PDA

Prikaži potpunu verziju : Telefon nece da podigne sistem?!

aca1
15.9.2015, 22:15
Pozdrav svima,

Imam problem sa telefonom. U pitanju je Lg L9. Kada ga upalim pojavi se lg logo i posle toga logo androida i crveni kvadrat sa znakom ! i nista se vise ne desava. Stoji tako neko vreme zatim se restartuje i tako u krug. Da li neko zna u cemu je problem i kako ovo moze da se resi?

mare037
15.9.2015, 22:33
Radio si flešovanje ROM-a?

aca1
15.9.2015, 22:38
Jesam,ali je izbacio neki error i kada sam se vratio nije hteo da se upali.

mare037
15.9.2015, 22:47
Jesi li radio wipe data i cache? Pošto se konstantno restartovanje dešava zbog "repova" prethodnog ROM-a.

Hajde probaj da uđeš u Recovery Mode. Za tvoj model držiš Volume +, Power i Home dugme. Ako radi da nastavimo dalje. :)

doctor
15.9.2015, 22:47
Nađi neki stabilan ROM i probaj ponovo sve iznova (uključujući i bootloader koji odgovara tom ROM-u).

EDIT: Prvo probaj Maretov savet :)

aca1
15.9.2015, 22:53
Kada pokusam ovo sto je mare rekao izadje mi:
Recovery mode:
This mode is for data backup at service center. After removing and reattaching battery, press power key to reboot and keep using phone.

LoneWolf
15.9.2015, 23:14
Pa fino ti je reklo da si u recovery modu i da izvadiš pa vratiš bateriju i nakon toga bi trebao normalno da se upali mob. Ako se ne upali, očigledno nisi do kraja pratio uputstvo za flešovanje romova ili si nešto čačkao a nisi provjerio šta čačkaš

mare037
15.9.2015, 23:14
Hajde probaj sa Volume -, Power i Home dugme. Mislim da sam pomešao u prethodnom postu.

aca1
15.9.2015, 23:16
Kada uradim sa - onda radi kao hard reset, ali opet se isto desava.
Da li da probam sa ovim:https://www.youtube.com/watch?v=cMronr4Ykp0

mare037
15.9.2015, 23:25
Onda nema Custom ROM-a u telefonu za wipe data/cache. Ostaje ti da probaš tako.

aca1
15.9.2015, 23:28
A ako i ovo ne uspe, sta onda da pokusam? Telefon je kupljen u Telenoru i jos uvek ima garanciju, mada sumljam da ce da je uvaze sada?

mare037
15.9.2015, 23:34
Ništa ne košta da probaš. Reci telefon odjednom neće da se uključi i samo ide na restart. U svakom slučaju tu je drugi servis ako ne priznaju.

aca1
15.9.2015, 23:38
Da li da pokusam sa onim vracanjem filmware-a ili da odnesem prvo fon, da ne zeznem jos gore(ako postoji gore od ovoga)?
I da li neko zna koliko bi otprilike kostala popravka u nekom servisu?

mare037
15.9.2015, 23:42
Postoji gore, a to je brick-ovanje telefona sa kojim možeš telefon da upotrebiš kao ciglu. :) Odradi prvo sa tim programom preko kompjutera, pa onda da se vidi za dalje. Iskreno, ne znam da li bi firmware pomogao.

aca1
15.9.2015, 23:44
Da nije bolje mozda da odnesem tel u Telenor da vidim sta ce oni reci i da li ce uvaziti ovo? Da ne uradim sa ovim programom jos goru stvar?

mare037
15.9.2015, 23:51
Ne bi trebalo da bude ništa gore, jer je to oficijalni program za hard reset. Ako ne želiš da rizikuješ, odnesi sutra na reklamaciju.

aca1
16.9.2015, 0:40
Izlazi mi bas ovakva slika: http://icdn2.digitaltrends.com/image/recovery_4-640x0.jpg?ver=1 (Osim ovog No command dole)
Da li postoji mozda neki hard reset recovery ili nesto slicno, gde moze sve da se pobrise i da se vrati na fabricka podesavanja?

JovanK
16.9.2015, 9:17
Ako ti je stao prilikom flesovanja novoga roma, u pola procesa, onda ti samo ponovno flesovanje do kraja rjesava problem.

Sent from my NEXUS 7

Pinstripe
16.9.2015, 10:00
Ili flesuj novi rom ponovo i detaljno prati upustva ili preko usb i oficijalnog programa za nadogradnju softvera za tvoj telefon instaliraj novi ili postojeci sistem. Zapao ti je telefon cini mi se u bootloop, nije strasno.

aca1
17.9.2015, 3:40
Hteo sam da instaliram Cyanogenmod i mislim da sam pratio uputstvo, ali je iz nekog razloga pukao prilikom instalacije i izbacio je error. Kada sam se vratio nazad i pokusao da podignem "fabricki" android izbacio je gore pomenutu gresku. Cini mi se da sam prilikom instalacije wipe-ovao data i cache, po onome sto sam catao na netu, do ovoga moze da dodje ukoliko se ne uradi ovaj proces. Samo mi nije jasno zasto sada ne mogu da udjem u Recovery mod? Bilo me je samo strah da tel nije brikovan, onda ko sto ovde neko rece sluzio bi mi samo kao cigla. :) Odneo sam telefon na reklamaciju, jer je jos uvek pod garancijom, da ne uradim nesto gore i primili su ga, sada cemo videti sta ce reci u servisu i da li ce uvaziti tu garanciju. Ukoliko ne uvaze, moracu opet da pokrenem temu. :opanachke
Hvala punoo u svakom slucaju svima. Javljam sta sam uradio. :D

aca1
25.9.2015, 18:32
E ovako. Danas sam uzeo telefon iz servisa. Telefon je popravljen. Pocnem ja da instaliram one osnovne aplikacije i da vracam podatke i na kraju restartujem telefon. Krece on da "dize" sistem, pojavi se pocetni logo i onda crni ekran! Nista se vise ne desava. Vadio sam SIM i SD karticu, radio hard reset i opet nista! Nisam ubacivao sada nikakav mod, niti recovery, nista! Da li neko zna u cemu je problem? Da ga ne nosim bezveze ako je neki manji kvar.

doctor
26.9.2015, 21:58
Nosi ga opet u servis i kaži da nešto nisu odradili kako treba i vrati im telefon da odrade posao opet i nemoj da im plaćaš slučajno.

Ako opet pravi problem postoji mogućnost da ti memorija u telefonu ne valja. I zapamti, kad ga dobiješ iz servisa podesi sve i restartuj telefon BEZ SD kartice. Možda je i do nje.