PDA

Prikaži potpunu verziju : UPS

Kusta
17.10.2015, 5:52
U poslednje vreme, malo malo pa nestaju struje u mom mestu.
Ali to nije da nestane struja i kraj, nego nestaje na sekund ili dva. I tako vise puta dnevno. Komp se ne ugasi nego krene i odmah se pali.
Opterecuje mi komponente I primetio sam da je hard poceo da "stuca" od kako se to pocelo desavati.

Bio bih prilicno zahvalan ako iko ima ideju koji UPS da nabavim.
Konfiguracija je iz profila.
Hvala.

Svetislav
17.10.2015, 11:28
APC BE550G-GR, 550VA/330W. ILI APC BX500CI, Back UPS 500VA/300W, jedan od ova dva. O snazi neka se izjasne drugi forumasi, ali licno preferiram APC.

todos
17.10.2015, 13:18
Reci koliko si para spreman da daš i ima da se nađe, nije samo APC tj Schnaider ima još neko živ što se zaštite tiče.
Ovo ti je bitno da čitaš koliko ti je jak računar i realne potrebe, primer iz pethodnog posta UPS 500VA/300W

Packypfc
17.10.2015, 13:25
Ako je u pitanju samo pad napona, kao što kažeš na sekund dva, nemoj da daješ lovu za skupocena sokoćala namenjena firmama. Preporučujem ti da kupiš, ako uopšte negde nađeš, Inform Guard LCD 650AP. Prava stvar za pad i "peglanje" napona. Nažalost,i on je poskupeo. Ja sam pre 5 godina kupio za 20 evra novi, sada košta 50 taj isti model.

todos
17.10.2015, 13:31
Ovaj prethodni je pravi i direktan odgovor, još jednom svaka čast!!! I SK malo da počne iz početa i ponovo baci recenziju na ove uređaje!!!

Kusta
17.10.2015, 15:49
Hvala vam svima.
Ali zar UPS ne treba da bude jace ili vece snage od napajanja?

bvitnik
17.10.2015, 16:24
Ne mora nužno da se gleda snaga napajanja već teoretska potrošnja računara pri maksimalnom opterećenju + potrošnja monitora i eventualno drugih periferija. Saberi TDP-ove od procesora, grafičke karte i deklarisanu potrošnju ostalih komponenti i dobićeš odgovor na pitanje kolika snaga UPS-a ti treba. Za tvoju mašinu, ja bih rekao da je minimum 650VA/400W a ja bih lično išao i na više. Treba uzeti u obzir i to da UPS pri maksimalnom opterećenju može da izgura tek 2 min. Pri nestanku struje, ako si popalio gomilu programa/zahtevnu igru 2 min možda bude nedovoljno da se ugasi računar.

Kusta
18.10.2015, 11:39
Komp je samo za igre.
Igracu na sigurno i nabaviti jaci UPS. Previse sam ulozio u njega da bih se pravio pametan.
Hvala svima na savetima i pomoci.