Prikaži potpunu verziju : ATA kutija za HDD
Pokušavam da nađem ATA kutiju za stare HSD i ne uspeva mi. Da li ima neko ideju gde bi moglo da se to pronađe?
Nađo jednu kutiju za ATA HDD, bitno da radi. Pošto je bila izgrebana i u ne baš pristojnom stanju, uzeo sam crni matirani sprej za plastiku i prešpricao fioku. Sad izgleda fantastično ali najbitnije je da radi.:D
Pošto imam dva diska jurim još jednu eksternu fioku, međutim oba HDD sam isprobao i prijatno iznenađen. Ovaj makstor 40GB tj. pravih 38,2 ima slobodno posle formatiranja 38,1GB. Dakle posle toliko godina i danas ko nov. Ovaj drugi WD od 160GB tj. realnih 149GB treba tek da sredim i formatiram pa ću videti da li ima bad sektora. On ima 10 godina.
U to vrijeme su Maxtor hard diskove smatrali najjeftinijem smećem. Međutim, moj od 40GB radi i dan danas, nakon trinaest godina korišćenja.
Isti slučaj. Imam jedan matori 5400rpm Maxtor (doduše piše Maxtor, ali je Seagate proizvođač) od 23GB (čini mi se da je iz 2000-e) koji i dan danas radi bez ijednog oštećenog ili lošeg sektora. Isto smo tih godina na poslu imali gomilu Maxtor-a sa kojima smo imali jako malo problema.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.