TEST OF TIME<>
012018<><>

Konami GT

Za razliku od većine trkačkih igara koje su se pojavile sredinom i krajem osamdesetih godina prošlog veka, Konami GT (1985) donosi prilično precizan upravljački sistem. Jedan od razloga za to su analogne kontrole na originalnom arkadnom aparatu.

Upravljate crvenim automobilom koji neodoljivo podseća na mešavinu Ferarija i Korvete. Kamera se nalazi na haubi, a osećaj brzine je prilično dobar, imajući u vidu koliko ovaj naslov danas ima godina. Protivnici su vam drugi automobili i motocikli, ali ne u klasičnom smislu. Oni su prepreke koje morate da obilazite u širokom luku, jer svaki, pa i najmanji kontakt izaziva eksploziju. Na svu sreću, nema života, čak ni vremenske penalizacije, ali ćete izgubiti dragoceno gorivo koje je, videćete, veoma važan faktor. Pored toga, pažnju morate da obratite i na bare i bankine koje vas usporavaju.

Cilj vam je da stazu pređete pre nego što se gorivo potroši, a to može da bude zaguljena rabota. Osim što gorivo gubite u kontaktu sa ostalim učesnicima u „saobraćaju”, punjenje rezervoara obavlja se „u letu”, po prelasku preko naročitih ikonica na drumu. I one su pokretne, pa ćete na razne načine pokušavati da produžite vreme na stazi. Grafika je lepa, a među zvučnim efektima ističe se fijukanje vazduha, koje je izraženije pri većim brzinama. Naravno, igra je bogovski teška, čak i u početnom stadijumu dok na drumu saobraćaj nije gust, a krivine nisu toliko česta pojava.

Vladimir PISODOROV

 
King of the Monsters
Pro PowerBoat Simulator
Konami GT
Šta mislite o ovom tekstu?
Sea Wolf
A.B. Cop
Spitting Image

Platforma:
arkadni aparat
Adresa:
goo .gl /c4pk3x
Veličina:
175 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera