Prikaži potpunu verziju : Switchable grafika
pozdrav!
Imam laptop Asus X54H sa radeon HD 7470M grafikom i i3 procesorom.
Kada instaliram drajver sa AMD-ovog sajta za radeon ne pali ekran, kad dodje do windows-a. Kada obrisem drajver upali ga.
Da li je problem kod te 2 grafike (intelove i amd-ove). Pretpostavljam da je tu problem. Da li je neko imao slicnih problema?
Svetislav
28.10.2015, 11:44
Deinstaliraj oba drajvera. Prvo se mora instalirati Intelov drajver. Pa tek tada AMD.
Resio sam.
Ma fora je sto nece intelov drajver sa sajta laptopa. Uglavnom nasao sam neki stariji drajver i proradilo je...
Nesto sam cackao pa sam stavio win 10 i sad imam novi problem :D
Sve radi savrseno ali kada izvadim napajanje u istom momentu na ekranu se gasi svetlo a komp radi u pozadini. Cim ubodem napajanje sve se vrati istog trenutka.
Sad sam primetio da kada je high performace power plan sve je ok, ne gasi sveto. U balanced i power saver gasi. U Ati-jevom control panelu sam pronasao neki PowerPlay i podesio sam i na balanced-u i na power saver da na bateriji grafika bude high performance i nece pa nece. Cak sam isto to nasao tamo u power options pa advanced i stavio isto i nista. Gde moze da bude problem?
Evo resio sam nekako al nije to to.
Problem je u svetlu ekrana. Podesio sam 60% umesto 40% tamo u advanced za odredjeni profil i to radi sad.
E sad, ako hocu softverski da smanjim svetlo ispod 50% gasi se ekran, ali npr na tastere na tastaturi ide normalno od min do max.
Verujem da drajver jede meko al ajd :D
slavkostorm
30.10.2015, 6:21
Win10 je nov i mnogi imaju problema sa bagovima, to ce tako da radi dok se ne ispeglaju drajveri i ne izadju odgovarajuce zakrpe. Ako ti to smeta sacekaj jos neko vreme i nemoj da prelazis na njega.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.