TEST OF TIME<>
022018<><>

Wayne Gretzky Hockey

Da li ste znali da i Bethesda u svom opusu ima serijal sportskih igara? Doduše, ne tako dugovečan poput konkurentskih serijala koji opstaju do današnjih dana, ali njihov prvenac iz 1988. godine je simulacija hokeja na ledu, okićena imenom Vejna Greckog, najveće zvezde ovog zimskog sporta.

Iako nam hokej nije među omiljenim sportovima, svojim kvalitetom i fluidnošću akcije Wayne Gretzky Hockey svakako zavređuje pažnju igrača sa ovih prostora. Na samom početku igra vas može zbuniti obimnošću opcija koje nudi, ali sve dolazi na svoje mesto kada pak dodirne površinu leda. Pored izbora trajanja trećine, boje opreme, inteligencije protivnika i saigrača, mesta se našlo i za opcije vezane za vrhunac svake hokejaške utakmice – tuče u pauzama. Tu su i taktička podešavanja, jer u igri možete učestvovati i kao trener, čime se igra pretvara u pravu menadžersku simulaciju.

Na terenu vodite samo jednog igrača u polju, dok će saigračima i protivnicima upravljati AI. Na prvi pogled, ovakav sistem kontrole ne uliva previše poverenja, ali već nakon jedne odigrane utakmice na skučenom terenu uvidećete da je ova odluka autora igre pun pogodak. Da sve ne bude za desetku pobrinula se audio-vizuelna komponenta, ali ni ružnjikava grafika ne uspeva da ukalja verodostojnost prikaza hokeja u digitalnoj formi, jer čak i igrači koji igraju na kontrole reaguju sa jedva primetnom zadrškom, baš kao da se zaista nalaze na ledu.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Mystical Mission
Tubular Worlds
Rapid Fire
Wayne Gretzky Hockey
Šta mislite o ovom tekstu?
Clowns
Operation Hormuz

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
goo .gl /TGy1i9
Veličina:
614 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera