TEST PLAY<>
022018<><>

Rusty Lake Paradise

Holandski tim Rusty Lake od 2015. godine pravi neobične puzzle igre koje su smeštene u istoimeni univerzum. Posle devet besplatnih Cube Escape igara i dva komercijalna Rusty Lake naslova, ovih dana pojavila se njihova najambicioznija igra do sada. Rusty Lake Paradise koristi sve mehanike na koje su fanovi serijala navikli, ali ostavlja utisak da je igra za klasu zrelija od svojih prethodnika.

Najambicioznija igra koja se pojavila tokom tri godine postojanja serijala Rusty Lake.

Priča je, kao i uvek, izuzetno kriptična i nadrealna. Autori su bili nadahnuti delima Dejvida Linča, ali su u pogledu potpune i neprestane bizarnosti otišli korak dalje. Zbog toga Paradise može (opravdano) da bude optužen da je style over substance. Ipak, kada je taj stil ovoliko zabavan, proizvoljnost i manjak dubine (sa tek nešto malo smisla) ne predstavljaju veliki problem. U pitanju je priča koja izrazito naginje hororu, ali je više okrenuta ka izazivanju osećaja začudnosti, nego što pokušava da uplaši igrača. Bolesni prizori, uznemirujuća atmosfera i mnogo crnog humora grade nonšalantno-mračni svet Rusty Lakea. Labava radnja prati Jakoba, mladića koji se posle smrti majke vraća na naslovno ostrvo (Paradise). Tokom igre, na ovom ostrvu se pojavljuje deset zaraza, a na Jakobu je da na kraju svakog od deset scenarija pronađe misteriozne crne kocke koje sadrže sećanja njegove majke i da tako pokuša da zaustavi pretnju koja se nadvila nad Paradise.

Igre iz ovog serijala predstavljaju specifičnu mešavinu raznih avanturističkih podžanrova. Pored uobičajenog sakupljanje predmeta i njihove upotrebe na pravom mestu (ali bez kombinovanja predmeta u inventaru), tu je i mnogo logičkih mini-igara, kao i elemenata mehanike koji podsećaju na „kliktalice” kakve pravi Amanita Design (na primer, na igru Botanicula). Ono što je zajedničko skoro svim izazovima jeste to što su autori pronašli pravi balans između težine i potrebe za razmišljanjem. Zagonetke su uglavnom zabavne za rešavanje, ali nisu previše teške i rešavaćete ih tempom koji će vas zadržati uz igru i dozvoliti vam da stalno uživate u novim morbidnim prizorima.

U odnosu na prethodne igre iz serijala Rusty Lake, Paradise krasi nešto bogatija produkcija. Sem što lepše izgleda i ima glasovnu glumu (doduše, ne baš najbolju), prisutan je i osećaj kontinuiranog kretanja po ostrvu (umesto da se, kao ranije, igra sastoji iz niza scena koje pomerate levo-desno). Nažalost, ograničenja koja su nastala usled manjeg budžeta ipak umanjuju utisak. Ova igra je napravljena u Flashu, uglavnom izgleda samo solidno (iako je lepo dizajnirana), a jedne te iste scene sa manjim izmenama se vrte kroz celu igru.

Uprkos tome, Paradise nije ukaljao ugled ovog serijala, igre sa etiketom Rusty Lakea i dalje spadaju među najzanimljivija novija puzzle ostvarenja, a Paradise budi nadu da će Rusty Lake jednog dana napraviti pravi puzzle klasik.

Aleksandar ĐURIĆ

 
Shadow of the Colossus
Vesta
Gorogoa
Bridge Constructor Portal
Finding Paradise
Opus Magnum
LocoRoco 2 Remastered
Orbital Racer
The Red Strings Club
Battlestar Galactica Deadlock
Tiny Metal
Iconoclasts
Doki Doki Literature Club!
Rusty Lake Paradise
Šta mislite o ovom tekstu?
Final Fantasy XV: Monster of the Deep

Platforma:
PC, iOS, Android
Potrebno:
Procesor / 1,8 GHz, DirectX 9.0c
Veličina:
109 MB
Adresa:
www .rustylake .com /adventure -games /rusty -lake -paradise .html

83
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera