Prikaži potpunu verziju : Telefon nece da podigne sistem?!
Pozdrav svima,
Imam problem sa telefonom. U pitanju je Lg L9. Kada ga upalim pojavi se lg logo i posle toga logo androida i crveni kvadrat sa znakom ! i nista se vise ne desava. Stoji tako neko vreme zatim se restartuje i tako u krug. Da li neko zna u cemu je problem i kako ovo moze da se resi?
Radio si flešovanje ROM-a?
Jesam,ali je izbacio neki error i kada sam se vratio nije hteo da se upali.
Jesi li radio wipe data i cache? Pošto se konstantno restartovanje dešava zbog "repova" prethodnog ROM-a.
Hajde probaj da uđeš u Recovery Mode. Za tvoj model držiš Volume +, Power i Home dugme. Ako radi da nastavimo dalje. :)
Nađi neki stabilan ROM i probaj ponovo sve iznova (uključujući i bootloader koji odgovara tom ROM-u).
EDIT: Prvo probaj Maretov savet :)
Kada pokusam ovo sto je mare rekao izadje mi:
Recovery mode:
This mode is for data backup at service center. After removing and reattaching battery, press power key to reboot and keep using phone.
Pa fino ti je reklo da si u recovery modu i da izvadiš pa vratiš bateriju i nakon toga bi trebao normalno da se upali mob. Ako se ne upali, očigledno nisi do kraja pratio uputstvo za flešovanje romova ili si nešto čačkao a nisi provjerio šta čačkaš
Hajde probaj sa Volume -, Power i Home dugme. Mislim da sam pomešao u prethodnom postu.
Kada uradim sa - onda radi kao hard reset, ali opet se isto desava.
Da li da probam sa ovim:https://www.youtube.com/watch?v=cMronr4Ykp0
Onda nema Custom ROM-a u telefonu za wipe data/cache. Ostaje ti da probaš tako.
A ako i ovo ne uspe, sta onda da pokusam? Telefon je kupljen u Telenoru i jos uvek ima garanciju, mada sumljam da ce da je uvaze sada?
Ništa ne košta da probaš. Reci telefon odjednom neće da se uključi i samo ide na restart. U svakom slučaju tu je drugi servis ako ne priznaju.
Da li da pokusam sa onim vracanjem filmware-a ili da odnesem prvo fon, da ne zeznem jos gore(ako postoji gore od ovoga)?
I da li neko zna koliko bi otprilike kostala popravka u nekom servisu?
Postoji gore, a to je brick-ovanje telefona sa kojim možeš telefon da upotrebiš kao ciglu. :) Odradi prvo sa tim programom preko kompjutera, pa onda da se vidi za dalje. Iskreno, ne znam da li bi firmware pomogao.
Da nije bolje mozda da odnesem tel u Telenor da vidim sta ce oni reci i da li ce uvaziti ovo? Da ne uradim sa ovim programom jos goru stvar?
Ne bi trebalo da bude ništa gore, jer je to oficijalni program za hard reset. Ako ne želiš da rizikuješ, odnesi sutra na reklamaciju.
Izlazi mi bas ovakva slika: http://icdn2.digitaltrends.com/image/recovery_4-640x0.jpg?ver=1 (Osim ovog No command dole)
Da li postoji mozda neki hard reset recovery ili nesto slicno, gde moze sve da se pobrise i da se vrati na fabricka podesavanja?
Ako ti je stao prilikom flesovanja novoga roma, u pola procesa, onda ti samo ponovno flesovanje do kraja rjesava problem.
Sent from my NEXUS 7
Pinstripe
16.9.2015, 10:00
Ili flesuj novi rom ponovo i detaljno prati upustva ili preko usb i oficijalnog programa za nadogradnju softvera za tvoj telefon instaliraj novi ili postojeci sistem. Zapao ti je telefon cini mi se u bootloop, nije strasno.
Hteo sam da instaliram Cyanogenmod i mislim da sam pratio uputstvo, ali je iz nekog razloga pukao prilikom instalacije i izbacio je error. Kada sam se vratio nazad i pokusao da podignem "fabricki" android izbacio je gore pomenutu gresku. Cini mi se da sam prilikom instalacije wipe-ovao data i cache, po onome sto sam catao na netu, do ovoga moze da dodje ukoliko se ne uradi ovaj proces. Samo mi nije jasno zasto sada ne mogu da udjem u Recovery mod? Bilo me je samo strah da tel nije brikovan, onda ko sto ovde neko rece sluzio bi mi samo kao cigla. :) Odneo sam telefon na reklamaciju, jer je jos uvek pod garancijom, da ne uradim nesto gore i primili su ga, sada cemo videti sta ce reci u servisu i da li ce uvaziti tu garanciju. Ukoliko ne uvaze, moracu opet da pokrenem temu. :opanachke
Hvala punoo u svakom slucaju svima. Javljam sta sam uradio. :D
E ovako. Danas sam uzeo telefon iz servisa. Telefon je popravljen. Pocnem ja da instaliram one osnovne aplikacije i da vracam podatke i na kraju restartujem telefon. Krece on da "dize" sistem, pojavi se pocetni logo i onda crni ekran! Nista se vise ne desava. Vadio sam SIM i SD karticu, radio hard reset i opet nista! Nisam ubacivao sada nikakav mod, niti recovery, nista! Da li neko zna u cemu je problem? Da ga ne nosim bezveze ako je neki manji kvar.
Nosi ga opet u servis i kaži da nešto nisu odradili kako treba i vrati im telefon da odrade posao opet i nemoj da im plaćaš slučajno.
Ako opet pravi problem postoji mogućnost da ti memorija u telefonu ne valja. I zapamti, kad ga dobiješ iz servisa podesi sve i restartuj telefon BEZ SD kartice. Možda je i do nje.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.