komp radi u pozadini. Cim ubodem napajanje sve se vrati istog trenutka.

Sad sam primetio da kada je high performace power plan sve je ok, ne gasi sveto. U balanced i power saver gasi. U Ati-jevom control panelu sam pronasao neki PowerPlay i podesio sam i na balanced-u i na power saver da na bateriji grafika bude high performance i nece pa nece. Cak sam isto to nasao tamo u power options pa advanced i stavio isto i nista. Gde moze da bude problem?

Evo resio sam nekako al nije to to.
Problem je u svetlu ekrana. Podesio sam 60% umesto 40% tamo u advanced za odredjeni profil i to radi sad.

E sad, ako hocu softverski da smanjim svetlo ispod 50% gasi se ekran, ali npr na tastere na tastaturi ide normalno od min do max.
Verujem da drajver jede meko al ajd :D

slavkostorm
30.10.2015, 6:21
Win10 je nov i mnogi imaju problema sa bagovima, to ce tako da radi dok se ne ispeglaju drajveri i ne izadju odgovarajuce zakrpe. Ako ti to smeta sacekaj jos neko vreme i nemoj da prelazis na njega.